28.3.2012

The world was such a wholesome place until Cruella, Cruella Devil!

Pahisten aika koittaa taas uuden TOP-listan muodossa. Tänään esittelen teille mielestäni viisi parhainta Disney-pahista. Eli tulossa siis viisi pahista, joista pidän kaikkein eniten. Jee! Listalle eivät ihan päässeet Yzma (Keisarin uudet kuviot), Gaston (Kaunotar ja Hirviö) ja Jafar (Aladdin).

5. Herttakuningatar 
elokuvasta Liisa Ihmemaassa

Herttakuningatar on hyvin äkkipikainen hahmo elokuvasta Liisa Ihmemaassa. Voisi sanoa, että hän on maanis-depressiivinen, sillä tunteentilat kiukusta iloisuuteen muuttuvat silmänräpäyksessä. Herttakuningattaren alaisiltaan vaatimat vaatimukset ovat kohtuuttomia, esim. ruusujen pitää olla punaisia, ja jos ne eivät ole, seuraa perinteinen rangaistus: "Pää poikki!!!!" Herttakuningatar huutaa jatkuvasti.

Pidän Herttakuningattaresta juuri hänen yllättävien tunteen vaihdosten takia. Herttakuningattaren kiukkua on hauska katsoa, ja hänen huutaessaan naama punaisena minua ainakin alkaa vain naurattaa. Parhaat kohtaukset ovat tietysti petangin peluu flamingoja ja siilejä avuksi käyttäen sekä oikeudenkäynti-kohtaus. Oikeudenkäynti on niin sekava ja "TÄH?" -kohtaus, että minunlaiseni tyttö rakastaa sitä, ainakin tänä päivänä. Pienenä en välittänyt elokuvasta oikeastaan ollenkaan.


4. Hades
elokuvasta Herkules


Voi Hades sentään! Hades on hahmo, joka on hyvinkin hauska. Hän murjaisee vitsejä aina silloin tällöin, eikä todellakaan ole vakava pahis. "Hei, miss' on mun fleda?" sutkaus pääsee Hadeksen suusta lopputaistelun aikana, kun Pegasos puhaltaa häneltä tulen pois päästä. Pienempänä itselleni mieluisin kohtaus oli, kun gigantit olivat marssimassa kohti Olymposta, ja Hades ilmestyy yhtäkkiä kuvaan osoittaen peukulla toiseen suuntaan kuin mihin gigantit ovat menossa ja sanoo: "Öö, Olympos on kyllä tuolla päin." Hirnuin siinä aina maha kippurassa. Ja taidan hirnua edelleen. :) Hades on huumorintajuinen ja sutkautteleva pahis, ja ansaitsee mahtavan hymynsä (yllä) ansiosta paikan numero neljä.


3. Scar
elokuvasta Leijonakuningas


Harkitsin pitkään edellistä "TOP-10 pahimmat Disney-pahikset" listaa tehdessäni, laitanko Scarin sinne. Onhan pienelle veljenpojalle valehtelu aika kamalaa, varsinkin, kun se aiheuttaa niin syvää syyllisyydentuntoa. Sitten tajusin, että minähän pidän Scarista, eikä hän loppujen lopuksi niin paha ole.

Scar on oikeasti "Drama Queen", niinkuin oikealla olevassa kuvassa väitetään. Näyttelemällä hän ensin saa Simban lähtemään elefanttien hautausmaalle, sitten Mufasan lähtemään pelastamaan Simbaa gnuiden jaloista, sitten hän saa Simban jättämään Jylhämaan ja loppujen lopuksi kertoo muille edellä mainittujen leijonien kuolemasta ottaen samalla vallan itselleen. Scar on elokuvan alussa Simballe niin ironinen, että ah! :)

"Sain leijonan osan kun aivoja jaettiin. Mutta raaka voima? Taisin unohtaa mennä siihen jonoon." Tämän hauskan toteamuksen Scar lausuu elokuvan alussa Zazulle. Pienenä minusta oli todella hykerryttävää, kun Scar sanoi Simballe tämän olevan hänen suosikki-veljenpoikansa. Simba toteaa tähän, että hän on Scarin ainoa veljenpoika. Ja tuolloin pikku-Anna alkoi nauraa täysillä. Hauskaa on myös elokuvan loppupuoliskolla, kun Scar laulaa kallon kanssa: "...pienet, suuret ja PÄÄSI kokoiset."


2. Kapteeni Koukku
elokuvasta Peter Pan


Kapteeni Koukku on aivan mahtava pahis! Hän on siitä erikoinen, että hänkin pelkää jotain (pahikset eivät usein pelkää juuri mitään...). Pahin uhka Kapteeni Koukulle on krokotiili, joka on jo saanut maistaa Koukun makua syömällä tämän toisen käden, eikä voi enää vastustaa tätä makuelämystä. Krokotiilin tullessa kuvioihin alkaa mahtava kellontikitys ja musiikki soimaan. Pelätessään tätä vihreää lieroa Koukku muuttuu hassuksi, ja pienenä nauroin ihan kybällä näissä kohtauksissa. 

Kapteeni Koukku on sellainen pahis, josta tietää, että hän ei varmasti onnistu pahanteossaan. Hän on jotenkin niin pöhkö, että hyvän tietää varmasti voittavan. Suomenkielinen dubbaus on onnistunut loistavasti, ja huudot "Simooooooo!!!!!" kaikuvat korvissani aina nähdessäni kuvankin tästä kapteenista. Mahtava mies!


1. Prinssi Juhana
elokuvasta Robin Hood


Prinssi Juhana on yksinkertaisesti ihan paras!! Tämä pahis on niin pöljä ja niin ihana ja niin söpö! Katsokaa nyt tuota kuvaa!!!! Minulle tulee heti "awww"-olo. Parasta prinssi Juhanassa on hänen ikävänsä äitiä kohtaan, joka ilmenee peukalon lutkuttamisena. Elokuvassa on monia kohtauksia, joissa prinssi Juhana on ihan paras tyyppi. Ylivoimaisesti paras kohtaus koko elokuvasta on, kun Robin Hood murtautuu prinssin huoneeseen tämän nukkuessa. Robin alkaa varastaa rahasäkkejä köyhille. Yksi rahasäkeistä on prinssin kainalossa nallena. Prinssin käsi on säkin ympärillä ja peukalo suussa. Robin Hood ottaa myös tämän säkin köyhille, jolloin prinssin peukalo joutuu ulos suusta, ja hän yrittää unessaan tavoitella sitä takaisin. Kasvot menevät ryppyyn ja kuuluu "nnn, nnn, nnn", kunnes Robin saa säkin itselleen, jolloin prinssin peukalo palaa takaisin suuhun, mielihyvä valtaa prinssin kasvot ja kuuluu "mmmmmmmmmmm". PARAS!!!!!!!!! Ja suomenkielinen ääni on aivan mahtava!!!!! Nyt en enää kestä, pitää lähiaikoina katsoa elokuva taas kerran!!!!!!!!! :)

Mitkä ovat teidän suosikki-Disney-pahiksenne? Yltääkö joku minun lemppareistanne listanne alkupäähän?

9 kommenttia:

 1. Prinssi Juhana on ihan paras!!

  VastaaPoista
 2. Pitää taas kattoo Robin Hood joskus...

  VastaaPoista
 3. Suurimmalla osalla olen samaa mieltä kanssasi. Scar, Kapteeni Koukku ja Prinssi Juhani ovat todellakin hyvät pahikset^^. Prinssi Juhani oli hauska kun katoin Robin Hoodia lapsena, ja Juhani on tosiaan söötti,kunse kaipaa äitiään. "Minulla on paha peukku" XD
  Mutta minusta myös parhaita pahiksia ovat myös Ursula Pienestä Merenneidosta, koska hahmo on huvittava ja hyvällä tavalla creepy pahis, ja hänen laulunsa "Poor souls" on mahtava laulu XD. Sekä Kaa Viidakkokirjasta on hyvä pahis, koska hän on karismaattinen, ja osaa puhua uhrinsa ympäri ja hänen hypnoosi on tosi siistii. Ja hänen laulunsa "Trust in me" on mainio. Lisäksi minä pidän käärmeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, unohdin mainita myös Edgardin Aristokateista. Edgar on myös suosikki pahikseni, koska hän, näin lyhyesti sanottuna, on painavin syy miksi nauroin Aristokateille pienenä. XD

   Poista
  2. Prinssi Juhana on aivan mahtava peukalon imemisineen! Häntä katsellessa ei voi olla nauramatta! Aristokattien Edgarin unohtaa melko usein pahis-listoilta, sillä hän ei ole koskaan ollut minusta uhkaava pahis millään muotoa, lähinnä vain huvittava. Vaikka Juhana, Koukku ja Herttakuningatarkin ovat huvittavia, tekevät he edes jotain pahoja asioita! No okei, eihän kissojen kidnappaus kaikkien eettisten sääntöjen mukaan mene, tai niiden murhayritys, mutta jostain syystä unohdan aina Edgarin. Mutta hän tosiaan ON mahtava ja naurattava pahis!

   Minusta Ursula on ollut aina vaan inhottava, ja hänen murjauttelemansa vitsit ovat vain karmineet minua. En ole osannut arvostaa häntä, vaikka hahmon luonne ja suunnittelu loistavia ovatkin! Kaa on hyvä pahis, mutta hän jää Viidakkokirjassa Shere Khanin varjoon. Shere Khan taasen on mahtava pahis syvine bassoäänineen ja julmuuksineen.

   Poista
 4. Tein oman Top listan Disney pahiksista :D https://pandablogit.blogspot.com/2020/03/top-10-parasta-disney-pahista.html

  VastaaPoista