23.10.2015

Ken on maassa komein? 4.

Jälleen on yksi viikko takana Ken on maassa komein? -kilpailusta. Äänimäärät ovat ylittäneet päässälaskettavuuden määrät, ja kiitos siitä kuuluu teille, arvon lukijat! Kiitos, kun jaksatte innostua ja äänestää kisassa! :) Iloksenne valokuvaajamme kävi taas kuluneella viikolla katsomassa, mitä miesten talossa, kulissien takana tapahtuu.


Ilmojen lämmetessä taas yli 10 asteeseen osa kilpailijoista päätti lähteä yhteiselle ratsastusretkelle. Kuvassa Phoebus, Philip ja Shang ovat juuri lähdössä matkaan talon pihasta. On kiva nähdä, että talon sisällä on syntynyt ystävyyssuhteita. Ikävä kyllä kuvaan on tallentunut myös Shangin ja Ericin välinen kyräily. Pikkulinnut kertovat, että Shang olisi ollut nyrpeissään Ericin alati jaloissa hyppivästä Max-koirasta, joka vilahtaa kuvan alareunassa. Eric taas olisi loukkaantunut Maxin puolesta... Oijoi, mitä draamaa! :D 

Tällä viikolla tähtikuvasta kilpaili yhteensä seitsemän kilpailijaa. Parhaimmasta kuvasarjasta ääniä sai Tarzan, Aladdin, Flynn, Jim, Phoebus, Herkules ja John Smith. Varsinaisen äänivyöryn sai kuitenkin Tarzanin liikkuva kuva, joten hän on tämän viikon "tähtihenkilö". (Alla "paras" kuva Tarzanin kolmen kuvan kuvasarjasta.)


Tarzanin kuvasarjassa kehuja saivat upea liike, ihana viidakkoympäristö, meno ja meininki sekä miehen määrätietoinen ilme. Eivätkä vaikuttavat lihaksetkaan varmasti miinuspisteitä tuoneet... Tarzanin vauhdikkaasta kuvasta tuli tämän viikon tähtikuva, joten Tarzan saa itselleen täksi viikoksi koskemattomuuden. Koskemattomuudesta olisi ollut hyötyä tämän viikon putoajalle, joka sai jonkun verran enemmän ääniä muihin pudotusuhan alle jääneisiin verrattuna. Kilpailun kolmas putoaja on Herkules.


Herkuleksen vauhdikkaassa kuvasarjassa ei nähty olevan ollenkaan herkkumaisia puolia, joten siksi tämä herkkupoika sai lähtöpassit. Kisaan niin innokkaana osallistunut Herkules näyttää nyt maansa myyneeltä. Tunnelmia ei tarvitse paljoa mietiskellä. "Harmittaa. Sijoituin kisassa sijalle kaksitoista, ja se on kyllä todella huono sija. Vaimoni Megara pääsi omalla kaudellaan sijalle kymmenen, ja olisin halunnut päästä hänen kanssaan edes tasoihin. Voih!" Älä suotta masennu, Herkules! Voitat varmasti jonkun painonnostelukilpailun, jonka voitosta muut Ken on maassa komein? -kilpailuun osallistujat eivät voisi edes haaveilla! (Paitsi ehkä Gaston...) Kiitos kisaan osallistumisestasi!

Näiden tunnelmien jälkeen palatkaamme itse kisan pariin. Tämän viikon kuvan aiheena on luonto. Luonto-aiheisia kuvia ei ole nähty kahden edellisen kauden aikana, joten on aika tuoda vihreät (?) kuvat takaisin kisaan. Pääosassa kuvissa on siis ihana luonto. Miesten tulee asennollaan luoda yhteys luontoon ja korostaa sen ihanuutta. Kuva ei saa missään nimessä olla "selfie", jossa luonto on vain sivuosassa. Luontokuvat, voilá! (Nyt menee kisa jo ihan hurjaksi, kun ruvetaan kielillä puhumaan!)


Wautsi wau! Viikon tähtihenkilönä toimiva Tarzan näyttää, että hän osaa todellakin tuoda luonnon kauneuden kuvissaan esiin viime viikon lailla. Viidakkoympäristö on todella vaikuttavan ja jylhän näköinen. Huomio kiinnittyy kuvassa heti Tarzaniin, vaikka hän näyttäytyykin kuvassa vain pienenä muurahaisena suuren viidakon rinnalla. Kuvan asetelmat toimivat siis loistavasti, ja Tarzaniin kohdistuva valaistus on mietitty tarkasti. Tarzan pitää kuvassa keihästä kädessään, ja näyttäisi olevan valmis hyökkäykseen. Tämä luo kauniiseen kuvaan myös toisen tason: vaarallisuuden tunteen. Loistavaa työtä! Jatka samaa linjaa, Tarzan!


Tarzanin kuvaan verrattuna Flynnin kuva näyttää tylsältä. Flynn Riderinkin kuvassa luonto on kuitenkin ykkösasemassa. Flynnin taustalla näkyy vaikuttava murattiseinämä ja valtavia kalliolohkareita. Kuvan valaistus on mietitty tarkasti, sillä Flynn on kuvassa juuri auringonsäteiden tulilinjalla, ja näin hänet näkee paremmin kuin varjoista. Tässäkin kuvassa on jännitystä ilmassa, sillä Flynn vilkuilee selvästi pelokkaana ympäristöään. Onko luonnossa kulkeminen aina näin jännittävää? Flynnin kuva on hyvä, mutta siitä tuntuu puuttuvan jotain. Mitä "se jokin" puuttuva on, sitä ei osaa tuomari sanoa.


Apua! Jiminkin luontokuvassa on jotenkin karmivan jännittävä tunnelma! Viime viikolla Jimin kuvasarjassa esiintynyt Morfi on päässyt tähänkin kuvaan nuoren miehen seuraan. Kuvassa Jim katsoo pelokkaasti kameraa ja outoja sienimuodostelmia päin kuin odottaen niiden keskeltä hyppäävän jonkun....!!!!! Huuuuiii! Toivottavasti kaikki kilpailijat eivät ole käsitelleet luonto-aihetta jännittävyyden kautta, sillä eihän sitä kohta uskalla ollenkaan lähteä neljän seinän sisältä ulos! Oli miten oli, Jimin kuva on onnistunut. Vaikka Jim näkyykin kuvassa suurempikokoisena kuin Tarzan tai Flynn, on kuva silti selkeästi luontokuva, ja kivan persoonallinen sellainen.


Hyrrrrr!!!! Aladdinin kuvassa on karmivan kylmän näköistä! Kylmän tunnetta lisää entisestään se, ettei Aladdinin päällä ole kuin aavikkomaisemiin sopivat vaatteet. Miksi ihmeessä lämpimästä kotoisin oleva mies on valinnut luontokuvansa aiheeksi näin hyytävän kuvan? Tuntuu, etteivät ympäristö ja Aladdin oikein kohtaa toisiaan, vaikka Aladdin näyttääkin todella kylmissään olevan. Kaiken lisäksi kuvassa on meneillään niin hurja lumimyrsky, ettei kauniita, lumisia maisemia näe paria metriä pidemmälle. Aijai! Nyt Aladdin ottaa runsaasti takapakkia edellisten viikkojen kuvien loistavasta tasosta. 


Viime viikolla tähtikuvan palkinnon napannut Shang on tällä viikolla napannut itselleen kalan. Shang kalastaa niinkuin mies purosta taimia käsillään noukkien. Shangin liikkeen on täytynyt olla todella nopea, kun kala on käynyt pyydykseen. Li Shang tekee kuvassa ehkä liian ison numeron omista kalastustaidoistaan luonnon kauneuden kuvaamisen sijaan. Tosin kyllähän kuvassa kaunista luontoakin näkyy puron, bambupusikon ja kaukana kohoavien vuorten muodossa. Ja ehkäpä Shang haluaa näyttää meille purosta pyydystämiään luonnon antimia...? Kuva on keskitason suoritus. Plussaa tulee kuitenkin paljaasta ylävartalosta. Shang yrittää ilmiselvästi kalastella myös naisäänestäjien ääniä itselleen! ;) 


Prinssi Eric on kuvassaan taas vaihteeksi laivan kannella (tämän voin kertoa kuvaustapahtuman nähneenä, sillä muutenhan kuva voisi olla myös satamassa otettu). Eric poseeraa hyvin mielikuvituksellisessa ja omituisessa asennossa. Tuomarin oli ihan pakko kokeilla samaa asentoa, ja täytyy myöntää, ettei minulle tulisi ihan heti mieleen poseerata tuolla tavoin. Ericin kuvassa näemme merta. Kyseessä ei ole vihreää luontoa, mutta merethän täyttävät maapallon pinta-alasta suuremman osan kuin puut, joten luonnon puutoksesta kuvaa ei voi kritisoida. Taustalla näyttäisi lyövän ukkonen, joka tuo Ericin kuvaan tiettyä jännittyneisyyden ilmapiiriä. Kuva on muuten onnistunut, kunhan Ericin asento olisi hieman rennompi ja vaivattomampi. Plussaa miehen innostuneesta ilmeestä.


Naveenin kuvassa luonto pääsee todellakin oikeuksiinsa: kunpa kaikkialla olisi noin kaunista! Ihana, puiden latvojen välistä siivilöityvä valo tuo kuvaan taianomaisuutta. Kuvaan Naveenin kanssa on päässyt ensimmäisen Ken on maassa kaunehin? -kilpailun voittanut Tiana. Tiana ja Naveen pussaavat oikein nätisti. Naveen jää kuitenkin kuvassa vähemmälle huomiolle vaimoonsa verrattuna. Kuvaan kaipaisi jonkinlaista Naveenin esilletuloa. Luonto on kaunis ja se on pääasia, ja parin välinen suudelma kyllä korostaa koko kuvan herkkää tunnelmaa... Mutta Naveen olisi pystynyt parempaankin!


Kristoff on Aladdinin lailla luontokuvassaan talvisissa tunnelmissa. Kristoff kuitenkin näyttää kilpakumppanilleen, kuinka kaunis talvinen luonto voi olla ja miten talvella tulee pukeutua. Puun oksissa roikkuvat jään palaset ovat todella kauniin näköisiä, ja oksien välistä näkyvä paksu hanki saa oikein toivomaan jo ensilumen satamista. Kuvaan ison miinuksen tekee kuitenkin itse Kristoff - tai lähinnä hänen ilmeensä. Kristoff näyttää jotenkin järkyttyneeltä tai hämmästyneeltä. Ilme ei sovi ollenkaan kuvan muuten niin esteettiseen tunnelmaan. Viime viikolla Kristoff oli pudotusuhan alla, eikä tällainen ilme ainakaan varmenna hänen paikkaansa kisan jatkossa... Voi voi!


Phoebuksen kuvassa on käynyt juuri se, mitä tuomari pelkäsikin tapahtuvan. Kuva on oikeastaan Phoebuksesta, ei luonnosta. Luontokin näyttäytyy vain modernina kaupunkiympäristönä (tai modernina ja modernina...), ja itse kapteeni näyttäisi seisovan kaupungin kuuluisan nähtävyyden edessä. Voi ei! Onhan kapteeni oikein komea vinoine hymyineen, mutta viikon tehtävänanto ei oikeastaan tule suoritetuksi. Phoebus on ollut viimeiset kaksi viikkoa pudotusuhan alla. Toisaalta häneltä löytyy vannoutuneita faneja äänestäjien joukosta, ja hän on myös kahdessa edellisessä äänestyksessä saanut ääniä parhaasta kuvasta. Saa nähdä, mitä kapteenille käy tällä viikolla...


Philip on ollut Phoebuksen tapaan viimeiset kaksi viikkoa pudotusuhan alla. Tämän viikon kuva näyttää kuitenkin todella upealta! Kuvassa Philip tanssii kauniissa metsässä puolisonsa prinsessa Auroran kanssa, ja heidän kuvansa heijastuu esteettisesti järven pintaan. Kuvan sommittelut ja valaistukset ovat kohdillaan, ja se täyttää tehtävänannon täydellisesti. Philip ja Aurora näyttävät todella nauttivan luonnossa oleskelusta. Mahtavaa, Philip!


Viimeisenä muttei vähäisimpänä kuvansa esittelee John Smith, joka on myös ollut kaksi kertaa pudotusuhan alla. Kuvassa John näyttää meille upeita ja jylhiä maisemia. Kuvasta löytyy niin mahtava vesiputous kuin silmänkantamattomiin metsää. John on kuitenkin tehnyt yhden perusvirheen: hän on kääntänyt selkänsä kameralle! Ei selän käännössä sinänsä mitään pahaa ole, jos mies vaikka kuikuilisi olkansa yli tai jos kyseessä olisi kuvasarja, jonka jossain kuvassa miehen kasvot näkyisivät. Nyt näemme kuitenkin vain Smithin leveän selän, joka näyttää astelevan rempseästi poispäin kuvaajasta. Vaikuttaa siltä, ettei John jaksaisi enää ollenkaan poseerata kameralle. Aijaijaijai! Tämä on kyllä kapteeni Smithin tähänastisista suorituksista huonoin, vaikka maisemat upeita ovatkin! 


Oletteko samaa mieltä tuomarin kanssa kuvien laadusta, vai onko lempikuvanne joku tuomarin rankasti kritisoima kuva? Äänestäkää omaa inhokkianne ja suosikkianne alla olevaan kommentointi-ruutuun! Tällä viikolla Tarzanilla on koskemattomuus, eli hän ei voi tippua kisasta pois, eli häneen ei kannata tuhlata pudotusääniä. Seuraavan kerran Ken on maassa komein? pyrkii pääsemään ruutuihinne torstaina 29.10. --> 2.11/3.11. - eli äänestysaikaa on hieman alle viikko! Näkemisiin! 

26 kommenttia:

 1. Paras kuva: Philip
  Huonoin kuva: Aladdin

  VastaaPoista
 2. Voi ei kun on taas näin kova taso, äänestäminenhän muuttuu aivan liian vaikeaksi! Yritetään nyt kuitenkin saada jotain aikaan etteivät omat rakkaat suosikkini vain putoaisi:D

  Pudotusääni on varmaan kaikkein vaikein valinta, koska en pysty äänestämään Aladdinia, Ericia, Tarzania, Jimiä tai Phoebusta (vaikka joidenkin kuvat olivatkin minulle pettymys):D Pudotusääneni menee kuitenkin John Smithille vaikkakin hänen kuvassaan onkin upeat maisemat. Itse hän ei kuitenkaan vaivautunut poseeraamaan kameralle, mikä on kyllä suhteellisen tärkeää kun kyse on kuitenkin komeuskilpailusta. Kuva ei täytä tasoa mikä vaaditaan pudotusuhan alla ollessa.

  Paras kuva on sekin yhtä lailla vaikea valinta, koska haluaisin äänestää suosikkikomistuksiani etteivät he vain putoaisi mutta muilla on vähän parempia kuvia... Valitsen nyt parhaaksi Jimin kuvan jossa on jännittävä tunnelma ja kuvan päähenkilö on tarpeeksi näkyvässä osassa (ja näyttää oikein komealta). Lisäksi taustalla näkyvä luontomaisema on mielenkiintoisen ja erilaisen näköinen.

  (Oho, tulipa pitkä kommentti)

  VastaaPoista
 3. Pudotus Kristoffille, jonka ilme on kuvassa aika järkyttävä, ja paras kuva Tarzanille upeista viidakkomaisemista!

  VastaaPoista
 4. Rakastuin Flynnin kuvaan, siinä on vain sitä jotain. Herra näytti hieman jännittyneeltä, mutta se on mielestäni vain hyvä.

  Phoebus pois, miehen hymy on liian itsevarma eikä taka-alalle jäävässä taustassa ole luontoa nimeksikään.

  VastaaPoista
 5. Phoebus nyt perkule >:I Tausta ei ole luontoa, ja se kuva keskittyy enimmäkseen herraan siinä keskellä. Ei näin ei. Pakko äänestää pois, vaikka toinen puoliskoni huutaa vastaan :'D Anteeksi Phoebus, mutta minkäs teit ja menit ottamaan kuvan kaupungin yltä ja vielä keksität sen itseesi kun kyseessä on luontokuva :D Häpeäisit. Jos ei luontoa löydy niin ei kun patikoimaan mars!

  Paras kuva on Jimillä, hänelle ääni parhaasta kuvasta siis :D Hänen kuvansa on vain jotain... Niin hienoa! Jännitystä, ah! Tämä tyttö nauttii :3 [Ja siellä on Morfi~ x3]

  VastaaPoista
 6. Paras kuva: Philip
  Pudotus: Phoebus

  VastaaPoista
 7. Philipillä on paras kuva! Tarzanilla, Naveenilla ja Ericilläkin on tosi hienot kuvat. Putoajaksi äänestän Kristoffia. Voi mikä ilme.

  VastaaPoista
 8. Uuuuu, ihana aihe, luonto!!! Tämä äänestäjä vallan innostuu! Ja kylläpä kuvatkin ovat jälleen kerran kovatasoisia. Tässä joutuu ihan pohdiskelemaan (mutta ei tosin niin kauaa kuin arvon tuomari käyttää aikaansa tämän riemukkaan kisan ylläpitoon, kiitos siitä ^^). Mutta ennen kuin ryhdyn aukomaan ajatuksiani sanon että VOI EI, miten niin kävi, että Herkules tippui!??! En ees tajunnut hänen olevan vaarassa.. :'( Nyyh.

  Noniin, sitten takaisin aiheeseen. Paras kuva on vähän vaikea valita. Tarzan on taas huikea, ja olen entistä varmempi, että tulevaisuuteni on viidakossa.. <3_<3 Aladdinilla on myös minusta hyvä kuva, hiukan huonolaatuinen vain, joten en ole tässä tuomarin kanssa samaa mieltä. Toisaalta Eric ja Naveen pistävät myös parastaan, Eric alkaa jotenkin sulattaa sydäntäni noilla kuvillaan.. Naveenin ja Tarzanin kuvat kamppailevat mielessäni, mutta koska Naveenin kuvan viehätys perustuu osittain hänen puolisoonsa ja romantiikkaan, valitsen taas parhaaksi kuvaksi Tarzania!

  Huonoin kuva taas on ilmiselvästi Phoebuksella. Mitä pelleilyä! Shangin kuva tosin myös ärsytti, koska hän yrittää vain esitellä itseään ja taitojaan eikä upeaa luontoa. Mutta pudotusääni Phoebukselle.

  VastaaPoista
 9. Paras kuva: Jim
  Pudotus: Phoebus

  VastaaPoista
 10. Tällä kierroksella kilpailijat ovat kyllä panneet parastaan! Upeimmat kuvat ovat Tarzanilla, Naveenilla ja Phillipillä. Kahdella jälkimmäisellä osa kuvien viehätyksestä tosin johtuu heidän puolisoistaan, kun taas Tarzan onnistuu täydellisesti omilla ansioillaan. Viidakkomaisema on suorastaan henkeäsalpaavan upea! Täytyy myöntää, etten aluksi ajatellut Tarzanin pärjäävän tällaisessa kisassa, hän kun on huomattavan erilaisesta elinympäristöstä kuin muut. Mutta hän on osoittanut erilaisuuden olevan hyödyksi ja vaikuttaa jo ennakkosuosikilta! Parhaan kuvan ääni hänelle siis! :)

  Huonointa kuvaa ei tarvitse kauan miettiä. Phoebus ei ole kertaakaan onnistunut tekemään kuvillaan kovin suurta vaikutusta, mutta tämä kierros on kyllä todellinen pohjanoteeraus häneltä. Kuvassa ei ole luonnosta merkkiäkään (tai no, onhan tuo taivas ihan kaunis), eikä miehen epämääräinen ilme auta häntä lainkaan. Nyt voisi Phoebus jo lähteä kotiin!

  VastaaPoista
 11. Paras kuva: John Smith (hänen asennostaanhan löytyy selvä yhteys luontoon, katseleehan mies nimen omaan luontoa eikä kameraa!)
  Huonoin: Phoebus, tuohan on puhdas selfie! Ja missä luonto?

  VastaaPoista
 12. Paras:John Smith
  Huonoin:Phoebus

  VastaaPoista
 13. Paras: Philip
  Huonoin: Phoebus

  VastaaPoista
 14. Paras: Eric (!!!)
  Huonoin: Phoebus

  VastaaPoista
 15. Paras: Tarzan (sittenkin, hihhi)
  Tippukoon: Phoebus

  VastaaPoista
 16. Eii, en halua että ihana Phoebus tippuu. Ei ole hänen vikansa, ettei ruuhkaisessa Pariisissa näy luontoa.
  Hän olkoon vaikka vain olosuhteiden uhrina suosikkini ja Eric myös, kun hänellä on niin ihana meritausta.
  John Smith saa ristiriitaisen vastaanoton, selkä äei missään nimessä saisi kääntää kameralle, mutta kait hän on itekkin niin vaikuttunut maisemasta, etti vain psyty keskittymään kameralle poseeraamiseen.
  Tippukoon Kristof, hänellä on niin mölli ilme kuvassa, vaikka luminen tausta onkin kaunis

  VastaaPoista
 17. Paras kuva: Philip
  Huonoin kuva: Kristoff

  VastaaPoista
 18. Parhaasta kuvasta annan äänen Philipille. Kuvan metsä on tosi upeaa katseltavaa, mutta pari ei jää sille kakkoseksi vaan erottuu hyvin taustasta.
  Viikon huonoin kuva on minusta tällä kertaa Aladdinilla, mieshän on melkein Bambiakin surkeamman näköinen tuossa lumipyryssä.

  VastaaPoista
 19. Paras kuva John Smithille. Kasvojen näyttämättömyyden saa anteeksi, kun näyttää siltä kuin heppu olisi kuin naulittu ihailemaan maisemia. Ja sen verran hienolta maisemat näyttävätkin, varsinkin tuo vesiputous.

  Huonoin Phoebuksella. Luonto puuttuu kokonaan ja tuo "whatever"-ilme ei oikein vetoa.

  VastaaPoista
 20. Paras kuva on ehdottomasti Philipillä ja huonoin Pheobuksella.

  VastaaPoista
 21. Paras kuva on Flynnillä, jotenkin tunnelma on niin ihana. Se sopii kuvaan. Ja Flynn on myös hottentotti ^3^
  Pudotus ääni Aladdinille, vaikken häntä haluisikaan äänestää

  VastaaPoista
 22. Putoajaksi äänestän Aladdinia, joka on mennyt valitsemaan kuvakseen derppaavan välianimaatiofreimin, jossa kasvonpiirteet muljahtelevat missä sattuu, aijai. Luonnon kanssa ei ole mitään yhteyttä. Phoebus on toinen heikko suorittaja tällä viikolla, koska täyttää tehtävänannon heikosti, mutta ainakin hän on kuvassaan komeana, joten ääneni menee Aladdinille.

  Paras kuva taas on Tarzanilla juuri siksi, että hänen yhteytensä ympäröivään viidakkoluontoon on nimenomaan pääosassa kuvassa. John Smith tulee hyvänä kakkosena, koska hänen kehonkielensä ilmaisee niin suuren reaktion edessä aukeavaan luontomaisemaan, ettei kasvoja yksinkertaisesti tarvita kuvaan, vaan kasvojen kääntäminen kameralle oikeastaan vain rikkoisi miehen yhteyden luontoon.

  VastaaPoista
 23. Valitettavasti Ken on maassa komein? -kilpailun viidennen jakson ilmestymispäivää joudutaan venyttämään pidemmälle tuomarin sosiaalisen elämän takia. Viides jakso ilmestyy vasta marraskuun puolella, joko maanantaina 2.11. tai tiistaina 3.11. Anteeksi tästä äänestäjille mahdollisesti aiheutunut harmi.

  (Tämä tarkoittaa siis sitä, että voitte äänestää suosikkianne/inhokkianne vielä viikonlopun ajan!)

  VastaaPoista
 24. Tarzanin luontotuokio on sen verran vaikuttava kokonaisuudessaan, että pisteet paremmuudesta sinne tälläkin kierroksella. Phoebus taas on tainnut tehtävän kuullessaan todeta, että kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta ja siitä asenteesta palkittakoot pudotuspisteellä.

  VastaaPoista
 25. Paras:Philip
  Huonoin: Phoebus

  VastaaPoista
 26. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista