1.4.2015

And away to his castle we'll go...

TOP-listat jatkuvat, koska jaksamista ei ole pidempien höpinöiden kirjoittamiseen. Sanotaan näin, että minulla on meneillä yksityiselämään liittyvä projekti, joka vaatii aikaa suunnitteluineen ja askarteluineen, ja valitettavasti se kaikki on pois "Disneilystä". Mutta tässä on huhtikuun (ja aprillipäivän) kunniaksi TOP-lista parhaista linnoista Disney-elokuvista. En tiedä, mitä laittaisin perusteluiksi kuhunkin arkkitehtuuriseen taideteokseen, koska joku linna vain miellyttää silmääni enemmän kuin toinen. Niinpä alhaalla on vain lyhyet pointit kunkin linnan parhaista ja huonoista puolista - mutta onneksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Elikkä TOP10-lista parhaimmista linnoista, olkaa hyvät!


10. Kuzcon palatsi


Kuzcon palatsilla on ihanteellinen sijainti suoraan erään Andeilla sijaitsevan vuoren huipulla. Ainoa miinusseikka on palatsin ulkonäkö. Se esittää päätä. Ulkomuoto on toki hauska, mutta mieluummin asuisin perinteisemmältä näyttävässä linnassa. :) 9. Tuhkimon linna


Tuhkimon linna on upean näköinen sisältä. Myös linnan puutarha on romanttisuudessaan todella kaunis. Linnan ulkonäkö pitkulaisine ja terävine torneineen ei vetoa minuun. Pluspisteitä linna saa siitä ehkä kaikkein klassisimmasta kellotornista - harmi, ettei kuvan iltahämyssä kellon viisareita tai numeroita näy.
 
8. Olympos-vuori


Olympos-vuori ei ole linna, tiedetään. Olympoksella asuu kuitenkin jumalia, jotka ovat eräänlaisia kuninkaallisia, vai mitä? :) Tässä pilvien päällä sijaitsevassa jumalten kodissa on ihanan pyöreät ja pehmeät muodot. Silti pilvien päälle ei ole rakennettu (pilvi)linnoja, joten siksi Kreikan asumukset jäävät listalla näin kauas kärkipaikoista.


7. Ruususen linna


Ruususen linna on hyvin samanlainen kuin Tuhkimonkin - se on minun makuuni liian terävä ja yhdessä kasassa oleva. Ruususen linna sijaitsee kuitenkin paremmalla paikalla kuin Tuhkimon, joten siksi se pääsee listalla pidemmälle.


6. Elsan linna


Elsan linna on kaunis, mutta se näyttää aivan liian kylmältä! Kaikki linnassa on rakennettu jäästä, joten minä en todellakaan tarkenisi vierailla siellä! Sijainti on kiva näköalan puolesta, mutta onhan linna aika kaukana kaikesta sivistyksestä... Linna on kaunis, mutta epäkäytännöllinen.
 


5. Sulttaanin palatsi


Rakastan sulttaanin palatsin kupolikattoja!!! Ne ovat aivan ihania, ja niistä jos mistä pääsee itämaiseen tunnelmaan. Vaikka palatsin muurien sisällä on ihana puutarha, ei palatsin ympäristö kauhean vihertävältä näytä. Vihreyden poissaolon lisäksi miinusta linnalle tulee siitä, että se on aivan liian jättimäinen minun makuuni!


4. Hirviön linna


Hirviön linnalla on kaksi puolta - ihana enkelipuoli ja pelottava gargoilipuoli. Pidän siitä enkelipuolesta enemmän, vaikka kuva taitaakin olla vielä synkemmältä ajalta. Hirviön linna sijaitsee aika karuissa maisemissa, ja "mantereesta" sen erottaa pitkä kivisilta. Linna on myös hirveän suuri sisältäpäin, mutta ei ehkä niin avara ja tyhjä verrattuna sulttaanin palatsiin. Linnasta huokuu myös salaperäisyys (ilman taikaakin) - haluaisin päästä tutkimaan kaikkia linnan sopukoita ja mahdollisia salakäytäviä!


3. Tähkäpään linna


Tähkäpään linna, tai oikeastaan koko Corona, sijaitsee niiiiiiiin kauniilla paikalla!!!!! Kaupungista välittyy todella lämmin ja ystävällinen ilmapiiri niin asukkaista kuin asunnoistakin (jos asunto voi olla ystävällinen...). Saari on myös yllättävän vehreä, ja sijainti veden äärellä on täydellinen. Miinusta tulee siitä, että itse linna ei ole niin nätti, kuin mitä se voisi olla. Sijainti kuitenkin korvaa linnan huonot puolet.


2. Arendellen linna


Arendellen linna on ehkä se perinteisimmän näköinen linna suomalaiseen silmään - meillä Suomessa linnat on tehty hyvin pitkälle tällä kaavalla... kait? Linnan muurien keskellä on linnan (jäätynyt) piha, ja muurit ja vartiotornit ympäröivät koko linnaa. Linna ei myöskään pröystäile kokonsa puolesta, vaan se näyttää kivan kompaktilta paketilta. Kaiken lisäksi linnaa ympäröi ihana meri ja upeat vuonot ja metsät. Arendellen linnassa olisi mukava käydä! :)


1. Ericin linna


Mielestäni paras kaikista linnoista on kuitenkin Ericin linna. Linnan koko miellyttää minua kaikista eniten - se on juuri sopivan kokoinen minun egolleni. Linna sijaitsee välkkyvän meren rannalla, ja itse linna on ihanan pyöreä - ja kivan värinen. :) 

3 kommenttia:

  1. Jee, loistavia linnoja! Erityisesti kolmen kärjen merelliset rakennelmat miellyttävät kovasti. Itse varmaan vaihtaisin kärkikaksikon paikat keskenään. :)

    VastaaPoista
  2. Minusta tähkäpään linna on ehkä kaunein, varsinkin siinä kohtauksessa, kun tähkis ja flynn soutelevat lamppujen alla :)

    VastaaPoista
  3. Kekseliäs lista! :) Ericin linna on hauska, kyllä minäkin ehkä sinne asettuisin.

    VastaaPoista