13.3.2012

Who's the fairest of them all? 13.

Viimeisen kerran saamme kohdistaa katseemme seuraamaan neitojen kauniita kasvoja. Tällä kertaa kyse ei ole enää kilpailusta, vaan katsomme, mitä kilpailijoille kuuluu nyt, kilpailun jälkeen. Aloitamme seurannan neidosta, joka tippui ensimmäisenä, ja tippumisjärjestyksessä etenemme voittajaan asti.

Lähde: http://www.fanpop.com
Jane oli ensimmäinen kisasta putoaja. Hän tippui heti kasvokuvan jälkeen. Mutta mitä Janelle kuuluu nyt? "Tarzanin luo palattuani päätin, että nyt minun on vihdoin aika tutustua tähän viidakkoon. Olen aikaisemmin tuntenut siitä vain murto-osan. Niinpä lähdin patikkaretkelle viidakon halki ja olen löytänyt sieltä vaikka mitä uskomattomia paikkoja. Vesiputouksen seutu on minusta loistavin alue jo senkin takia, että aurinko paistaa sinne valovoimaisesti eniten. Olen tutkimusmatkallani luonnostellut vihkooni erilaisia kasveja ja eläimiä; ehkä teen jonakin päivänä niistä kuvakirjan."

Entäs mitkä fiilikset Janelle jäi kilpailusta? "Loppujen lopuksi olen hyvin tyytyväinen etten joutunut kilpailemaan yhtään pidempään. Muiden tyttöjen kuvat olivat niin upeita, että en olisi millään pärjännyt niille. Paitsi ehkä Lumikille. Jokin kilpailuhenkisyys minuun tarttui, ja jos vastaavaa kisaa järjestetään joskus tulevaisuudessa, osallistun siihen varmasti!"

Lähde: http://www.3garnets2sapphires.com
Toiseksi kisasta putosi ihana Lumikki. Hänen ruoanlaitto-harrastuksestaan kertova kuva ei vakuuttanut lukijoita, joten hän sai häädön. "Kisasta pudottuani olin hyvin pitkään masentunut," Lumikki kertoo. "Prinssinikään ei ollut kotona lohduttamassa minua, sillä hän oli kuukauden mittaisella edustusmatkalla Ruotsissa. Sitten yhtenä kauniina päivänä sain seitsemältä kääpiöltä kirjeen. Silloin tajusin, että ehkä oloni paranisi, jos menisin heidän luokseen. Ja kuinka oikeassa olinkaan! Metsän rauhassa kaikki surut kaikkoavat. Olin kääpiöiden luona helmikuun loppuun asti, jolloin palasin linnaani. Kääpiöiden kanssa sain rauhassa tehdä ruokaa ja leipoa piirakoita, sekä tietysti tanssia!"

Miltä sinusta tuntuu nyt ajatella kilpailua? "Mieluiten olisin ajattelematta. Kun kuulen jonkun puhuvan kauneudesta, jokin pieni pala kurkussani nytkähtää. Enää en kuitenkaan masennu, ja olen oikein onnellinen Tianan puolesta. Melkein oikea tyttö voitti."

Lähde: http://www.freewebs.com/miss_megara/humph.jpg
Juhlapukukierroksen jälkeen kolmantena kisasta tippui Kreikan ihme Megara. Megara ei olisi aluksi suostunut ollenkaan tapaamaan meitä uudestaan, mutta suostuttelujemme jälkeen hän antoi kuin antoikin periksi. Mitä olet puuhannut kisasta putoamisen jälkeen? "Siis mähän en ollenkaan ees muistanu, että oisin ollu jossain kisassa messissä. Tai muistan, itse asiassa osallistuin Ateenassa Miss Kreikka -kisoihin. Ja siis mähän tulin siinä kisassa toiseks. Että arvatkaa oonko onnellinen? Ja että muistanko jotain typerää kisaanne? Hmph."

Selvä. Et ole vieläkään nyppinyt kulmakarvojasi? "Pää kii! Mun kulmakarvat on niin täydelliset, et ootte vaan kateelliset niistä!"

Tarkoitukseni oli kysyä, että mitä mieltä olet kisan tuomaroinnista? "Tuomari oli ihan surkee. Siis sehän suoraan sanottuna lato sellasta tekstii kaikista typyistä, et äänestäjille ei jääny muuta vaihtoehtoo kuin äänestää sen tuomarin mielest heikoinpana olevaa jatkoon. Tuomari ei osannu ollenkaan puhua asiaa. Täyttä potaskaa koko juttu!"

Lähde: http://rapunzelpictureparadise.wordpress.com
Muovisissa talvivaatteissa esiintynyt Tähkäpää tippui neljäntenä, ja jäi samalla kisassa yhdeksännelle sijalle. "Olen aina rakastanut maalausta, ja rakas harrastukseni sai taas jatkua kotiin palattuani," kertoo Tähkäpää. "Viime aikoina olen keskittynyt maalauksissani kukka-asetelmiin, ja kenties minusta joskus tulee Vincent van Goghin tasoinen maalaaja!!! Erityisen kiinnostunut olen ruusuista, niitä on niin hankala maalata!"

Tähkäpää, kuka sinun mielestäsi olisi saanut voittaa kilpailussa? "Aluksi tahdon sanoa, että Tiana on minusta todella kaunis ihminen, ja hänellä on myös aivan mahtava luonne. Siinä mielessä hänen voittonsa oli oikeutettu. Itse olisin kuitenkin valinnut kauniimmaksi naiseksi Pocahontasin. Hänen ensimmäinen kuvansa oli aivan mykistävä. Toisaalta myös Aurora oli mielestäni todella kaunis klassisella tavalla."

Lähde: http://www.wired.com
Arielin kohtaloksi koitui kenties se, ettei hänen lempiruokaansa saatu kuvaan mukaan. Niinpä Ariel sijoittui kisassa kahdeksanneksi, eli hän putosi viidentenä. Punaisilla hiuksillaan meidät hurmannut Ariel kertoi kuulumisiaan näin: "Ihana Eric otti minut todella ihanasti luokseen, ja kertoi minun olevan se oikea maan kaunein tyttö. Ja niin minä taidan olla hänelle ja se riittää. Kuluneiden viikkojen aikana olen syönyt hyvin, jotta minua ei enää voitaisi sanoa anorektikoksi. Olen myös liikkunut hyvin paljon, sillä pitäähän se syömänsä ruoka myös kuluttaa, ettei ihan pullukaksi muutu. Olen harrastanut joogaa ja pilatesta sekä tietysti uintia. Kerran uidessani meressä jalkaani oli tarttunut merisiili! Onneksi se kirpaisi vain vähän."

Mitä mieltä olet äänestäjistä, Ariel? "Äänestäjät tekivät kyllä suuren urakan, kun jaksoivat viikko toisensa perään äänestää heidän mielestään huonoimman tytön pois. Toki äänien määrä loppua kohden väheni. Miksei väheneminen sattunut vielä minun kisassa ollessani, niin minua ei ehkä olisi pudotettu? Huomasin muuten, etten ollutkaan kisan ainoa punapää. Megaran hiuksissa on mielestäni pieni vivahde punaiseen. Hyvä me!"

Lähde: http://media.washtimes.com
Kuudentena kisasta putosi Tuhkimo. Hän tuli kisassa seitsemänneksi. Tuhkimo putosi tanssikuvan jälkeen, sillä hänen kuvassaan ei nähty sielukkuutta. Tanssimiseen liittyy myös Tuhkimon uusi... työ? "Hahaha, tiedän, että te kaikki ajattelette heti, miksi prinsessa tekee töitä. Kisan aikana tajusin kuitenkin, miten tylsiä kenkiä kaikki kilpailijat pitivät päällään. Niinpä ajattelin, että miksen perustaisi omaa kenkäkauppaa? Aloin sitten suunnitella kenkiä, joista lasiset ovat asiakkaitteni ykkössuosikki. Itse pitäydyn suunnittelupuolella ja annan hiirten tehdä varsinaisen myyntityön. Myynnistä ansaitsemani varat menevät suoraan hyväntekeväisyyteen Intian köyhille lapsille."

Mikä oli lempikuvasi kaikista mahdollisista kuvista? "Omista kuvistani pidin eniten talviasu -kuvasta. Jos kaikkien muidenkin tyttöjen kuvat otetaan mukaan, niin kyllä Bellen juhla-asu kuva oli ainutlaatuinen. Jollakin tasolla pidin myös Janen ainoasta kilpailukuvasta. Tyttö näyttää siinä luonnettaan!"

Lähde: http://blogs.sfu.ca
Kuudenneksi kisassa tuli Mulan. Hänen hääpuku-kuvansa ei onnistunut hurmaamaan äänestäjiä. "Kotiin palattuani tajusin, että ehkä tällainen hempeily ja kuvien ottaminen ei ole minua varten. Kaipasin jotain toimintaa. Niinpä palasin takaisin armeijan vihreisiin. En ollut kerennyt olla siellä kovinkaan pitkää aikaa, kun minut nimitettiin kersantiksi ja sain johdettavakseni pienen mutta pippurisen lauman vasta-alkajia. Tunnen olevani kotonani täällä maskuliinisessa ympäristössä, vaikka välillä miehien käytöstavat ällöttävät minua. Olen ottanut Mushun mukaan, sillä kuvien tärvelemisestä huolimatta hän on oivallinen apumies ja hyvä ystävä."

Mikä oli mielestäni kaikkein paras kuvausteema? Entä inhottavin? "Kaikista pöljin kuvausteema oli mielestäni hääpukukuva. Se ei onnistunut oikein kellään. Toisaalta myös se, että tyttöjä vaadittiin pussaamaan jotain miestä, meni minusta liiallisuuksiin. Kuvien ottaminen on vaikeaa jo ilman näkyvää hellyydenosoitusta. Paras kuvausteema oli mielestäni eläinkuva. Kilpailijoiden kuvat olivat todella hassuja ja upeita siinä vaiheessa kisaa. Itse ottamistani kuvateemoista paras oli harrastuskuva."

Lähde: http://2.bp.blogspot.com
Viides sija tuli Auroralle. Hänen sukulaisuussuhteita ilmentävä kuvansa ei ollut jättipotti. "Kisan jälkeen kotiin palattuani vastaanotto oli mitä juhlavin. Palaamispäiväni iltana vietettiin suuret juhlat, jossa ammuttiin ilotulituksia ja kaikki saivat mahansa täyteen marjaisia ruokia. Loppukilpailun ajan nautin olostani kotona; pääsin marjametsälle eläinystävieni kanssa, leikimme hovin kanssa kuurupiiloa metsässä ja järjestimme jopa rusettiluistelu tapahtuman koko valtakunnalle. Kaikki on siis niinkuin aina ennenkin kotona. Aprillipäivästä lähtien minulla on tarkoituksena lähteä vierailemaan kaikkien kisassa saamieni ystävien luona."

Tästä tulikin mieleeni, että kilpailun aikana ei käsitelty ollenkaan teidän neitojen elämää talossa kuvien ottamisen ulkopuolelta. Millaista oli olla yhdentoista muun tuiki tuntemattoman neidon seurassa? "Itse asiassa tunsin Lumikin jo entuudestaan. Meidän kuningaskuntamme ovat toistensa naapureita. Oli todella harmi, että hän tippui kisasta niin varhaisessa vaiheessa. Tulimme kuitenkin kaikkien tyttöjen kanssa mainiosti toimeen. Janeen en ehtinyt tutustua kunnolla, koska hän tippui niin nopeasti. Ja kyllähän meidän tyttöjen kesken oli jakaantumista pariin porukkaan. Itse viihdyin parhaiten Lumikin, Tähkäpään, Bellen ja Tuhkimon seurassa."

Lähde: http://assets.kaboose.com
Eläinystävä-kuvassa pokka petti Jasminen tiikeriltä. Niin Jasmine sai tyytyä sijaan neljä. Kuinka ollakaan, hän ei näytä nyt kisan jälkeen olevan ollenkaan vihainen, vaikka kisan aikana näytti monesti siltä. "Tajusin itsekin jälkeenpäin, että taisin näyttää melko usein nyrpeää nenää. Asiaa käsiteltyäni ymmärsin, että se johtui stressistäni. Kaikilla kotona oli niin kovat odotukset minusta kilpailun voittajana, eniten tietysti minulla itselläni, että stressasin siitä hirveästi. Nyt kotiin Aladdinin kainaloon päästyäni pääsin viimein rentoutumaan. Aladdin vei minut kotiintulopalkinnoksi matkalle maailman ympäri, tietysti taikamaton kyyditsemänä. Pyramidit ovat aivan ihmeelliset, puhumattakaan Kiinan muurista!"

Mikä oli sinusta paras kokemus kisan aikana? "Kyllähän kaikkein mielenkiintoisin kokemus oli se, että sai olla Suomessa. En ole ennen ollut niin pohjoisessa maassa, enkä ole ennen nähnyt niin paljon lunta! Mielenkiintoista oli tutustua salmiakkiin ja saunaan. Olette te suomalaiset aika sisukasta kansaa!"

Lähde: http://images4.fanpop.com
Kolmanneksi kisassa tuli Pocahontas. Hän tippui epäonnistuneen suudelman jälkeen. Miten intiaanin elämä on sujunut kisan jälkeen? "Minusta oli todella raskasta palata kylääni, sillä tiesin ruokapulan olevan suuri. Kylässä minut otettiin kuitenkin riemumielin vastaan. Palaamiseni jälkeen oli kulunut ehkä kaksi yötä, kun kyläämme saapui suurmies Washingtonista. Tämä mies oli seurannut kisaa, ja hän oli liikuttunut kylämme ahdingosta. Niinpä hän ojeni auttavan kätensä, ja lupasi järjestää meille ruoka- ja asumisapua vuosiksi eteenpäin. Olen siis tarttunut tuumasta toimeen ja alkanut valmistella kylässämme asioita pian saapuvaa apua varten. Kaikki menee siis oikein hyvin."

Oliko sinusta kisassa jotain kritisoitavaa? "Mielestäni kisa sujui oikein hyvin. Minusta oli kuitenkin epäreilua, että äänestystapaa muutettiin kisan puolivälissä. Minua jäi säälittämään ne alkupään kisaajat, jotka eivät saaneet yhtäläistä mahdollisuutta päästä jatkoon kuin muut. Kritisoisin ehkä myös sitä, että tuomarin puheesta kävi ilmi se tietty länsimainen ihanne, jota kuvien odotettiin edustavan. Hymyilevä, virheetön nainen. Pienestäkin pikkusormen väärin asettelusta tuli heti sanomista."

Lähde: http://images2.fanpop.com
Toiseksi kisassa tuli Belle. Hänen laulunsa ja oma valitsema kasvokuvansa eivät vakuuttaneet äänestäjiä. "Kisan jälkeen en ole ehtinyt tehdä paljon mitään. Olen silti päässyt aloittamaan hieman omaa kirjaa. Kirjat ovat olleet aina intohimoni, ja nyt päätin kirjoittaa sellaisen itse. Aion kysyä kaikilta kyläläisiltämme heidän tarinoitaan, ja muokata niistä ranskalaisen sisimpää kuvaavan bestsellerin. Aika kova tavoite, mutta onneksi minulla on luppoaikaa, kun en kerran kisaakaan voittanut."

Miltä sinusta tuntui kisan päätyttyä jäädä kakkossijalle? "Kakkossijalle jääminen ei niinkään sureta minua, sillä olenhan sentään kakkonen. Se on aika kova saavutus! Tietysti heti kisan loputtua minua harmitti kovastikin, kun olin päässyt niin pitkälle. Viikon kuluessa harmitus on kuitenkin muuttunut iloksi. Tiana ansaitsi voittonsa täysin, ja ehkä hänen valitsemisensa henkii nykypäivän tasa-arvoisuutta ja hyväksyvää ilmapiiriä."

Lähde: ???
Kisan voitti ihana Tiana aurinkoisella hymyllään. Miten viikko voittamisen jälkeen on sujunut? "Kaikkialta on oltu minuun yhteyksissä, ja minua buukataan jatkuvasti eri mainoksiin ja vierailijaksi ohjelmiin. Minun on jopa pitänyt hankkia manageri kaikkien hommien selvittämiseksi. Alkuhässäkästä johtuen en ole vielä voinut palata New Orleansiin, sillä minun on pitänyt lähteä Suomen kiertueelle esittelemään itseäni. Ensi viikonloppuna askeleeni johdattavat minut Naveenin luokse, jossa saamme olla hetken rauhassa kahdestaan. Tulevaisuuden suunnitelmana on, että tämän kevään teen töitä kisan voiton takia eri puolilla maailmaa. Kesällä aion kuitenkin palata takaisin New Orleansiin ravintolaa pyörittämään ja normaaliin elämään, ja kauneuden työt saavat jäädä unholaan."

Mitä neuvoja annat samantapaisissa kisoissa voittajaksi haluavalle? "Ensinnäkin ole oma itsesi. Muista hymy ja se suora ryhti. Älä pelkää tuoda kuvissa ilmi omia kiinnostuksen kohteitasi. Minun hullaannuksestani sammakoihin tuli se hitti, jonka takia minut halutaan nyt töihin kaikkialle. Ole myös ystävällinen kaikille mahdollisille vastaasi käveleville ihmisille. Ja ennenkaikkea muista nauttia elämästäsi!"


Tässä oli kaikki vuoden 2011 ja 2012 Ken on maassa kaunehin? -sarjan tekstit. Toivottavasti nautitte tästä mahtavasta kilpailusta. Viimeisenä tuomarin toiveena onkin, että jos jaksatte, niin voisitteko antaa palautetta koko tästä spektaakkelimaisesta sarjasta. Mikä oli hyvää, mikä huonoa? Ja voisiko ajatella, että jos blogi on vielä pystyssä vuoden päästä, niin sarjassa ilmestyisi uusi kausi (jaksaisitteko lukea?)? Ennen kaikkea kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille ja äänestäjille!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti