9.1.2019

Sweet as can be, baby of mine...

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille näin jälkijunassa! Suunnittelin aloittavani tämän vuoden blogikirjoittelun mahtipontisesti Ihmeperhe 2:n elokuva-arvostelulla, mutta en ole vain saanut aikaiseksi kirjoittaa sitä. Niinpä vaihdan suunnitelmia, ja aloitan tämän vuoden ilmoitusluontoisella asialla. 

Meidän pieneen perheeseen on tulossa perheenlisäystä maaliskuun alussa. Olen nyt 7. kuulla raskaana. Väsymys ison mahan kanssa alkaa olla kova, eikä asioita vain jaksa tehdä yhtä paljon kuin ennen. Tavoitteenani olisi keretä vielä suorittaa pari kurssia yliopistolla tässä alkuvuodesta, joten jaksamista vie niidenkin parissa puurtaminen. Disneyn maailma on siis sattuneista syistä ollut mielessä koko ajan vähenevissä määrin - mutta ei kokonaan unohdettu! En tiedä, miltä blogin tulevaisuus näyttää. Jos minulla on aikaa ja jaksamista, haluan kirjoittaa blogiin tekstejä alkuvuodesta ja vauvan syntymän jälkeen. En halua etukäteen luvata tai kieltää mitään, koska tulevaisuudesta ei voi vielä tietää. Sen voin kuitenkin luvata, että muiden blogitekstejä jaksan käydä lukemassa, sekä omiin blogeihin tulleita kommentteja myös. :) Halusin kuitenkin ilmoittaa (jälleen yhdestä) elämänmuutoksesta, jottette ihmettele, mikä on syynä mahdolliseen hiljaisuuteen. 


Haluan lisäksi tehdä tästä tekstistä muutakin kuin pelkän ilmoituksen. Raskaana olevista hahmoista Disneyn ja Pixarin elokuvissa en voi paljon puhua, sillä näin äkkiseltään mieleeni tuli vain nuo yläpuolella näkyvät kolme naista. Siispä ajattelin ilahduttaa teitä pienimuotoisella TOP-listalla, ja mikäpä sopisi aiheeseen paremmin kuin vauvat? Alla siis listaus viidestä söpöimmästä vauvasta Disneyn ja Pixarin elokuvissa. 


5. Tähkäpää


Tähkäpäätä emme pitkään pääse ihastelemaan nuoressa ulkomuodossaan. Ihan elokuvan alussa näemme hänet hetken ajan kehdossa varpaitaan imemässä ja kruunulle jokeltelemassa. Tähkäpää on ihanan "pyöreä" ja vihreäsilmäinen vauva, ja hänellä on todella pitkät hiukset jo syntyessään. On harmi, että kuningasperheen onni keskeytyy niin varhain Gothelin toimesta. 


4. Jaska


Jaska on Disneyn tai Pixarin vauvoista ainoa, joka ei kasva vauvasta yhtään suuremmaksi elokuvansa aikana. Ensimmäisessä Ihmeperheessä Jaska on melko passiivinen hahmo, mutta Ihmeperhe 2:ssa hän pääsee loistamaan kehittymässä olevien supervoimiensa ansiosta. Näitä supervoimia on todella hauska nähdä, varsinkin, kun Jaska käyttää niitä omia vauva-tarpeitaan tyydyttääkseen. Vaipat päällä seikkaileva Jaska tosin varmaan luokitellaan jo taaperon ikäiseksi pienen vauvan sijaan. 


3. Dumbo


Dumbo on todella suloinen saapuessaan haikaran kyydillä Jumbo-äidilleen! Eläinvauvojen tapaan Dumbo osaa heti syntyessään kävellä, jopa juosta, vaikka pitkät korvat ovatkin vähän tiellä. Pitkiä korvia voi käyttää kuitenkin hyödykseen, minkä äitinorsu tajuaa heti, ja kapaloi pienokaisensa tämän omien korvien lämpöön tuudittaakseen hänet unille. Dumbon ja hänen äitinsä yhteisiä hetkiä on valloittava seurata. 


2. Simba


Eläinvauvoista Dumboa suloisempi on mielestäni pikkuriikkinen Simba, jonka näemme pienenä vauvana todella lyhyen hetken elokuvan alussa. Mutta kuka voisi olla ihastumatta tuohon pieneen nökönenään - katsokaa kuvaa! Alun kohtauksessa tuleva kuningas, Simba, esitellään Jylhämaan kansalaisille, jotka osoittavat kunniaa vastasyntyneelle prinssille. Voinee kai sanoa, että vaikka vauva-Simba esiintyy elokuvassa vain hetken, on kohtaus hänestä kenties se kaikkein legendaarisin Leijonakuninkaasta


1. Tarzan


Ihanin Disney-vauva on minusta ehdottomasti Tarzan. Kala-gorillakin ihastuu tähän pieneen ihmiseen oikopäätä hänet nähdessään, vaikka haiseva vaippa saattaisi kauhistuttaa joitakin toisia. Vauva-Tarzan pääsee elokuvan alussa kiljumaan riemusta pyöriessään verkossa karkuun Saboria, ja pääseepä hän tutustumaan jo tulevaan ystäväänsä, Terk-gorillaan. Tarzanin Kalaa kohti ojentuvat kädet saavat minut toivomaan, että voisin itsekin nostaa hänet syliini hellittäväksi.

Kuka on sinusta söpöin vauva Disneyn tai Pixarin elokuvissa?

11 kommenttia:

 1. Voi jestas, olet saamassa vauvan! Onnea kovasti!^^ Voin vaan kuvitella odotuksesi jännityksen, ja sen hetken kun se syntyy. Tiedän täysin miltä se tuntui kun ensimmäinen veljentyttäreni syntyi toissa pääsiäisenä. Silloin minä kävin veljeni luona lähes päivittäin hoitamassa pikku vauvaa, ja musta tuli pian sen lempi setä, ja vieläkin. Ei muuta kun jaksamista viimehetken raskauteen ja onnea synnytykseen.

  Mä niin pidän vauvoista, ja varsinkin animoidut vauvat on kaikista söpömpiä. Disney vauvoista omat suosikkini ovat myös Tähkäpää, Simba, Jaska, Dumbo ja Tarzan. Mutta multa löytyy myös muita suosikkeja vauvoja, joista maininnan arvoiset ovat Bambi, Aladar, Pepi sisaruksineen ja Melody (vaikka Melody esiintyykin jatko-osassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Elämmme totta totisesti jänniä aikoja, ystävä hyvä. Ja on justiinsa hauska huomata, miten innoissaan sukulaiset ja ystävät ovat tapauksesta.

   On harmi, ettei Disneyn elokuvissa esiinny vauvoja suuria määriä - jos vauva esiintyy, hän on elokuvan päähenkilö, joka seuraavassa kohtauksessa on kasvanut jo aikuiseksi. Poikkeuksen tekee Ihmeperheen Jaska. Pieni Bambi on todellakin ihana elokuvan alussa, ja Aladarkin on söpö vauva-dino. Minun pitäisi ehdottomasti katsoa tuo Pieni merenneito 2, se vaikuttaa olevan yleisesti ottaen kai ihan hyväksytty ja pidetty jatko-osa Pienelle merenneidolle. Olen elokuvan joskus lapsena nähnyt, mutta enpäs muista siitä juuri mitään.

   Poista
 2. Isot onnittelut! Nyt sitten malttamattomana odottelemaan sitä hetkeä kun uusi pieni pääsee kuluttamaan näitä animaatioklassikoita ja veikkailemaan hänen mahdollisia suosikkejaan :D

  Minä en ole montaa leffaa vielä nähnyt, mutta tällä hetkellä ehdoton suosikkini on Dumbo. Elokuvan peseytymiskohtaus on todella hellyyttävä: https://youtu.be/phWUkHVNcpU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja sanopa muuta! Olen tässä jo alustavaa suunnitelmaa tehnyt, että missä järjestyksessä hänelle aikanaan alan sitten klassikkoja näyttämään. XD (On suorastaan PAKKO aloittaa Nalle Puheista!)

   Dumbo on kyllä aivan ihana eläinvauva! <3 Ja tuo peseytymiskohtaus on todellakin hellyyttävä! Sitä toivoisi, että Dumbon ja hänen äitinsä välisiä kohtauksia olisi elokuvassa rutkasti enemmän, niin suloisia ne ovat!

   Poista
 3. Onneaaaaa ystäväni! <3 Ihanan söpöjä vauvoja! Voisko Tessun pentuna laskea vauvaksi? Jos kyllä, niin se on kyllä yksi söpöimmistä! Samoin Dumbo. Mä taidan olla eläinvauvoihin päin, mutta oikeassa elämässä tietysti ihmisvauvat päihittävät elukat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta kiitos! :) Eiköhän Tessun voi laskea vauvaksi. Ainakin ihmisten iässä hän varmasti kuuluisi "vauva-luokkaan". ;) Eläinvauvat ovat ihania ihan myös oikeassa elämässä! ;)

   Poista
  2. Kaikki ovat suloisia pieninä^^

   Poista
 4. Onnea perheenlisäyksestä. Mä niin rakastan kaikkia vauvauutisia. Jos huomaan vaikka jonkun nettiartikkelin, jossa kerrotaan, että joku on saanut/saamassa lapsen, niin klikkaan samantien sitä uutista.
  Mun mielestä yks söpöimmistä Disney vauvoista on Mowgli. Pixarin puolelta paras vauva on Socorro. Jos joku ei tiedä, niin Socorro on se vauva, joka esiintyy Coco elokuvan lopussa.
  Sitten seuraavaan asiaan. Kaikki, jotka on käyneet mun blogissa on varmaankin huomanneet, ettei siellä voi kommentoida. En itekkään tiedä syytä tähän, mutta haluisin, että kommentointi ois mahdollista siellä. Jos joku kokenut bloggerin käyttäjä osaa ratkaista tän ongelman, niin hyvä, sillä haluan, että mun postauksia kommentoidaan. Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, että uutinen ilahduttaa! Mowgli on tosiaan söpö vauvana korissa makoillessaan.

   Hmm.... Mikähän lienee sinun blogissa kommenttiosuudessa vikana. Kommenttia alkaessa kirjoittaa se vaatii, että sisään kirjautuisi Google+ -tilillä, jota itselläni ei ainakaan ole. Voiko olla mahdollista, että olet valinnut "Asetuksista" vaihtoehdon että "käytä Google+ kommentteja tässä blogissa", ja se ei sen takia jostain syystä anna kommentoida muuten? Itselläni Google+ kommentit eivät ole käytössä. Muut kommentti-asetukset ovat tässä blogissa sellaiset, että kuka vaan voi kommentoida ilman sanavahvistusta, enkä valvo kommentteja. Eipä tänne "törkykommentteja" ole oikeastaan tullutkaan. :)

   Poista
 5. Oi valtavasti onnea! Toivon teille kaikkea hyvää ja jaksamista, ihana uutinen! Itse olen elokuvissa eläinvauvojen puolella kuten joku muukin ilmeisesti kommenteissa ;). Dumbo taitaa olla oma suosikkini, niin ihana ja loppujen lopuksi rohkea pikkunorsu, pitääkin etsiä tuo elokuva taas jostain ja katsoa läpi :). Etityismainintana kuitenkin myös Bambi, joka on myös suloinen, sellainen ujo ja utelias pikkupeura, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eläinvauvat ovat kyllä ihania, ja juurikin nuo mainitsemasi Dumbo ja Bambi. <3 Dumbo kannattaa nyt varmaan muutenkin katsoa läpi lähiaikoina, jotta tuoretta muistikuvaa elokuvasta voi verrata tulevaan live-action elokuvaan. ;)

   Poista