2.10.2014

Who's the furriest of them all? 1.

Tervetuloa mukaan seuraamaan vuoden 2014 Ken on maassa kaunehin? -kisaa!!! Hii!!! Tänä vuonna lukijat saivat vaikuttaa kilpailijoiden valintaan kesän aikana suoritetussa äänestyksessä. Kilpailijoiksi valikoitui äänienemmistöllä eläimet. Luvassa on siis paljon kuonoja, karvaa ja söpöilyä. Tämä kausi eroaa edellisistä siinä mielessä, että tänä vuonna kilpailijat eivät asu saman katon alla. Emme halua riskeerata kilpailijoiden hyvinvointia sijoittamalla koiria, kissoja ja jopa leijonia samaan huoneeseen toistensa kanssa! Niinpä tiedossa ei myöskään ole kuvia kuvaussessioiden ulkopuolelta.

Ennen kuin esittelemme kilpailijat kerratkaamme äänestysohjeet. Ken on maassa kaunehin? -kisassa äänestätte te, arvoisat lukijat! Joka viikko yksi kilpailija putoaa kisasta pois. Kisassa äänestetään sitä eläintä, jonka haluatte poistuvan kisasta. Äänestäminen tapahtuu tekstien alla olevaan kommentointi-laatikkoon. Jos useampi kilpailija saa yhtä paljon ääniä, pois lähtijä arvotaan rehdillä arvonnalla tuomarin kunniallisella avustuksella. Tuomari ei laske, kuinka monta kertaa tietty äänestäjä on äänestänyt, eli äänestää voi vaikka kuinka monta kertaa tahtoo! Kunhan yksittäisen henkilön äänimäärät pysyisivät kohtuuden rajoissa... Tuomari ilmoittaa kommentteihin aina, milloin äänestys on loppunut. Äänestysajan loputtua tulleita ääniä ei enää lasketa mukaan.

Ohjeet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä tänä vuonna saa äänestää myös kilpailijaa, jolla on mielestänne paras kuva kullakin viikolla! Parhaimman kuvan napannut kilpailija saa seuraavan viikon äänestykseen koskemattomuuden, eli hän ei voi pudota kisasta pois. Esimerkiksi viikolla 41 eniten parhaan kuvan ääniä saanut kilpailija ei voi pudota kisasta viikolla 42. Viikolla 43 hän on taas vapaata riistaa, ellei saa taas eniten ääniä parhaimmasta kuvasta. Parhainta kuvaa ei ole kuitenkaan pakko äänestää. Muistakaa sitten kirjoittaa äänestyskommenttiinne, kumpi äänistänne menee putoajalle ja kumpi parhaimmalle kilpailijalle. Eli vielä lyhyesti: äänestätte aina sitä eläintä, jonka haluatte tippuvan, ja halutessanne voitte mainita myös, kenen kilpailijan kuva on paras.

Lukijoiden päiden sekoittamisen välttämiseksi aloittakaamme itse kisa! Aloitamme tämän vuoden Ken on maassa kaunehin? -kisan perinteisellä lähikuvalla. Kiinnitämme huomiota siis pelkästään kilpailijoiden kasvoihin (/päähän), emme vartaloon. Samalla kilpailijat esitellään teille. Olkaa siis hyvät, vuoden 2014 Ken on maassa kaunehin? -kilpailijat tulevat tässä!


Nimi: Kaunotar
Kotimaa: Yhdysvallat
Laji: Koira, cockerspanieli
Esiintyy elokuvassa: Kaunotar ja Kulkuri
Motto: On niin kaunis bella notte.

Kaunottaren kasvot pääsemme näkemään vesikupin heijastuksen kautta. Tämä kuvakulma kasvoihin on todella kekseliäs ja lisää heti Kaunottaren pisteitä kisassa. Ainoa huono puoli on se, ettei vesikuppi ole Kaunottaren oma. Cockerspanielin kuvajainen näyttää todella kauniilta, ja hän hymyilee jotenkin pilke silmäkulmassa. Korvien karvat on kammattu todella näyttävästi, ja koko koira on todellakin muotovalio! Innolla jäämme odottamaan lisää kuvia Kaunottaresta!


