9.10.2014

Who's the furriest of them all? 2.

Nyt ruutuihinne pärähtää toinen jakso Ken on maassa kaunehin? -kilpailun neljännestä tuotantokaudesta! Tällä kaudella huonoimman kilpailijan ohella saa äänestää aina viikottain parasta kuvaa. Parhaimman kuvan viime viikolla otti Herttuatar!


Herttuatar voitti parhaimman kuvan äänestyksen niukin naukin. Äänet jakautuivat hyvin tasaisesti viiden kilpailijan kesken. Äänestäjät kehuivat Herttuattaren kauniin symmetrisiä kasvoja ja tähtisilmiä. Tähtisilmillään tämä rotukissa voitti itselleen tälle viikolle koskemattomuuden - Herttuatarta ei voi siis tällä viikolla äänestää pois kisasta! Ennen kuin kerromme, kuka sitten putosi kisasta, tehkäämme pieni tarkennus sääntöihin (ihan tuomarin itsensäkin pähkäilyn takia). Paras kuva -äänet eivät vaikuta millään lailla pudotusääniin samaisella viikolla. Eli jos Herttuattaren kuva olisi valittu parhaimmaksi kuvaksi, mutta hän olisi saanut myös pudotusääniä eniten, putoaisi Herttuatar silti pelistä. Tuomari selvittää siis ensin putoajan, ja vasta kilpailijan pudottua laskee parhaimman kuvan äänet. Parhaimman kuvan saanut saa aina siis seuraavaan äänestykseen koskemattomuuden.


Ensimmäisenä kilpailijana kisasta putosi tällä kertaa Maggie. Mitä tämä rautainen lehmä tuumaa itse asiasta? "Voi ei! En osannut ollenkaan odottaa putoamistani. En edes käsittänyt sellaisen olevan mahdollista. Amerikassa minut tunnetaan kultalehmänä, sillä olen voittanut niin paljon karjakilpailuita valioyksilönä. Täällä Euroopassa kauneusihanteet taitavat olla hieman erilaiset kuin kotonani. On kuitenkin aivan ihanaa palata takaisin Poutapilveen! En kestä ollenkaan tätä Suomen syksyä, täällähän on kauhea flunssakausikin meneillään! Lähden länteen ja aurinkoon! Morjens!" Kiitos Maggie osallistumisestasi kilpailuun! (HUOM! Eläinten tulkkina koko kisan ajan toimii Lumikki, sillä tuomari ei valitettavasti osaa kommunikoida eläinten kanssa.) 

Sitten pääsemme varsinaisen kilpailun pariin. Viime viikolla saimme ihastella kilpailijoiden kasvoja. Tällä viikolla olemme ottaneet heistä kokovartalokuvan. Kisassa on mukana niin monenmuotoisia eläimiä, että jo näin alussa on hyvä tehdä korvista tassuihin ulottuva katsaus. Vaikka teemana onkin vartalokuva, huomioidaan myös kasvojen ilme.


Uuuu! Lähikuvasta parhaimman kuvan palkinnon itselleen voittanut Herttuatar jatkaa tällä viikolla herkkää ja romanttista teemaansa. Viime viikolla Herttuattaren kasvoja kehystivät tähdet, tällä viikolla kissan vartalon ympärille tipahtelee kukkien terälehtiä. Kuvassaan Herttuatar istuu hyvin jalosti. Tätä jalouden ja rotukissamaisuuden tunnelmaa korostaa vasen etujalka, joka on aseteltu arvokkaan vinosti maahan. Herttuattaren ehdoton valttikortti on kuitenkin hänen tuuhea häntänsä, johon tuomari on suorastaan rakastunut! Ainoa asia, mikä kuvassa hämmentää, on se, että kissan katse on suuntautunut ylöspäin. Ylhäälle katsominen aiheuttaa Herttuattaren selkään kyyristymistä, mikä häiritsee kuvan katsojaa. Katse olisi voinut olla suuntautunut alaspäin, niin kuvaan olisi tullut herkän vieno tunnelma. Nyt Herttuatar tuntuu katsovan, että mistä noita terälehtiä oikein tulee? Herttuattaren silmissäkään ei ole ihan sitä samaa säihkettä, mikä lumosi meidät viime viikolla. Kuva on pienistä seikoista huolimatta oikein onnistunut, ja vaaleanpunaiset terälehdet sopivat Herttuattaren vaalean turkin kanssa hyvin yhteen!


Biancan lähikuvaa äänestettiin viime viikolla parhaimmaksi kuvaksi. Odotamme Biancalta siis suuria tällä viikolla! Tämän viikon vartalokuvassa Bianca on laskeutumassa portaita alas hyvin tutun näköinen hattu päässään... Mutta hetkinen! Hattuhan on muuttanut väriä! Viime viikon ruskea karvalakki on muuttunut naisellisemman vaaleanpunaiseksi. Asukokonaisuuden täydentää harteilla oleva huivi ja matkalaukku, jotka ovat samaa sävyä keskenään. Tyylikästä vai ei, sen saa jokainen päättää itse... Bianca pitää matkalaukkuaan vartalonsa edessä siten, ettemme pääse ihan tarkasti näkemään hiirineidon muotoja. Voih! Lisäksi kuva on otettu sen verran kaukaa, ettei Biancan kasvojen kauneus näy niin hyvin, kuin viime viikolla. Voi voi! Asento Biancalla on kyllä oikein herttainen ja viehko, mutta matkalaukku peittää osan kehosta. Kenties Biancakin olisi voinut Herttuattaren lailla katsoa johonkin muuhun suuntaan kuin ylöspäin. Ensi kerralla tsemppiä peliin, Bianca!


Kaunottaren viime viikon lähikuva pääsi melkein parhaimmaksi kuvaksi. Kekseliäs kasvokuva vesikupin kautta löi tuomarinkin ällikällä. Tämän viikon vartalokuvassa Kaunotar on vauhdissa pihamaalla. Cockerspanielin turkki heiluu eteenpäin suuntautuvan vauhdin voimasta, joten kuvaaja on saanut työskennellä kunnolla pysyäkseen Kaunottaren perässä. Kaunotar kuitenkin esittelee kuvassa vauhdista huolimatta vartaloaan ylpeästi ja yllättävän hyvännäköisesti. Koiran kasvoilla on ihanan tyytyväinen hymy, joka tuo koko kuvaan positiivisen latauksen. Sekään ei haittaa yhtään, että Kaunottaren silmät ovat kiinni. Hän vain näyttää nauttivan elämästä! Ainoa miinus kuvassa ovat ihmeelliset multapaakut, joita nurmikolla on. Kyseessä voi olla sommittelijan moka, sillä eihän näin hieno koira kuin Kaunotar voi multaa levitellä? Taustalla olevat tulppaanit kuitenkin korvaavat kauneudellaan mullan. Mahtava kuva Kaunottarelta! Jatka samaan malliin!


Myös Perditan lähikuvaa äänestettiin parhaaksi kuvaksi viime viikolla. Tässä vartalokuvassa Perditan olemus on muuttunut täysin viimeviikkoisesta. Viime viikon kuvassa dalmatialainen oli lempeä ja avautuva, tässä kuvassa Perdita on tyylikäs ja tunteet visusti sisällään pitävä. Perdita on ilmiselvästi katsonut nyt jotain mallikisoja, sillä muutos on niin yhtäkkinen. En sitä kiistä, etteikö Perdita olisi kuvassaan kaunis. Hänen jalkansa ojentuvat kauniisti, häntä on onnellisesti ylhäällä ja kuono on niin nätti kuin olla voi! Tällainen eläimille suunnattu kauneuskisa ei ole kuitenkaan niin totinen, kuin mitä vastaavat ovat olleet ihmisille. Tuomari odottaa, että tällä kaudella kilpailijat näyttävät tunteensa ja eläimellisyytensä, eivätkä koita olla jotain, mitä eivät ole. Toki enemmän pisteitä saa, jos osaa olla itsensä esteettisesti. :) Ja tuomarista tuntuu, että viime viikon Perditan hymykuva oli sitä itseään Perditaa, jota tämä vartalokuva ei selvästikään ole. Kuva on kaunis, mutta näytä sisimpäsi meille ensi viikolla, Perdita!


Missu näyttää vartalokuvassaan hyvin hämmästyneeltä. Hän seisoo hyvin jäykkänä, jalat näyttävät olevan jännityksestä tikkusuorina. Kenties Missua on alkanut jännittää kameran edessä esiintyminen? Taustanaan Missulla on hänelle hyvin kotoisa paikka, eli urbaani maisema. Vaikka näky autoista ja betonitaloista ei ole se kaunein, annamme Missulle kuitenkin plussaa siitä, että hän vie katsojan mukanaan hänelle itselleen kotoisaan ympäristöön. Kuva ei ole mikään paras, vaan se on melko keskinkertainen. Kissassa on kuitenkin tapahtunut selkeää parannusta, sillä viime viikolla Missu näytti viis veisaavan koko kisasta, nyt se jännittää häntä. Suunta on siis ylöspäin, hyvä hyvä!


Ääh! Voi ei! Miksi olet niin huolestunut, Atta? Poseeraisit kunnolla kameralle! Tämän viikon kuva Attasta näyttää ihan siltä, kuin se olisi otettu ilman, että Atta tietää kameran olevan päällä. Ihan kuin Atta miettisi, millaiseen asentoon hän kuvassaan menisi. Muurahaisprinsessa näyttää myös hyvin pelokkaalta ja jännittyneeltä. Ei tämä kisa nyt niin vakavaa ole! Halutessaan Atta on varmasti hyvin tyylikäs muurahainen, mutta tämä kuva on valitettavasti epäonnistunut. Voi voi!


Nala on asettunut poseeraamaan oikein klassiseen sivuasentoon. Tästä kuvakulmasta koko vartalo näkyy varmasti kaikille kokonaisuudessaan. Jotenkin Nalan asento ei näytä kuitenkaan mukavalle. Ihan kuin leijona jännittäisi vartaloaan, eikä olisi lepotilassa. Häntäkin on ihmeellisessä mutkalla, ja kamerasta kauempana olevat jalat ovat ilmassa ihmeellisissä asennoissa. Ehkä Nalakin hakee kuvassaan vielä sitä poseerausasentoa, mitä Attakin edellä haki. Nala kuitenkin hymyilee oikein kauniisti, mikä pelastaa muuten huonon kuvan. Vielä vähän enemmän yritystä ensi kerralla - ja ne silmät kameraan, kiitos!


Ohhoh! Ohhoh! Voiko tälle kuvalle muuta sanoa? Rusetti vetää tässä kuvassaan poseeraamisen aivan liian yli! Kuvassa lentelee pikkulintuja, tuulikonetta on käytetty julmasti hyödyksi, Rusetin päällä on "tyylikäs" asukokonaisuus ja Rusetin ilme on jotain mainitsemisen arvoista. Puudelin vartalo kyllä näkyy kuvassa hyvin, mutta itse kuva taitaa olla vähän yliampuva. Rusetti vetää tuomarin suorastaan sanattomaksi. Ohhoh.


Kapteeni Amelia oli viime viikolla pudotusuhan alla. Kapteenin säntillisyys ja pienieleisyys ei vakuuttanut kaikkia lukijoita. Amelia jatkaa tästä huolimatta samaa linjaa tällä viikolla. Hän on hyvin ryhdikkäässä asennossa melkein koko kapteenin univormu päällään - vain hattu on unohtunut jonnekin. Amelia hymyilee jo viime viikolla tutuksi tullutta pientä ja suloista hymyään, kiitos siitä! Laivankansi sopii hyvin kuvan taustaksi Amelian ammattiin liittyen. Kuva on oikein onnistunut, lisää tällaista kiitos! Tosin tuomari voisi heittää Amelialle kysymyksen, että ovatkohan noin korkeat saappaat käytännölliset - tai edes tyylikkäät?


Terk sai viime viikolla myös pari pudotusääntä, sillä hänen kuvassaan ei nähty kauneuden häivääkään! Huu! Terk ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan näyttää vartalokuvassaan, että vähät välittää muiden mielipiteistä. Terk näyttää olevan kuvassa itseensä hyvin tyytyväinen, kenties jopa liiankin? Gorillan asento ei ole kuvassa nimittäin mitenkään mairitteleva, ja jos on joutunut pudotusuhan alle, niin saisi edes yrittää ottaa katsojia miellyttävämmän kuvan. Terk ottaa kuvassaan rennosti, ja liukuu puiden latvassa hurjaa vauhtia alas, niin että lehdet pöllyävät. Kuva voisi olla onnistuneempi, jos Terkin kädet olisivat jossain muualla kuin pään takana, ja jos gorillan silmät olisivat auki. Nyt Terkina näyttää aivan liian itserakkaalta. Lisää yritystä peliin, Terk!


Kengu jakoi mielipiteet selvästi kahtia viime viikon lähikuvallaan. Kengu sai paljon pudotusääniä, mutta hänen kuvaansa äänestettiin myös viikon parhaaksi kuvaksi. Kengurulla on varmasti itselläänkin nyt hieman ristiriitaiset tunteet. Tämän viikon kuvassa Kengun koko keho pääsee hienosti esille. Kuvassaan Kengu on selvästi halunnut korostaa lempeyttään ja äitiyttään, sillä hän on ottanut kuvaan mukaan lapsensa Ruun. Ruu istuu mukavan näköisesti Kengun vatsapussissa (Siksikö sitä kutsutaan? Ei se mahalaukku kuitenkaan ole...) tarkkaillen sieltä maailmaa. Kengun kädet ovat ihmeellisesti eteen ojennettuina, ja tuosta käsien asennosta tulee mieleen lähinnä tyrannosaurus rex... Mutta muuten Kengu seisoo oikein nättinä äitinä kuvassa. Nyt tuomaria tosin ihmetyttää, että miksi kuvan alalaitaan on pitänyt kirjoittaa Kengun ja Ruun nimet ja vieläpä englanniksi!?? Hmm.... Ehkä se on kuvaajan taiteellinen näkemys, jonka sanoma ei yllä tänne asti. 

Siinäpä oli tämän viikon vartalokuvat. Muista äänestää omaa inhokkiasi ja omaa suosikkiasi alas kommentointiruutuun. Mutta muistakaa myös, ettei Herttuatarta kannata äänestää ulos kisasta, sillä hän ei joka tapauksessa tule siitä tippumaan tällä kierroksella koskemattomuutansa vuoksi! Oikein hyvää (huomenna) alkavaa viikonloppua teille, ja nähkäämme taas ruuduissanne ensi viikolla!

10 kommenttia:

 1. Parhain kuva on tällä viikolla Kengulla, koko kuva suorastaan huokuu lempeyttä ja äidillisyyttä! Tuosta kuvasta tulee hyvälle tuulelle:-) Huonoin kuva on taas Terkillä, sillä siinä hän näyttää itserakkaalta ja koko kuva on muutenkin epäselvä.  VastaaPoista
 2. Terkille pudotusääni myös. Jotenkin miehisen oloinen tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Terk ulos. Paraskuva on Herttuattarella

  VastaaPoista
 4. Terkin minäkin tiputtaisin

  VastaaPoista
 5. Terk ulos, näyttää liian poikamaiselta kauneuskisaan. Perditalla on paras vartalokuva. :)

  VastaaPoista
 6. Tylsästi Terkille tiputusääni täältäkin. Tuo kuva ei vain innosta yhtään.

  Paremmuudesta arvon Kaunottaren ja Kengun välillä, mutta jälkimmäinen kuva on niin söpöilevä, että kirjattakoon ääni taas Kengulle.

  VastaaPoista
 7. Terk on epänaisellisen näköinen, joka on huono ominaisuus kauneuskilpailuihin. Äänestän siis Terkin ulos!

  VastaaPoista
 8. Pudotusääni Kengulle, joka on liian tylsä ja söpöilevä. Vaikka näyttääkin kyllä aika selvältä, kuka tippuu... Parhaan kuvan tittelin saa ehdottomasti Rusetti! Hahahaa jos kuva saa nauramaan, sen täytyy olla paras. ;)

  VastaaPoista
 9. Jäin selailemaan blogiasi, ja ihastuin totaalisesti tähän kauneuskisaideaasi! Täytyypä nyt äänestääkin.

  Pidin paljon Herttuattaren kuvasta, mutta koska hänellä on tuo koskemattomuus haluan antaa ääneni Terkille, ihana pose. .-D

  Pudotusääni puolestaan menee Attalle, hän ei jotenkin sovellu näiden piirroshahmojen sekaan, eikä kuva ole kovin edustava.

  VastaaPoista
 10. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista