9.11.2011

One song, I have but one song...

Tässä pääsette lukemaan minun tämän hetken TOP20-listan Disney -lauluija. Yritin valita vain TOP10, mutta se oli liian hankalaa... Paremmuusjärjestys saattaa vaihdella päivittäin, mutta tämä on siis tämän hetken lista. Ja aloitetaan tiestysti listan loppupäästä, jotta jännitys säilyy.


20. Tuulen värit / Colors of the Wind
elokuvasta Pocahontas


Tämän laulun tietävät melkein kaikki, ja veikkaisin, että suurin osa minun ikäisistäni on laulanut sitä joskus koulun musiikkitunnilla. Mielestäni englannin- ja suomenkielisen version välillä ei ole eroa, yhtä hyviä molemmat versiot. Arja Koriseva on ainoa oikea suomalainen ääni Pocahontasille! :)

by Alan Menken & Stephan Schwartz

19. Leirin hajoitus / Trashin' the Camp
elokuvasta Tarzan


Tarzanin ystävä gorilla Terk laulaa tämän laulun löytäessään muiden gorilloiden ja Tantorin kanssa ihmisten leirin. Laulussa ei ole varsinaisia sanoja, vaan Terk vain jammailee (tsuupida, daapida jne.). Elokuvassa gorillat soittavat kirjoilla, astioilla, kemistintarvikkeilla... Laulu on loppujen lopuksi aika lyhyt, mutta sen rytmisyys ja eri soittimet vievät mukanaan. Englanniksi ja suomeksi yhtä hyvä.

by Phil Collins18. You've Got a Friend in Me / Sulla on ystävä
elokuvasta Toy Story (1)

Kaikissa Toy Story:ssa esiintyy tämä laulu. Ensimmäistä osaa varten sävelletty laulu kuvastaa Andyn ja Woodyn ystävyyttä, joka ei lopu milloinkaan...? Pienenä en tykännyt yhtään tästä laulusta, kun sen suomenkielisen version laulajalla oli mielestäni niin tyhmä ääni. Nykyään sekä suomi että englanti käy, ja olen innostunut tämän laulun letkeästä, jazzahtavasta tunnelmasta.

by Randy Newman

17. Aalloissa siis / Under the sea
elokuvasta Pieni Merenneito

Vasta vuosi sitten (?) tajusin, kun kuuntelin laulun englanniksi, että sehän on ilmiselvä reggae -biisi! Varsinkin englanninkielisessä versiossa sen huomaa helposti. Sebastien rapu on siis uusi Bob Marley. Elokuvassa Pieni Merenneito Sebastian laulaa tämän laulun, jotta saisi Arielin pysymään meressä, eikä haikailemaan asumaan maan päälle. Kun olin pieni, meillä oli kasetti, jossa oli mm. tämä laulu, jota sitten aina kuuntelimme automatkoilla. Vuonna 1999 elokuvaan tehtiin uusi suomenkielinen dubbaus, joka muutti myös vähän laulun sanoja. Olen oppinut laulun vanhoilla sanoilla, joten uusi versio kauhistuttaa! Tosin uudessa versiossa Arielin ääni on minusta parempi...

by Alan Menken & Howard Ashman16. Bella Notte
elokuvasta Kaunotar ja KulkuriMahtava laulu. Siis kuunnelkaa nyt tuota möreää mieslaulajaa (sekä suom. että eng.), eikä kukaan voi olla tykkäämättä laulusta. Varsinaisesti laulu ei ole mikään maailman paras, mutta se saa aina hymyn huulille. :)

by Peggy Lee & Sonny Burke
15. Thomas O'Malley
elokuvasta Aristokatit


Thomas O'Malley laulaa tämän laulun nähdessään Herttuattaren ensimmäisen kerran. Laulussa hän kertoo, millainen on ja mitä on tehnyt. Pienenä laulu oli minusta hirveän hauska, sillä se sisältää veljeni nimen. Lisäksi lauloin aina, että "Tuomas ou Mällikkä", joka oli hauskaa. :) Vasta isompana on tajunnut joitain sanoja, vaikka ei sanoituksessa kyllä mitään syvempää tarkoitusta ole. Mahtava laulu (joka on ollut joskus soittoäänenäni). Englanninkielistä versiota en ole kuullut.

by Terry Gilkyson


14. Belle
elokuvasta Kaunotar ja Hirviö

Tämä laulu aloittaa melkein koko elokuvan. Laulussa esitellään elokuvan päähenkilö, Belle, sekä elokuvan pahis, Gaston. Laulu on iloinen, reipas, ja jää mieleen soimaan koko loppupäiväksi sitä kerran laulettuaan. Ja nyt täytyy sanoa, että laulu on parempi englanniksi! Tosin Gastonin kohta on hauska myös suomeksi. :)

by Alan Menken & Howard Ashman
13. Never Smile at a Crocodile
elokuvasta Peter Pan

Tätä laulua ei esitetä itse elokuvassa. Netistä tarkastamalla laulu on sävelletty elokuvaa varten, mutta sitä ei koskaan laitettu siihen. Sen sijaan laulun sävelmä (eli soitettu osuus) kuuluu elokuvassa aina, kun Kapteeni Koukkua mahaansa halajava krokotiili tulee paikalle. Lainasin kirjastosta kerran Disney-levyn, jossa tämä kappale oli, ja ihastuin siihen heti. Melodia on paras, ja niin on kyllä laulajakin. Olen kuullut kappaleen siis vain englanniksi, ja kehtaankin jopa veikata, että sitä ei ole suomeksi.

by Rolf Harris (?)
12. Beyond the sea
elokuvasta Nemoa etsimässä

Tämä laulu oli samaisessa CD:ssä, jossa edellinenkin oli. Laulu on hyväntuulinen ja iloinen ja ihana. En itse asiassa tiedä, missä kohtaa elokuvaa laulu soi. Olen nähnyt Nemoa etsimässä vain kerran (tai kaksi), enkä muista siitä tälläistä detaljeeta. Voihan olla, ettei laulu edes esiinny itse elokuvassa. Ja laulun olen kuullut vain englanniksi.

by Kandace Williams (?)


11. Hakuna Matata 
elokuvasta Leijonakuningas


Tarvitseeko laulusta sanoa enempää? Ihan paras. Minusta parempi englanninkielisenä.

by Elton John & Tim Rice

Ja nyt jätän teidät jännitykseen, sillä 10 parasta laulua esiintyy seuraavassa blogitekstissä! Hii! (Sillä minun täytyy nyt lähteä kouluun...) Ja vielä sen verran, että selityksen jälkeen oleva "By" kohta tarkoittaa laulun säveltäjiä ja sanoittajia. Paitsi kahdessa kysymysmerkkikohdassa on laulun laulajat, sillä en nyt nopeasti löytänyt niiden säveltäjää/sanoittajaa mistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti