1.10.2015

Ken on maassa komein? 1.

On tullut aika aloittaa vuoden 2015 Ken on maassa kaunehin? -kisa! Jejjjj!!!! Tänä vuonna kisa kulkee nimellä Ken on maassa komein? kilpailijoiden sukupuolen huomioon ottaen. Kaudella viisi (!) kilpailijat ovat siis raavaita, komeita miehiä. Kilpailijoita on yhteensä 14, eli hieman tavallista suurempi määrä. Vain yhdestä heistä voi tulla kisan voittaja Tianan, Janen, Gothelin ja Nalan seuraksi! 

Ennen kilpailijoiden esittelyä kerratkaamme vielä äänestysohjeet. Ken on maassa kaunehin? -kisassa äänestätte te, arvoisat lukijat! Joka viikko yksi kilpailija putoaa kisasta pois. Kisassa äänestetään sitä miestä, jonka haluatte poistuvan kisasta. Äänestäminen tapahtuu tekstien alla olevaan kommentointi-laatikkoon. Jos useampi kilpailija saa yhtä paljon ääniä, pois lähtijä arvotaan rehdillä arvonnalla tuomarin kunniallisella avustuksella. Tuomari ei laske, kuinka monta kertaa tietty äänestäjä on äänestänyt, eli äänestää voi vaikka kuinka monta kertaa tahtoo! Kunhan yksittäisen henkilön äänimäärät pysyisivät kohtuuden rajoissa... Tuomari ilmoittaa kommentteihin aina, milloin äänestys on loppunut. Äänestysajan loputtua tulleita ääniä ei enää lasketa mukaan. Jotta kerkeäisitte kuitenkin äänestää suosikkianne ennen äänten laskemista, tänä vuonna teksteissä ilmoitetaan, minä päivänä seuraava osa kilpailusta ilmestyy. Toivotaan, että ilmoitetut aikataulut pitäisivät ainakin joten kuten paikkansa. :)

Ohjeet eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä viime vuoden tapaan tällä kaudella saa äänestää myös kilpailijaa, jolla on mielestänne paras kuva kullakin viikolla! Parhaimman kuvan, tähtikuvan, napannut kilpailija saa seuraavan viikon äänestykseen koskemattomuuden, eli hän ei voi pudota kisasta pois. Esimerkiksi viikolla 41 eniten parhaan kuvan ääniä saanut kilpailija ei voi pudota kisasta viikolla 42. Viikolla 43 hän on taas vapaata riistaa, ellei saa taas eniten ääniä parhaimmasta kuvasta. Tähtikuvaa ei ole kuitenkaan pakko äänestää. Muistakaa sitten kirjoittaa äänestyskommenttiinne, kumpi äänistänne menee putoajalle ja kumpi parhaimmalle kilpailijalle. Eli vielä lyhyesti: äänestätte aina sitä kilpailijaa, jonka haluatte tippuvan, ja halutessanne voitte mainita myös, kenen kilpailijan kuva on paras.

Eiköhän siinä ollut sääntöjä tarpeeksi tiiviissä paketissa. Ken on maassa komein? -kilpailu on valmis alkamaan! Viides kausi alkaa perinteisellä tavalla, eli lähikuvalla. Kiinnitämme huomiota siis pelkästään kilpailijoiden kasvoihin, emme vartaloon. Samalla kilpailijat esitellään teille. Olkaa hyvät, vuoden 2015 Ken on maassa komein? -kilpailijat tulevat tässä!


Nimi: Prinssi Philip
Motto: Tunnen sut, sut unessa kerran kohtasin.
Esiintyy elokuvassa: Prinsessa Ruusunen

Prinssi Philip on klassisen, vanhan ajan komeusstandardit täyttävän miehen näköinen. Philip näyttää hieman ujolta, sillä hän on kääntänyt katseensa sivuun ja ikään kuin piiloutuu viitan kaulusten taakse. Myös Robin Hoodmainen hattu meinaa peittää miehen komeita kasvoja. Onneksi piilotus-yritykset eivät onnistu, vaan prinssin lempeät ja ujot kasvot paljastuvat meille. Oikein komeaa, vielä kun tulisi hieman enemmän hymyä mukaan.


Nimi: Prinssi Eric
Motto: Ryhdy poika jo toimeen!
Esiintyy elokuvassa: Pieni merenneito

Prinssi Eric on hyvin määrätietoisen näköinen. Hänen katseensa tähyää jonnekin kauas horisonttiin hieman yläviistosti, ja hänen ihana hymynsä kertoo, että: "Minä pystyn tähän! Minä pystyn voittamaan Ken on maassa komein? -kisan!" Huomatkaa Ericin ihana hymykuoppa ja ihanat siniset silmät, aah! Oikein hyvä ja veikeä alku kisalle!


Nimi: Aladdin
Motto: Järki mun voimani on!
Esiintyy elokuvassa: Aladdin

Kaukomailta kisaan saapuva Aladdin tulee hurmaamaan monet naiset tummalla karismallaan. Hän katsoo Ericin lailla kaukaisuuteen... Ehkä kaukaisuuteen katsominen onkin tämän kuvakerran teema. Aladdinin ilme näyttää samaan aikaan sekä surulliselta että iloiselta. Hän vaikuttaisi olevan hyvin herkissä tunnelmissa, ja ei tiedä, itkeä vai nauraa. Oli miten oli, ilme on todella hurmaava!


Nimi: John Smith
Motto: Vaaroja julmia en nyt väistä mä lainkaan.
Esiintyy elokuvassa: Pocahontas

Kaukaisuuteen tuijottelu jatkuu myös John Smithin kohdalla. Johnin kuva on otettu ehkä hieman sammakkoperspektiivistä, mikä saa Johnin leuan näyttämään jykevämmältä, kuin mitä se oikeasti olisi. John Smithillä on yllään melko "perusilme", mutta silmänurkissa on havaittavissa pientä ilon pilkahdusta. Sinisine silmineen ja vaaleine hiuksineen John maastoutuu hyvin suomalaisten joukkoon. Hän näyttää kuvassaan oikein miehekkäältä ja komealta.


Nimi: Kapteeni Phoebus
Motto: Ei toista oo kuin on tää mies.
Esiintyy elokuvassa: Notre Damen kellonsoittaja

Phoebuksella on kasvoillaan ihana vino hymy. Ihan kuin hän katsoisi jotakuta hurmaus-tarkoituksissa. Miehen leukaparta näyttää siltä, että sitä olisi oikein kiva pörröttää. Sen sijaan hiustyyliä voisi muuttaa hieman nykypäivän menoon sopivammaksi. Phoebuksen kuva on otettu pimessä, kynttilöiden valaisemassa huoneessa, mikä tekee koko kuvasta hiukan hämärän. Näkisimme kernaasti tämän miehen myös kirkkaassa päivänvalossa! 


Nimi: Tarzan
Motto: Hän on mies ken taivaisiin tahdon tään käy saattamaan.
Esiintyy elokuvassa: Tarzan

Tarzan on Ken on maassa kaunehin? -kisan toisen kauden voittaneen Janen mies. Koska Terk ei onnistunut viime vuonna voittamaan kisaa Janen jäljissä, yrittää Tarzan nyt samaa. Oikein komealtahan tämä apinoiden kasvattama mies näyttää... mutta myös hieman hämmästyneeltä? Suu hymyilee oikein kivaa vinoa hymyä, mutta silmät näyttävät yllätetyiltä, ellei jopa pelästyneiltä. Ehkä se johtuu vain kisan aiheuttamasta jännityksestä? Phoebuksen lailla myös Tarzan voisi uusia hiustyyliään.


Nimi: Kapteeni Li Shang
Motto: On tuli sisällä vailla vertaa!
Esiintyy elokuvassa: Mulan

Kapteeni Shang näyttää kuvassaan hyvin totiselta, vaikka häneltäkin löytyy se pieni hymynpilkahdus kasvoiltaan. Shang jatkaa kaukaisuuteen tähyilemisen teemaa. Shangin kasvot ovat todella geometriset ja kulmikkaat. Hän näyttää myös hyvin maskuliiniselta mieheltä. Ilme näyttää kuitenkin kertovan, että kyllä hänestä sitä lempeyttäkin löytyy. Miehen moton mukaan Shangin sisäinen tahto on todella suuri... tai sitten hän pitää kovasti takkatulesta.


Nimi: Jim Hawkins
Motto: Muu ei haittaa, jos itseni tuntea saan.
Esiintyy elokuvassa: Aarreplaneetta

Jim on tämän kauden kilpailijoista kaikkein nuorin. Kuvassaan Jimillä on todella vino hymy huulillaan! Kulmakarvat ovat vetäytyneet hieman ruttuun, mutta hymy paljastaa ilmeen vekkuliksi vihaisen teiniangtauksen sijaan. Jimin oikeassa poskessa on naarmu, joka tekee tästä muuten niin siloposkisesta nuorukaisesta heti elämää kokeneemman oloisen. Oikein kiva kuva! 


Nimi: Herkules
Motto: Rohkeus palkan saa!
Esiintyy elokuvassa: Herkules

Herkules on kuvassaan todella innostuneen oloinen! Hän ei ole tainnut keretä kuivata hiuksiaankaan vielä aamusuihkun jäljiltä, sillä hiuksista tippuu vielä vettä. Onhan se oikein kiva, että tällaiseen kilpailuun osallistuminen miellyttää. Hymy on todella reipas ja tarttuva, mutta ensi kerralla intoa voisi yrittää pidätellä edes hieman - ja ne hiukset voisi kuivata kunnolla.


Nimi: Prinssi Naveen
Motto: Täällä kuljetaan me kerran vaan!
Esiintyy elokuvassa: Prinsessa ja sammakko

Ensimmäisen kauden voittajan, Tianan, aviomies Naveen päätti osallistua kilpailuun vaimonsa jäljissä. Kenties hän tuo toisen voiton saman katon alle? Prinssi Naveen vakuuttaa poseeraustaidoillaan. Hän katsoo suoraan kameraan ja väläyttää ilmoille säihkyvimmän hymynsä. Naveen on vielä pukeutunut täydelliseen prinssin univormuunsa, mikä hurmaa sen viimeisenkin epäilijän. Oikea nappisuoritus!


Nimi: Flynn Rider alias Eugene Fitzherbert
Motto: Valon kirkkaan viimein nään.
Esiintyy elokuvassa: Kaksin karkuteillä

Flynnillä on meneillään joitain persoonallisuussongelmia, sillä hän on ilmoittanut meille kaksi nimeä... Tuomari kutsuu tätä miestä kuitenkin Flynniksi, sillä se nimi tulee ensimmäisenä mieleen tämän miehen astuessa esiin. Nimiongelmistaan huolimatta Flynnin kuva on suorastaan täydellinen! Miehen ilme on ihanan herkkä ja kasvoilta löytyy se monien muidenkin kilpailijoiden kasvoilla oleva vino hymy. Flynn on muuten Phoebuksen ohella ainoa kilpailija, jolla on parta. Flynnin kanssa samaan kuvaan on päässyt vielä Pascal-kameleontti, joka on tullut pitämään miehelle seuraa kisan ajaksi. Kuva on siis oikein onnistunut.


Nimi: Kristoff Bjorgman
Motto: Poro ain ihmisen voittaa.
Esiintyy elokuvassa: Frozen

Kristoff soittaa kuvassaan luuttua. Onko mitään ihanampaa, kuin musikaaliset, komeat miehet? ... Anteeksi tuomarin hehkutus. Kristoff on kuvassaan siis täysin musiikin lumoissa, mikä näkyy hänen ilmeestäänkin. Hymy on jotenkin suloinen. Hiukset ovat kanssa ihanan pörrötettävän näköiset. Voi voi. Oikein komea kuva!


Nimi: Prinssi Hans Westergard
Motto: Ovi nyt auki on.
Esiintyy elokuvassa: Frozen

Hans näyttää punaisissa hiuksissaan todella hämmästyneeltä. Ihan kuin hän ei tietäisi, mitä sanoa, tai kuinka tähän tilanteeseen pitäisi reagoida. Hansin päällä on hänen univormunsa, mikä varmasti tuo tälle miehelle tyylipisteitä. Sen sijaan tyylipisteitä vähentää nuo pulisongit... Hyi! Jos pulisonkeja ei oteta huomioon, kuva on ihan ok.


Nimi: Gaston
Motto: Enää tulla en voi vahvemmaks!
Esiintyy elokuvassa: Kaunotar ja Hirviö

Ohhoh! Gaston päätti näytellä vartaloaan, vaikka ensimmäisen kuvan aiheena olikin kasvokuva. Onhan miehellä oikein vakuuttavat lihakset, mutta keskittykäämme kuitenkin kasvoihin. Gaston päättää esitellä meille sivuprofiilinsa, ja melko vakuuttavahan tuo on köyrine nenineen ja pitkine leukoineen. Miehen ulkonäössä vaikuttaa olevan kaikki kohdallaan... mutta kuvasta paistaa läpi liiallinen itsevarmuus. Muista huomioida muitakin, Gaston!


Tässäpä oli tämän vuoden Ken on maassa komein? -kisan kilpailijat. Ja kisa lähtee heti käyntiin täysillä, sillä nyt saatte äänestää omaa inhokkianne putoamaan! Voitte halutessanne äänestää myös parasta kuvaa. Seuraava jakso kisasta esitetään 8.10. Jos aikataulu muuttuu, päivitetään päivämäärä tähän tekstiin. Näkemisiin ja äänestelemisiin!

25 kommenttia:

 1. Jes, vihdoin uusi kausi alkoi! :) Eilen koetin juuri arvailla, keitä kisaan on mahdettu ottaa mukaan, enkä kyllä pettynyt kilpailijat nähdessäni. Tässähän riittää silmänruokaa! ;)

  Aika tasaisesti on hyviä ja huonompia kuvia, hyviä onneksi enemmän. Huonointa ei ole vaikea valita... Nimittäin kuten tuomari sanoi, tässä oli tarkoitus esitellä kasvoja eikä lihaksia. Lisäksi sisäinen kauneus olisi ihan hyvä juttu... Siispä ääneni menee Gastonille!

  Parasta kuvaa on vaikeampi valita. Olen vähän kahden vaiheilla suosikkikomistusteni eli Ericin ja Aladdinin välillä... Mutta valitsen kuitenkin Ericin. Ihanan päättäväinen ilme hurmasi ensisilmäyksellä! <3

  Kiitos tästä piristyksestä koeviikon keskellä, sain hetkeksi ajatukset pois ruotsin kieliopista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiihaa! Kiva, että tekstit tuovat piristystä arjen harmauteen. :) Voi voi, minäkin yritän olla tasapuolinen tuomari, joka ei hirveästi hehkuttaisi ketään, mutta pakostihan noita komeita miehiä on välillä ihasteltava, oikein urakalla! :)

   Poista
 2. Uuh, noniin, tällä kertaa mieskuumistuksia, tämä käy hyvin.

  Hmm, taidan itsekin antaa pudotusääneni Gastonille. Hänen kuvansa on kyllä asettelullisesti tosi onnistunut, mutta näin kauneuskisan kontekstissa ja varsinkin kasvokuvaan painottavalla kierroksella hän ei kertakaikkiaan pärjää nättinaamaisille kilpailijoilleen.

  Parhaan kuvan pisteet taas menevät lempeän haikealle Kristoffille tunnelmavalaistuksineen ja punakkine poskineen, vaikka kyllä tuo Ericinkin potretti vähän kutkutteli.

  VastaaPoista
 3. Jei! Tämäkin sitten alkoi.:) Anteeksi, ettei ole perusteluja. Olen liian laiska kirjoittamaan niitä...

  Pudotus: Gaston
  Paras kuva: Flynn Rider

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä haittaa, vaikkei perusteluja ole! Kiva, että jaksat äänestää! :)

   Poista
 4. Prinssi Hans Westergard saa pudotusääneni, kun sitä sisäistä komeutta ei sitten löytynytkään. :( Ja noi pulsarit tosiaan.. hyh!
  Paras komistus: John Smith ;)

  VastaaPoista
 5. Pudotus: Prinssi Hans Westergard. Naama on ihan mitätön ja karmeat pulsarit. Hahmon luonnekkaan ei missään vaiheessa miellytä.
  Paras: Suosikkimiesteni kasvokuvista Eric vetää tällä kertaa pisimmän korren. Hämestä huokuu miehisyys ja pieni veijarimaisuus

  VastaaPoista
 6. Poispois voisi joutaa vaikka John Smith, sillä jäyhä kivikasvoisuus ei nyt tunnu tässä yhteydessä toimivan. Aladdin rennon lupsakkaana saakoon sen puoltoäänen tällä kierroksella.

  VastaaPoista
 7. Pudostusäänen saa Gaston, hänen leukansa ja nenänsä ovat vain liikaa minulle :D. Sisäinen kauneus puuttuu myös kokonaan. :/ Parhaimman kuvan on onnistunut saamaan Aladdin, herkkyys iskee minuun aina :)

  VastaaPoista
 8. Gaston pudotkoon ensimmäisenä!

  VastaaPoista
 9. Herkuleksen kuva sai minut kyllä nauramaan. Mikäköhän tuommoisen ilon on saanut aikaan? Todennäköisesti kisaan pääseminen, niin kuin tuomarikin arveli. Mutta sitten itse asiaan:

  Huonoin kuva on minunkin mielestäni Gastonilla. (Järkyttävän kokoiset lihakset, mutta eivät viehätä minua ja kasvokuvahan sen piti olla)

  Parhaan kuvan äänen saaja olikin sitten hankalampi päättää. Ericillä, Aladdinilla, Naveenilla ja Flynnillä oli kaikilla hienot kuvat, mutta kyllä ykkössuosikkini Aladdin sen äänen saa.

  Tajusin tätä tekstiä lukiessani, että siitä on pitkä aika kun viimeksi olen näitä elokuvia katsellut ja päätin, että lienee aika katsoa uudestaan.
  Lisään nyt senkin vielä tähän pitkään kommenttiin, että ihanaa kun alkoi tämä sarja taas ja mukava nähdä miesten kisailevan. Sitähän voisi ensi kerrallakin miehet kisailla, kun tästä osa vielä puuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiva, että pidät tästä sarjasta! Itsestänikin on kiva kirjoitella sarjaan kuuluvia tekstejä (vaikka nyt silmät seisoo päässä, kun kirjoitin uutta tekstiä niin pitkään....). Katso ihmeessä Disneyn elokuvia, se kannattaa! ;) Ja pitänee miettiä ensi vuoden kisaa, ja ketkä siellä kilpailevat. Ehkä järjestän siitä taas äänestyksen teille lukijoille 4. kauden tapaan - mutta vasta sitten vuoden päästä! :D

   Poista
 10. Gastonilla on ehdottomasti huonoin kuva, paras on Flynnillä~

  VastaaPoista
 11. Hans pois hyvänen aika sentään. Parhaan kuvan ääni menee Filipille. Mutta hei, missä on Lumikin ja Tuhkimon komeat prinssit???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikin ja Tuhkimon komeat prinssit eivät valitettavasti päässeet kisailemaan edustuskiireidensä takia. :)

   Toisin sanoen valitsin tähän kauteen sellaisia miehiä, joista löytyy paljon erilaisia kuvia elokuvasta. Lumikin ja Tuhkimon prinssit esiintyvät elokuvissaan niin vähän aikaa, että jätin heidät pois ihan siitä syystä, ettei heistä välttämättä löytyisi tarpeeksi monipuolisia kuvia. Disneyn klassikoissa on kyllä ihan hirveästi ihania miehiä, ja jouduin jättämään monta muutakin kisan ulkopuolelle, jotka olisin halunnut siihen mukaan, mm. Milon Atlantiksesta ja Big Hero 6:n miehet. Suosikkimiestäni, Hirviötä, en ottanut sen takia kisaan mukaan, etten kestäisi hänen häviötään!!!! ;D (Ja hänestä olisi löytynyt vielä vähemmän kuvia ihmismuodossa kuin Lumikin prinssistä.) Ehkäpä minun pitää tehdä tosiaan toinen tuotantokausi miehille. :)

   Poista
 12. Paras Naveenilla, huonoin Gastonilla. Jälkimmäisessä tosin tulee hauskasti esiin hahmon egomaaninen luonne, mutta ei sillä tässä kilpailussa pitkälle pötkitä.

  VastaaPoista
 13. Pudotus: Gaston
  Paras kuva: Aladdin

  VastaaPoista
 14. Upeaa, miehet kehiin! Mutta voivoivoi miten on kova taso jo näin alusta alkaen! Enhän minä voi äänestää ketään! No, ehkä voin sittenkin. Mutta tässä on nyt vähän kiemuraiset olot, sillä tekisi mieli äänestää Aladdinia parhaaksi vain koska... noo. <3 Eli täytyy pidättäytyä nyt olemasta puolueellinen omien lapsuuden (ja myöhäisempien) ihastusten takia.

  Näiden alkulöpinöiden jälkeen itse äänestykseen. Pudotusäänen saajaksi mietin Prinssi Naveenia, jonka kuva on kovin kliseinen (hmm.. hänellä on suojamuuri, joka täytyy murtaa), mutta äänestän putoamaan Gastonia. Siinä kuvassa ei ole panostettu ilmeeseen yhtään!

  Parhaimman kuvan valinta on vaikeaa.. Aladdinilla on kyllä kovin ihana ilme, joka sulattaa sydämet. <3 Tosiaalta myös Herkuleksella ja Flynnillä on persoonalliset ilmeet, he eivät ole lähteneet varmistelemaan! Koska olen varma, että Aladdin ei vielä tipu, niin äänestän parhaaksi Flynniä.

  p.s. Mun piti opiskella, ja kuinkas sitten kävikään..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettet opiskele, vaan luet blogiani! ;) No ei nyt sentään, on opiskelu ehkä hieman blogien lukua tärkeämpää. Ja sanopa muuta, ei tässä voi äänestää ketään! En minä ainakaan voisi! Onneksi minun ei tarvitsekaan! :)

   Poista
 15. Huonoin kuva: Gaston
  Paras kuva: Eric

  VastaaPoista
 16. Pudotusääni Li Shangille.
  Paras kuva Aladdinilla. <3 (En mahtanut mitään!)

  VastaaPoista
 17. Ericin kuva on paras, Gaston saisi tippua ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 18. Paras kuva Flynnillä

  Huonoin Herkuleksella

  VastaaPoista
 19. Annan pudotusäänen John Smithille, hänen jykevä kulmikkuutensa ei iske minuun ollenkaan. Parhaasta kuvasta taas pisteet Kristoffille, ihanan unelmoiva ilme. :)

  VastaaPoista
 20. Äänestysaika on (jo) nyt päättynyt.

  VastaaPoista