10.4.2017

Hän raivostuis ja kimmastuis jos siel ois valkoista!

Edellisessä postauksessani kysyin lukijoilta toiveita blogin kirjoitusten suhteen. Huomasin kuitenkin vihkostani, että minulla on vielä vanhojakin toiveita toteuttamatta, joten nyt toteutetaan yksi monta vuotta vahva lukijatoive! Eräs lukija toivoi kauan sitten, että kirjoittaisin TOP-listan elokuvista, jotka saavat katsojan vihaiseksi. Disneyn ja Pixarin elokuvat saavat minut todella harvoin vihaisiksi, joten tätä listaa olikin hankala miettiä! Niinpä typistän listan kattamaan vain 5 elokuvaa, joita katsoessani saatan vihastua... tai sitten en. Mutta ainakin VOISIN vihastua näitä katsoessani! ;)

Huom! Listan pari ensimmäistä kohtaa (4 ja 5) saattavat sisältää juonipaljastuksia!


5. Oliver ja kumppanit


Oliver ja kumppanit -elokuva on ihan onnistunut tapaus. Vihastusta aiheuttavalle listalle elokuva pääsee pahiksensa takia. Jysky on todella inhottava alamaailman moguli, joka tekee mitä tahansa rahaa ansaitakseen. Vihani Jysky saa niskoilleen sen takia, että hän kidnappaa viattoman tytön, Jennin, ja aikoo pyytää tytön vanhemmilta lunnasrahoja. Miten ihmeessä joku voi tehdä tuollaista!? Lisäksi Jysky kohtelee huonosti muita eläimiä kuin omiaan. Jysky vihastuttaa siis lapsiin ja eläimiin kohdistuvien ilkitöidensä vuoksi. Vihaa voisi tosin aiheuttaa myös pelkkä miehen pöhkö nimi. :) 


4. Pelastuspartio Bernard ja Bianca


Pelastuspartio Bernardin ja Biancan vihastuttava piirre on samanlainen kuin Oliverin ja kumppaneiden: vihat niskoilleen saa elokuvan pahis, madame Medusa. Medusa tekee hyvin samantapaisen ilkityön kuin Jysky: madamekin kidnappaa lapsen. Medusa kuitenkin laittaa sieppaamansa Penny-tytön töihin etsimään timanttia, eli hän siis käyttää hyväkseen lapsityövoimaa! Mitä julmuutta! Erityisesti lapsiin kohdistuvaa julmuutta en lastentarhanopettajana voi antaa anteeksi! Se saa minut suorastaan vihastumaan! Muuten elokuva on mainio, eikä itse hiiret aiheuta vihan tunteita. 


3. Lehmäjengi


Lehmäjengin henkilöhahmoista monet ovat todella ärsyttäviä. Päähenkilönä märehtivä Maggie-lehmä on liian itseriittoinen ja ällöttävä röyhtäilyjensä kanssa. Hän ei todellakaan nouse lempihahmokseni elokuvasta. Myös Lehmäjengin pahis, Alameda Slim, on välillä turhan rasittava heikkoine hermoineen, vaikka onhan hänen räjähtelyänsä hauskaakin katsoa. Mielestäni Lehmäjengi on hahmojen lisäksi kokonaisuutena liian typeriä vitsejä sisältävä elokuva, jonka juoni ei ole minuun vetoava. Niinpä elokuva pääsee vihaa aiheuttavaksi elokuvaksi huonojen vitsiensä takia! 


2. Dinosaurus


Dinosaurus ei ole Suomen klassikkolistalla, ja jo se tekee elokuvasta ärsyttävän. ;) Syynä elokuvasta aiheutuvaan vihastumiseeni on kuitenkin elokuvan laatu, joka ei vastaa klassikkolistan standardeja. Dinosaurus-elokuvan juoni on niin samanlainen Maa aikojen alussa -elokuvan kanssa, ettei Disney-klassikon katsoja saa elokuvasta mitään uutta itselleen. Juoni on kulunut, ennalta-arvattava ja hiukan tylsä makuuni. 


1. Aivan villit


Aivan villit on elokuva, joka saa välillä oikeastikin suonen sykkimään ohimollani. Elokuvahan ei ole oikeasti Disneyn tekemä, vaikka se Suomen klassikkolistalla onkin! (Lue asiasta tarkemmin tästä.) Onkin törkeää, että elokuvaa mainostetaan Disneyn bannerin alla! Antaisin tämän ehkä anteeksi, jos Aivan villit olisi hyvä elokuva, mutta kun se ei ole!!!! Vaikka elokuvassa onkin pari kivaa oivallusta, eivät ne pelasta sitä, että elokuva on animaatioltaan ja juoneltaan huono! MUR! 


+ BONUS: Inside Out! 


AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGGGGGHHHHHHHHH!!!!!!


Vihastutteko te usein Disneyn tai Pixarin elokuvia katsoessanne? Onko niiden joukossa joku elokuva, mikä on aiheuttanut teille ärsytystä tai kertakaikkisesti vihastumisen tunnetta?

6 kommenttia:

 1. Minullakaan ei itselläni oo kummosta inhokki elokuvaa, koska aika moni disney klassikko on omalla tavallaan hyvä, vaikka jokaisestahan löytyykin se ärsyttävä puoli. Mutta toisaalta Pikku Kananen ja Aivan Villit ärsyttää, Pikku Kanasessa se että hahmot on niin hemmetin ärsyttäviä, etenkin kun päähahmo on rillipäinen nynny, joka on olevinaan kovis, ja löytää itsensä vaikeuksista, ja myös koska tarina on siinä varsin typerä, vaikkakin ihan katsottava, vaikkakin se ärsyttää kun sitä edes ajattelee. Ja Aivan Villit, koska se elokuva on k***tusta, etenkin kun se ei ees oo Disney leffa, turhaa kuluttajan harhaanjohtamista.
  Ja sit mun on pakko mainita muutama Disney jatko-osa, jotka nykyään on niin hanurista ettei niitä viitsisi edes huvikseen kattoa. 101 Dalmatialaista 2, Peter Pan ja Paluu Mikä-mikämaahan, ja Nalle Puh ja Möhköfantti. Kussakin elokuvassa ärsyttää se että kuinka ärsyttäviä/typeriä hahmoista on tehty. Esimerkiksi 101 dalmatialaista 2 elokuvassa Kikerosta on äkkiä tehty pennuista "järkevin" ja hän saa muut pennut niin ärsyttäviksi, ja sit Peter Pan jatko-osa alkaa liian synkällä tavalla ja kadonneista pojistakin on tehty inhottavia itkupillejä, jotka poikkeaa täysin edellisen elokuvan pojista. ja lopuksi se Nalle Puh ja Möhköfantti. Lapsena rakastin kaikkia Nalle Puh elokuvia, mutta Nalle Puh ja Möhköfantti oli ehdottomasti niistä raivostuttavin, koska kaikki olivat Fantti nimiselle möhköfantille tosi ilkeitä, ja kukaan heistä ei koskaan kuunnellut kun Ruu yritti selittää ettei Fantti ole paha. Ymmärrän kyllä että kaikki aluks pelkäs möhköfantteja, mutta silti mua alkaa ärsyttää joka kerta kun Fantti saa kärsiä eikä kukaan muu kun Ruu auta sitä.

  Huhhuh, tulipa sitä tekstiä oikeen olan takaa. Kommentista tuli aika pitkä, mutta ainakin sain purkaa tunteeni ja mielipiteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääk kääk kääk, olenpas ollut pitkään ei-aktiivisena täällä blogissani! Anteeksi kaikille! On ollut hieman kiireistä aikaa elämässäni, ja vielä seuraavalle viikonlopulle on menoa... Mutta jospas viimeistään sen jälkeen löytyisi aikaa tekstien kirjoittamiseen! Nyt löytyy kuitenkin aikaa kommenttien huomioimiseen, ja kommenttejakin on tullut hurjasti! Hui! Ja kiitos!

   Kiitos Alex pitkästä kommentistasi ja mielipiteesi jakamisesta. Pikku Kananen saa minunkin verisuoneni sykkimään hieman, sillä onhan kyseinen elokuva aika pöhkö. Aivan villit -elokuvalla on taas aivan oma ärsytyskerroin. XD Saitkin sanottua mielipiteesi elokuvasta hyvin jo elokuvan arvostelun kohdalla. ;)

   101 dalmatialaista 2 -elokuvaa en ole vielä nähnyt, eikä tieto sen ärsyttävästä luonteesta ainakaan yhtään houkuttele elokuvan pariin. Peter Panin paluun Mikä-mikä-maahan olen nähnyt vain lapsena, enkä muista elokuvasta juuri mitään. Mutta sen muistan, että siinä esiintyvä päähenkilö, oliko hän nimeltään Jane, oli mielestäni tosi ärsyttävä. Nalle Puhin ja Möhköfantin olen nähnyt aikuisiällä, mutta en muista elokuvasta paljoakaan. Pitäneekin katsoa se uudestaan, kun se elokuvahyllystäni löytyy, ja katsoa, saako Fantin kiusaaminen minutkin harmistumaan. :'(

   Poista
 2. Ohoh, mielenkiintoinen lista, varmasti aiheuttanut enemmän pohtimista kuin jokin toinen! Minä en noihin vihan kohteisiin voi samastua koska (vaihteeksi) en muista noita juttuja/leffoja.. Mutta yleisesti ottaen minua vihastuttaa eniten katsojan aliarviointi. Jos juonessa on aukkoja tai epöloogisuuksia tai hahmot on yksinkertaisia ja katsojan vaan odotetaan ymmärtävän tämän, se pistää vihaks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuttua mullekkin, siis tuo että katsojaa aliarvioidaan epäloogisuudella ja hahmon yksinkertaisuudella, vaikkakin on se joissakin jutuissa toimivaa, mutta muaki se joskus ärsyttää.

   Poista
  2. Oh! Joissain elokuvissa katsojien aliarvioiminen on todella ärsyttävää! Varsinkin aikuisille suunnatuissa elokuvissa, joissa joku asia selitetään rautalangasta moneen kertaan! Toisaalta monissa lastenelokuvissa aliarvioidaan myös lasten hoksottimia, ja sekin on toisinaan ärsyttävää. Mieleen ei kyllä nyt muistu yhtään esimerkkiä tällaisesta katsojaa aliarvioivasta elokuvasta... Muistuuko teille, Saara tai Alex? :)

   Poista
  3. Hmm. Niitä on niin monia, mutta ehkä just siksi en osaa sanoa, koska en tykkää niistä elokuvista ja siksi ne myös unohdan. :D Mutta kyllä niitä ykinkertaistuksia on vaikka missä, ja se ärsyttää. Kun ensi kerran katsotaan leffaa yhdessä, lupaan sanoa, kun tällainen tunne tulee vastaan!

   Poista