21.6.2012

Give a little whistle...

Nyt jatkuu "paras laulu kustakin Disney -elokuvasta" -lista! Alamme olla listan suhteen jo voiton puolella.

Aladdin
Friend Like Me / Ei kaveria parempaa


Aladdinissa on monia hyviä lauluja, joista Ei kaveria parempaa on paras (minusta). Aladdin sattuu eksymään Ihmeiden Onkaloon, josta hän sattuu löytämään taikalampun. Ja kuinkas sattuukaan, lampusta esiin sinkoaa Henki, joka lupaa toteuttaa Aladdinin kolme toivomusta. Aladdin ei meinaa uskoa moisiin lupauksiin, joten Henki päättää esitellä koko repertuaarinsa tämän laulun ohessa. Laulu on minusta hieman parempi suomeksi, mutta ei se huono ole englanniksikaan. Henki on paras!


Leijonakuningas
Can You Feel The Love Tonight / Tunnetko jo rakkauden


Hehe. Kuva on niin hauska että ihan hehetyttää. Heheh. Simban ilme on hassu. Heh. Laulu on ihan PARAS! Taannoisessa TOP20-listassa se pääsi sijalle kaksi. Se varmaan kertoo kaiken kappaleesta. Ja laulu on TUHAT kertaa parempi englanniksi!!!!


Pocahontas
Colours of the Wind / Tuulen värit


"Oon vain sulle ihminen villi ja vaikka kuinka katsot, et muuta eessäs nää..." Tähän lauluun kuuluu olennaisesti Arja Korisevan ääni. Anteeksi nyt vaan kaikille inhoajille, mutta minusta Arja on ainoa oikea ääni Pocahontasille. Siksi laulukin on parempi suomeksi. Tosin ei englanninkielinen versiokaan ihan kauhean kamala ole. Laulusta on tehty myös englanniksi poppisversio, joka on minusta ihan hyvä.


Notre Damen kellonsoittaja
Out There / Tuolla

Notre Damen kellonsoittaja on elokuva, jonka laulut ovat todella aliarvostettuja. Elokuvassahan on aivan mahtavat laulut! Paras niistä on tämä laulu, joka on parempi englanniksi. Laulu alkaa synkästi siitä, kun Frollo muistuttaa Quasimodoa vaatimastaan uskollisuudesta ja tuolla alhaalla olevien ihmisten julmuudesta. Kun Frollo häipyy kuvioista, alkaa Quasimodo laulaa laulua paljon toiveikkaammin, ja meille käy ilmi hänen halunsa lähteä alhaalle muiden ihmisten joukkoon. Elokuvaa katsoessani minusta laulu on tuntunut aivan liian pitkältä, mutta sitä muuten kuunnellessani se ei ole pitkä. Jee jee! Kaunis kappale.


Herkules
Zero to Hero / Nollasta pollaanMahtava laulu! Mahtava, vaihteleva rytmi ja iloinen meininki. Parempi englanniksi. Elokuvassa hauska animointi laulun aikana. Laulu kertoo nimensäkin mukaan Herkuleksen noususta maatilapojasta kuuluisaksi sankariksi.
Mulan
I'll Make a Man Out of You / Niin kuin miesMahtipontinen laulu. Kertoo matkan pojasta mieheyteen, uivelosta urheaksi... tai naisesta sotilaaksi. Parempi suomeksi.Tarzan
Strangers Like Me / Sano pois


Tämä laulu on minusta kaunis. Ja hieno. Tarzan oppii siinä ihmisten elämää gorillojen elämän sijaan. Jane näyttää hänelle Lontoon ihmeellisyyksiä ja Tarzan taas näyttää Janelle viidakkoa. Minun mielestäni laulu on vähän romanttinen, vaikka se ei ehkä sitä alunperin tarkoita olla...ehkä. Parempi suomeksi.


Fantasia 2000
Pomp and Circumstance (Edward Elgar)


Fantasia 2000 on taas elokuva, johon animaatiot on tehty klassisten musiikkikappaleiden pohjalta. Pomp and Circumstance kertoo Nooan arkista, jossa Aku häärää Nooan apurina. Tämä sävellys on mahtava. Alussa kappale on hauska kunnes muuttuu jossain vaiheessa mahtipontiseksi. Tuon mahtipontisen osuuden tunnistaa teistä varmaan aika usea. Ja jotenkin kappale vain sopii minusta Akuun. Hehee! 


Keisarin uudet kuviot
My Funny Friend and Me


Keisarin uudet kuviot on todella hauska elokuva, jonka pointtina on ystävyys. Niinpä parhaaksi kappaleeksi sopiikin laulu ystävyydestä, joka soi elokuvassa lopputekstien aikana. Laulun on laulanut kukapa muukaan kuin Sting. Aivan mahtava laulu on kuulkaapas nyt kyseessä! Rauhallinen ja jotenkin tosi ihana sävelmältään. Suomeksi kappaletta ei olekaan tehty, joten englanninkielinen versio vie voiton 1-0. 
Atlantis
The Secret Swim


Atlantiksessa on vain yksi laulettu laulu, joka ei mielestäni edes soi elokuvassa (ellei sitten lopputekstien aikana), ja laulun nimi on Where the Dream Takes You. Kuten huomaatte, laulu ei ollut mielestäni elokuvan paras laulu. :) Valitsin parhaan kappaleen taustamusiikeista. Näistä paras näin äkkiseltään oli Milon ja Kidan uinnin aikana soiva musiikki. Minusta siinä käy ilmi koko elokuvan tunnelma ja musa. Hieman salaperäinen, juuri vedenalaiseen maisemaan sopiva. Jee jee! 

1 kommentti:

  1. Saara från Pöljä1. heinäkuuta 2012 klo 9.16

    Miksi, oi miksi, on välillä niin vaikea lähettää kommentteja? Nämä laululistat on huippuja - oon kuunnellut sinun suosittelemiasi kappaleita jo monta kertaa! Pian aion kuunnella tämän "soundtrackin" kokonaisuudessaan. Kerron sitten, jos muistan, mikä oli paras. Tästä listasta löytyikin jo monta etukäteen tuttua.. Aladdin on paras! :)

    VastaaPoista