10.2.2015

Who's the furriest of them all? 13.


Tuomarin kiireistä johtuen Ken on maassa kaunehin? -kisan neljännen kauden loppuhuipennus nähdään vasta nytten. Anteeksi viivytys! Tässä viimeisessä jaksossa pääsemme näkemään, mitä tämän kauden kilpailijoille, viehkeille eläinneitosille, kuuluu tänäpäivänä. Ylhäällä olevassa kollaasissa on nähtävillä kilpailijat tippumisjärjestyksessä huonoimmasta alkaen, ja samassa järjestyksessä kartoitamme kilpailijoiden nykytilanteen. Ennen tähän hetkeen menemistä haluan kuitenkin esitellä teille henkilön, jota ilman kilpailusta ei olisi tullut mitään.


Lumikki toimi koko kisan ajan tulkkina tuomarin ja kilpailijoiden välillä. Tuomari ei valitettavasti osaa eri eläinten kieliä, joten apuun piti pyytää Ken on maassa kaunehin? -kilpailun ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttu Lumikki. Yllä olevassa kuvassa Lumikki on juuri haastattelemassa kisan koiria. Tunnelma näyttää oikein lämpimältä, ja voimme vakuuttaa, että Lumikki sai vain positiivista palautetta käännöstyöstään. Kiitämme Lumikkia oikein paljon tulkkina toimimisesta! 


Yllä olevassa kollaasissa on kaikista tämän vuoden paras kuva -äänestyksistä voittajan kuva. Herttuattarella oli paras kuva lähikuvassa ja harrastus-kuvassa. Kengulla oli paras vartalokuva, kun taas Perditalla oli paras kuvasarja. Nala voitti parhaimman kuvan palkinnon hassuttelu-kuvasta ja tehokaksikko-kuvasta. Biancalla oli paras kaverikuva, ja Kaunottarella oli paras yökuva. Tähtihenkilö-kollaasista näemme, että ainoastaan ykkös- ja kakkossijoille päässeillä kilpailijoille oli useampi viikon paras kuva - muut kilpailijat pistivät parastaan vain kerran. Voikin siis sanoa, että Herttuatar ja Nala olivat oikeutettuja pääsemään korkeimmille sijoille. Mutta nyt jätetään menneet taakse, ja katsotaan, mitä kilpailijoille kuuluu nyt!


Maggie-lehmä tippui kisasta ensimmäisenä. Maggien laiska ja tylsistynyt lähikuva ei vedonnut äänestäjiin, ja hänen reissunsa Suomeen jäi lyhyeksi. "Pääsin tosiaan palaamaan Poutapilveen odotettua nopeammin, mikä osoittautuikin positiiviseksi jutuksi! Asiahan on nimittäin näin, että palattuani kotiin sain kuulla, että kotonani Ameerikoissa on alkamassa uusi Talent-kausi! Ja kykyjenetsijät tulisivat kotikonnuilleni viikon päästä! Eihän minun siinä auttanut (am)muu, kuin keksiä itselleni taito, jonka avulla voittaisin koko Talent-kisan! Poutapilvessä tajusin, että minähän olen koko lännen rautaisin jonglööri! Niin osallistuin kykyjenetsintäkisaan, ja tieni on johtanut aina semifinaaliin asti! Kisa on vielä käynnissä, mutta minulla on hyvä tunne siitä, että saatan viedä potin kotiin!"

Onnea ja kilpailumenestystä sinulle, Maggie. Mitkä tunnelmat sinulle jäi tästä kilpailusta? "Noo, enhän minä oikein päässyt edes koko kauneuskisan tunnelmaan, kun tipuin niin aikaisin kisasta pois. Ja olenhan minä voittanut kotonani Ameerikassa niin monta kauneuskisaa, ettei yhden häviäminen tunnu missään! Sitä paitsi kohta navetan päätyäni koristaa taas yksi uusi palkinto lisää, mutta tällä kertaa se on Talent-kisan pääpalkinto!"


Terk sijoittui kisassa paikalle yksitoista, eli hän putosi kisasta toisena pois. Terk putosi vauhdikkaan kokovartalokuvan jälkeen. Ja täytyy sanoa, ettei Terk näytä tämänhetken kuvassaan kauhean hyvinvoivalle... "Ai mitäkö mä teen nyt? No, mä oon päättänyt visusti seurata Janen jalanjälkiä ja voittaa Ken on maassa kaunehin? -kisan. Mun on pakko voittaa se - muut gorillat pitivät mua ihan luuserina, kun putosin näin nopeasti. Eihän gorilla voi hävitä ihmiselle, ne sanoivat, ja naureskelivat vaan. Tantor sanoo, ettei muitten mielipiteestä saa välittää... Mutta kyllä mä välitän. No sit mä tajusin, että jos mä muuntaudunkin Janeksi, niin ehkä kaikki muotilehdet luulee mua häneksi, ja palkkaa mut listoilleen, ja pääseen muotinäytöksiin, ja voitan kisoja, ja saan mainetta ja mammonaa! Tantor sanoo, et mun idea on tyhmä... Mut musta se on loistava! Mikä Tantorkin luulee olevansa - joku mun terapeutti, vai?" 

Okei. Tuota... Mitähän oikea terapeutti tekisi tässä tilanteessa.... Öööö.... Miltä sinusta tuntuu nyt? "Mielettömän hyvältä! Koen olevani paljon kauniimpi kuin koskaan ennen!"

Öööö... Eikun tarkoitin, että miltä sinusta tuntui jäädä 11. sijalle? "IIIIÄÄÄÄÄÄRRRGGGGHHHH!!!!! Älä mainitse minulle sijoitustani!!!!! ÄLÄ MAINITSE SITÄ!!! ... (Tässä kohtaa Terk raivosi lisää, mutta palstatilaa ja lukijoiden korvia säästääkseen tuomari päätti skipata raivoamisen yli.) ... ... No jos siis oikeesti mietin, niin kyllähän se musta pahalta tuntuu. Antaisin mitä vaan, että oisin saanut olla kisassa kauemmin. Mut kai se täytyy myöntää, että minä olen tällainen rumilus...."

Älä kuule hyvä Terkina vähättele itseäsi! Olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet! Ja Tantor on oikeassa siinä, ettei muiden mielipiteillä ole väliä. Tärkeintä on, että uskot omaan itseesi, ja että rakastat itse itseäsi! Terk, sinun kuvaasi pidettiin molemmilla kerroilla myös parhaimpana kuvana. Sitä paitsi paras ystäväsi Jane hävisi koko ensimmäisen tuotantokauden, ja voitti vasta seuraavalla tuotantokaudella! Ja jos rehellisiä ollaan, niin koko idea kauneuskisasta on tyhmä, sillä kauneus on katsojan silmissä! Joten älä vaivu epätoivoon, Terk, sillä olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet! "Nyyh... Tirsk. Kiitos, tuomari. Ehkä en sitten yritä olla toisenlainen, kuin mitä olen. Kiitos."


Missu putosi kolmantena kisasta sijoittuen näin paikalle kymmenen. Missu jätti kisan lohduttomissa tunnelmissa kuvasarjan epäonnistumisen jälkeen. Mitä tälle kujakatille kuuluu nyt? (Toivottavasti ei tarvitse käydä toista terapia-istuntoa heti perään...) "MIAU! Minulle kuuluu oikein hyvää! Minut adoptoitiin! En ole enää kujakatti, vaan sisäsiisti kotikissa! Eräs rauhallinen rouva näki minut ja otti perheeseensä, ja nautin kotikissana olemisesta täysin rinnoin! Kuuluu perheeseeni muitakin, sillä rouvalla on viisas tyttö, hauska koira ja villi hamsteri... Mutta ainakaan elämästäni ei kadonnut meno ja meininki - meininki on nyt vain erilaista, kuin mitä se oli kaduilla!"

Oi, sepä on mukava kuulla! Mihin kuvausteemaan olisit itse halunnut osallistua? "Hassuttelukuvaan! Se otettiin heti sen jälkeen, kun olin tippunut pois kisasta! Voi että kun minua harmitti! Olisin varmasti ottanut kaikkien aikojen hauskimman hassuttelukuvan!!!!"


Atta putosi kisasta neljäntenä, eli hän pääsi sijalle yhdeksän. Attan kohtaloksi koitui hulluttelukuva. Mitä Atta puuhaa nyt? "Huoooooh, herätitte minut kesken talvihorroksen. Njam njam.... Minullahan on nälkä! Hohhoijaa. Niin, se kisa. Kisasta kotiin palatessani odotin kauhuissani, ettei ruokaa ole kerätty kunnolla talvea varten. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä poikaystäväni Flik oli organisoinut koko keon hommiin, ja ruokakomerot suorastaan tulvivat ruokaa! Sain siis vain loikoilla koko loppusyksyn lumen tuloon asti. Siitä alkoikin pitkät talviunet, joilta heräsin nyt. Joko kevät on tullut?"

Ei ihan vielä, mutta pian se tulee! Ennen kuin menet takaisin nukkumaan, kerrotko, mikä oli mielestäsi paras kuvausteema? "Ai koko kisassa? Koko kisassa paras kuvausteema oli tehokaksikko-kuvat. Oli hauskaa nähdä, miten kilpailijat reagoivat toisiinsa, ja onnistuisiko heidän yhteiskuvansa. Omista kuvistani paras oli teemaltaan kuvasarja. Oli hauskaa tehdä pientä, mutta tarpeeksi huomattavaa liikettä kameran edessä, ja nähdä, millainen liikesarja siitä syntyy."


Kengu tippui kisasta viidentenä sijoittuen sijalle kahdeksan. Kengu pomppi koko kisansa ajan vuorotellen tuloslistojen ylä- ja alapäässä, mutta putosi lopulta harrastuskuvan jälkeen. "Oli kyllä ihana palata Puolen hehtaarin metsään ja nähdä oma pikku Ruu pitkästä aikaa! Tietysti näin myös kaikki ihanat kaverini, mutta oma lapsi on kaikista tärkein. Minulle pidettiin suuret juhlat takaisin tuloni kunniaksi: Hurraa ja hoi! Hurraa, se soi! Nimittäin näin soi laulu, jota juhlissa laulettiin. Nyt talvella olen nauttinut Ruun kanssa talvenriennoista - olemme käyneet luistelemassa, hiihtämässä ja laskemassa pulkkamäkeä."

Mikä oli mielestäsi inhottavin kuvausteema? "Kuvausteemoista, joihin itse osallistuin, inhottavin oli ehdottomasti hassuttelukuva. En pitänyt siitä, että piti yrittää esittää olevansa outo ja hassu. Oikeastaan sama teema oli inhottavin kaikista kisan teemoista. Eikä sekään nyt oikeastaan niin inhottava ollut, vain vähän muita hankalampi."


Kauneuskilpailuissa aiemmin loistanut Rusetti tippui kisasta kuudentena tullen sijalle seitsemän. Rusetin kohtaloksi koitui yksipuolinen ja hieman tungetteleva kaverikuva. "Äh, enhän minä koko kisasta välitä. Tuomari oli ilmiselvästi mäntti, äänestäjät olivat mänttejä ja koko idea siitä, että muurahainen ja leijona kilpailevat keskenään, on mäntti. Olen nauttinut suunnattomasti siitä, että olen päässyt kotiin rakkaaseen New Yorkiin, jossa ei asu yhtään mänttiä koiraa, ihmistä tai muurahaista. Sitä paitsi pokaalikokoelmani on jo niin valtava, että jättäydyin kisasta tarkoituksella pois, koska hyllyt eivät kestäisi enää yhtään mitalia lisää. Elämäni on siis jatkunut normaalisti, ja nautin elämästäni!"

Mitä mieltä olet kisan tuomaroinnista? "Siis eikö mielipiteeni jo tullut selväksi? Tuomari oli täysi mäntti! Meitä jo aikaisemmin kauneuskilpailuihin osallistujia sorrittiin oikein urakalla! Minä ja Maggie saimme kokea tuomarin vihan kauneuskilpailuita kohtaan. Miksi tuomari edes järjestää koko kisoja, jos hän ei pidä kilpailijoista, tai koko kisan kontekstista? Pyh, sanon minä! Ensi kerralla en moihin mänttimäisyyksiin lähde mukaan!" Jaaha. Noh, kiitos mielipiteestäsi.


Ulkoavaruudesta planeetta Montressorilta kotoisin oleva kapteeni Amelia sijoittui kisassa paikalle kuusi, eli hän tippui kisasta seitsemäntenä. Amelia tippui heti pitkän joululomatauon jälkeen, sillä hänen yhteiskuvansa Biancan kanssa ei onnistunut lainkaan. Mitä kapteeni puuhaa nykyään? "Hoidan lempipuuhaani, eli toimin oman laivani kapteenina. Välillä purjehdimme Andromedan galaksissa, välillä palaamme Montressorille täydentämään ruokatarvikkeita. Saa nähdä, että voinko pian ostaa itselleni uudemman ja paremmin varustellun laivan. Meillä on nimittäin tiedossa aarrejahti. Joku pojankloppi on löytänyt aarrekartan, ja hän on pyytänyt meitä kuljettamaan hänet kartan päähän. Olen varma, että poika antaa meille hyvän osuuden aarteesta. Seikkailu siis odottaa ottajaansa!" 

Mitä mieltä olet äänestäjistä? "Äänestäjät tekivät vallan mainiota työtä, ja muistivat äänestää joka viikko suosikkiaan ja inhokkiaan. Tänä vuonna voisin antaa täyden kympin äänestäjille, sillä äänestäjien määrä on näyttänyt tuplaantuvan vaikkapa viime vuoden kisaan verrattuna. En olisi itse voinut hoitaa äänestäjän työtä paremmin... Vaikken tietysti olisi pudottanut minua näin aikaisin kisasta pois!"


Perdita putosi kisasta kahdeksantena sijoittuen paikalle viisi. Perditan kisa lopahti yökuvaan, jossa Perdita ei ollut oma soma itsensä. "Kotiin palattuani seurasimme koko perheen voimin kisan loppuun asti. Kannustimme kiihkeästi Kaunotarta, ja meitä harmitti todella paljon, kun hän sai vain pronssia. Nala ja Herttuatar olivat kuitenkin kovia vastustajia, joten onnea myös heille kisamenestyksestä. Muuten olen ottanut elämän rennosti ja viettänyt lokoisia koiranpäiviä. Pongo on ollut minulle hurmaava, ja hän on hoitanut pentujamme, jotta minä olen saanut levätä kisastressin pois. Elämäni on varsin makoisaa." 

Perdita, mikä oli paras kokemuksesi kisan aikana? "Täytyy sanoa, että kyllä se oli muiden koirien tapaaminen. Me koirat kävimme aina yhdessä Lumikin tulkattavana, ja minun ja Kaunottaren välille muodostui syvä ystävyys. On harmi, että me elämme eri puolilla valtamerta, mutta ehkä me näemme toisemme vuosittain järjestettävässä kansainvälisessä koirakokouksessa. Joten vaikka emme nähneet paljoakaan muita kilpailijoita, ettei Nalan metsästysvietti heräisi tai Atta tulisi vahingossa tallotuksi, niin paras kokemukseni kisan aikana oli muihin kilpailijoihin, eristyisesti Kaunottareen, tutustuminen."


Bianca pääsi kisassa sijalle neljä asti. Hän putosi ihmisen kanssa otetun kuvan jälkeen, jossa hän koki varsinaisen takapakin upeiden kuvien jälkeen. Biancalla näyttää olevan yhä karvahattu päässä, niinkuin hän lupailikin. "Ja minähän pidän lupaukseni. Aivan niinkuin pidän myös Pelastusjärjestön valan, sillä vannon aina nimeen sen! Kilpailusta pudottuani pääsin heti rakkaan Bernardini kanssa kiireelliselle pelastustehtävälle, sillä meidän piti pelastaa metsään eksynyt karhunpentu ja viedä hänet emonsa luo. Kuinka ollakaan, pennun harhaillessa metsässä emo oli napattu ja viety eläintarhaan! Niin meidän piti sitten mennä vapauttamaan karhuemo, ja pelastustehtävämme onnistui juuri ja juuri. Ilman urheaa Bernardia tehtävä ei olisi takuulla onnistunut!"

Kuka olisi saanut mielestäsi voittaa? "Tietysti olisin itse halunnut voittaa, sillä eihän näihin kilpailuihin osallistuta, ellei niitä haluta voittaa. Mielestäni olisi ollut hyvä, jos välillä joku pienikokoinen olisi vienyt potin kotiin! Jos se en olisi ollut minä, olisi Atta voinut voittaa. Nala on kuitenkin todella kaunis voittaja, ja juuri oikea henkilö tämän tuotantokauden kärkeen!"


Kaunotar pääsi kisassa pronssisijalle eli kolmanneksi. Cockerspanieli putosi rakkauskuvan jälkeen, sillä jokin kuvassa ei iskenyt kanssakilpailijoiden tapaan. Täytyy sanoa vielä, että Kaunottaren ja Herttuattaren välillä oli todella tiukka äänestys toisesta ja kolmannesta paikasta. "Tietysti olin tosi pettynyt putoamiseni jälkeen. Olisin halunnut jatkaa kisassa loppuun saakka. Kotiin päästyäni pettymys oli kuitenkin tipotiessään, sillä pääsin takaisin oman rakkaan perheeni luo. Kotona minua odotti Kultien perheen ohella oma Kulkurini ja lapsemme Pepi, Sissi, Missi ja Ninni. Pennut olivat kuulemma olleet kovin vilkkaalla päällä kisani aikana, mutta enhän minä malttaisi heitä komentaa käyttäytymään. He ovat niin suloisia, ja olin niin pitkään erossa heistä. Kyllä koti on ihana paikka olla!"

Onko mielestäsi kilpailussa jotain kritisoitavaa? "Hmm.... No eipä kyllä taida olla. Ei ole. Äänestystulokset vaikuttavat aidoilta, eikä kukaan kilpailija käyttänyt dopingia kisan aikana. Kisat olivat mielestäni täysin eettiset."


Herttuatar sijoittui kisassa paikalle kaksi saaden hopeamitalin. Herttuatar ei ihan pärjännyt Nalan kuvakollaasille ja musiikkivideolla tiukasta äänestyksestä huolimatta. Finaalissa Herttuatar vakuutti olevansa onnellinen, kävi miten kävi. No, oletko onnellinen? "Kyllä olen. Kyllähän minuakin nyt loppujen lopuksi hieman jännitti, mutta Nala kyllä ansaitsi voittonsa. Kotiin palattuani rakas Thomakseni oli järjestänyt minulle yllätyksen, sillä hän oli kutsunut Skattikatit luoksemme jazzaamaan! Juhlimme koko viikonlopun ajan kisamenestystäni ja kotiin paluutani. Nyt olemme jo kuitenkin palanneet takaisin arkeen, ja opetan lapsilleni aristokattien tapoja. Myös Thomas kaipaa välillä opastusta, ja hän tulee aina silloin tällöin seurailemaan oppejani lasten tunneille." 

Kuka saisi osallistua ensi vuoden kilpailuun? "Vaikka olenkin rengastettu ja sivistynyt aristokatti, täytyy sanoa, että kaipaisin tänne kisaympyröihin hieman maskuliinisuutta... Naiset ovat kilpailleet toisiaan vastaan jo neljän tuotantokauden ajan. Erästä äänestäjää lainatakseni eiköhän nyt ole jo miesten vuoro!"


Vuoden 2015 Ken on maassa kaunehin? -kisan voitti Nala! Mitä Nala on kerennyt tehdä voittonsa jälkeen? "Päätin lähteä takaisin kotiini Jylhämaahan. Tulin siihen tulokseen, niinkuin moni ennen minua, että oma koti on maailman paras paikka! Jylhämaassa minua tietysti juhlittiin, erityisesti Timon ja Pumba vallan villiintyivät juhlallisuuksissa. En aio ruveta kiertämään maailmaa tai ottaa muita etuuksia irti ykköspaikastani. Minulle riittää se, että saan olla rakkaan Simban kanssa kotona ystävieni ympäröimänä." 

Mitä neuvoja annat tuleville kilpailijoille? "Ole oma itsesi! Pysy nöyränä! Kannusta kanssakilpailijoitasi! Älä kilpaile liian tosissasi! Ja ennenkaikkea nauti tästä uudesta kokemuksestasi!" 

Kiitos sinulle Nala näistä viisaista sanoista!


Näin voimmekin lopettaa kautemme kaikkien Ken on maassa kaunehin? -voittajien yhteiskuvaan. Kiitos kaikille kilpailijoille jännittävästä kaudesta ja onnea tulevaisuuden uusiin valloituksiin! Ken on maassa kaunehin? -kilpailu jatkuu taas ensi syksynä! Ennen kuin lopetatte lukemisen, niin tuomari pyytäisi vielä kommentteja tulevaa kautta varten: Onko kisassa jotain parannettavaa? Oliko viikon paras kuva hyvä lisäys kisaan? Oliko jotain, mikä ärsytti suunnattomasti koko kisassa? Näihin mietteisiin lopetamme lukemisen ja toivotamme kaikille oikein hyvää helmikuuta! :)

5 kommenttia:

 1. Vaikka omat suosikit vähitellen pois putoilivatkin, niin hyvä ja jännittäväkin kisa siitä huolimatta. Paras kuva ainakin minusta oli hyvä ajatus. Finaalikierrokselle olisi ehkä voinut suoda hieman pidemmän äänestysajan. Kivat kisailut ja tulevia koitoksia odotellaan.

  VastaaPoista
 2. Kisa on loistava kuten koko blogi! Suuri kiitos siitä! Parhaan kuvan äänestys oli hyvä lisä. Olisi huippua nähdä Disney prinssit kilpailemassa!

  VastaaPoista
 3. Jee! Kiva, että piditte. :) Pitää joo antaa finaaliin enemmän äänestysaikaa, tai ainakin kertoa, minä päivänä äänestys loppuu. Itsekin olin nyt niin jännittynyt ja halusin päästä voittajaa julistamaan, etten malttanut pidempään odottaa. :) Ensi vuonna sitten taas!

  VastaaPoista
 4. Minusta Viikon paras kuva -lisäys oli hyvä juttu. (Heh, ehkä sitä itse olin joskus osaksi ehdottamassakin, joten ilmanko kelpasi.) Kerrassaan mikään ei ärsyttänyt tai ollut huonoa kilpailussa! Tai no se tietysti, että oma suosikkini ei voittanut tai siis hävisin sen yhden äänestyskamppailun, hih! ;)

  Kiitos viihdyttävästä kisasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Ja kyllä, viikon paras kuva taisi kyllä olla sinun ehdottama juttu... Joten kunnia siitä kuuluu sinulle! :) Ja voi ei, ensi kerralla sinun pitää olla jatkuvasti ruudun ääressä äänestämässä, niin ei tule harmituksia! :D

   Poista