3.6.2017

Mahtavaa kosmista voimaa!

IHANAA KESÄLOMAA kaikille lomansa tänään aloittaneille!!!! Ja valmistuneille!!!! Ja koulunsa päättäneille!!!! Lomakauden alkamisen kunniaksi on aika perehtyä toisen Rinki tinki tinkin lukijakyselyn tuloksiin. Huhtikuun alkupuoliskolla kyselin teiltä, mitä Disney-repliikkejä käytätte omassa arkipuheessanne, ja mitkä repliikit elokuvista ovat syöpyneet mieliinne. Vastauksistanne olen koostanut nyt eräänlaisen "parhaat repliikit" -kuvituslistan, jonka tekeminen vei aikaa ja hermoja! Sain nimittäin teiltä todella kattavan määrän Disney-lausahduksia, KIITOS KAIKILLE KOMMENTOIJILLE!!!!! Ilman teitä tätä tekstiä ei olisi!

Tätä puujalkavitsiä kerron usein muille. Ja muut on usein ihan "häh?".

Minä itse olen hirveän huono muistamaan elokuvien vuorosanoja. Laulut muistan hyvin, mutta dialogi jää huonommin päähän. Niinpä minä käytän puheessani valitettavan harvoin Disney-sitaatteja. Kommentoijista löytyi myös pari, jotka eivät Disney-elokuvien vuorosanoja juurikaan puheessaan käytä: "Yleisesti ottaen en kyllä ikinä (juurikaan?) siteeraa leffoja tm, jotenkin se ei vaan tunnu luontevalta" ja "Mä ite käytän aika vähän repliikkejä oikeessa elämässä". Eräs lukija pohti myös, "et jos ei oo ite nähny tai kuullu alkuperäistä versiota, siteeraaminenkin kuulostaa tyhmältä". Molemmat repliikkejä vähän käyttävät muistelivat kuitenkin joitain Disney-vuorosanoja, joita ovat joskus käyttäneet tai joita vain muistivat. Kommentoijissa oli kuitenkin myös henkilöitä, jotka käyttävät paljonkin Disney-sitaatteja, hyvä te! "Kyllähän näitä Disney lainauksia tulee aina silloin tällöin viljeltyä omassa puheessa, yleensä tahallaan mutta joskus myös tahattomasti lipsahtaa.", "Viljelen todella paljon Disney-sitaatteja puheessani, harmi vain, että kovinkaan moni ei niitä ymmärrä!" ja "Disney-aiheisia lentäviä lauseita tulee käytettyä toinen toisensa perään varsinkin sisarusten kanssa!". Eräs kommentoija oli myös huomannut, että "usein jää sen viimeksi nähdyn elokuvan repliikit päälle ja niitä tulee sitten lainailtua siihen asti että katsoo taas jonkun toisen". 

Milloin Disney-repliikkejä sitten käytetään? Suurin osa kommentoijista kertoo käyttävänsä repliikkejä perheenjäsenten kanssa. Disney-lainauksia käytetään esimerkiksi GTA:ta pelattaessa ("Ei pidä tietää minne menee, pitää vain tietää mistä tulee."), paketteja lähettäessä ("sitten paan kirpun pakettiin..."), kävellessä ("Yy, kaa, koo, nee, eteenpäin, kaa, koo, nee."), tulevaisuuden suunnitelmista kertoessa ("vanha ja raihnainen") tai bussia odottaessa ("Siinähän saapuu ja mikä sopisi paremmin kun saavumme Agrabah'an.") Eniten lainauksia käyttöön on löydetty elokuvista Aladdin, Leijonakuningas, Keisarin uudet kuviot, Toy Story, Lilo ja Stitch ja Atlantis

Alle olen kerännyt suurimman osan teidän kertomistanne repliikeistä. Pari mainintaa puuttuu kuvista, mutta ne mainitsen lopuksi. Olen yrittänyt hieman järjestellä repliikkejä teemojen mukaan, mutta lajittelu on tehty hyvin lavealla kädellä. En ala käymään läpi kaikkia yksittäisiä lausahduksia ja keksimään niille käyttötarkoituksia, niitä voi jokainen keksiä ihan itse! Mukaan olen muuten soluttanut myös omia lainailujani, mutta en mainitse niitä erikseen.

Ensimmäisessä kuvasatsissa nähdään Disneymäisiä tervehdyksiä. Viimeisestä on hyötyä erityisesti ennustajille.


Seuraavaksi vuorossa on huudahduksia tai toteamuksia, joita etenkin Disnörtit voivat käyttää toisen lajitoverin kohdatessaan. 


Alla olevia repliikkejä voi käyttää eläinten kanssa ollessaan. On se hyvä, jos metsässä vaeltajakaveri tietää, että saappaassasi on käärme. Olivian "Iiisäää!" huutoa ei ehkä kannata käyttää eläinten kanssa, vaan isää esimerkiksi kaupassa huhuillessaan. 


Ruoka on elintärkeää meille ihmisille, ja onneksi alla olevia repliikkejä voi käyttää ruokapöydässä.

Ota omena!


Matkaan lähtiessä tai reissun päällä ollessaan on hyvä tuntea seuraavat vuorosanat: 


Sitten käsitellään ulkonäköasioita. Alla olevia Disney-elokuvien lainauksia voi käyttää puhuessaan jonkun ulkonäöstä, olemuksesta, kotikunnasta tai vaikkapa paikasta jonossa. Ursula antaa myös hyvän vinkin oman olemuksen parantamiseen! Seuraavat neljä kohtaa kannattaa opetella ulkoa, sillä ne antavat hyvin nasevan vastauksen toisen esittämiin kysymyksiin:


Disney-elokuvista saa hyviä elämänohjeita, kuten seuraavat: Sitten seuraa loput repliikit, jotka eivät sopineet mihinkään yhteiseen kategoriaan. Niitä voi käyttää tietyissä tilanteissa, esim. kerjätessä vanhemmilta rahaa, määrätessä jotakuta (esimerkiksi pikkusisarustaan), jutellessa ystävän kanssa tai lähettäessä paketin postissa. Lukijoiden mainitsemat repliikit, joita ei kuvakollaasissa nähty: 

- "Siinähän saapuu ja mikä sopisi paremmin kun saavumme Agrabah'an!" (Henki, Aladdin) (Hyppäsin jotenkin täysin tämän repliikin yli kuvia etsiessäni, anteeksi!) 
- "Ih!" (Stitch, Lilo ja Stitch) (Otin Stitchin huudahduksista vain toisen, Alohan, mukaan.) 
- "Sano se päin pläsiä, muusihousu!" (Nolous, en muista, mistä tämä repliikki on! Varmaan Toy Storysta, ja olisiko Herra Perunapäälle sanottu, mutta kuka sen sanoi?)
- "Mitä sä läähätät jäbä?" (Tätäkään repliikkiä en muista, apua! Mistä se on?)
- "Hampparimies" (Aladdin, Jago ja Jafar) (Missä kohtaa tätä käytetään? En muista ollenkaan!) 

Siinäpäs oli lainauksia kerrakseen! Kiitos vielä kerran kaikille kyselyyn vastanneille! Ajattelin elvyttää blogin instagram-tiliä julkaisemalla näitä Disney-lainauksia yksitellen siellä kesän mittaan. Jos siis haluatte nähdä tai käyttää itsekin näitä kuvia yksittäin, suunnatkaa IG-tilille rinkitinkitinki. Oikein ihanaa kesän alkua kaikille! (Minä olen vielä heinäkuun alkuun asti töissä...)

16 kommenttia:

 1. Ahhahah, tästä tuli niin hauska! :D Hienosti löysit kohtaukset hahmoineen kuvia varten! *ojentaa uskollinen Disney-fani -pystin*

  Tuo "Mitä sä läähätät jäbä?" on Aladdinin kohtauksesta, jossa Jago puhuu flamingolle Alin puutarhassa. :D Samoin hampparimies-keskustelu käydään Jafarin ja Jagon kesken heidän juoniessaan suunnitelmaa siitä, että Jafarista voisi tulla sulttaani Jasminen avulla. Jago sanoo jotain tyyliin: "Sä voisit olla se hampparimies!" ja Jafar tuumii siihen tyytyväisenä jotain "Mmm...hampparimies" :'D Joku varmasti muistaa vuorosanat sanatarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiva että pidit! :) Ihan kaikki kuvat ei tainnut olla juuri repliikki-kohtauksista, tuo Lumikin noita taisi sanoa "Ota omena!" korpilleen, mutta se tuli mieleen vasta jälkikäteen... Mutta suurin osa ainakin on! :)

   No niinhän se Jago puhuikin läähätyksestä! Kyllähän se olisi pitänyt muistaa! Voi minua! Hampparimies-kohtaa en muista vieläkään kauhean hyvin, missähän korvani ovat olleet... Pitänee katsoa Aladdin tarkkaavaisemmin seuraavalla kerralla!

   Poista
 2. "Sano se päin pläsiä, muusihousu!" on itse asiassa Mulanista. :D Mushu huutaa sen jollekin sotilaista (en muista kenelle...), kun Mulan on juuri saapunut harjoitteluleirille (aiheuttamaan yleistä kaaosta). :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sotilas on Yao. Pätkä, ärhäkkä ja silmä mustana.

   Poista
  2. Joo, niinhän olikin. En muistanut, kuka niistä kolmesta se oli. :D

   Poista
  3. No niinpäs onkin! Mitenhän en sitä muistanut!? Olisi voinut olla Toy Storysta... XD Pitänee tehdä kesän aikana vielä näistä lopussa olleista unohdetuista repliikeistä oma kuvakollaasinsa.

   Poista
 3. Oi miten ihanan värikäs postaus ja mahtavasti olet löytänyt lainauksiin sopivat kuvat! :D Ja kuinka paljon mahtavia lainauksia Disney leffoista löytyykään, kun vaan muistaisi ne kaikki. Pitää ehdottomasti napata muutama tästä omien vakkarilainausten kaveriksi.

  Nuo instagram postaukset ovat muuten ihan huippu idis! Piristävät hauskasti omaakin arkea kun sitä kautta tulee muistutus näistä hauskoista lentävistä lauseista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejjj! Toivottavasti lainaukset pääsevät tosiaan käyttöön asti! :) Minulla on aika surkea muisti lainausten suhteen, mutta jos tästä alkaisi opettelemaan yhden tai kaksi lainausta viikossa ja koittaisi käyttää niitä arjessa, niin ehkä ne alkaisivat jäädä mieleen... ;) Disney-elokuvista löytyisi varmasti vielä millä mitalla hyviä repliikkejä, joita voisi omassa puheessaan käyttää!

   Ja jee, kiva, että instagram-päivitykset piristävät päiviäsi! Niitä saa jakaa edelleen, jos tuntuu siltä - en viitsinyt edes mitään tekijänmerkkiä laittaa kuviin, kun yhdistin melko vaivattomasti vain tekstin ja kuvan.

   Poista
 4. Repesin niin tätä lukiessani! Varsinkin Yzman kirppupaketti on mitä parhain ja syntymättömyyspäivää käytän ainakin joka vuosi tyyliin : hyvää ei syntymättömyyspäivää sinulle" nyt tuli Mulanista Yaon repla mieleen: "Ha mä oon Yao, ettekä te tytöt maha sille yhtään mitään." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii! Kiva kuulla, että postaus on saanut hymyn huulillesi! Disney-elokuvien repliikeistä löytyy kyllä todellisia helmiä! Minä toivottelen aina omana syntymäpäivänä muille hauskaa syntymättömyyspäivää. :) Eikös se Yao tuossa repliikissä mainitse olevansa myös kukkulan kuningas? "Mä oon Yao, kukkulan kuningas, ettekä te tytöt mahda jne.".

   Poista
 5. Ei vitsi ku mä unohdin mainita yhden sitaateista, joita mä käytän kaikista eniten arjessa. Aristokateista sen "Onnitteluni kokille", jota käytän kun kehun jonku tekemää ruokaa. Että pitikin unohtaa tuo ikimuitoinen sitaatti. DX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitänee tässä kesän aikana tehdä vielä toinen postaus näistä "unohdetuista" repliikeistä, joita oli nuo listaamani, joiden sanojia en muistanut. Siihen voisin kuvittaa myös tämän tekstin kommenteissa tulleet pari uutta sitaattia, kuten vaikka "onnittelut kokille". Ihan heti en viitsi kuitenkaan uutta repliikki-tekstiä tehdä, väliin pitää tehdä jotain muutakin postattavaa! :)

   Poista
  2. Mikä helpotus ettei tarvi ihan katua että unohti jonki sitaatin. Eikä sillä ole mitään kiirettä, postaile vaan mitä tykkäät^^.
   Aijuu, ja oli vielä yksi hauska sitaatti Aristokateista, joita käytin muksuna, ja joita en muistanut mainita. Edgardin "Hyvää yö- tarkotan, ruokahalua." toivotus. :D

   Poista
 6. Toi "yy kaa koo nee" juttu on ainoa Disney sitaatti, jota oon käyttänyt ja sitäkin mä käytän tosi harvoin. Disney lausahdukset ei oo olleet kovassa käytössä, mutta Putous hokemia on tullut käytettyä enemmän. Tällä hetkellä kovimmassa käytössä on Usko Eevertti Luttisen "sitähän sä kysyit", jota käytän aina, kun en keksi vastausta johonkin kysymykseen. En oo onneks laittanut sitä koevastauksiin. Tykkäsin Afrobotin viittauksista Mufasaan ja Leijonakuninkaaseen. Meni vähän ohi aiheesta tää kommentti, mutta hakuna matata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli myös mieleen se, kun olin muutama päivä sitten luistelemassa ja luistimet puristi jalkoja. Sitten, kun lähdin sieltä, niin mä sanoin pari kertaa: "mun jaloissa ei oo tuntoo". (En kyllä ihan yhtä hätääntyneenä, kuin Olaf). Muistin myös, että oon käyttänyt myös Baymaxin balalalaa repliikkiä.

   Poista
 7. Pakko sanoa, että se on "Ookko nää Oulusta, syökkö nää jellonia?" :D

  VastaaPoista