Nimi: Herttuatar
Kotimaa: Ranska, Pariisi
Laji: Kissa, aristokatti
Esiintyy elokuvassa: Aristokatit
Motto: Skaalat kun vain opit, pääset laulamaan.

Herttuattaren kasvokuva on otettu tähtitaivaan alla, ja tähdet pääsevät välkkymään ihanasti kissan silmistä ja timanttikaulapannasta. Herttuatar näyttää onnelliselta, lempeältä - ja ehkä jopa rakastuneelta? Herttuattaren kasvot ovat todella symmetriset, ja oikeastaan täydelliset pientä nenänpäätä myöten! Innolla jäämme odottamaan tämänkin kilpailijan lisäkuvia!


Nimi: Perdita
Kotimaa: Iso-Britannia, Lontoo
Laji: Koira, dalmatiankoira
Esiintyy elokuvassa: 101 dalmatialaista
Motto: On leikkiä päivämme työ!

Perdita on kuvattu puistossa itselleen mieluisassa ympäristössä. Perditan hymy yltää hänen korviinsa asti, ja myös silmät tuikkivat kuvaajalle onnellisina. Kuono on ojentautunut hieman alaspäin tervehdyksen merkiksi. Koko kuva on oikein lempeä ja onnellisen näköinen, ihan kuin edellistenkin kilpailijoiden!


Nimi: Nala
Kotimaa: Pimeä Afrikka
Laji: Leijona
Esiintyy elokuvassa: Leijonakuningas
Motto: Aina uuteen käy tie elämän.

Nala hymyilee kuvassa suullaan, mutta silmistään hän näyttää hyvin hämmästyneeltä. Ihan kuin kuvaajan näkeminen olisi ihan outo juttu, tai että kisaan osallistuminen ihmetyttäisi häntä kovastikin. Silmät ovat kohdistuneet tiukasti johonkin kameran ulkopuolelle. Oikein onnistunut ja iloinen ensivaikutelma Nalasta! 


Nimi: Bianca
Kotimaa: Unkari, nykyään Yhdysvallat
Laji: Hiiri
Esiintyy elokuvissa: Pelastuspartio Bernard ja Bianca, Bernard ja Bianca Australiassa
Motto: Pelastusjärjestö, meidän kansainvälinen, pystypäin, juuri näin, vannon aina nimeen sen!

Ohhoh, Bianca! Biancahan on ruvennut heti flirttailemaan kuvassaan! Hiirinaisen kasvot ovat ihanassa, hieman flirttailevassa hymyssä. Toivottavasti Bernard ei näe tätä kuvaa... Ainoa ihmetyksen aihe on se, että miksi Biancan päässä on noin iso turkishattu? Eiköhän päälaki olisi sen aikaa kestänyt kylmässä ilmassa, että kuva olisi saatu otettua? Sitä paitsi neito näyttäisi olevan sisätiloissa... Ensi kerralla heitä hattu pois, Bianca, niin hyvä tulee!


Nimi: Kengu
Kotimaa: Englanti, Puolen hehtaarin metsä
Laji: Pehmolelu-kenguru
Esiintyy elokuvassa: Nalle Puh, Nalle Puhin elokuva
Motto: Hurraa, ja hoi! Hurraa, se soi!

Kengu on toinen lelu, joka on osallistunut Ken on maassa kaunehin? -kisaan, sillä kilpailun toisella tuotantokaudella mukana kilpaili Jessie. Kuvassaan Kengu näyttää todella onnelliselta. Hieman ihmetyttää se, miksi kengurun katse ja koko pää on suuntautunut ylöspäin. Miksei hän voi katsoa kameraan, tai edes vaakasuoraan? Kengu on todella lempeän ja äitimäisen näköinen kilpailija, ja ainakin lempeydestä on hänelle kovasti hyötyä tässä kisassa.


Nimi: Kapteeni Amelia
Kotimaa: Planeetta Montressor
Laji: Kissa-humanoidi
Esiintyy elokuvassa: Aarreplaneetta
Motto: En voi muita miellyttää.

Kapteeni Amelia on hyvin erikoisen näköinen. Hän on ikäänkuin ihminen, jolla on kissan piirteet. Tämä erilaisuus voi hyvinkin nousta Amelian valttikortiksi kisassa. Lähikuvassa Amelia on pukeutunut koko kapteenin univormuunsa hattua myöten. Hän näyttää oikein säntilliseltä, ja univormun ohella tätä säntillisyyttä korostaa tarkka kampaus ja pienieleisyys. Kapteenin pieni hymy on kuitenkin oikein soma, ja haluamme nähdä tätä hymyä lisää! Toivotaan, ettei Amelian motto ole pahaenteinen ennuste...


Nimi: Rusetti
Kotimaa: Yhdysvallat, New York
Laji: Koira, villakoira eli puudeli
Esiintyy elokuvassa: Oliver ja kumppanit
Motto: Kauneus ikuinen on hallussain.

Rusetti ainakin tietää, mihin kilpailuun hän on osallistumassa. Koiran taustatiedoista nimittäin näkee, että hän on todellinen konkari ja voittaja kauneuskisoissa. Rusetti on siis paha vastus muille kilpailijoille! Lähikuvassa Rusetin hymy ei ole kuitenkaan sellainen, mikä on totuttu näkemään perinteisissä kauneuskilpailuissa... Hymy on nimittäin todella laaja ja vekkulimainen. Rusetin ilme näyttää sanovan: "Älkää te toiset kilpailijat kuvitelko mitään, sillä olen jo voittaja!" Saa nähdä, mitä käy!


Nimi: Maggie
Kotimaa: Yhdysvallat, Poutapilvi
Laji: Lehmä
Esiintyy elokuvassa: Lehmäjengi
Motto: Kaukana lännessä naudatkin on rautaa!

Lännessä naudat ovat ehkä rautaa, mutta tämän kuvan perusteella sitä ei uskoisi. Maggie näyttää kuvassa tylsistyneeltä ja väsyneeltä lehmältä. Ehkä päivittäinen rautaisannos on jäänyt ottamatta...??? Vaihtoehtoisesti Maggie kuvittelee olevansa todella coolin näköinen tässä kuvassa. Voimme kuitenkin kertoa hänelle, ettei asia ole näin. Voi voi! Pistä parempaa peliin ensi viikolla!


Nimi: Missu
Kotimaa: Yhdysvallat
Laji: Kissa, kujakatti
Esiintyy elokuvassa: Bolt
Motto: On koti paikka verraton!

Missulla on hieman samankaltainen tylsistynyt ilme kuin Maggiella. Silmät ovat puoliummessa ja suun raosta näkyy hieman rumasti yksi hammas. Ihan kuin Missusta olisi noloa osallistua tähän kilpailuun. Missun ulkonäöstä näkee myös selvästi, että hän on katujen kasvatti. Sen kertovat vääntyilleet viiksikarvat ja korvasta puuttuvat palat. Ehkä nyt on Missun aika loistaa, ja kisassa nähdään mitä mahtavin tuhkimotarina! Peukut pystyyn Missun puolesta! 


Nimi: Terkina, lyhyesti Terk
Kotimaa: Pimeääkin pimeämpi Afrikka
Laji: Gorilla
Esiintyy elokuvassa: Tarzan
Motto: Vain toivo vaaditaan!

Terk näyttää todella iloiselta tässä kuvassa. Hän näyttää myös siltä, että hän olisi nähnyt juuri jotain todella hienoa, mihin haluaisi mennä tutustumaan paremmin. Terkin ilme on vekkuli, mikä johtuu varmaan toispuoleisesta hymystä. Kuvasta puuttuu silti jotain, jotta se olisi täydellinen. Hmm... Mutta jatka vain samaan malliin!


Nimi: Prinsessa Atta
Kotimaa: Yhdysvallat
Laji: Muurahainen
Esiintyy elokuvassa: Ötökän elämää (Pixar)
Motto: Ain laulain työtäs tee!

Prinsessa Attan ilme on hyvin päättäväinen, mutta päättäväisyydenkin keskeltä pilkottaa pieni, vino hymy kohti katselijaa. Kulmakarvat ovat hauskasti rytyssä, mikä saa Attan kasvoille hieman epäilyä. Onkohan minusta tähän kisaan? Toivotaan, että on, sillä kuvasi on onnistunut! Hyvä! 


Tässä olivat tämän vuoden 12 kaunista ja "karvaista" kilpailijaa. Nyt on teidän vuoronne, hyvät lukijat, äänestää, kuka joutaisi teidän mielestänne kotiin jo ensimmäisen viikon jälkeen! Halutessanne voitte myös äänestää lempikilpailijaanne, joka ei siten voi tippua ensi viikolla. Tällä viikolla kuka tahansa voi kuitenkin vielä joutua kotiin! Ken on maassa kaunehin? saapuu ruutuihinne taas viikon päästä torstaina - toivottavasti. Siihen asti hei hei!

14 kommenttia:

 1. Pudotusääneni saa Maggie: näyttää hieman kun olisi jättänyt aamukahvin väliin.

  Parhaan kuvan äänen puolestaan tällä kierroksella annan Biancalle: hyvä katsekontakti kameraan ja pieni ilkikurisuuden pilke flirttailuhymyssä tuovat plussaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että uusi kausi alkoi, olenkin jo odottanut tätä:-) Mutta asiaan: Äänestän Terkin ulos, sillä hänen kuvassaan ei näy minkäänlaista kauneutta:| Herttuatar saakoon taas parhaimman kilpailijan tittelin, katsokaa nyt noita kauniin symmetrisisiä kasvoja ja ihania tähtisilmiä*.* Eli siis Terk ulos ja Herttuatar viikon parhaaksi kilpailijaksi!

  VastaaPoista
 3. Jei, vihdoinkin uusi kausi alkoi! =) Äänestän Kengun ulos, koska en usko, että hän on tarpeeksi monipuolinen kisaan. Luulen, että ilmeet olisivat samanlaisia koko kisan ajan.

  VastaaPoista
 4. Pudotusääni Maggielle ja Paras kuva ääneni saa Kaunotar.

  VastaaPoista
 5. Kapteeni amelia ulos!

  VastaaPoista
 6. Lempeät lehmät usein miellyttävät, mutta Maggie, Maggie...ei näin! Kun ei selvästikään kisailu kiinnosta, niin annetaan muiden jatkaa. Maggie sitten vaikka poistoäänen kautta vihreille laitumille, jospa vaikka vähän piristyisi. :)

  Kengulle taas puoltoääni. Loiksis seuraavalle kierrokselle!

  VastaaPoista
 7. Pudotusääni Kengulle ja paras kuva on Herttuattarella. Jee, kivoja lisäyksiä uuteen kauteen ja kiintoisat kilpailijat! :) Mutta mitä, että yksittäisen ihmisen antamat äänet pysyisivät kohtuuden rajoissa..?! ;)

  VastaaPoista
 8. Edelleenkin Kengu ulos. :) Ei tule yllättämään kisassa, vaikka ensimmäinen kuva onkin ihan onnistunut.

  VastaaPoista
 9. Vaihdoin mieleni (kai sallittua, hih). Maggielle pudotusääni ja kaunis Perdita saa parhausäänen. :) (Täällä eräs koiraikäväinen ajattelee nyt kovasti koiraansa kaukana jossain!)

  VastaaPoista
 10. Maggie ulos! Ja paras kuva on ehdottomasti Herttuattarella

  VastaaPoista
 11. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista