1.2.2019

Syömmein sinua kaipaa, lyö ei muille nyt tuo.

Oikein ihanaa helmikuuta kaikille! Nyt kun minulla on vielä aikaa istua tietokoneen äärellä kirjoittelemassa (kts. tammikuun teksti), niin polkaistaanpas vielä ainakin yksi lukijakysely käyntiin. Olen perinteisesti huomioinut ystävänpäivän blogissani jollain tavalla, ja tänä vuonna se huomioidaan lukijakyselyn koontitekstillä. Tekstin pyrin siis julkaisemaan 14.2., joten vastausaikaa kyselyyn on sunnuntaihin 10.2. asti, jotta kerkeän koontitekstin näpytellä. Aika lyhyt vastausaika, mutta te olette onneksi näppäriä vastailemaan! ;) 

Mutta mistä aiheesta tämänkertainen lukijakysely sitten on? Ystävänpäivän kunniaksi haluan tällä kertaa tietää, mitkä ovat teidän suosikkinne Disneyn ja Pixarin -elokuvissa nähtävistä pareista. Pareilla tarkoitan tässä yhteydessä nyt parisuhdetta romanttisessa mielessä, en ystävyksiä tai muita parivaljakoita. Kuka pareista on söpöin, ihanin tai esimerkillisin? Mitkä ovat parhaat parit ja miksi? BONUS-kysymyksenä vielä jatkopohdintaa: keiden samasta tai eri elokuvista olevien hahmojen tulisi sinusta kuulua yhteen? Keiden välillä haluaisit nähdä romanssin? ;)

Odotan vastauksianne jo innolla! Ja KIITOS taas kaikille, jotka viitsivät tähänkin kyselyyn vastata!

(Minun suosikkini Disneyn pareista on luettavissa täällä, ja samanlainen listaus Pixarin pareista on luettavissa täällä.) 

12 kommenttia:

 1. Oi tätä pitääkin miettiä... Ainakin Tähkäpää ja Flynn Rider ovat jotenkin todella osuva pari. Tarpeeksi samanlaisia vauhdikkaalta luonteeltaan, mutta kuitenkin myös erilaisia. Toisena voisin mainita Disneyltä Mulanin ja Shangin, jotenkin todella kiinnostava ja sellainen maltillinen pari. Ei sellainen perinteinen prinsessatarinoiden rakkautta ensisilmäyksellä, vaan vähän hitaammin lämpenevä :D.
  Pixarilta täytyy totta kai mainita Wall-e ja Eva! Tämä kaksikko on melko vastakohtainen, mutta älyttömän söpö ja näiden suhde kestää kyllä mitä tahansa. Viimeisenä sanoisin vielä Carlin ja Ellien. Tässä on sellainen sielunkumppani-tyyppinen parisuhde. Ovatkohan Wall-e ja Eva eläkeläisinä samanlaisia?

  Minusta olisi kiinnostava nähdä joidenkin pahisten välillä romanssi. Tai sitten hyviksen ja pahiksen välillä :D. Olisiko vaikkapa Scarille löytynyt joku yhtä julmia arvoja omaava kumppani...?

  VastaaPoista
 2. Nyt löytyi mielenkiintoinen kyselyidea. Rakastan romantiikkaa, etenkin animaatioromantiikkaa. Monia suosikki parituksia on paljon, mutta disney klassikoista on vaan muutamia.

  1. Belle ja Hirviö (Adam): Tää pari on ehkä outo, mutta syy miksi pidän tästä, on että tässä parissa hyväksytään toisen erillaisuus, ja samalla rakkaus muuttaa Hirviön kiltiksi ja hurmaavaksi. Ja etenkin kun Belle tunnistaa Hirviön ihmismuodossakin.

  2. O'Malley ja Herttuatar: Rakastan kissoja, ja siksi Aristokatit oli oma suosikkini lapsesta asti. Thomas ja Herttuatar on niin suloinen pari, ja O'Malley ei todellakaan ole mikään ilkeä isäpuolihahmo Herttuattaren pennuille. Ja mahdolllisesti näille kahdelle voisi syntyä uusia poikasia. (Minulla onkin oma versio heidän lapsesta)

  3: Judy ja Nick: Vaikka nämä kaksi ei alkuunkaan ollut pari, niin monet fanit ovat parittaneet heitä, ja aloin itekkin pitämään heistä yhdessä. Heillä on niin vahva side, että heille ehkä voisikin syntyä romantiikkaa.

  4. Robin Hood ja Marian-neito: Ehkä maailman suloisin kettupari. He ovat tunteneet toisensa jo lapsena, ja jo isoinakin he rakastivat toisiaan, ja oli onni että he päätyivät lopulta naimisiin.

  5. Aladdin ja Jasmine: Vaikka olen yhä kateellinen Aladdinille, niin silti hän ja Jasmine sopii hyvin yhteen. Jasminea ei haittaa että Aladdin oli ensi köyhä katurotta, ja Aladdin ei tosiaankaan rakasta Jasminea vain siksi että tämä on prinsessa. Onneksi nämäkin päätyivät naimisiin, vaikkakin vasta jatko-osassa.

  6. Ariel ja Erik: Vaikken usko rakkauteen ensisilmäyksellä, niin Ariel ja Erik on kyllä poikkeus. Ja Erik on myös prinssi, joka päihitti pahiksen, ja jopa tutustui Arieliin, eikä heti harkinnut naimisiin menoa.

  7. Bernard ja Bianca: Vaikka aluski en oikein välittänyt tästä parista, niin nykyään ajattelen että nämä kaksi tosiaan ansaitsevat toisensa. He seikkailevat yhdessä, luottavat toisiinsa, ja heidän sidettään ei tunnu mikään pilaavan. Heidä uskollisinta paria saa hakea.

  8. Simba ja Nala: On sööttiä kuinka nämä kaksi ovat tunteneet toisensa pennusta asti, ja kuinka heille aikuisena syntyi romanssi. Ja laulu, Can you fell the love tonight, on heidän kautta yks mun suosikki disney-lauluja.

  9. Bambi ja Faline: Suloisin peura pari ikinä. Heidän rakkautensa on niin vahva ettei edes Ronno, tai Ihminen pysty erottamaan heitä.

  10. Wall-E ja Eva: Vaikka roboteilla ei oikeassaelämässä voi olla romanssia, niin Wall-E ja Eva rikkovat ihanasti tätä logiikkaa. He ovat alaltaan erillaisia, ja silti he välittävät toisistaan, ja uhraavat itsensä toisen puolesta.

  11. Woody ja Bo-Peep: Vaikka he ovat vain leluja, niin silti he ovat sööttejä yhdessä. Cowboy ja paimentyttö, kuinka suloinen idea? X3 Harmi että tää pari erkani Toy Story kolmosessa.

  12. Tarzan ja Jane: Yksi kuuluisimpia parituksia ikinä. Jane on hienostunut englantilainen neti, ja Tarzan viidakkomies, ja silti he välittävät toisistaan kovasti, ja Jane jopa luopuu hienostuneesta elämästään ollakseen Tarzanin kanssa.

  siinä oli muutama lempi pari.

  VastaaPoista
 3. Paras romanttinen pari Disneyltä on aina ollut ja tulee aina olemaan Belle ja Hirviö. Heidän välinen suhde on kaunis, uskottava, ainutlaatuinen ja toimii loistavana osoituksena sisäisen kauneuden sekä hyvyyden merkityksestä. Kaiken sen jälkeen, mitä he ovat kokeneet ja oppineet yhdessä, elokuvan onnellinen loppu jaksaa aina tuntua yhtä ansaitulta heidän kohdalla. Iso plussa siitä myös, ettei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, vaan heidän suhteensa annettiin kehittyä kunnolla. Muita hyviä pareja ovat Aladdin ja Jasmine, Flynn ja Tähkäpää, Robin ja Marian sekä Pixarin puolelta Carl ja Ellie (se alku jaksaa aina itkettää hurjasti!).

  Ja mitä tuohon bonuskysymykseen tulee, niin Nick ja Judy on kyllä ehdoton henkilökohtainen suosikkini. Heidän suhteensa Zootropoliksessa oli niin kauniisti ja inhimillisesti kuvattu sekä heidän hahmokemiansa klikkasivat niin hyvin, että on oikein helppo kuvitella heiden välille syttyvän säpinää. Kiinnostaisi kovasti nähdä, miten heidän ystävyytensä parhaat puolet pääsisivät loistamaan romanssissakin. Kanineidon ja ketturentun huumorintajun tuntien siitä irtoaisi varmasti myös monia hellyyttävän hauskoja hetkiä.

  VastaaPoista
 4. Ohooo, vai tällainen kysely! Pitänee vastata, kun ei omassa elämässä romantiikkaa ole.. XD
  Täytyy sanoa, ettei tämäkään nyt ihan helppo tehtävä ollut. Ei tullut mieleen, että no SE PARI kyllä saa aikaan onnenkyyneliä! Mutta kyllä niitä söpöjä pareja muistia perkaamalla alkaa löytyä. :)
  - Wall-E ja Eva. Tämä pari on söpöistä söpöin!!! Joskus ei tarvita paljoa, jotta on aivan toisen lumoissa. Ja miten uskollinen Wall-E on! Ah!
  - Carl ja Elli. Vaikka suurimman osan leffan ajasta Elli on jo kuollut, on heidän tarinansa koskettava. Ja jälleen kerran tuo uskollisuus on ihanaa, sekä parin luonteiden erilaisuus. Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa!
  - Anna ja Kristoff. Tämän parin listoilleni saa molempien hahmojen hyvä sydän sekä persoonallisuus sekä se, että leffassa tämä tarina ei ole pääosassa. ;)
  - Jasmine ja Aladdin. En kai minä heitä nyt voi jättää pois! Tässä parissa koskettaa erityisesti se, että kliseisesti rakkaus voittaa erilaisten taustojen tuomat haasteet!
  - Flynn ja Tähkäpää. Tykkään, että pitää vähän mennä vaikeita aikoja läpi, ennen kuin tulee hyvä loppu. :D Molemmat on hienoja hahmoja.
  - Tarzan ja Jane. Ne ei erityisesti liikuta minua, mutta haluan itselleni Tarzanin, joten siksi tämä on osa lempiparejani. XD

  BONUS: UUUUU!! Tällainen on aina ihan parasta, siis parittaa niitä, jotka eivät (vielä) ole tunnistaneet romanttisen rakkauden kipinää sisältään. Mutta tuleeko mulle nyt Disneyn tai Pixarin leffoista mitään mieleen...? Heh.. *nolostunut lukija*

  VastaaPoista
 5. Mun lemppariparit on:
  1. Simba ja Nala: Söpöin leijonapari ikinä. Eläimistä olen aina tykännyt.
  2. Erik ja Ariel: Monen vaiheen ja äänenmenetyksen jälkeen he saavat lopulta vihdoin toisensa.
  3. Thomas O'Malley ja Herttuatar: Kissat ovat vain niin söpöjä ja pennut vielä lisäksi.
  4. Perttu ja Maija Poppanen: Hauska pariskunta varsinkin siinä maalauskohtauksen alussa.
  5. Adam ja Belle: Kaunottaren ja Hirviön tarinasta ei vain voi olla pitämättä.
  6. Mowgli ja Shanti: Pari on ehkä vasta adout 12-vuotiaita on se aika selvästi näkyvillä.
  7. Prinssi ja Tuhkimo: Sama kuin Kaunottaren ja Hirviön tarinan kanssa. Se on upea tarina.
  8. Prinssi ja Lumikki: Sama kuin Tuhkimon kanssa. Se on upea tarina.
  9. Pongo ja Perdita: Söpö dalmatilaispariskunta.
  10. Aladdin ja Jasmine: Aladdin on yksi lemppareitani ja toimii aina.
  11. Topi ja Kiki: Söpö kettupariskunta.
  12. John Smith ja Pocahontas: Kaunis intiaanineito ja komea englantilainen mies. Mä tykkään.
  13. Pikku Kananen ja Sini: Ne kaksi ovat todella söpöjä.
  14. Salama ja Salli: Todella kiva autopariskunta.
  15. Kengu ja Ruu: Mikä olisi söpömpää kuin äidin ja pojan rakkaus. Vaikka kyse oli sitten ihan pehmolelukengurusta.
  16. Peter ja Leena: Selvä teiniromanssi.
  17. Rouva Jumbo ja Dumbo: Äidin ja pojan rakkaus on suloista. Ja varsinkin pikkuinen norsu.
  18. Tarzan ja Jane: Kuka nyt ei ihastuis siihen uljaaseen viidakkomieheen.
  19. Herkules ja Megara: Ei mikään perinteinen sankaripari mutta tykkään Megaran epävarmuudesta siitä että sydän särkyisi uudestaan.
  20. Kulkuri ja Kaunotar: Koirat ovat kivoja ja ne kaksi ovat yhdet söpöimmistä.
  21. Philip ja Aurora: Sama kuin Lumikki kanssa. Se on upea tarina.
  22. Woody ja Bo Peep: Kuin lännenleffasta konsanaan.
  23. Bambi ja Faline: Peurat ovat kauniita eläimiä.

  BONUS: Näin äkkiseltään sanoisin tulevat mieleen vain Gepetto ja Sininen Haltijatar ja Tare ja Boo.

  VastaaPoista
 6. Tällaista kyselyä olen odottanut, mutta taas kerran törmään siihen ongelmaan, että asioiden perustelu tuottaa minulle pikkasen vaikeuksia. Katsotaanpa, miten onnistun tällä kertaa.

  Minun ehdoton suosikkiparini Disneyn tuotannossa ovat Tiana ja Naveen. On niin ihanaa ja ihmeellistä, kuinka ne leffan alkupuolella suorastaan vihaavat toisiaan ja sitten rakastuvatkin toisiinsa peräti niin suuresti, että Naveenkin on valmis menemään naimisiin väärän naisen kanssa auttaakseen Tianan haavetta toteutumaan. Ja se kohtaus, jossa ne paljastaa tunteensa toisilleen, on niin liikkis. Harmittaa kovasti, kun Olipa kerran-sarjassa Tianan ja Naveenin tarina oli muutettu rakkaustarinasta kaveritarinaksi (tai siltä se minusta ainakin vaikutti).

  Tykkään siis sellaisista rakkaustarinoista, jotka alkaa vihasta ja päättyy rakastumiseen. Tykkään myös teiniromansseista, ja siksi suosikkipareihini lukeutuvat myös Taran ja Elena Hiidenpadasta sekä aiemmin mainitut Pikku Kananen ja Sini. Teiniromansseista puhuttaessa voisin kai ilmiantaa myös suosikkiparejani Disneyn tv-sarjoista: Kim ja Ron (Kim Possible), Jake ja Rose (Jake Long - amerikkalainen lohikäärme), Stitch ja Angel (Lilo ja Stitch-sarja), Henry ja Violet (Olipa kerran), Finias ja Isabella sekä Ferb ja Vanessa (Finias ja Ferb).

  Kim ja Ron ovat Simban ja Nalan tavoin tunteneet toisensa lapsesta asti, ja on mielenkiintoista seurata, kuinka niiden välille myöhemmin muodostuu romanssi, vaikka ne on keskenään niin erilaisia. Jaken ja Rosen rakkaustarina on tosi traaginen, mutta siihenkin saadaan sitten lopulta onnellinen loppu. Stitch ja Angel on tosi söpöjä yhessä, samoin kuin Henry ja Violet (ne olikin ainoa pari, josta oikeasti tykkäsin Olipa kerranissa; harmi vain, ettei Violetin hahmoon viitsitty kunnolla syventyä siinä).

  Toisten kommenteissa mainituista pareista suosikkeihini kuuluvat myös Simba ja Nala, Herkules ja Megara sekä Wall-E ja Eva. Simba ja Nala ovat niin söpöjä yhdessä, ja tykkään itsekin Can You Feel the Love Tonight-laulusta aivan älyttömästi. Wall-E ja Eva on kans söpöjä yhdessä, ja Herkuleksen ja Megaran tarinassa on mukavasti draamaa.

  Painajainen ennen joulua-elokuvan Jack Skellington ja Sally kuuluvat myös suosikkeihini paitsi siksi, että ovat kiva hirviöpariskunta, myös siksi, että pidän vielä sellaisistakin rakkaustarinoista, joissa rakkaudenkohde vaikuttaa aluksi saavuttamattomalta, mutta sitten ne saakin toisensa. Jackin ja Sallyn lisäksi vastaavanlainen rakkaustarina on myös aiemmin mainitsemillani Wall-E:lla ja Evalla, Finiaksella ja Isabellalla sekä Ferbillä ja Vanessalla. Ja tietenkin sellainen rakkaustarina on myös Kenailla ja Nitalla Karhuveljeni Koda-leffan kakkososassa. Kenai ja Nita kuuluvat myös suosikkeihini, ja Karhuveljeni Koda 2 on muutenkin yllätävän hyvä jatko-osaleffaksi.

  Mitä bonuskysymykseen tulee, niin itsekin olen sitä mieltä, että Judy Hoppsin ja Nick Wilden välillä sais olla romanssi. Lisäksi haluaisin nähdä romanssin Inside Outista tuttujen Inhon ja Kiukun välillä, koska... noh, tarvitseeko sitä edes perustella. Siinä on kaksi niin samanlaista tunnetta että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään Stitch x Angel (Seireeni) parista. X3

   Poista
 7. Jatkan vielä tuota bonuskysymysvastaustani kertomalla, että olen tässä kyselyssä varmaan ainoa, joka toivoo romansseja pahisten välille. Hyviä pahispareja minun mielestäni olisivat Lady Tremaine ja Frollo sekä Gothel ja tohtori Facilier.

  VastaaPoista
 8. Mun lempiparit:
  - Belle ja hirviö/Adam
  Kumpikin arvostaa sisäistä kauneutta.
  - Tähkäpää ja Eugene
  Täydelliset toisilleen
  - Anna ja Kristoff
  Tästä parista ei vaan voi olla tykkäämättä. Kristoff sopii Annalle paljon paremmin kuin Hans.
  Sitten se bonuskysymys. Shippaaminen ei oo mun juttu, mutta vastaan tähän kuitenkin.
  -Jafar ja Pahatar
  En osaa kuvitella täydellisempää pahisparia.
  - Uudesta Ducktalesista Tepa ja Hupu/Dewey (sininen)
  Ilmiselvä teiniromanssi.
  - Zira ja Scar
  Näillä leijonilla on jo asia, joka yhdistää niitä, kumpikin vihaa Simbaa. Scarilla ja Ziralla on myös aika samanlainen luonne.

  VastaaPoista
 9. Voisin kerrankin osallistua tällaiseen kyselyyn, kun Disney-parit ovat sydäntä lähellä.

  Ehdoton suosikkiparini on edelleen Belle ja Hirviö. Pidän niin paljon siitä, miten heidän suhteensa etenee melko uskottavasti kohti molemminpuolista ymmärrystä ja rakkautta, vaikka lähtökohdat eivät olekaan parhaat mahdolliset. Tanssiaiskohtaus on yksi romanttisimpia elokuvakohtauksia ikinä.

  Toinen ihana pari on Tarzan ja Jane. Tämänkin parin kohdalla pidän siitä, miten rakkaus ei roihahda heti, vaan pari tutustuu toisiinsa ensin. Tosin jo heidän ensikohtaamisellaan parin välillä on selvää kemiaa. Heidän ensisuudelmansa on myös todella suloinen.

  Kolmantena mainitsen Tähkäpään ja Eugenen. Tämän parin suhde etenee nopeasti, mutta I See the Light -kohtauksen nähdessään ei voi kuin uskoa heidän rakkauteensa. On koskettavaa, kun Eugene uhraa itsensä Tähkäpään puolesta, ja repliikit "You were my new dream" "And you were mine" ovat jotakin sanoinkuvaamattoman kaunista.

  Pixar-pareista en yleisesti ottaen niin paljon välitä, mutta Carl ja Ellie ovat todella suloinen pari. Pelkästään alun kohtaus saa katsojan välittämään parista ja Ellien kuolemasta, ja on todella hienoa, miten Ellie on tapahtumissa mukana haudan takaakin. Lopulta ei ole niin tärkeää, etteivät Carl ja Ellie päässeet yhdessä Paratiisiputouksille - heidän rakkaustarinansa oli jo itsessään suuri seikkailu.

  Mitä tulee bonuskysymykseen... en tiedä onko tämä outoa, mutta näen Lumieren ja Könnin välillä romanttista kemiaa enemmän kuin Lumieren ja pölyhuiskan (Babetten?) välillä. Heidän riitelynsä muistuttaa melkein avioparin kiistoja, ja on selvää, että he ovat hyvin läheisiä. Lisäksi Lumiere ottaa Könniin melkein koko ajan fyysistä kontaktia (tosin Lumiere koskettelee vähän kaikkia...). En tiedä, haluaisinko heidän olevan yhdessä, mutta minusta romanssi heidän välillään voisi olla uskottava.

  VastaaPoista
 10. Paras pari: Aladdin ja Jasmine. Aivan loistava romanssi loistavassa elokuvassa; tykkään kuinka he pystyvät samaistumaan toistensa unelmiin ja ongelmiin, vaikka ovat ihan eri maailmoista, ja kuinka aidolta heidän välinen rakkautensa tuntuu. Plussaa myös siitä, että Aladdin oppi olemaan teeskentelemättä oma itsensä tarinassa, ja että ei tarvitse olla maailman rikkain ja kuuluisin prinssi saadakseen sitä oikeata, mikä on oikein hyvä moraalinen opetuskin koko sadulle. Puhumattakaan taikamattolennosta, joka on ehdottomasti romanttisten Disney-kohtausten aatelia.

  Bonuskysymys: Nick ja Judy saavat minunkin ääneni. Olen aina pitänyt siitä, miten he oppivat toisistaan uutta yhdessä ja auttoivat toisiaan sekä kasvamaan henkisesti että kamppailemaan kohtaamiaan ennakkoluuloja vastaan elokuvan aikana, ja he täydentävät toisiaan varsin passelisti; siinä missä Judy on kaksikosta se rohkeampi ja toimeliaampi, on Nick taas puolestaan rennompi mutta myös harkitsevampi. Heidän välisessä ystävyydessä oli vaikeat hetkensä, mutta kaikesta huolimatta se kesti vastoinkäymiset kehittyen entistä lämpimämmäksi ja välittävämmäksi, ja siinä onkin kieltämättä rutkasti potentiaalia kauniiseen ja uskottavaan romanssiin. Ovathan nämä kaksi jo valmiiksi varsin erottamattomia, olivat he sitten ratkomassa rikoksia tai sitten vain pitämässä hauskaa Gazellen konsertissa. Tykkään myös noista pahisparituksista; Jafar ja Pahatar varsinkin olisi sangen charmikas tapaus.

  VastaaPoista
 11. Mulle tuli äsken mieleen joitakin pahis pareja. Ehkä parhain ois Pahatar ja Hades, sekä Scar ja Zira.

  VastaaPoista