16.1.2014

Ihanin asia minusta on että oon mä ainoa!

Tämän TOP-listan olen kirjoittanut ylös jo yli vuosi sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi julkaistua sitä. Tällä kertaa listan aiheena on parhaat hyvisten "hauskuuttaja"-kaverit. Disney-elokuvia seuranneet ovat varmasti huomanneet, että elokuvissa toistuu hyvin pitkälle samanlainen roolitus: elokuvissa esiintyy yleensä päähenkilö, päähenkilön rakas, päähenkilön kaveri, joka saa katsojan nauramaan joko typeryydellään tai vitseillään sekä pahis ja pahiksen tyhmä/naurattava kätyri. Tässä TOP-listassa käsitellään siis hyvisten "side-kickejä", jotka aiheuttavat naurun purskahduksia tai ovat muuten vain hyviä. Luvassa siis TOP-10 hauskimmista hyvisten side-kickeistä!

Huom! Saattaa sisältää juonipaljastuksia!


10. Baloo

Lähde: http://poohadventures.wikia.com

Viidakkokirjassa esiintyvä isokokoinen karhu tuo elokuvaan sitä huumoria, joka siitä ehkä puuttuisi ilman karhua. Baloo ottaa elämänsä rennosti ja Bagheera kutsuukin häntä "kaikista laiskoista pummeista laiskimmaksi". Baloo on hauska, mutta myös herkistelevä tyyppi. Hauskan Baloosta tekee juuri tämä hänen letkeä meininkinsä ja huumoripitoiset vuorosanansa. Hauskin kohtaus on se, kun Bagheera ja Baloo lähtevät pelastamaan Mowglia apinoiden kynsistä, ja Baloo villiintyykin aivan täysin apinoiden musiikista ja meinaa näin pilata koko pelastusoperaation. Kaiken lisäksi tässä kohtauksessa karhu pukeutuu naisen hulu-hula-hameeseen, mikä luo kohtauksen huumoriin pisteen iin päälle. "Svengaa kuin hirvi!"


9. Professori Porter


Tarzanissa Janen hieman erikoinen isä saa mielestäni aivan liian vähän ruutuaikaa. Tällä hauskalla hahmolla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin. Professoria kiehtoo todella paljon gorillat, eikä hän millään malttaisi olla puhumatta niistä. Saman innostuneisuuden hän on kasvattanut tyttäreensä Janeen, ja yhdessä nämä kaksi Porteria villiintyvät viidakossa. Professori käsittää sanomiset hyvin kirjaimellisesti, ja jos häntä käsketään olla liikkumatta, hän jähmettyy paikalleen vaikka seisoisi yhdellä jalalla, eikä lepuuta itseään ennenkuin lupa on annettu. Professorilla on myös herkkä puoli, ja ennen kaikkea muuta hän haluaa tyttärensä olevan onnellinen. Tyttärensä tavalla professori Porter osaa heittäytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hänen seuraamuksiaan on hauska seurata elokuvan aikana.8. Veijarikissa

Lähde: http://www.alice-in-wonderland.net

Liisa Ihmemaassa seikkaileva Veijarikissa on todella abstrakti hahmo. Hän osaa kadota tuosta noin vaan siten, että koko kissasta jäljelle jää vain hymy. Lisäksi hän osaa ilmestyä minne tahansa haluaa, esimerkiksi Herttakuningattaren päähän kesken oikeudenkäynnin. Veijarikissa on hauska hahmo, sillä hän on hullu. "Melkein kaikki ovat hulluja täällä. Olet varmaan huomannut, etten minäkään ole täysin järjissäni," sanoo Veijarikissa itsekin. Veijarikissasta hauskan tekee hänen sanomisensa ja mahdottomana olemisensa. Varsinkin väittelyt Liisan kanssa ovat hauskaa seurattavaa. Harmi, että kissa esiintyy elokuvassa vain vähän aikaa.7. Kolmoset Hubert, Harris ja Hamish

Lähde: http://filmint.nu

Pixarin Urhea-elokuvassa esiintyvä kolmikko ei puhua pukahda elokuvan aikana mitään - jollei satunnaisia naurun kiherryksiä ja karjahduksia oteta huomioon. Skotlantilaispoikien hauskuus ilmenee tihutöissä, mitä he tekevät muille ihmisille. Kolmoset mm. solmivat isänsä jalan kiinni ruokapöytään (seurauksena on koko pöydän kaatuminen), varastavat ihania leivoksia milloin missäkin ja lukitsevat kaikki valtakunnan silmäätekevät linnantornin katolle. Hubert, Harris ja Hamish ovat oikeita ilkimyksiä, ja jos oikeassa elämässä tuollaiset pojat tulisi vastaan, olisi niiden kanssa helisemässä. Onneksi kolmikon seuraamuksia saa seurata vain television ruudusta. 6. Henki

Lähde: http://kurumi3k.wordpress.com

Aladdin-elokuva ei olisi mitään ilman lampunhenkeä. Henki tekee elokuvaan kaiken hauskuuden yhdessä Abun kanssa, mutta ilman Henkeä elokuvasta ei saisi niin paljon nauruja kuin nyt. Lampunhenki osaa taikoa vaikka mitä, ja hänen sanallista huumoriaan tehostaakin itsensä taikominen erilaisiksi hahmoiksi. Henki on todella äkkinäinen ja vaihtaa aihetta ja muotoa silmänräpäyksessä, joten häneen ei kyllä tylsisty. Hauskuuden lisäksi lampunhenki osaa olla luotettava ystävä, joka omaa korkean moraalin ja pitää aina heikkojen puolia.


5. Mushu

Lähde: http://disney.wikia.comMushu on suuri ja mahtava lohikäärme elokuvasta Mulan. Suuruus ei tässä tapauksessa tarkoita kokoa, vaan Mushun luonteen näkyvyyttä ja suuruutta. Lohikäärmeestä löytyy huumoria niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Mushun naaman ilveily ja lehmä-jutut ovat lasten mieleen, kun taas aikuisia alkaa naurattaa kohdassa, jossa Mushu mainitsee Mulanin järjestäneen poikatyttö-dragqueen-shown. Elokuvan aikana Mushu myös samaistaa itsensä Mulanin huoltajaksi, joten "lapsestaan" "huolehtiminen" saattaa naurattaa jotakuta. Mushulta löytyy sutkaus jokaiseen tilanteeseen. Hänellä on kieroutunut huumorintaju, josta minä jotenkin pidän.4. Timon ja Pumba 

Lähde: http://www.filmoa.com

Tätä parivaljakkoa ei voi erottaa edes TOP-listan ajaksi. Timon ja Pumba esiintyvät mahtavassa Leijonakuningas-elokuvassa. Kaveruksien huumori keskittyy lähinnä pieru-kakka-vitseihin, mutta kyseiset vitsit naurattavat kaikkia ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pumba on kenties Timonia hauskempi hahmo, sillä hän käsittää kaiken kirjaimellisesti ja on muutenkin ehkä hieman yksinkertainen persoona. Timon käyttääkin Pumbaa välillä törkeästi hyväkseen. Hauskin Timonin ja Pumban kohtaus on elokuvan lopussa, kun Timon pukeutuu hula-hula-hameeseen ja koittaa saada hyeenat syömään Pumban. Hauskaa on myös kaverusten keskinäinen laulelu: Hakuna matata on mahtava laulu, kuten myös Timonin ja Pumban versio "The Lion Sleeps Tonight" -laulusta. Miksi mahtavat Timon ja Pumba eivät siis ole ykkössijalla??? Ehkä, koska olen nähnyt heidän vitsejään elämäni aikana niin paljon, että uudempien hahmojen vitsit naurattavat nykyään enemmän. Tai koska olen kasvanut ulos pieru-kakka-vitseistä. Joka tapauksessa Timon ja Pumba voisivat hyvinkin päästä sijalle yksi, mutta tällä kertaa he jäävät sijalle neljä.


3. Maximus

Lähde: http://myriadsofemotions.wordpress.com

Maximus on vartioston hevosten kapteeni elokuvassa Kaksin karkuteillä.  Disneyn sivuilla kerrotaan hevosesta näin: "Maximus on ottanut henkilökohtaiseksi tehtäväkseen vangita etsityn rikollisen Flynn Riderin. Mitään pelkäämätön hevonen uhmaa vaaroja ja on valmis seuraamaan Flynnia myös paikkoihin, joihin muut vartijat eivät suostu menemään. Näyttää jo siltä, että mikään ei voi pysäyttää tehtävälleen omistautunutta 'koviskyttää' nappaamasta Flynnia..." Hauskan Maximuksesta tekee siis ensinnäkin se, että hän on paljon parempi kapteeni kuin vartioston varsinainen ihmiskapteeni. Maximuksella on myös suorastaan fetissi saada Flynn Rider kiinni. Hauskuudesta tekee ylivertaisen se, että Maximus-hevonen käyttäytyy aivan kuin koira; hän mm. haistelee maata löytääkseen Flynnin jäljet sekä kuolaa ja heiluttaa häntäänsä ollessaan iloinen. Maximus näyttääkin hyvää esimerkkiä, miten hahmo voi olla hauska vaikkei puhuisi mitään. 


2. Louis

Lähde: http://disney.wikia.com

Louis on suorastaan mahtava hahmo! Otan hänen esittelynsä taas törkeästi suoraan Disneyn sivuilta... "Louis on isokokoinen, jazz-musiikkia rakastava alligaattori, jonka sydän on puhdasta kultaa. Ihailtuaan koko ikänsä huippumuusikoiden esityksiä jokilaivoilla Louis on opetellut itsekin soittamaan trumpettia ja siitä on tullut todellinen "jatsigaattori". Sen unelmana on esiintyä joskus ihmisyleisölle - ilman että se säikäyttäisi kuulijoitaan pahanpäiväisesti." Louiksen hahmo on vaan niin hyvä! Alligaattorin kertomus siitä, miksei hän mene enää koskaan soittamaan jokilaivoille, on PARAS!!! Mahtavaa on myös hänen topografia-litografia -selittelynsä, kepin löytyminen ja navan haluaminen. Louis tekee Prinsessa ja sammakko -elokuvasta sen mahtavan taideteoksen, mikä elokuva alligaattorin kanssa on. Mahtavaa, Louis!1. Tiikeri

Lähde: http://jadensadventures.wikia.com

Ykköspaikan hauskimpana side-kickinä vie Nalle Puhin Tiikeri!!! Ette tainneet arvata!!! (Tosiaan olen listan laatinut joskus yli vuosi sitten, enää valintani ei olisi tällainen, mutta menköön vanhalla listalla...) Tiikeristä mahtavan tekee tämän valloittava ja aito persoona. Tiikeri kuvittelee olevansa ainoa tiikeri maailmassa, ja kauhistuu kamalasti peilikuvaansa. Eihän tuollaista ole olemassa! Toisaalta uudemmassa Nalle Puh -elokuvassa Tiikeri haluaa ympärilleen lisää Tiikereitä ja hän värvää Ihaasta sellaisen. Tiikerista hassun tekee juuri tämä "minä olen paras!" -olemus, yllättävät hypyt ja hienot ilmeet. Tai kuten Tiikeri sanoisi: "Ihana asia minusta on ett ihana olen vain mä!"


Myöhempänä ajankohtana tulevaisuudessa lisää listoja "side-kickeistä".... Mutta sitä ennen muistakaa äänestää Ken on maassa kaunehin? -kisassa!!!

3 kommenttia:

 1. Kovin yllättävä tuo eka! En tosiaan olis ikinä arvannut! :) Hauska, mielenkiintoinen lista! Näitä lukiessa tekee aina heti mieli itse laatia samanlainen lista.

  VastaaPoista
 2. Side-kickit ovat jostainsyystä aina ne elokuvan hauskimmat hahmot, varsinkin jos ne ei aina "yritä" olla hauskoja. Sääli vaan että yleensä ne jää päähahmojen varjoon, etenkin jos side-kick tekee kaiken ja päähahmo saa silti mainetta.
  Minustakin Tiikeri on paras side-kick, ja etenkin Tiikerin oma elokuva, on ehkä paras Nalle Puh elokuva minusta, koska siinä Tiikeri etsii perhettään ja Tiikeri on siinä niin raukka kun se kokee pettymyksiä ja suuria odotuksia, mikä on meille kaikille varmasti tuttua. En toki spoilaa liikaa jos et oo nähny sitä vielä.
  Minulla olisi myös omia suosikkejani joita ei näy nyt listallasi, mutten ala niitä nyt luetteleen. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveän hankala oli kyllä valita juuri 10 parasta suosikkia, koska kaikissa Disney-leffoissa on niin mahtavia side-kickejä! Tiikerin oman elokuvan olen nähnyt (aika monen Nalle Puhin maailmasta kertovan elokuvan olen nähnyt, vaikken muita jatko-osia niinkään paljon), ja se on kyllä hyvä leffa. Ja on kiva, että Tikru pääsee loistamaan.

   Poista