9.1.2014

Ken on maassa kauhehin? 8.

On alkanut uusi vuosi ja uudet kujeet! Näin myös Ken on maassa kaunehin? -kisa voi jatkua. Joululomille kilpailusta pääsi kuusi dramaattista pahista, mutta takaisin Suomeen palasi vain viisi heistä. Joululomalla pudotusuhan alle jäivät Kuningatar ja Ursula. Enemmän ääniä sai kuitenkin Kuningatar, joka tippui näin ollen kisasta.


Kuningatar oli kovin vaitonainen putoamisensa jälkeen. Ilmoitimme uutisesta hänelle sähköpostilla, mutta koska hän ei vastannut sähköisesti mitään, menimme Kuningattaren linnaan katsomaan, onko hän saanut tiedon putoamisestaan. Perillä meitä odotti suljetut ovet, eikä kukaan ei tullut avaamaan niitä. Näimme Kuningattaresta kuitenkin pienen vilahduksen ikkunasta, kun hän vetäisi verhot nopeasti kiinni. Sisältä myös kuului seuraavanlaista puhetta: "Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin..." Ilmeisesti hän sai tiedon tippumisestaan, sillä Suomessa häntä ei ole enää nähty.

Kisassa on siis jäljellä enää viisi pahista. Cruella de Vil, Gothel, Ursula, Yzma ja Matami Mimmi saavat tänään uuden haasteen eteensä. Viikon aiheena on nimittäin nauru-kuva. Ken on maassa kaunehin? -kilpailussa hymy on kilpailijoiden tärkein valttikortti. Pahisten ilme on yleensä kovin myrtynyt, joten hymy, ja varsinkin nauru, on heille oiva haaste näin kilpailun loppusuoralle. Ei siis muuta kuin nauramaan kilpaa kilpailijoiden kanssa!


Cruella de Vil todellakin heittäytyy naurun vietäväksi! Hän on vihdoinkin uskaltanut heittää kasvoiltaan kaikki ärtyneisyyden rypyt. Cruellan asentokin viestii ilmeen ohella riemukkuudesta - selkä on kaarella, pää takakenossa ja käsi heitettynä riemukkaasti pään yläpuolelle. Toisaalta kuvasta voisi luulla, että Cruella raapii itseään turkoosilla kepillä... Miinusta tulee myös epäesteettisestä eteenpäin sojottavasta lantioluusta. Kaiken lisäksi lanteella lepäävä käsi on todella ihmeellisen näköinen! Ihan kuin sormet loppuisivat lyhyeen. Riemukas asenne on kuitenkin maan mainio, vaikka rasvaiset hiukset roikkuvat päästä yhä tänäkin vuonna.


Matami Mimmille viikon aihe oli helppo. Hänhän on koko kisan ajan näyttänyt riemukasta ja positiivista minäänsä. Tällä kertaa naiselle annetaan kuitenkin oikein lupa nauraa! Ja Mimmi kyllä nauraa! Hän nauraa niin kovaa, että hänen henkeään on alkanut ahdistaa. Siltä se ainakin kuvassa näyttää, sillä toinen käsi pitää rintakehästä tiukasti kiinni. Mimmin hymy on tarttuvaa sorttia. Kuva pysyy tällä kertaa aiheessa, mutta jotenkin Mimmi tuo kilpailussa esille itseään varsin yksipuolisesti.


Gothel jatkaa tänäkin vuonna kilpailussa omana dramaattisena itsenään. Nauraessaan hän on heittänyt päänsä taakse oikein teatraalisesti, hän pitää kättään rinnallaan vienosti ja hän näyttää sanovan yksinkertaisen "hah"in. Gothelin nauru ei ole repäisevää sorttia, vaan todella näyttää lavastetulta. Olisi mielenkiintoista nähdä naiselta jotain aidompaa kuvaa, näkymää itse Gothelista. Päällisin puolin tämän viikon kuva näyttää oikein hyvältä, mutta sisältö siitä puuttuu. Täytyy kyllä todeta, että Gothel on hyvin fotogeneettinen pahis.


Yzma nauraa kuvassaan niin että kylkiluut meinaa katketa. Riemu on niin suunnaton, että Yzman kädet ovat nousseet sivuille ja pää on kellahtanut taakse kumoon. Suustakin näkyy oikein kauniisti koko valkoinen ylähammasrivi. Yzman riemu kyllä kumpuaa hänen sisimmästään, eikä todellakaan ole näyteltyä. Kuvan loppusilaus on Yzman mahtipontinen asu, ja varsinkin asun ihmeellinen viuhkakoriste. Hyvä hyvä! Aitoa iloa on aina ilo katsoa!


Ursulan nauru-kuva on lähikuva. Kenties olisimme voineet katsella hänen naurusta ilahtuneita kasvojaan hieman kauempaakin... Ursula nauraa kuvassaan, mutta nauru on hyvin julman näköistä. Ihan kuin Ursula olisi kehittelemässä ilkeitä suunnitelmia jonkun raukan pään menoksi, ja hän nauraisi omalle pahuudelleen. Julmuuden tunnetta korostaa kuvassa näkyvä vahva kellertävä valo. Muiden kilpailijoiden nauru on ollut jotenkin iloisempaa ja kivempaa katseltavaa, Ursulan naurusta itselle tulee varautunut olo. Ja kuva on otettu liian läheltä. Parempi kuva ensi kerralla, vai mitä, pudotusuhan alla ollut Ursula...????


Nyt se tuli todistettua: nauraessa pahikset pitävät silmiään kiinni. Olisi mielenkiintoista tietää, mille nämä kaikki pahikset oikein nauravat. Tässä oli kuitenkin tämän vuoden ensimmäinen Ken on maassa kaunehin? -jakso. Äänestäkää tuttuun tapaan inhokkianne - kenen haluatte tippuvan pois tällä viikolla! Ei siis muuta kuin ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti