20.3.2012

Yes, our teeth and ambitions are bared!

Nyt minua ärsyttää kauhiasti. Mikäpä sopisi ärsyyntyneeseen olotilaan paremmin kuin pahikset? Ja mitkä pahikset sopisivat paremmin tähän blogiin kuin Disney -pahikset? On siis vihdoin aika julkaista taas uusi TOP-lista. Tällä kertaa listataan 10 PAHINTA Disney-pahista, eli siis ne pahikset, joita katsoessa alkaa pelottamaan tai ahdistamaan tai jotka tekevät karmeimpia tekoja. Olkaa siis valmiita saamaan kylmiä väreitä selkäpiihinne näitä hurjimuksia katsoessanne.

HUOM!!!! Sisältää juonipaljastuksia! Anteeksi. 


10. Frollo

Tuomari Claude Frollo esiintyy elokuvassa Notre Damen Kellonsoittaja. Frollo on ylimielinen, mustalaisia vihaava kirkon mies. Hän on toki Quasimodon holhooja, mutta tämänkin raskaan urakan hän päätti tehdä vain oman taivaspaikkansa saamisen eteen. Sinänsä Frollo ei välitä Quasimodosta yhtään, vaan poika on hälle vain taakka, joka tekee jotain hyödyllistä soittamalla kirkon kelloja. Frollon vastuulla on usean mustalaisen ja varmasti monen muunkin viattoman ihmisen henki. Pahinta on, että Frollo luulee olevansa oikeassa ja vieläpä kirkon asialla. Pelottavin kohtaus elokuvassa on, kun Frollo laulaa takkatulen ääressä rakkaudestaan Esmeraldaan, ja kuinka hänen omatuntonsa kaivelee häntä tästä kiintymyksestään. Frollo ansaitsee paikan 10 olemalla niljakas, inhottava, itserakas ja muista välittämätön moukka.


9. Hornansarvi

Elokuva Hiidenpata ilmestyi suomeksi vasta vuonna 1998 (tehty 1985), sillä sitä pidettiin liian pelottavana lasten katsottavaksi. Samanlaisen vastaanoton elokuva sai myös muualla maailmassa. Pelottavuutta elokuvaan tuo pahis Hornansarvi. Hornansarven tarkoituksena on vallata koko maailma, ja apuna tähän urakkaansa hän käyttää Hiidenpataa, jolla kuolleet saa heräämään henkiin.

Hornansarvi on todella pelottavan näköinen, ja hänen ilmestyessään kuviin tuntuu koko ajan jonkinlainen jännitys selkäpiissä (varsinkin, jos elokuvaa ei ole nähnyt ennen). Silti Hornansarvi ei tee elokuvassa mitään pahaa, mitä nyt vähän kuristaa kätyriään ja yrittää tappaa sankarin siinä kuitenkaan onnistumatta. Niinpä tämän tekemättömyytensä johdosta Hornansarvi sijoittuu sijalle 9.


8. Pahatar


Pahatar, tuo Prinsessa Ruususen pahis, on hyvin tyylikäs nainen. En kuitenkaan tarkoita sitä, että hänen sarvipäähineensä olisi minusta muodikas. Edustukseltaan Pahatar on hillitty (ainakin, jos ei ole raivostuneessa mielentilassa) ja elegantti. Lemmikkinä hänellä on Korppi, joka hoitaa vakoilut Pahattaren puolesta. Pahaa tämä julma haltijatar tekee siksi, ettei hän saanut kutsua prinsessan ristiäisiin. Varmasti hän tekee pahaa muutenkin, mutta tämä esitetään syyksi elokuvassa. Pahatar haluaa perustaa kansallisen surupäivän Ruususen 17. syntymäpäivän kunniaksi, jolloin hän uhkaa tappaa prinsessan.

Pahatar on paha siinä mielessä, että hänellä ei ole oikeastaan mitään syytä olla paha. Hän vain tahtoo kostaa, koska kokee olevansa kaltoin kohdeltu. Pahattaren muuttuessa lohikäärmeeksi puristuvat kädet tiukkaan otteeseen käsinojien ympärille. Muutos on dramaattinen ja lohikäärme pelottava. Pahatar lisäksi sanoo olevansa "kaiken pahuuden rakastajatar". Täytyy vielä sanoa, että Pahattarella on yksi mahtavimmista Disney-pahisten nauruäänistä.

7. Lumikin kuningatar / noita

Lumikin kuningatar on nimetön pahis elokuvasta Lumikki (yllätys yllätys). Hän on Lumikin julma äitipuoli, joka on laittanut tytön raatamaan tämän isän kuoltua. Kuullessaan taikapeililtä Lumikin olevan maassa kaunehin suuttuu kuningatar entisestään. Tällöin hän usuttaa kätyrinsä tappamaan Lumikin ja tuomaan hänen sydämensä rasiassa kokoelmaansa. Kätyrin epäonnistuessa kuningatar päättää hoitaa hommat itse kotiin muuttumalla noita-akaksi. Tässä suhteessa yhdistän tämän pahiksen Pahattareen.

Kuningatar haluaa tehdä pahaa vain päästäkseen olemaan kaunein olento maan päällä. Aika itserakasta. Kuningattaren muodomuutos rumaksi noita-akaksi on hirveää katsottavaa. Olen sitä mieltä, että viimeistään tässä muodonmuutoksessa nainen muuttuu hulluksi, sillä sen jälkeen hänen nauramiselleen ei meinaa tulla loppua.


6. Rourke

Atlantiksen pahis ei paljastu pahikseksi heti elokuvan alkumetreillä. Vasta elokuvan loppupuolella kenraali Rourke paljastaa todellisen luonteensa. Hän on nimittäin vain mammonan ja kunnian perässä juokseva mies, jota eivät muiden ihmisten kohtalot paljoa kiinnosta. Oman etunsa puolesta hän on valmis hylkäämään jopa omat kumppaninsa. Elokuvassa Rourke meinaa tuhota kokonaisen kansakunnan (Atlantiksen) sekä tietysti päähenkilö Milon elämän.

Pelottavin kohtaus on elokuvan loppupuolelta, kun Rourke muuttuu hulluksi Milon sotkiessa hänen suunnitelmansa. Pelottavan kuumailmapallo-kyydin aikana Rourke muuttuu myös siniseksi olennoksi, joka on tosi hurja. Tämän kohtauksen takia ylimielinen ja koppava Rourke pääsi sijalle 6.


5. Ratigan

Mestarietsivä Basil Hiiri -elokuvan pahis on Ratigan. Ratigan on rotta, joka haluaisi olla kuin sivistynyt hiiri. Hän on alamaailman hiiriarmeijan pomo. Tarkoituksena Ratiganilla on tappaa hänen päävihollisensa Basil Hiiri sekä päästä hallitsemaan Englantia (ja sitä kautta varmasti koko maailmaa). Ratigan on julma, eikä hän anna armoa edes kätyreilleen. Jos he sanovat sanan "rotta", se on menoa se. Tämä pahis on hyvin kekseliäs, ja hän rakentaa mitä ihmeellisempiä laitteita mm. tappamaan Basil Hiiren.

Viidenneksi Ratigan pääsee siksi, että lopputaistelussa Basil Hiirtä vastaan Ratigan raivostuu ja hänen rottamainen olomuotonsa tulee esiin salaman välähdysten saattelemana. Kohtaus on ihan kamala. Muistan, kuinka pienenä näin siitä painajaisia. :(


4. Shan-Yu


Shan-Yu on hunnien johtaja. Elokuvassa Mulan hän johtaa joukkonsa Kiinaan tarkoituksenaan vallata koko suuri maa. Shan-Yu on armoton sotapäällikkö, jonka lemmikkinä toimii haukka. Elokuvassa ei näytetä mitään pahaa, mitä Shan-Yu tekee, ellei miekaniskua Mulanin rintakehään lasketa sellaiseksi. :) Moni kohtaus loppuu kuitenkin sillä tavalla, että tiedämme hunnin tekevän jotain pahaa meille näytettyjen kuvien ulkopuolella. Eräässä tällaisessa kohtauksessa Shan-Yu on menossa seuraavaan kylään palauttamaan kuvassa näkyvän nuken (sen raajat näkyy!) pikkutytölle, joka sen on kadottanut. En tahdo edes sanoa, mitä tiedän/arvelen Shan-Yun tehneen tytölle. :( Tämän tapauksen takia Shan-Yu on sijalla neljä. Triviatietona lisättäköön, että Mulanissa pahis esiintyy elokuvassa ennen päähenkilön esiintymistä, mikä on aika harvinaista.


3. Jysky

Mahtava nimi "Jysky" kuuluu elokuvan Oliver ja kumppanit pahikselle. Jysky on hyvin rikas bisnespohatta, joka on koonnut huomattavat rikkautensa alamaailman hommia tehdessä. Jyskyn seurassa liikkuu kaksi isoa koiraa (en ole varma rodusta, susikoiria? rottweilereja?), jotka hoitavat monet ilkeät hommat miehen puolesta. Jysky on rikkauksistaan huolimatta rahan ahne ja säälimätön lurjus, eikä anna velkoja muille anteeksi.

Todellisen pahiksen Jyskystä tekee se, että elokuvassa hän kidnappaa Jennin, pienen tytön. Ahneudessaan Jysky vaatii Jennistä lunnaita. Kamala mies!


2. Madame Meduusa

Madame Meduusa esiintyy elokuvassa Pelastuspartio Bernarnd ja Bianca. Tämä julma ja rahan ahne nainen kidnappaa itselleen orpotyttö Pennyn. Nainen pakottaa Pennyn lapsityövoimaan pieneen onkaloon etsimään Meduusalle maailman suurinta timanttia. Madame Meduusan tarkoituksena on timantin löydyttyä hankkiutua eroon Pennystä.

Jo pelkästään madame Meduusan ulkonäkö saisi minut harkitsemaan hänen laittamistaan tälle listalle. Myös kohtaus, jossa hän ottaa illan tullen irtoripset pois silmistään, on kuvottava. Madame Meduusa joutui listalle kuitenkin eniten sen takia, että hän käyttää lapsityövoimaa julkeasti hyväkseen. Hyi!


1. Stromboli / Monstro / Huvitusten saaren johtaja

En osannut päättää, mikä Pinocchion pahiksista on pahin. Niinpä päätin laittaa ne kaikki pahimmalle sijalle, sillä ovathan ne samasta elokuvasta. Tämän tekiessäni julistan samalla Pinocchion pelottavammaksi Disney-elokuvaksi.


Stromboli on marionetti-taiteilija. Katsomolleen hän vaikuttaa hyvinkin kiltille mustalais-sedälle, mutta oikeasti hän on julma, ilkeä ja itsekäs mies. Saadessaan Pinocchion esiintymään itselleen hän pitää kaikki Pinocchion saamat rahat itsellään. Stromboli ei päästä Pinocchiota menemään enää isänsä luokse, vaan telkeää viattoman pojan häkkiin. Lisäksi Stromboli uhkaa tehdä Pinocchiosta polttopuita. Mietitäänpäs, miehen syytteiksi tulee petos, kidnappaus sekä tapon uhkaus. Suuttuessaan mies on hyvin pelottava.


Monstro on jättimäinen valas ja Pinocchion pääpahis. Pinocchio suututtaa Monstron saamalla tämän aivastamaan, jolloin valas lähtee jahtaamaan puunukkea takaa. Takaa-ajo on hyvin ahdistava. Muutenkin minusta on aina paha, kun jossain elokuvassa pahis on veden alla piilossa ja hyvikset siinä pinnalla. Ei koskaan tiedä, milloin pahis tulee esiin vedenpinnan alta. Hui!

Ehkä sanoisin kuitenkin, että Huvitusten saaren johtaja on pelottavin hahmo Pinocchiosta. Kuva kertoo kaiken. Kertoessaan kätyreilleen julmista suunnitelmistaan mies muuttuu hulluksi aivan yllättäen, joka pelästyttää minut joka kerta. Ja mitä kurjia suunnitelmia johtajalla on? Muuttaa ilkeät pojat aaseiksi!!!! Eivät "ilkeät" lapset sellaista kohtaloa ansaitse!!! Muutettuaan pojat aaseiksi mies myy heidät työvoimaksi. Elokuvassa ei koskaan selitetä, miten pojat muuttuvat aaseiksi. Tämä uhka on paranormaali ja käsittämätön, joka tekee siitä niin pelottavan. HUI!!!!

Olen muuten varma, että listaan vaikutti hyvin paljon rakkauteni lapsiin. Myös se voi vaikuttaa asiaan, että pahimmat pahikset ovat sellaisia, joita tosielämässä voisi oikeasti esiintyä. Huhhuh. Toivottavasti ette saa pahoja unia näiden hahmojen muistelemisesta. Loppuun tulee pahisten mahtavaa naurua YouTuben tahtiin.

7 kommenttia:

 1. Aluksi anteeksipyyntö, etten oo kommentoinut vähään aikaan. On ollu tässä kaikenlaista, kerron sähköpostissa tarkemmin kun saan sen aikaiseksi. :)

  Aika hirveitä pahiksia kyllä Disneyssäkin on mukana! Siisti lista muuten! Numero 3 oli erityisen tuttu kun viime viikonloppuna katsottiin Oliver ja kumppanit. Madame Meduusa taas on kyllä kaikista hirvein ulkoisesti... Pinocchio pitäisi kyllä katsoa uudestaan - jos tämän jälkeen uskaltaa.. ;) Noh, onneksi tykkään kauhuelokuvista, heh!

  VastaaPoista
 2. Ei haittaa vaikka et ole kommentoinut. Eihän se ole mikään velvoittava pakote.

  Myöhemmin tällä viikolla blogissa päästään muuten taas pahisten makuun...

  VastaaPoista
 3. Minun on pakko kertoo yks hirveä pahis mielestäni. Scar Leijonakuninkaasta. Hänen tavoitteensa on päästä kuninkaaksi, ja siksi hän tappaa oman veljensä ja melkein Simbankin. Ja kun Scar oli kuningas, hän saattoi Jylhämaan kurjuuteen. Saalis eläimet poistuivat, kuivuus koitti (syynä saatto olla myös kuivakausi), ja Scar ei tehnyt mitään korjatakseen sen, ja löi Sarabia (ex-kälyään), kun tämä toru häntä. Mutta silti Scar on yks mun lempi pahiksia, vaikkakin yksi hirveimpiä pahiksia Disney historiassa.

  VastaaPoista
 4. Teistä en tiedä mutta musta tuntuu aina Helvetin liekit kappaleen aikana et Frollolta alkaa pikku hiljaa seota. Ja no kun Frollo jahtaa Quasia ja Esmeraldaa Notre Damen katolla niin se todella näyttää siltä et nyt siltä putos viimeisetkin ruuvit jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Sen virnistys on ihan mielipuolinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin alkaa Frollo seota kappaleen aikana! Ja lopussa hän on kyllä täysin mielipuolinen ja pelottava! Hui!

   Poista
  2. Jep arvon tuomari sekos täysin

   Poista