16.10.2014

Who's the furriest of them all? 3.

On jälleen aika lähteä eläinten maailmaan. Ken on maassa kaunehin? -kisassa toisistaan mittaa ottavat tällä kaudella eläimet. Viime viikon paras kuva -kisa oli äärimmäisen tiukka, äänet jakautuivat taas viiden kilpailijan kesken. Eniten ääniä sai kuitenkin Kengu! 


Kengu oli taas viime viikolla hyvin ristiriitainen hahmo, sillä häntä äänestettiin sekä parhaimman kuvan saajaksi että putoajaksi. Kengun söpöys, äidillisyys ja lempeys kuitenkin vetosivat äänestäjiin enemmän. Kengu voitti itselleen siis tälle viikolle koskemattomuuden, eli häntä ei voi tällä viikolla äänestää kisasta pois! Onnea! Jos parhaimman kuvan äänestys oli tiukka, ei tämän viikon putoajasta ollut lainkaan epäselvyyksiä. Suoranaisen äänivyöryn itselleen sai Terk, joka putoaa kisasta toisena.


Mitkä ovat tunnelmasi nyt, Terk? "Siis voi että! Halusin näyttää kaikille, ettei kisassa tartte olla kauhean naisellinen pärjätäkseen, mutta olin näköjään väärässä. Lähdin kisaan täysin ystäväni Janen kannustuksen takia, mutta nyt mulla on huonoja uutisia kerrottavana hänelle... Toivoin, että olisimme voineet poseerata yhdessä voittajakuvassa! Ja että Jane olisi tullut antamaan mulle kruunun! Ei sitten... Täytyy mennä siis kiusaamaan Tarzania ja nauttimaan Afrikan lämmöstä!" Kiitos, Terk, kisaan osallistumisestasi! Voimme lohduttaa sinua, että vartalokuvaasi pidettiin myös parhaana kuvana. Ja kiitos, Lumikki, kun suomennat meille eläinten ääntelyt!

Tämän viikon teemana on kuvan ja liikkeen yhdistäminen. Tämä kolmiosainen kuvasarja on tuttu jo viime vuoden pahisten kisasta. Kilpailijoista on siis otettu sarjalaukaisimella kuvia heidän liikkuessaan, ja liikkeestä on valittu kolme parasta kuvaa kutakin edustamaan. Eläimet ovat saaneet itse valita, millaisessa tilanteessa kuvat on otettu. Pisteitä saa tietysti esteettisyydestä, mutta myös kuvasarjan kekseliäisyydestä.


Kengu pomppii kengurumaisesti omassa kuvasarjassaan. Kuvien tyyli on hyvin samanlainen, kuin viime viikon vartalokuvassa. Kengu näyttää hyppiessään lempeältä, hänen kasvoillaan on onnellinen hymy, ja ensimmäisessä kuvassa hän näyttää suorastaan innostuneelta. Tosin nyt tuomaria vähän harmittaa, sillä kuvaaja näyttää liittäneen Kengun kuvat väärässä järjestyksessä paikoilleen! Ehkä se ei kuitenkaan suuremmin haittaa Kengun loikkia. Oikein on söpöjä kuvia, mutta jokin viimeinen piste niistä puuttuu. Hmm....


Perditan vartalokuvaa äänestettiin parhaaksi kuvaksi viime viikolla. Tämän viikon kuvasarjassaan Perdita istuu oikein nätisti paikoillaan, ja kääntää päätään vieno ihmetys kasvoillaan. Samalla kamera zoomaa hieman lähemmäs koiraa päin. Perditan liike, erityisesti korvan pienoinen kohotus, on todella koiramainen, mutta elegantilla tavalla. Dalmatialainen ei kuitenkaan ole niin tyylilyyli kuin viime viikolla. Avonaisista silmistä näkyy selvästi Perditan tunteet, eli tässä tapauksessa ihmettely. Oikein onnistunut kuvasarja! Perdita on ilmiselvästi mukana kisan kärkikahinoissa!


Rusetin kuvaa kehuttiin viime viikolla hauskaksi, ja hauskuutensa takia kuva sai parhaimman kuvan äänen. Toivotaan, että Rusetti oli itsekin tarkoittanut kuvansa hauskaksi, eikä tehnyt dramaattista tulkintaansa vakavalla naamalla. Tämän viikon kuvasarjassa Rusetin dramaattisuus jatkuu, joskaan ei ihan niin voimakkaana kuin viimeksi. Rusetti makaa ensimmäisessä kuvassa kaikkensa antaneena särkyneen peilin edessä, kunnes saa kuulla jotain, joka nostaa hänen etuvartalonsa kolmannen kuvan järkyttyneeseen ilmeeseen. Voi ei! Mikä voi olla niin järkyttävää, että Rusetin täytyy luopua dramaattisesta poseerauksestaan? Kuvasarja on viihdyttävä, mutta tuomari ei kuitenkaan näe kuvissa sitä esteettisyyttä, mitä kisassa on lähdetty hakemaan...


Herttuattaren vartalokuvaa äänestettiin myös parhaaksi kuvaksi. Kahden edellisen viikon ajan romanttisissa merkeissä meille esiintynyt Herttuatar on vaihtanut kuvasarjaan tyyliään. Toki aristokatti itse on hyvin lempeän ja jalon näköinen kuvissaan, mutta tällä kertaa mukaan ei ole laitettu tähtiä tai kukan terälehtiä. Herttuatar näyttää meille mahtavan loikan lattialta nojatuolille. Kahdessa viimeisessä kuvassa näemme Herttuattaren sivuprofiilin, ja viimeisessä kuvassa pääsemme ihastelemaan kissan upeaa häntää! Kuvien liike on ainakin hyvin näkyvä ja suuri. On hyvä, että Herttuatar näyttää meille muitakin puoliaan kuin vain sen romanttisen... mutta tuomari ainakin tykkäsi enemmän kissan romanttisuudesta!


Voi ei! Biancan kuvista näkyy hyytävä syyskeli, joka ulkonakin kipristelee. Kuvien pimeä, märkä ja kylmä tunnelma on käsinkosketeltavaa, ja katsoja haluaa vain kääriytyä huovan alle ja juoda ison, kuuman kupillisen kaakaota. Kuvasarjassaan syksyisen sään armoilla oleva Bianca avaa sateenvarjon päänsä suojaksi. Bianca saa pluspisteitä siitä, ettei hänen päässään ole tällä kertaa karvahattua, vaan hattu on vaihtunut huiviin. Ja katsokaa, miten täydellisen ihana Biancan poseeraus on viimeisessä kuvassa! Sateenvarjo pään päällä, katse taaksepäin, takki hauskasti kenossa ja jalat ristissä. Täydellistä! Eikä tällä kertaa haittaa yhtään se, että hiirineidon suu on apposen auki läpi koko kuvasarjan.


Oi että! Kuvasarjassaan Kaunotar tuo jonkun ihmisen jalkojen eteen talutushihnan, ja hän haluaa sanoa, että nyt olisi aika päästä lenkille. Keskimmäisessä kuvassa Kaunottaren silmistä näkyy pieni alemmuudentunne ihmistä kohtaan, mutta tuo tunne on nopeasti vaihtunut innostuneisuudeksi ja leikillisyydeksi! Viimeisessä kuvassa Kaunotar on todella iloinen, ja sielunsa silmin hänen häntänsä voi nähdä heiluvan vimmattua vauhtia! Tämä kuvasarja saa todellakin katsojan hyvälle tuulelle! Hyvä Kaunotar, jatka samaan koiramaiseen malliin!


Ohhoh! Kuvasarjansa perusteella Missu näyttää tulleen raivohulluksi! Ihan kuin hän yrittäisi väkisin syöttää kameralle (tai kuvaajalle) tassussaan olevaa vaahtomuovin (?) palasta. Ensimmäisessä kuvassa kissan silmät kiiluvat todellakin hullun lailla, toisessa kuvassa kuvaaja ei ole kerennyt tarkentaa Missuun kissan heilumisen takia, ja kolmannessa kuvassa näemme suunnilleen vain tassun ja vaahtomuovia. Voi ei! Ei kai tämä kisa muuta sinua hulluksi!?!? Missun kuvasarja on täysi fiasko. Toisaalta voisiko kyseessä olla kissan yritys luoda huumoria kuviinsa??? Siinä tapauksessa kuvat eivät ihan niin surkeita ole, mutta alasarjaan ne jäävät silti. 


Oh! Nalan kuvasarja on jotain todella kaunista katseltavaa! Kuvissaan Nala juo vettä lammesta, ja viimeisessä kuvassa hän on kääntänyt ihanan siniset silmänsä ylöspäin. Tämä yhtäkkinen silmien avautuminen luo kuviin jotain todella taianomaista tunnelmaa. Voisi myös kuvitella, että veden juominen ei ole se kaikista kaunein näky, mutta Nala saa sen näyttämään joltain aivan ihanalta! Täydellistä!


Kuvasarjassaan kapteeni Amelia on hyvin totinen. Hän sulkee kuvissa jotain kaapin sisään, ja näyttää viimeisessä kuvassa sanovan: "Ethän kerro kellekään, mitä laitoin kaapin sisälle?!" Mutta me emme näe kaapin sisältöä! Voi ei! Nyt uteliaisuus valtaa katsojan mielen, kerro meille salaisuutesi, kapteeni Amelia!!! Kuvissaan Amelia on taas ryhdikäs, ammattimainen ja vähän tunteitaan muille näyttävä kapteeni. Ainakin Amelia pysyy omalle linjalleen uskollisena. Mutta ensi viikolla meidän on pakko nähdä kaapin sisältö!


Atta jäi viime viikolla pudotusuhan alle. Hänen huolestuneen oloisen kuvansa ei nähty edustavan muurahaista kovinkaan hyvin, eikä hänen nähty sopivan muiden kilpailijoiden joukkoon kolmiulotteisuutensa takia. Attalla on siis kova paikka edessään todistaa äänestäjille, ettei häntä kannata vielä äänestää ulos! Ja Atta parantaa suoritustaan huomattavasti viimeviikkoisesta! Kuvissaan Attakin näyttää monien kanssakilpailijoidensa kanssa hämmästyneeltä, mutta lopussa prinsessan kasvoille leviää kaunis hymy. Käden liikkeistä päätellen tapahtumien kulku on ollut seuraava: joku on juuri pussannut Attaa yllättäen poskelle, Atta hämmentyy, koskettaa kädellään pusukohtaa, kunnes tajuaa pusun olevan totta, olevansa onnellinen ja kenties ihastunut. Awwww! Liikettä ei kuvassa ole paljon, mutta kuvien välillä huomaa silti selkeän muutoksen muurahaisen tunnelmassa. Oikein onnistunut kuvasarja! 

Tällaisia kuvia saimme katsella tällä kertaa! Sitten ei muuta kuin äänestelemään inhokkiasi ja suosikkiasi. Kengulla on tällä viikolla koskemattomuus, eli hänen saamiaan pudotusääniä ei lasketa mukaan - toisin sanoen häntä ei kannata äänestää, sillä hän ei tipu kuitenkaan. Ken on maassa kaunehin? palaa ruutuihinne taas ensi viikolla!

14 kommenttia:

 1. Missu ulos, sillä ei ole lainkaan yhtä esteettinen kuva kuin muilla!

  VastaaPoista
 2. Atta ulos ja Herttuattarella on paras kuva =) Mahtava häntä ja hän näytti meille uuden puolen itsestään.

  VastaaPoista
 3. Missulle lähtöääni, jotenkin sekavaa ilmehdintää tuo kuvasarja. Kaunein kuva ylivoimaisesti puolestaan Nalalla.

  VastaaPoista
 4. rusetti ulos ja Kaunottarella on paraskuva

  VastaaPoista
 5. Rusetti pois ja Nalalla on paras kuva

  VastaaPoista
 6. Missu ulos, samoista syistä kuin muutkin.

  Paras kuva on Biancalla, ja se on samalla myös ajankohtaisin tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
 7. Pudotusääni Missulle. Ajatus on käynyt jo ennenkin mielessä, eikä tuo nyt vain näytä olevan kovin hyvään suuntaan menossa...

  Nalan kuva viehättää eniten.

  VastaaPoista
 8. Saara from Australia21. lokakuuta 2014 klo 3.50

  Melkein aanestin Missua, mutta koska han sentaan tekee jotain erilaista, annan pudotusaanen Amelialle. Ei sykahdyta minua.

  Parhausaani lahtee ehdottomasti Perditalle! Ihanaa yksinkertaista poseerausta, pienia vivahteita ja iloiset korvat. Jeee!

  Kiitos hauskasta postauksesta, piristi kummasti esseen kirjoittamista. ;)

  VastaaPoista
 9. Missu ulos ja Attalla paras kuva!

  VastaaPoista
 10. Annetaanpa toinen ääni kun ei kerta ole vielä äänestys sulkeutunut. (Viimeksi taisi olla torstai aina..? Ai niin, aikaero..??)

  Eli pudotusääni Amelialle, paras kuva on Perditalla. (Nalakin on hyvä mutta..) :)

  VastaaPoista
 11. Tuomarin laiskuudesta ja sosiaalisesta elämästä johtuen seuraava jakso Ken on maassa kaunehimmasta ilmestyy vasta ensi viikolla viikonlopun jälkeen. Anteeksi! Eli äänestää saa vielä.

  VastaaPoista
 12. Hehhee, tuohan on hyvä syy pidentää kilpailuaikaa. :) Pudotusääni Amelialle, paras kuva on Perdiatalla.

  VastaaPoista
 13. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista