14.1.2017

Ken on maassa kaunehin? 9.

Kilpailijat vähenevät vähenemistään viikko toisensa perään, ja kohta tapahtuvan pudotuksen jälkeen jäljellä on neljä neitoa, joita äänestää. Huu! Ensin kurkkaamme kuitenkin, kuka sai viimeisen tähtikuvan palkinnon viimeisessä Ken on maassa kaunehin? -kilpailussa. Ääniä parhaasta naamiaiskuvasta saivat Jasmine, Pocahontas, Anna ja Belle, mutta selkeän enemmistön äänistä sai Jasmine.


Jasminen naamioitumista Esmeraldaksi kutsuttiin täydelliseksi, sillä tyylin nähtiin pukevan häntä hyvin. Jasminen vapaina liehuvia hiuksia kehuttiin, hänen asentonsa sanottiin olevan ihQ ja ilmeen vangitseva. Jasminen kuva sai kehuja myös siinä nähtävästä liikkeestä, hienosta kuvakulmasta, ympäristöstä ja neidon tanssitaidoista. Naamiaiskuvallaan Jasmine lunasti itselleen paikan kärkikolmikosta, sillä häntä ei voi tällä viikolla pudottaa pelistä pois. 

Valitettavasti yksi kilpailija joutui taas jättämään kisan kesken. Pudotusäänimittelö käytiin Pocahontasin ja Arielin kesken, mutta Ariel sai kaksi ääntä enemmän kuin intiaanineito. Niinpä Ariel putoaa kilpailusta jääden sijalle viisi.


"Äh! Onpas ärsyttävää! Minun kuvani olivat laadultaan viikko toisensa perään paljon tasaisempia kuin vaikka Pocahontasin kuvat! En olisi todellakaan ansainnut tulla tiputetuksi vielä! Minua ärsyttää myös se, kun Jasmine ilmiselvästi kirii kisassa pidemmälle hänen poikaystävänsä viime vuotisen voiton johdosta. Ihan epäreilua, jos hän voittaa nyt, kun Aladdin voitti viime vuonna! Olisi aika viedä palkinto johonkin muuhun perheeseen! ... Anteeksi, tämä on nyt vain tätä minun turhautumistani. Olisin halunnut päästä kolmen parhaan joukkoon. Mutta onneksi sentään paransin edellistä kisasuoritustani parilla sijalla ylemmäs. Haluaisin, että Anna voittaa tämän ALL-STARS -kilpailun. Punaveriköt kunniaan!" Höm... Nyt tuomari vallan häkeltyi Arielin katkerasävytteisestä pudotuspuheesta. Kiitos joka tapauksessa kisaan osallistumisesta! 

Tämän viikon kuvausteemana on kuva eläimen kanssa. Kuvasta tulee käydä ilmi eläinrakkaus tai ainakin jonkinasteinen vuorovaikutus eläimen kanssa. Toivomme kuvien tuovan söpöyttä päiväämme. Olkaapa hyvä, kilpailijat, esittäkää parhaimmat kuvanne!


Voi! Tämä kuva Jasminesta lemmikkitiikeri Rajahin kanssa on todella suloinen! Näimme Rajahin kisassa aiemmin jo surullisuuskuvassa, ja onkin kiva päästä näkemään isoa kisumirriä iloisemmalla tuulella. Rajahin ja Jasminen välinen vuorovaikutus on selkeää. Rajah on laskenut päänsä Jasminen syliin, ja katsoja voi sielunsa korvin kuulla Rajahin kehräävän Jasminen kosketuksen alla. Jasmine syleilee Rajahin päätä ja näyttää nauttivan tiikerin pehmeydestä. Vaikka kuva näyttääkin ensisilmäyksellä täydelliseltä ja vuorovaikutus lämpimältä, tuomarin silmiä häiritsee kaksi pientä seikkaa. Ensinnäkin Jasminen vasen käsi on hieman liian omituisessa asennossa Rajahin päällä, ja tämä käden kulmikkuus pilaa kokonaisvaltaisen esteettisen vaikutelman. Toiseksi Jasminen kulmakarvat näyttävät olevan hieman liian kurtussa. Toki vihainen ilme voi johtua Jasminen eteenpäin kumartuneista kasvoista. Pikkuseikoista huolimatta kuva on kuitenkin onnistunut, ja Jasmine ansaitsee paikkansa kolmen parhaan joukossa.


Bellen kuva näyttää ensisilmäyksellä omituiselta. Eihän tuossa ole kyse eläinkuvasta, kun Belle poseeraa jalkarahin kanssa! Valveutunut katsoja kuitenkin tietää, että Belle elää lumotussa linnassa, ja jalkarahi on itse asiassa huonekaluksi lumottu koira. Kuvassa Belle on siis koiran kanssa lumisessa puutarhassa valmiina vastaanottamaan koiran syliinsä. Olemme päässeet todistamaan kaunista kohtaamista: jalkarahi-koira on ilmiselvästi juoksemassa Belleä kohti tarkoituksenaan hypätä tämän käsivarsille. Belle on asettunut maahan ihanasti samalle tasolle eläimen kanssa. Hänellä on vahva katsekontakti rahiin ja hänen kätensä ovat kutsuvasti koiraa päin ojennetut. Miinusta kuvaan tulee Bellen ilmeestä, sillä siitä puuttuu se tietty pehmeys, jota olemme päässeet aiemmin neidolta näkemään. Tästä huolimatta kuva on onnistunut ja söpö.


Anna on päättänyt lähteä tervehtimään puutarhaan ankkoja. Prinsessa on nostanut syliinsä ankanpoikasia, joiden emo katsoo ihmeen rauhallisesti prinsessan touhuja. Lintu ilmeisestikin luottaa siihen, ettei Anna tee poikasille mitään pahaa. Ankanpoikaset tuovat kuvaan söpöyttä. Sen sijaan itse Annan ilme on ehkä vähän liian innostunut. Onhan se hienoa, että neito katsoo noin intensiivisesti lintuja, ja että hän on Bellen tapaan laskeutunut alas ankkojen tasolle, mutta prinsessan ilme on tähän kuvaan liian innostunut. Anna voisi katsoa ankanpoikasia hieman pehmeämmin - ja suu voisi olla kiinni. Nyt katseen intensiivisyydessä on jotain pelottavaakin. Itse kuvan tausta on ihanan keväinen, vehreä ja aurinkoinen. Ja onhan Annan vuorovaikutus ankkoihin konkreettinen poikasten ollessa hänen sylissään ja katseen ollessa kohdistettu keltaisiin untuvikkoihin. Anna olisi ilmeellään kuitenkin voinut parantaa kuvan tasoa rutkasti.


Pocahontas on ollut jäljellä olevista kilpailijoista eniten pudotusuhan alla, mutta viikko toisensa jälkeen hän on kuin ihmeen kaupalla sinnitellyt kisassa mukana. Viime viikon merenneitokuva sai tuomarilta osakseen kehuja, mutta suurin osa äänestäjistä oli kuvanlaatuun pettynyt. Sai Pocahontas toki pari tähtikuvan ääntäkin osakseen - eli neito todellakin saa vastaanottaa mitä erilaisempia kommentteja! Tämän viikon eläinkuvassa Pocahontas pitää sylissään Miiko-pesukarhua, jonka olemme nähneet myös surullisuuskuvassa Rajahin tapaan. Tässä kuvassa Miiko pelleilee Pocahontasin kanssa, ja molemmilla on kasvoillaan mitä viehättävin hymy! Miiko on ilmeisestikin leikkinyt intiaanipäällikköä, ja nyt hän on nostanut kätensä ilmaan kuin sanoakseen jollekin, että eipä tälle olisi mitään voinut, kävi mitä kävi. Ehkä tämä Miikon vihjailu on tarkoitettu Arielille... Pocahontas kuitenkin katsoo Miikoa ihanan lempeästi (ottakaa mallia Anna ja Belle!) ja hän pitää pesukarhua sylissään kuin vauvaa. Pocahontasin ilme ja asento on onnistunut täydellisesti. Jos Miiko vielä katsoisi intiaanineitoa päin, olisi tämän parin vuorovaikutus osunut nappiin. Oli miten oli, tuomarin mielestä Pocahontasin kuva on kilpailijoiden eläinkuvista onnistunein. 


Siinä oli söpöyttä täynnä olevat elänkuvat. Mitään suuria virheitä kuvissa ei onneksi ollut, vaan kuvien taso vastaa sitä tasoa, mikä kilpailussa pitäisikin tällä hetkellä olla. Mahtavaa! Tällä viikolla tähtikuvaa ei enää tarvitse äänestää, sillä ensi viikosta alkaen kellään ei enää ole käytössään koskemattomuutta. Tässä äänestyksessä koskemattomuus on kuitenkin vielä Jasminella, joten hänen kuvaansa ei voi äänestää huonoimmaksi (tai voi, mutta Jasmine ei voi silti tippua kisasta ulos). Kenen eläinkuva oli teistä siis epäonnistunein: Bellen, Annan vai Pocahontasin? Äänestäkää putoajaa! Seuraavalla kerralla, 21. tai 22.1., selviää ALL-STARS -kauden kärkikolmikko!!!! Huuu!!!!

49 kommenttia:

 1. Putoajaksi äänestän Bellen. Kuva on muuten onnistunut, mutta hänen katseensa on todella omituinen ja ilmeetön. Ihan kuin hän olisi eloton nukke, joka katsoo jonnekin kaukaisuuteen.

  Huh! Hyvä että tähtikuvan saajaa ei tarvitse enää äänestää, koska en olisi osannut päättää kummalle kuvan antaisin: Annalle vai Pocalle. Kumpaisenkin kuvat olivat tältä viikolta lemppareitani! Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Parhaat kuvat ovat näistä mielestäni ehdottomasti Jasminella ja Pocahontasilla - ja ne ovatkin hyvin samanlaisia rakastavaa ja pikkuisen leikkisän kurttukulmaista hymyä myöten. Jasminella ilme korostuu enemmän kuin Pocahontasilla, samoin kuin yhteys eläinystävään, joten hänen kuvansa nousee tähtikuvasuosikikseni.

  Heikoin kuva taas on valitettavasti Bellellä, joka näyttää valitettavan välifreimiseltä, vaikka kuvan ajatus onkin oikein söötti. Se jää jälkeen Annan kuvalle myös sen takia, että Annan kuvassa valaistus ja tausta ovat hyvin kauniit ja sopivat veikeään tunnelmaan (vaikka kieltämättä Annan ilme näyttää vähän siltä kuin hän olisi juuri keksinyt tehdä lounaaksi ankanpoikapataa).

  VastaaPoista
 3. Nyt löyty heti parhain, ehdottomasti Anna. Ankat on niin kivoja veijareita. Ehdottomasti tähtikuvaksi!
  Pudotukseen voisin äänestäisin Belleä. Vaikka kuva on hyvä, niin Sulttaani ei ole kovin eläimellinen, vaikka alunperin onkin koira.

  VastaaPoista
 4. Ja kuvat sen kun paranevat. Olen samaa mieltä tuomarin kanssa, että Pocahontaksen kuva on parhain, sillä Poca ottaa selvästi kontaktia eläinystäväänsä ja nämä tunutvat oikeasti läheisiltä. Toisaalta ei Annan kuvassakaan mitään sen kummempaa vikaa ole.

  Minäkin annan pudotusääneni Bellelle, sillä aivan kuten Rico jo sanoi näyttää Belle elottomalta nukelta, joka on asetettu tuuraamaan neitoa. Tyhjä ilme ja tyhjät silmät pilaavat kuvan, vaikka ajatus onkin hyvä.

  VastaaPoista
 5. Minä annan pudotusäänen Pocahontasille. Olisi ollut kiva nähdä Belleltä kuva hänestä hevosensa kanssa. Pocan hassuttelu kuva ei kuitenkaan säväytä joten pudotusääni hänelle.

  VastaaPoista
 6. Paras: Belle
  Huonoin: Jasmine

  VastaaPoista
 7. Onnea neljän kärkeen päässeille neidoille!

  Pudotusääni on annettava ja annan sen myös Bellelle. Kaikkien muiden kuvat ovat onnistuneet paljon paremmin kuin hänen ja hänen ilmeensä on oudon tyhjä. Aivan kuin hän katsoisi jonnekin Sulttaanin ohi tai sen läpi.

  VastaaPoista
 8. Pudotusääni Bellelle edellämainituista syistä.

  VastaaPoista
 9. Pudotusääni Pocahontasille. Hänen kuvansa ovat olleet edellisinä viikkoina huonoja! Belle saa jäädä!

  VastaaPoista
 10. pudotusääni Bellelle

  VastaaPoista
 11. Anna on kieltämättä sen näköinen, että haluaa syödä ankkulit. :)
  Pocahontas pois.

  VastaaPoista
 12. Bellen ilme ei oikein vakuuta, joten pudotusääni hänelle.

  VastaaPoista
 13. Nyt on minulta näemmä mennyt muutama äänestys ohi. Voi, voi minua Hemuli-parkaa...

  Tosiaankin neitojen kuvat ovat kaikki laadukkaita, etenkin kukoistavan Pocahontaksen.
  Viime kerralla äänesten Belleä ja tälläkin kertaa pudotusääneni menee hänelle. Hän näyttää kuvassa sulkeutuneelta ja täytyy sanoa, etten ilman tekstin lukemista olisi ymmärtänyt kuvan ideaa. Eihän kukkaakaan ihailla, jos se ei esittele parhaimpia puoliaan.

  VastaaPoista
 14. Wohoo! Kisa on edennyt jo näin pitkälle!

  Pudotusääni täältäkin suunnalta Bellelle, sillä muiden kuvat vain ovat yksinkertaisesti parempia. Mielestäni aikaisemmalla menestyksellä ei osaa eikä arpaa tässä, sillä itse ainakin äänestän tämän hetkisen kuvan perusteella enkä sen kuka nyt sattuu olemaan lempi prinsessani. Bellen ilme vaan on lasittunut ja silmät elottomat. Onkohan kuvaushetkellä ollut liian kylmä ja Bellen ilme on jähmettynyt sen takia?

  Minua viehättää Pocahontaksen positiivisuus ja rentous hänen kuvassaan sekä Miikon veijarimaisuus. Myös Jasminen tunnepitoinen kuva on hyvä ja siitä näkee neidon ja Rajahin yhteyden.

  VastaaPoista
 15. Pocahontas ei loista tässä kuvassa.

  VastaaPoista
 16. Minultakin jäänyt äänestyksiä väliin.
  Poishäätö Pocahontasille.

  VastaaPoista
 17. Belle pois, kuva ei ole onnistunut

  VastaaPoista
 18. Pocahontaksen kuva on jotenkin hellyttävä. Pocan katsoo Miikoa kuin sanoakseen "Voi sinua veijaria!".

  Itsekin olen monen muun äänestäjän kanssa samaa mieltä, että olisi Bellen aika lähteä kotiin. Jos Bellellä olisi toisenlainen ilme niin kuva voisi olla hyvinkin onnistunut. Nyt hän vaan näyttää siltä, että kuva nyt pitää saada otettua. Asento saa myös mielestäni Bellen näyttämään isommalta kuin onkaan.

  VastaaPoista
 19. Joku wannabe Thai-ope16. tammikuuta 2017 klo 14.38

  En tykkää Pocahontaksen kuvasta. Hän lähteköön.
  Tänään näin upeat argumentit.

  VastaaPoista
 20. Belle pois, lasittunut katse ja ilme tekee kuvasta jäätävän

  VastaaPoista
 21. Nyt on kyllä pakko sanoa, että Belle on tehnyt alisuorituksen. Kuva ei vastaa lainkaan sitä tasoa mitä häneltä on totuttu näkemään. Ihan kuin hänen silmänsä karsastaisivat. Eipä kyllä muutenkaan noissa silmissä tunnetta näy. Ehkä kisa käy liian rankaksi hänelle, joten eiköhän lähetetä kotiin.

  Ai, että Pocahontaksen ja Miikon kuva on ihana. Hellyttävä ja kujeileva. Myös Jasminen ja Rajahin kuva on onnistunut. Näissä kuvissa on sitä läheisyyttä joista Bellen pitäisi ottaa mallia.

  VastaaPoista
 22. Jasmine on paras, mutta Pocahontas pois.

  VastaaPoista
 23. Pocahontas palatkoon kotikylään.

  VastaaPoista
 24. Belle ulos kun ei tuon parempaan pysty

  VastaaPoista
 25. Näemmä äänestys käy vilkkaimillaan silloin kun Belle on putoamisvaarassa vaikka tällä olisi kuinka huono kuva tahansa. No kukin tyylillään.

  Itsekin kuitenkin annan pudotusäänen Bellelle, sillä hänen kuvansa ei vain yksinkertaisesti pärjää muiden kuville. Bellen ilme on kuvassa outo eikä kuvassa ole sitä jotain niin kuin muiden kuvissa. Ihmettelen SUURESTI jos häntä ei lähetetä kotiin.

  VastaaPoista
 26. Olen myös samaa mieltä Artturin kanssa. Ihme jos Belle ei lähde kotiin. Hän näyttää kuvassa marionetiltä joka on raskaana. Pocahontaksen kuvassa sen sijaan on tyyliä. Ja Jasmine on kuvassaan sina yhtä upea!

  VastaaPoista
 27. Poca pystyis parempaan. Pois.

  VastaaPoista
 28. Ohhoh! Jopas jopas kisa on ehtinyt pitkälle!
  Itsekin olen Bellen poisäänestämisen kannalla. Hän näyttää kuvassa oudon teennäiseltä ja jähmettyneeltä. Kun vertaa Bellen nykyisiä kuvia edellisiin niin täytyy sanoa, että hän on tehnyt oikean mahalaskun. Muiden kilpailijoiden kuvat ovat onnistuneet paljon paremmin.

  VastaaPoista
 29. Bellen vuoro lähteä, sillä hänen kuvansa ei edusta sitä tasoa mitä sen pitäisi jo olla tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 30. Nyt kyllä pitää antaa pudotusääni Bellelle. Missä on tunne? Missä lämpö? Katse on kyllä intensiivinen mutta T-Y-H-J-Ä. Pudotkoon siis Belle.

  Jasmine taas saa minulta kiitosta. Hän ja Rajah selvästi välittävät toisistaan ja kuvassa on tunnetta.

  VastaaPoista
 31. Niin kamalaa kuin onkin äänestää lempiprinsessaa pois, niin Bellen kuva on ehdottomasti huonoin. Itse toivoin myös, että kuva olisi ollut yhdessä Bellen hevosen kanssa. Harmittaa noin epäonnistunut kuva. :(

  VastaaPoista
 32. Kyllä Bellen nyt taitaa olla aika lähteä. Hänen ilmeensä ei ole onnistunut eikä Sulttaani ehkä muutenkaan ollut paras valinta kuvaan, vaikka se omalla tavallaan suloinen onkin. Ikävä juttu, sillä olisin toivonut Bellen pääsevän kärkikolmikkoon. :(

  VastaaPoista
 33. Jasminen kuva huokuu rakkautta.
  Bellen kuva on otettu ainakin Suomessa nietoksista päätellen. Hän on kaunis vihreässä asussaan valmiina vastaanottamaan lemmikin syliinsä. En näe hänen katseessaan mitään vikaa.
  Pocahontas pois.

  VastaaPoista
 34. Tämän viikon huonoin kuva on varmaankin Bellellä, ongelmana kuvassa on nimenomaan jo mainittu ilmeettömyys ja elottomuus. Bellen kuvassa on kuitenkin perspektiivi kohdallaan, minkä takia mietin pudotuskuvaksi myös Annaa, jonka otoksen kuvakulma on todella tylsä. Harmi kyllä Bellen puolesta, kun tässä vaiheessa kisaa kohdalle sattui huono kuva!

  VastaaPoista
 35. Pocahontas ulos!

  VastaaPoista
 36. Belle ulos ja Poca voittoon!

  VastaaPoista
 37. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista