21.11.2015

Ken on maassa komein? 6.

Oikein hyvää lauantaita ja tervetuloa Ken on maassa komein? -kisan pariin - jälleen kerran! Viime kerralla kilpailijat pääsivät hulluttelemaan ja heittäytymään täysin villeiksi. Hulluttelukuvista parhaimmat kuvat otti äänestäjien mielestä Aladdin ja Tarzan, ja he olivatkin ainoita, joita äänestettiin tähtikuvan saajiksi. Parin äänen erolla parhaimman kuvan palkinnon voitti Aladdin!


Äänestäjät kehuivat Aladdinin kuvaa todella hulluksi ja hillittömäksi, ja se toi mieleen jonkin kreisikomedian. Aladdinin heittäytymistä tehtävänantoon kehuttiin, ja kuvasta näkyi tekemisen ja höpöilyn meininki hyvin. Aladdin voittaa siis tälle viikolle itselleen koskemattomuuden. Tämä on  toinen kerta, kun Aladdin on voittanut itselleen tähtikuvan palkinnon, onnea! 

Pudotusuhan alle joutui tällä kerralla kuusi kilpailijaa: Flynn, Eric, Kristoff, Shang, John Smith ja Jim. Eniten ääniä sai kapteeni Li Shang, joka putoaa kilpailusta viidentenä.


Shangin taival kilpailussa oli melko vakaalla pohjalla, kunnes yksi epäonnistunut kuva pilasi kaiken. Shang oli tosin jo kerran aikaisemmin ollut pudotusuhan alla, mutta hän oli myös voittanut tähtikuvan palkinnon harrastus-kuvastaan. Miten tässä nyt näin kävi? "En ymmärrä sitä, miksi tuomari pitää samoja kuvausaiheita vuodesta toiseen. Varsinkin tuo hulluttelukuva-aihe on todella typerä: mehän tulimme tänne komeuskilpailuun, emme vitsin kohteeksi! En ymmärrä, mitä hyötyä itsensä tyhmäksi tekemisessä on minkään kanssa! Törkeää!" Voih, olemme pahoillamme aiheuttamastamme traumasta, Shang! Kiitos oikein paljon kisaan osallistumisestasi! 

Sitten jäljelle jääneiden kilpailijoiden pariin. Tällä viikolla muodostimme yhdeksästä kilpailijastamme kolme kolmen hengen tiimiä. Kaikista kolmikoista otettiin yhteiskuvat. Näissä yhteiskuvissa tulee käydä ilmi ennen kaikkea vuorovaikutus muiden tiimin jäsenten kanssa. Jokaisen yksilön suoritus kuitenkin vaikuttaa koko tiimin kuvan onnistumiseen, joten tuomari arvostelee kilpailijat yksilöllisesti. Ei siis muuta kuin katsomaan kuvia tehokolmikoista!


Ensimmäisessä kuvassa meille esiintyy Naveen, Aladdin ja Tarzan. Kuvassa miehet pitävät hauskaa keskenään, ja koko kuvasta välittyykin katsojille ilo ja riemu! 

Oikeassa reunassa oleva Tarzan on yrittänyt ilmiselvästi säikäyttää Aladdinin. Hänen kätensä on kohotettu korkealle valmiina koskettamaan Aladdinia, ja hänen suuhunsa on kerätty ilmaa "Pöö":n huutamista varten. Säikyttely-yritys on mennyt kuitenkin pahasti pieleen, ja Tarzan on jäänyt seisomaan melko hullunkuriseen asentoon, joka tuo mieleen viime kerran teeman. Täytyy todeta, ettei Tarzan ole tässä kuvassa ihan parhaimmillaan, sillä kasvoilla oleva ilme ei tuo miehen parhaimpia puolia esiin. Tarzan kuitenkin on tiiviissä vuorovaikutuksessa muiden kuvassa olevien miesten kanssa, ja hän tuo kuvaan hauskuutta ja tietynlaista teemaa. Ei siis voi sanoa, että Tarzanin kuva olisi epäonnistunut. ... Kunhan ensi kerralla ilmettä mietittäisiin hieman esteettisemmäksi! 

Kuvassa keskellä seisova Aladdin on jäänyt melkein säikyttelyn uhriksi, mutta viime hetkellä hän on tajunnut Tarzanin lymyilevän selkänsä takana. Aladdin on kääntynyt äkkiä kohtaamaan säikyttelijänsä, ja hänen koko ilmeensä ja kehon asentonsa näyttää huutavan: "Ahaa! Näinkin sinut!" Aladdin on nostanut sormensa pystyyn ja toruu sillä Tarzania: "Yritäpäs vielä kerran..." Aladdinin ilme on veikeä ja ilkikurinen. Hän katsoo myös intensiivisesti Tarzania silmiin, jotta hänen sanomansa menisi varmasti perille. Loistava kuva tämän viikon tähtihenkilöltä! 

Naveen katsoo Aladdinia tiiviisti ja ojentaa käsiään kohti Tarzania kuin sanoen: "Näetkö? Mitä minä sanoin!" Kenties Naveen on ehtinyt juuri varoittaa Aladdinia häntä uhkaavasta säikyttelystä, ja on iloinen, kun sai estettyä yrityksen. Toisaalta Naveen voisi olla myös Tarzanin kanssa samassa juonessa, ja hän esittelee Aladdinille, miten he meinasivat hänet säikäyttää. Joka tapauksessa Naveen näyttää kuvassa todella komealta, ja kuva onkin onnistunut niin ulkonäön kuin vuorovaikutuksenkin kohdalta. Koko kolmikon kuva on todella upea ja hymyn suunpieliin levittävä. Mahtavaa!


Toisessa kuvassa meille esiintyvät prinssi Philip, Jim ja John Smith. Kuvassa Philip ja John näyttäisivät suostuttelevan Jimiä johonkin...

Philip näyttää kuvassa meille parhainta puoltaan. Hän hymyilee valloittavasti ja jotenkin pilke silmäkulmassaan. Prinssi näyttäisi suostuttelevan Jimiä johonkin, ja prinssin käsi on nuorukaisen selällä kuin tukea argumenteilleen hakien. Prinssin toinen käsi on kohotettuna ilmaan huolettomasti kuin taivaanrantaan poutapilviä maalaillen. Ehkä prinssi ei yritäkään houkutella Jimiä mihinkään, vaan yrittää saada vain hyvää valokuvaa, jossa kaikki ovat onnellisia ja yhtä perhettä. Oli miten oli, Philip ei näytä onnistuneen yrityksessään. Philipin osalta kuva on kuitenkin hieno, ja hänen kontaktinsa Jimiin on loistava. 

Keskellä seisova Jim näyttää siltä, ettei häntä kiinnosta mikään. Hänen vierellään seisovat miehet vaikuttaisivat olevan Jimille liian vakavia ja liian aikuisia, ehkä Jim kaipaisi itselleen hieman nuorempaa seuraa. Philip tekee parhaansa saadakseen Jimin puolelleen, mutta Jim vain mököttää. Jimin kauas ohjautuva katse näyttää kertovan pohjattomasta tylsyydestä ja halusta olla jossain aivan muualla. Nuorella miehellä on kädetkin taskuissaan vielä pönkittämässä hänen hällä väliä -asennettaan. Jim näyttää kuvassa siis siltä, ettei häntä kiinnosta vuorovaikutus muiden miesten kanssa, ja koska hän ei näytä edes yrittävän, niin ehkä häntä ei kiinnosta koko kilpailu. Voi voi voi! Toivotaan, että kyseessä olisi kuitenkin suunniteltu kuvan aihe, jossa Jimistä on vain haluttu tehdä vastarannan kiiski. Tuomaria kuva ei kuitenkaan vakuuta. 

John Smith vilkuilee kuvassa prinssi Philipiä, ja vaikuttaa siltä, että miehillä on joku yhteinen vitsi mielessä. Tämä taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun näemme Smithin hymyilemässä! Johnilla on kuvassa kauhea kiire jonnekin kuvan ulkopuolelle, ja ihan kun hän meinaisi ottaa sieltä jotain mukaansa. Ehkä kuvasta puuttui joku elementti, joka olisi tehnyt Jiminkin ilmeestä hauskemman. Joka tapauksessa John Smith on ollut nyt jo neljä kertaa pudotusuhan alla viiden äänestyksen aikana. Tämä kuva Johnista on kuitenkin jokseenkin onnistunut, jos hötkyilyä vähentäisi vähän.


Kolmannessa ja viimeisessä kuvassa esiintyvät Flynn Rider, prinssi Eric ja Kristoff. Kuvan teemana näyttäisi olevan käden rinnalla pitäminen...? Tämän kuvan miehistä kaikki olivat tällä viikolla pudotusuhan alla.

Vasemmalla seisova Flynn näyttää eläytyvän miesten teemaan oikein olan takaa! Hän näyttää esittävän henkisesti haavoittunutta miestä, joka käsi rinnallaan suree julmaa kohtaloaan. Pääkin on kallistettu alaspäin ja silmät ovat haikeudesta kiinni. Niin hieno, eläytyväinen ja komea kuin Flynn onkin, hänellä ei ole minkäänlaista kontaktia kummankaan kuvan miehen kanssa. Ehkä hän odottaa muiden tulevan kanssaan samaan, dramaattiseen teemaan... Oli miten oli, edes jonkinlaista vuorovaikutusta kaivattaisiin!

Voi Eric, voi Eric... Hän on tainnut käsittää tehtävänannon täysin väärin! Ericilläkään ei ole vuorovaikutusta muiden kuvassa olijoiden kanssa, ja hän näyttää melkeinpä katsovan suoraan kameraan! Eric on myös tajunnut kolmikon käsi rinnalla -teeman omalaatuisella tavalla, sillä hän näyttää rykivän ja auttavan nyrkillä tätä rykimisprosessia. Eric on kaiken lisäksi huolestuneen näköinen, eikä hän näytä istuvan kuvaan muiden seuraan. Aijaijaijai... Niin ulkonäkö kuin vuorovaikutuskin ovat nyt retuperällä! Voih! 

Kristoffilla on jonkinnäköistä vuorovaikutusta muiden kanssa, sillä hän näyttää katsovan Flynniin ihailevasti, kuin häneltä oppia ottaen. Kristoff kaipaisi kuitenkin harjoittelua vielä draaman keinoissa, sillä hänen käsi rinnalla -poseerauksensa jää kalpeaksi Flynnin rinnalla. Lisäksi Kristoffin toinen käsi on ollut liikkeessä kuvan ottamisen aikaan, ja kuvassa näkyy nyt haamuliikettä. Höh. Kristoff on kuvassa kuitenkin ainoa, joka hymyilee, ja joka ottaa kontaktia muihin miehiin. Itse Kristoffin poseeraus jää kuitenkin puolitiehen. Voi voi!


Siinä olivat kaikki kuvat tältä viikolta. Shang Lin pudotus kertoo sen, että tässä kilpailussa voi tapahtua mitä vaan, eikä kukaan ole turvassa! Paitsi tähtikuvan ottanut kilpailija... Tässä vaiheessa voisin kertoa hieman tilastotiedettä, sillä nyt melkein kaikki kilpailussa jäljellä olevat kilpailijat ovat olleet ainakin kerran pudotusuhan alla!!! Ainoa mies, joka ei ole joutunut pudotusuhan alle kertaakaan, on Tarzan. Voisiko hänessä olla voittaja-ainesta...? Nyt teidän, arvoisat lukijat, on kuitenkin aika taas äänestää huonointa ja parasta kuvaa! Aladdinilla on tällä viikolla koskemattomuus, eli häntä ei kannata äänestää! Äänestysaika tällä kierroksella on nyt normaalia lyhyempi, sillä seuraava jakso ilmestyy jo torstaina 26.11. (toivottavasti...)!!!! Siihen saakka näkemiin! 

16 kommenttia:

 1. Paras: John Smith, hän ottaa kuvassaan muut henkilöt huomioon asennollaan ja katseellaan.
  Huonoin: Flynn, ei todellakaan minkäänlaista vuorovaikutusta, vaan päin vastoin sisäänpäinkääntyneisyyttä.

  VastaaPoista
 2. Paras: Aladdin
  Pudotus: Eric

  VastaaPoista
 3. Paras kuva: Naveen
  Huonoin kuva: Eric

  VastaaPoista
 4. Paras: Naveen, koska hän on kerrassaan loistavassa vuorovaikutuksessa molempien tiimiläistensä kanssa. Katse suunnattuna Aladdiniin ja kädet suunnattuna Tarzaniin muodostavat loistavan kokonaisuuden.

  Huonoin: Eric, koska hänellä ei ole minkäänlaista vuorovaikutusta muiden tiimiläistensä kanssa, minkä lisäksi katse suunnattuna kameraan saa hänet ja hänen eleensä vaikuttamaan teennäisiltä.

  Itse on hieman kritisoitava Naveenin, Aladdinin ja Tarzanin kuvaa, koska kolmikon muuten loistavaa vuorovaikutusta rikkoo tilanteeseen sopimaton tausta. Tuntuu kuin hahmot pelleilisivät jossain kuuman oloisessa ja myrkynhöyryisessä luolassa, jossa vastaava hilpeä vuorovaikutus todellisuudessa tuskin onnistuisi, minkä vuoksi kuva tuntuu hieman epäaidolta. Näin ollen kuvan tausta rikkoo jonkin verran vuorovaikutusvaikutelman autenttisuutta. Onneksi kuitenkin vuorovaikutus itsessään toimii loistavasti, minkä ansiosta epäaito taustakin voidaan antaa anteeksi, vaikka se silmiin pistääkin.

  VastaaPoista
 5. Paras: John Smith
  Huonoin: Eric

  VastaaPoista
 6. Paras: Tasapainoilin tässä Flynnin, Naveenin, Aladdinin ja Tarzanin välillä, joten menkööt ääniä kaikille! Flynn saa yhden äänen, sillä olen näkevinäni suupielessä hymyä, eli huumorimielessä otettu kuva! Inside-läppää, kenties? Naveen, Aladdin ja Tarzan taas näyttävät muodostavan tiiviin kolmikon, joten jokaiselle kaksi ääntä :D

  Huonoin: Hmm... Päätös on vaikea, tässä alueessa loistivat vähän kaikki! Huonoin on kuitenkin aina joku, ja ehkä kallistun John Smithin kuvaan yksinkertaisesti siksi, että hänen kasvonsa ovat ihmeellisen kulmikkaat.

  VastaaPoista
 7. Paras: Aladdin
  Huonoin: Jim

  VastaaPoista
 8. Kuvista ensimmäinen on ylivoimaisesti paras, ryhmädynamiikka Aladdinin, Naveenin ja Tarzanin välillä on onnistunut loistavasti. Pisimmän korren siitä vetää Naveen juuri hyvällä katsekontaktillaan kumpaankin osapuoleen. Myös Tarzanin ilme on melko huvittava, ihan kuin imitoisi apinaa (no, niidenhän parissa mies onkin kasvanut).

  Huonoin Ericillä. Hänen ryhmäkuvansa ei yllä muiden tasolle, eikä hänen ilmeensä muutenkaan vakuuta.

  VastaaPoista
 9. Saara from AUSSIT (ainakin vuosi sitten)22. marraskuuta 2015 klo 21.26

  Ahhhhhh, ihana Aladdin!! <3 Sekä viime että tällä viikolla! Eli hänelle annan yhä parhaan kuvan äänen... Taidan tästä lähteä etsimään oman elämäni Aladdinia! Huonoin on mielestäni joko John Smith tai Eric. Minusta John Smith ei nimittäin katso prinssi Philipiä vaan jonnekin ohi, joten vuorovaikutusta ei synny. Hän on muutenkin ylimielisen näköinen. Tosiaalta Eric on täydellisen epäonnistunut tehtävänannon suhteen.. mutta koska hän oli aiemmin niin hyvä, niin pudotusääni Johnille. (Kiva sinun onkia täältä tietoa siitä, että kenelle se ääni nyt lähtee. Pitää lukea minun kaikki höpinät. :D )

  VastaaPoista
 10. Tää on vaikee. En halua että Eric tippuu joten paras ääni menköön hänelle. Kuvassa on näköjään tarkoitus osoittaa jonkinlaista itseironista komiikkaa, joka onnistuu kuvan kamuiltakin. :D Huonoin jöröjukka Jim.

  VastaaPoista
 11. Ensimmäinen kuva kokonaisuutena paras ja poimitaan sieltä vaikka Aladdin voittajaksi. Viimeisessä taas viileyttä ja Eric porukan keskellä näyttäisi kovasti pois haikailevan ja siinä pyrkimyksessä yritän avustaa tiputusäänellä.

  VastaaPoista
 12. Paras: Naveen
  Huonoin: Jim

  VastaaPoista
 13. Paras: Aladdin
  Huonoin: Eric

  VastaaPoista
 14. Olen vissiin tulkinnut Flynnin, Ericin ja Kristoffin kuvaa kovin eri tavalla kuin monet muut, koska itse huvituin kovasti heidän esityksestään, miehethän näyttävät olevan keskellä yhteistä lauluhetkeä, ja jokainen eläytyy omalla tavallaan hauskan överisti. Kädet rinnalla ovat hauska lisä, ja selvästi pojat ovat hyvässä synkassa, eli itse näen hyvin paljon vuorovaikutusta näiden välillä.

  Huonoimmaksi suoritukseksi jää Jim, joka tuntuu murjottavan tehtävänannolle.

  Parasta taas on vähän vaikea valita, mutta annan nyt ääneni vaikkapa hurmaavalle Naveenille.

  VastaaPoista
 15. paras on Naveen, huonoin Eric

  VastaaPoista
 16. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista