8.5.2016

Another word for divine, your mother and mine.

Tänään juhlimme äitienpäivää. Päivän kunniaksi kirjoittelin TOP-listan, mikä on ollut valmiina jo pitkään, mutta jota en ole saanut aikaiseksi puhtaaksikirjoittaa ja julkaista. Lista pitää sisällään kymmenen parasta äitiä Disneyn ja Pixarin elokuvista! Jos Disney-klassikoissa esitetään yksinhuoltajavanhempi, on tämä vanhempi hyvin useasti isä. Niinpä äideistä olikin vaikea valita niitä parhaimpia, sillä heidän joukkonsa eivät ole niin suuret kuin isien. Tässä kuitenkin siis TOP-10 parasta äitiä!


10. Kaunotar


Kaunottaren ja Kulkurin lopussa näemme yhden kohtauksen ajan, miten Kaunottaren elämä on muuttunut perhepainotteiseksi, ja kuinka hän hoitaa lapsiaan. Kaunotar huolehtii neljästä pennustaan aidolla lämmöllä, eikä hivenen rasavilli Pepikään näytä tuovan ongelmia vanhemmuuteen.


9. Perdita


Perdita synnyttää 15 dalmatianpentua, ja rakastaa näitä syvästi. Ongelmia äiti-lapsi-suhteessa syntyy, kun pennut kidnapataan. Perdita lähtee kuitenkin tomerana äitinä etsimään pentujaan, ja löytääkin heidät. Samalla reissulla Perdita tulee adoptoineeksi hivenen lisääkin koiranpentuja.


8. Pupuäiti


Pupuäiti hoivaa Nottinghamin kaupungissa kokonaista pupulaumaa. Pupuperheen isää ei näy missään, eli voimme päätellä pupuäidin olevan yksinhuoltaja. Pupuäidin arvot ja kasvatusopit näyttäisivät olevan kohdallaan, ja köyhyydestään huolimatta puput kasvavat sosiaalisesti ja hengellisesti rikkaassa ympäristössä. Pupuäiti luo lapsilleen myös uskonsiementä, ja hän viljelee paljon siunauksia ympärilleen.


7. Sarah Hawkins


Sarah joutuu taistelemaan kotona yhteiskunnan normeja vastaan kapinoivan nuoren kanssa. Jimin kasvattaminen yksinhuoltajana ei ole varmastikaan ollut helppo homma, mutta Sarah on onnistunut kasvatustyössään kuitenkin loistavasti. Sarah ei sulata kaikkia Jimin lainvastaisia puuhia, ja hyvänä äitinä hän osaa torua poikaansa ja johdattaa häntä oikealle tielle. Sarah osaa myös päästää pojastaan irti hänen tavoitellessaan unelmaansa, eikä takerru tähän, vaikka he melko kahdestaan ovatkin maailmassa.


6. Rileyn äiti


Inside Outin päähenkilön Rileyn äiti joutuu elokuvassa vakavaan tilanteeseen perheen muuttaessa maalta kaupunkiin. Muutto vaikuttaa Rileyhin kovasti, ja äidin tehtäväksi jää luoda turvaa, kotoisuutta ja lämpöä uuteen miljööseen. Tässä tehtävässä Rileyn äiti onnistuu hyvin, ja hänestä paljastuu empaattinen, hellä, hoivaava ja rakastava äiti.


5. Kuningatar Elinor 


Merida pitää äitiään liian totisena ja lakeja sekä tapoja kuuliaisesti noudattavana ihmisenä. Kuningataräidin auktoriteetti ei meinaa purra Meridaan. Vaikka Elinor onkin vakava ja sääntöjen mukaan toimiva kuningatar, pitää hän perhettään suuressa arvossa. Hän on tiukka tyttärelleen vain sen takia, että Meridasta kasvaisi jonakin päivänä hyvä kuningatar, ja hän uskoo omien tapojensa olevan niitä ainoita oikeita tapoja toimia. Ehkäpä Elinorillakin on jotain opittavaa Meridan villistä luonteesta...


4. Eudora


Eudora on ihanan huolehtivainen ja tytärtään Tianaa rakastava äiti. Heidän pienellä perheellään ei ole ollut helppoa toimeentulemisen kanssa, mutta Eudora on tehnyt oman vahvan osuutensa ompelijana perheen elättämiseksi. Työelämä ei ole vaikuttanut kotielämään kuitenkaan negatiivisesti, ja Eudoralla ja Tianalla on yhä tyttären aikuiseksi kasvettuaan tiiviit ja lämpimät välit. Nykyään Eudoran ei tarvitse huolehtia Tianan toimeentulemisesta, mutta sen sijaan hän huolehtii siitä, ettei tytär tee liikaa työtä huvin ja ilon kustannuksella. Eudora haluaisi sitä paitsi jo mummuksi.


3. Bambin äiti


Bambin äiti opettaa poikaselleen valkohäntäpeurojen tapoja ja selviytymistä metsässä. Ilman äidin oppeja Bambi olisi aivan hukassa. Emo osaa olla Bambin suurta intoa ja uteliaisuutta kohtaan ymmärtäväinen, ja hän luottaa Bambiin siinä määrin, että antaa hänen tutkia metsää myös itsenäisesti. Bambin äiti on hyvin hellä, rakastava ja läheinen emo Bambille. 


2. Kala


Kala menetti aikanaan oman gorillapoikasensa, mutta adoptoi pienen Tarzanin kasvatettavakseen muun gorillalauman vastustuksesta huolimatta. Kala on pitänyt pintansa läpi vuosien, ja uskoo poikansa kykyihin. Gorillaäidin kasvatusmetodit ovat hyvänkuuloisia, ja hän on jo pienestä pitäen opettanut pojalleen suvaitsevaisuutta ja omana itsenään olemista. Kala rakastaa Tarzania ehdottomasti, ja ajan tullen osaa päästää pojastaan irti, vaikkei haluaisi.


1. Jumbo


Norsuäiti Jumbo on pitkään odottanut omaa poikasta, ja vihdoin haikara tuo hänellekin oman pienen nyytin. Dumbo paljastuu isokorvaiseksi elefantiksi, ja jo alusta asti Jumbon täytyy pitää poikasensa puolia muiden kiusaamista vastaan. Jumbo-äiti puolustaa lastaan ehdottomasti ja jopa niin rajusti, että joutuu vankilaan aiheuttamastaan kaaoksesta. Vankilassaoloaikanaankin Jumbo ajattelee vain Dumboa, ja näiden kahden rakkaus pysyy vahvana. Jumbo puolustaa minusta omaa lastaan kaikista muista äideistä voimakkaimmin, ja hänen ja Dumbon yhteiset kohtaukset ovat niin hellyyttäviä, että hän ansaitsee paikan parhaana Disney-äitinä! 


Vaikka kaikki Disney-äidit niin ihania ovatkin, niin ihan kaikista maailman äideistä paras äiti on minun oma äitini. Minun äitini on kaunis, hauska, ihana ja rakas. Äitini on kasvattanut minut ja veljeni tiukasti mutta hellästi parhaalla mahdollisella tavalla, ja lapsuuteni on ollut turvallinen ja leikkisä - ihan niinkuin lapsuuden kuuluukin olla! Äidille kuuluu iso kiitos siitä, että olen tällainen kuin olen. <3 

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!

5 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä eri hyvä keksimään ja tekemään näitä erilaisia top-listoja. :) Näitä on mukava lueskella ja miettiä samalla omia vaihtoehtoja. Tässä listassa kyllä minullakin Jumbo olisi ykkösenä ja Bambin äiti kakkosena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiva kuulla, että pidät niiden lukemisesta! :) Minäkin oikein hämmästyin, että eläinäidit veivät voiton ihmisäideistä! Mutta ovathan ne eläimet kaikin puolin paljon hellyyttävämpiä, joten ei ihmekään. :)

   Poista
 2. Olisiko joskus seuraavaksi Top 10 isät lista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on suunnitteilla, ja ilmestyy kenties isänpäivän tienoilla... ;)

   Poista
  2. Tein just oman top 10 listan äideistä^^ (siihen tuli aika paljon disney äitejä)

   Poista