11.4.2015

My own home...

Edellisessä TOP-listassa listasin parhaimmat Disney-elokuvien linnat (lue teksti tästä). Valitettavasti meillä kaikilla, esimerkiksi minulla, ei ole varaa asua hulppeissa linnoissa ja kartanoissa. Niinpä tässä tulee TOP-lista minun budjetilleni sopivista taloista. Tässä siis TOP-10 parhaimmat talot Disney-klassikoista!


10. Tähkäpään torni


Tähkäpään torni on todella kaunis arkkitehtoorinen taidonnäyte. Sisätilat ovat sisältä tilavammat, kuin miltä ne näyttävät ulkoa päin - ja ne ovat myös hyvin lämpimät ja hauskan oloiset. Torni sijaitsee ihanan vehreän luonnon ja kimaltelevan vesiputouksen ääressä. Ainoa huono puoli tornissa on se, ettei sinne pääse sisään eikä sieltä pääse ulos muuta kuin köyden (tai Tähkäpään) avulla. 


9. Kadonneiden poikien koti


Kadonneiden poikien koti näyttää ulkoapäin todella tylyltä - se on rakennettu entisen hirttopuun alle. Sisältä talo on kuitenkin todella tilava ja jokaisen lapsen unelmapaikka asua. Huoneita ja salareittejä riittää vaikka muille jakaa. Sijainti on kuitenkin huono. 


8. Lilon talo


Ah, Lilon, Nanin ja Stitchin talo on todella ihanalla paikalla! Se sijaitsee kivasti meren rannalla lähellä viidakkoa, eikä naapureista ole tietoakaan. Talo on ihanan avara, ja palmujen katveessa on riippumatolle suunniteltu oleskelupaikka.  Itse talo on kuitenkin vähän liian värikäs minun makuuni - olisin itse jättänyt vihreät portaat, kaiteet ja ikkunanpielet mieluummin vaikka puunvärisiksi.


7. Kääpiöiden mökki


Metsän keskellä piilossa muun maailman hulinalta on ihana kääpiöiden mökki! Puro virtaa aivan talon vierestä, ja linnut visertävät joka aamu ihanasti. Miinuspisteitä mökki saa siitä, että se on rakennettu kääpiöille - minun pääni osuisi siellä varmaan kattoon. 


6. Auroran talo


Kääpiöiden mökin ohella Auroran mökki sijaitsee sivistyksen ulottumattomissa metsän keskellä. Mökki on rakennettu kivasti talon juureen, ja mylly tuo talolle tarvittavaa energiaa. Auroran talon katto on kuitenkin todella huonossa kunnossa - se pitäisi korjata ensitöiksi. Mökki on kuitenkin todella söpö!


5. Basilin talo


Basil Hiiren talo sijaitsee aivan Lontoon keskustassa. Olen pohjimmiltani kuitenkin kaupunkilaistyttö, ja kaupungin meininki on enemmän mieleeni kuin maaseudun rauha - vaikka kyllä sitä rauhaakin tarvitaan tässä elämässä! Olisihan se kuitenkin hienoa asua Lontoossa Baker Streetillä itsensä Sherlock Holmesin ja Basil Hiiren naapurissa!


4. Kultasten perheen koti


Kultasten perheellä on samanlainen koti kuin Basililla - sen vieressä on tosin pieni vihreä pläntti, joka saa kodin kiilaamaan Basilin samaisen ohi. Naapurusto vaikuttaa hyvin tiiviiltä ja ystävälliseltä paikalta. Lontoossa olisi myös Disney Store... 


3. Tarzanin koti


Tarzanin puutalo oli lapsuudessani unelmieni täyttymys! Juuri tuollaisen puumajan olisin halunnut itsellenikin, mutta jostain syystä en koskaan saanut sellaista... Koti sijaitsee monella eri tasolla, ja tasoja yhdistelee riippusillat ja portaat. Talosta näkee meren ja viidakon, eli se sijaitsee todella kauniilla paikalla. Tässä talossa asuminen olisi oikea seikkailu! 


2. Bellen talo


Ah, Ranska! Rakastan ranskan kieltä ja koko kulttuuria! Ranskan maaseudulla asuminen olisi todellinen unelma - ja Bellen talo olisi todellinen unelmatalo. Taloa ympäröi niityt ja metsät, eikä kyläkään ole kaukana. Talo näkyy olevan pullollaan Mauricen keksintöjä: mylly ja kaivosta sisälle tuleva vesiämpäri helpottavat elämää kummasti!


1. Tammisen kauppapuoti


Voi, kyllä näin suomalaisena täytyy sanoa, että Tammisen kauppapuoti lämmittää sydäntä eniten. Lumiset, jylhät maisemat saavat sisimpäni sykkimään - ja pitäähän nyt joka talossa sauna olla! :D Jos todella muuttaisin Tammisen puotiin, tekisin siellä heti remontin, sillä sisätilat pitäisi muutta asuinkelpoisiksi myymälän sijaan. Samalla vaalentaisin väritystä... Mutta maisemien ja saunan puolesta tämä talo kiilaa ykköseksi!

5 kommenttia:

 1. Mieluiten kai Lilon taloon muuttelisin. Oikein oivan näköinen mökki ja sijainti Havaijin aurinkoisilla rannoilla lisää viehätystä. Vihreät portaatkin naamioituvat kivasti kasvistoon. Talvitunnelmointiin kelpaisi ensimmäiseksi loikannut puoti. Bellen kaunis asumus hyvänä kolmosena.

  VastaaPoista
 2. Tähkäpään torni olisi hauska asuinpaikka, ja löytyyhän tornista portaatkin sieltä jostain lattian alta :D Myös Tarzanin puutalossa asuminen voisi olla tosi eksoottinen kokemus

  VastaaPoista
 3. Hyviä perusteluja ja hienoja taloja! Kyllä minun ehdoton asuinpaikkani olisi Tarzanin puumaja! Minäkin olen lapsesta pitäen haaveillut puumajasta (huom. tilanne jatkuu), ja viidakon läheisyys olisi tietysti aivan upeaa... ja vielä merinäköalat, vou! Luonnon läheisyyden vuoksi Lilon talo ja kaikki muutkin metsän keskellä olevat hökkelit houkuttavat. Mutta Afrikka vie voiton.
  Toisaalta olen aina haaveillut myös Lapissa asumisesta... ja siksi sinun ykkösesi on myös houkuttava vaihtoehto, eli olisi minulla kakkosena. Mutta missä elokuvassa Tammisen puoti on? Arvaa, menen tänään ekaa kertaa saunaan kahteen ja puoleen kuukauteen! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Muistelenkin, että olemme joskus yhdessä ihailleet Tarzanin puumajaa...? Ehkä? Se on kyllä ihana! Tammisen puoti esiintyy elokuvassa Frozen - oletkos muuten nähnyt sitä? Ja vitsi, nauti saunomisesta!!!! Ah! Minäkin kävin just jumpassa ja sen jlk suihkussa, ja olisi niin tehnyt mieli laittaa sauna päälle, mutta en laittanut... Ehkä sitten huomenna! :)

   Poista
  2. Joo, varmaan ollaan Tarzanin puumajasta haaveiltu yhdessä. :) Niin tottakai, Frozenin olen kyllä nähnyt! Hyvä elokuva ja huiput biisit. Voi että, saunominen on kyllä mahtavaa, etenkin silloin kun on urheillut ja sitten saa rentoutua. Mun saunominen meni plörinäksi, koska se sauna oli KYLMÄ!!! Siis en tiiä, olisko mun pitänyt se itse lämmittää, mutta se oli yleinen saunavuoro.. wtf?! Ei ne täällä näytä osaavan. :D

   Poista