16.11.2014

Who's the furriest of them all? 6.

Sunnuntai-illan kunniaksi on viimein aika suunnata katse taas pörröisten, karvaisten ja kauniiden eläinneitosten pariin. Kisa etenee ja eläimet putoilevat toinen toisensa perään kisasta. Tällä viikolla putoaja ei kuitenkaan ole Herttuatar, sillä hänen viime viikon harrastuskuvaansa äänestettiin parhaaksi kuvaksi!


Herttuattaren harpun soitto lumosi äänestäjät, ja hänen kuvansa sai suoranaisen äänivyöryn parhaaksi kuvaksi. Kissan kuvassa äänestäjät lumosi sanoinkuvaamaton tunnelma, valaistus, aristokatin kaunis ilme ja kuvan viehkeys. Näin ollen Herttuattarella on tällä viikolla koskemattomuus, eli häntä ei voi äänestää kisasta ulos. Herttuatar on myös kisassa ensimmäinen, jota on voittanut kaksi kertaa koskemattomuuden, eli saanut aikaiseksi parhaan kuvan. Onnea!


Tällä viikolla Kengun kisa tuli viimein päätökseen kaikista edellisistä pudotuksista selviytymisen jälkeen. Äänestäjien mielestä Kengun kuva oli ilmeetön, tylsä ja "epäviehättävä". Mitkä ovat pehmolelukengurun tunnelmat nyt? "Pääsin kisassa pidemmälle kuin odotin. Olin ensimmäisestä äänestyksestä asti pudotusuhan alla, ja oli suoranainen ihme, että pysyin kisassa näinkin pitkään. Olen kuitenkin tyytyväinen kisasuoritukseeni, ja onnistuinhan minä nappaamaan yhdellä viikolla parhaan kuvan palkinnon! Koko kisan ajan minulla oli hirveä ikävä Ruuta, joten nyt lähden innolla Puolen hehtaarin metsään oman kullanmussukkani luokse. Minulla on taas kerrottavanani paljon uusia iltasatuja Ruulle näistä kisakokemuksista. Onnea kaikille jäljelle jääneille kilpailijoille!" Kiitos sinulle, Kengu! 

Tällä viikolla kuvien teemana on perhepotretti tai kaverikuva. Kilpailijat ovat itse saaneet päättää, poseeraavatko he perheensä vai ystäviensä kanssa. Eläinneidot kertovat meille myös jotain vieraistaan, ja kertomiset meille tulkkaa jälleen kerran Lumikki.


"Perheeseeni kuuluu lapseni Berlioz, Toulouse ja Marie sekä rakas aviomieheni Thomas. Perheeseen kuuluu myös omistajamme, ihana madame Bonfamille, joka ei valitettavasti tähän kuvaan päässyt. Perheellämme on myös paljon ystäviä, joiden voisi laskea kuuluvan perheeseen, mutta kuvassa on ydinperheemme. Opetan lapsilleni aristokattien tapoja ja kulttuuria, ja välillä myös Thomas liittyy oppilaaksi. Hän on ollut alunperin kujakatti, ja välillä aristokattien tavat pääsevät unohtumaan häneltä. Minua se ei haittaa, jos hän välillä taantuu vanhoille tavoilleen, mutta madamen takia yritän aina muistuttaa Thomasia käytöstavoista." 

Suurin osa Herttuattaren kuvista on ollut hyvin romanttisia ja herkkiä. Tämän viikon perhekuvassa Herttuatar ei ole herkistyneessä olotilassa, vaan häntä voisi kuvata hauskaksi ja vitsikkääksi. Kenties perheen paikalle tuleminen sai Herttuattaren aivan villiintymään! Hyvä asia on se, että kaikki aristokattien perheessä ovat samassa irvistyksessä mukana. Yksinäinen virnistys voisi olla pelottavaa katseltavaa. Kuva on myös todellinen perhepotretti potretin kirjaimellisessa merkityksessä. Hauska kuva, mutta kehotan Herttuatarta pysyttelemään kuitenkin herkkien kuvien parissa!


"Tutustuin Timoniin ja Pumbaan mieheni Simban kautta. Timon ja Pumba saavat minut aina nauramaan, eikä heidän kanssaan ole koskaan tylsää hetkeä. Vaikka parivaljakko onkin hyvin tiivis, eivät he sulje muita piirinsä ulkopuolelle, vaan kohtelevat muita yhtä ystävällisesti kuin toisiaan. Ystävyytemme on lujaa, vaikka itse ensikohtaaminen sujui hieman erilaisissa merkeissä... Meinasin nimittäin syödä Pumban, ja olisin varmasti saalistanutkin hänet, ellei Simba olisi tullut tielle. Ah, noita aikoja... Mutta nyt mieleeni ei tulisi nuolaistakaan kavereitani!" 

Viime viikolla Nalan harrastuskuvaa äänestettiin parhaaksi kuvaksi, mutta Nala hävisi Herttuattarelle. Tämän viikon kuvassa näemme Nalan hymyilevän! Hän ei ole kisan aikana esitellyt hymyään vielä paljoakaan, oikeastaan tämä taitaa olla ensimmäinen kunnon hymy! Nalan hymy, kuten hymy aina, on kaunis, ja sitä voisi esitellä enemmän! Nalalla on hyvä katsekontakti kaveriinsa Timoniin. Hieman miinusta tulee siitä, että Nala on kuvan reunassa, johon katse ei ensimmäisenä kiinnity.


"Synnytin aikoinani 15 koiranpentua, jotka ilkeä Cruella kidnappasi. Lähdin mieheni Pongon kanssa pelastamaan lapsiani, ja pelastusretken päätteeksi päädyimme adoptoimaan talouteemme lisää koiranpentuja. Nyt meillä on yhteensä 99 pentua kotonamme, ja rakastan heistä kaikkia! Kaikilla on omat erityiset kiinnostuksenkohteensa, vaikka kaikki fanittavatkin Salamaa. Vaikka lasteni kidnappaus oli kamalaa, toi se meille 84 lasta lisää, joten olen kaikesta tapahtuneesta kiitollinen." 

Jos Nalalle tuli miinusta hänen reunasijoituksestaan kuvassa, tulee Perditalle miinusta samasta asiasta. Perditan miinus on vain isokokoisempi, sillä hän meinaa kadota kokonaan koiranpentujen alle! Emme näe tästä kuvasta kaikkia 99 koiranpentua, mutta jo kuvassa nähtävät viisi vievät kaiken huomion itseensä. Kyseessä pitäisi kuitenkin olla kuva Perditasta, jossa perhe on vain mukana! Noh, plussaa dalmatialaiselle tulee siitä, että hänen ilmeensä on lempeä ja hän ottaa hyvin kontaktia kuvan muihin koiriin. Hyvin äidillinen ja lempeä kuva, mutta kuvassa varsinainen päähenkilö jää taka-alalle.


"Vilpuri-albatrossi toimii Pelastusjärjestön virallisena lentokapteenina osavaltioiden ja mannerten välillä. Vilpuri on hyvä ystäväni. Hän osaa olla vitsikäs ja imarteleva, mutta pystyy hän vakavaankin keskusteluun. Vilpurilla on hyvä sydän, ja hänen lähellään on hyvä olla. Vilpurin kaltaisia työtovereita saisi olla useampia!" 

Oh, tämähän on varsin herttainen kuva Biancasta ja Vilpurista! Kuvassa Vilpuri näyttää olevan todellakin imarteleva, mistä Bianca jo kommentissaan mainitsi. Ystävysten katsekontakti pelaa, ja Bianca on ihanasti oma herttainen ja feminiininen itsensä. Oikein onnistunut kuva, hyvähyvä! Tosin karvalakki häiritsee yhä tuomarin silmiä...


"Jalo ja Tupsu ovat ystäviäni jo lapsuudestani saakka. He asuvat kanssani samassa naapurustossa, joten heidät on ollut aina helppo tavata. Molemmat koirista ovat minua vanhempia, joten olen aina saanut heiltä hyviä neuvoja asiaan kuin asiaan liittyen. Varsinkin vanha ja viisas Jalo neuvoo paljon, ja jaksaa aina kertoa juttuja omasta nuoruudestaan. Tupsu taas pitää kiinni juttujemme punaisesta langasta, jos se sattuu minulta ja Jalolta katoamaan. Molemmat ovat todella kultaisia ystäviä, joita en vaihtaisi mihinkään!"

Kaunotar näyttää olevan oikein innostunut nähdessään ystävänsä. Kaunotar ja Tupsu näyttävät kuuntelevan Jalon juttuja. Jotenkin kuvasta jää kuitenkin hieman pinnallinen vaikutelma. Ihan kuin koirakolmikko olisi vain määrätty poseeraamaan tietyillä paikoilla. Kuvasta ei välity yhtä aitoa tunnelmaa, kuin vaikka Nalan tai Biancan kuvista. Kaiken lisäksi Jalosta näkyy kuvassa vain selkäpuoli, mikä ei ole se kaikkein edustavin kuvakulma koirista. Kaunotar on kuvassa silti oikein nätti. Kuva on keskitasoinen, sillä parannettavaa on paljon.


"Ah, Tito on pienikokoinen mutta rakas ystäväni. Ystävystyimme sen pienen Oliver-kissan kidnappauksen yhteydessä, jossa pieni Titoni oli niiiiin urhea! Kulkukoira, se inhottava Filuri vaan sai houkuteltua Titon takaisin jengiinsä. Olisin mielelläni pitänyt Titon luonani. Ystävyytemme olisi varmasti syventynyt joksikin muuksi... Jos kuulet tämän, Tito, olet tervetullut luokseni asumaan!" 

Ohhoh! Rusetin ja Titon kontakti näyttäisi ainakin toimivan... Tosin Rusetti näyttää olevan parivaljakon "suhteessa" se dominoiva osapuoli. Ties mitä ehdotuksia Rusetti on tuossakin tekemässä Tito-raukalle! Katsekontakti on hyvä ja kuva on onnistunut. Tuomari jää vain pohtimaan sitä, että onkohan Rusetin ystävyys molemminpuolista...?


"Herra Arrow toimii perämiehenä aluksellani. Herra Arrowiin voi luottaa, sillä hän on vakaa kuin kallio ja pitää aina ystäviensä puolia. Uskaltaisin jopa väittää, että herra Arrow tuntee aluksen yhtä hyvin kuin minä. Voisin myös tehdä sellaisen väitöksen, ettei mistään löydy yhtä hyvää ystävää kuin herra Arrow."

Kapteeni Amelian harrastuskuva sai viime viikolla hyvin ristiriitaista palautetta. Kuvaa pidettiin huonoimpana, mutta toisaalta sitä äänestettiin myös parhaaksi. Tällä viikolla Amelia ei ole kuvassaan ollenkaan niin hurja, vaan hän poseeraa itselleen tyypillisen eleettömästi ja virallisesti perämiehensä rinnalla koko univormu päällään. Kapteenin kasvoilta paistaa silti selkeä hymy ja onni, kun hän näkee herra Arrowin vierellään. Hymy on aina hyvästä! Oikein onnistunut kuva, mutta riittääkö se enää pitämään kapteeni Amelian mukana kisassa...?


Tässä olivatkin kilpailijoidemme kuvat tällä kertaa. Äänestäkää inhokkianne ja suosikkianne alla olevaan kommentointi-ruutuun. Muistakaa kuitenkin se, että Herttuattarella on tällä viikolla koskemattomuus, eli hän ei voi pudota kisasta! Seuraavan kerran Ken on maassa kaunehin? palaa ruutuihinne vasta marraskuun viimeisellä viikolla, sillä seuraavan kuvan teema vaatii kuvaajalta paljon etukäteisjärjestelyjä... Eli äänestämisen kanssa ei tarvitse kiirehtiä, mutta sitä ei kannata myöskään unohtaa! :)

12 kommenttia:

 1. Parhain kuva jälleen Herttuattarella, mutta vain eri syistä kuin viimeksi. Silloin hänen kuvansa oli herkkä ja romanttinen, nyt taas vitsikäs ja hauska. Mutta olkoon hänen kuvansa millaisia tahansa, niin loppupeleissä ne ovat aina onnistuneita;) Kapteeni Amelialla on huonoin kuva, sillä hänellä on aina tuo lähes täysin sama, eleetön ilme, joka ei kyllä pure ainakaan minuun... (Poikkeuksena oli viime viikon irvistyskuva, joka toi hänen kuviinsa mukavaa vaihtelua.)

  VastaaPoista
 2. Huonoin kuva Amelialla. Arrow on paljon ilmeikkäämpi tuossa kuvassa kuin kapteeni itse.

  VastaaPoista
 3. Vähiten onnistunein kuva on Kaunottarella, tuntuu jotenkin jäyhältä muihin kuviin verrattuina.

  Parasta onkin sitten vaikea valita. Sanotaan nyt vaikka tuo Biancan kuva, vaikka Vilpuri siinä varastaakin enemmän shown.

  VastaaPoista
 4. Liitynpä äänestyskööriin ensimmäistä kertaa tällä kierroksella!

  Koiraneitien kuvat eivät kauheasti iske tällä viikolla, ja putoajaksi äänestän kuvaansa vain juuri ja juuri mahtuvaa Perditaa, sillä hän on jäljellä olevista kisaajista tylsin hahmo, eikä hänellä ole leffassaan oikeastaan mitään itsenäistä roolia, vaan hän on lähinnä Pongon jatke.

  Amelian kuvaa taas puolustan parhaaksi kuvaksi, sillä mielestäni hänen kuvassaan näkyy hienosti sekä mätsäävissä asennoissa että ilmeissä hänen ja herra Arrow'n välinen keskinäinen luottamus ja pitkäaikainen ystävyys. He näyttävät olevan kaikin tavoin samalla aaltopituudella ja todella ymmärtävän toisiaan. Kuva siis ilmentää täydellisesti viikon teemaa.

  Herttuattaren perhepotretti on veikeydessään hyvä kakkonen.

  VastaaPoista
 5. Minusta Perditan kuva on paras. =) Kaunottaren huonoin.

  VastaaPoista
 6. Äänestän myös ensimmäistä kertaa. Mielestäni paras kuva on Biancalla ja huonoin Amelialla.
  Ps. Tämä blogi on aivan ihana!!!

  VastaaPoista
 7. Paras kuva Herttuattarella, koska siinä kaikki kuvassa olevat näkyvät kunnolla ja kaikilla on sama hassu virnistys. Huonoin kuva ehdottomasti Rusetilla, kuvassa näyttää siltä kuin Tito etsisi pakoreittiä että voisi juosta karkuun tilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
 8. Heippa-hei Kengu... Tavataan kuitenkin taas siellä pikkumetsän puolella iloisissa merkeissä.

  Pudotusäänen saa Rusetti, koska se kaveruus tosiaan jää vähän kyseenalaiseksi. Kaunottaren ilme taas kertoo siitä, että koirakavereita kovasti arvostetaan, siksipä parhaaksi sitä kehun.

  VastaaPoista
 9. Huonoin Rusetilla, näyttää ihan kuin ehdottelisi jotain kyseenalaista Titolle.

  VastaaPoista
 10. (jatkoa edelliseen kommenttiin) Paras Biancalla. Huomattava parannus viime kierroksen tylsähköön häkkikuvaan; hiirineiti on kuin onkin parhaimmillaan omana lämpimänä ja feminiinisenä itsenään. Hänen ja Vilpurin ilmeistä jo näkee, että sydämellisestä ystävyydestä ei ole puutetta.

  VastaaPoista
 11. Meillä ei toimi koneen netti, joten en päässyt vielä tänään uutta jaksoa kirjoittelemaan. Toivottavasti huomenna vika on jo korjattu!

  VastaaPoista
 12. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista