9.9.2016

Song as old as rhyme

Viime sunnuntaina kävin katsomassa Disnerd Dreams -blogin Paulan kanssa elokuvateatteri Orionissa Kaunottaren ja Hirviön sing-along -näytöksen. Sing-along tarkoittaa sitä, että elokuvan laulujen sanat näkyy valkokankaalla karaokemaiseen tapaan, ja yleisö saa laulaa laulujen mukana. Näytös kuului Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoon, ja se oli keväisen yleisöäänestyksen ylivoimainen voittaja sing-along -elokuvista. Kaunotar ja Hirviö ei ollut ensimmäinen Orionin näyttämä Disneyn sing-along -elokuva, vaan aiemmin teatterissa on saanut lauleskella Pienen merenneidon ja Frozenin tahtiin. Loppuvuodesta on tulossa myös monta näytöstä Leijonakuningas sing-alongiin, josta Sanle vinkkasikin jo blogissaan


Menin katsomaan Kaunotarta ja Hirviötä pienellä varauksella. Laulaisivatko ihmiset oikeasti mukana? En minä kehtaisi siellä yksin ruveta lauleskelemaan! Olinkin positiivisesti yllättynyt siitä, millä antaumuksella ihmiset lauloivat elokuvan mukana! Jotkut eläytyivät laulujen mukaan ihan käsiään mukana teatraalisesti heilutellen! Olimme katsomassa elokuvaa yläparvella, ja laulujen sanat eivät näkyneet sinne, ellei istunut oikein ryhdikkäästi ja kaulaansa venyttäen. Olikin kiva huomata, että sanat muisti melko hyvin ulkoa (ja sai istua röhnöttäen...). Katselin sanoja oikeastaan ainoastaan Hyökätään-laulussa, ja vähän Gaston-laulussa. Elokuva oli suomeksi dubattu. Mukana laulaminen toi elokuvaan mukaan aivan uuden elementin, kun pääsi tavallaan itsekin osalliseksi elokuvan tapahtumiin - tai ainakin musikaalinumeroihin. 

Oli todella hienoa nähdä jo parikymmentä vuotta sitten ilmestynyt Disney-klassikko elokuvateatterissa. Filmitallennekin saattoi olla peräisin vuodelta 1992 (jolloin se tuli Suomessa ensi-iltaan), sillä sen verran kellastunut ja vanhentuneen näköinen elokuva oli. Kuvanlaadussa oli tiettyä nostalgiaa, mutta toisaalta se laittoi myös arvostamaan blu-ray:den ja DVD:iden terävää ja parannettua kuvanlaatua entistä enemmän. :) Isolta näytöltä katsottuna omasta suosikkielokuvasta löytyi myös paljon enemmän yksityiskohtia, kun taustan tapahtumat tai pelkät maisemat suurenivat huomattavasti televisioruutuun verrattuna. Orion-teatteri oli myös ihanan vanhanaikainen, tyylikäs ja loistokas.

Oli todella hienoa olla mukana Kaunottaren ja Hirviön sing-along -näytöksessä. Elokuvateatterissa on ensinnäkin ihana katsoa elokuvia, sillä teatterissa on aina erilainen tunnelma kotiin verrattuna. Laulujen laulaminen lempihahmojen mukana oli myös ihanaa, ja jostain syystä sitä ei tule tehtyä kotona elokuvaa katsoessa, vaikka ihan hyvin voisi (ainakin niiden laulujen kohdalla, joiden sanat muistaa). Suosittelen siis teitä menemään Leijonakuninkaan sing-alongiin, mahdollisiin muihin sing-alongeihin ja mihin tahansa esitykseen, jossa Disney-klassikko näytetään valkokankaalla. On se sen arvoista! 


(Enpäs ole nyt vähään aikaan mitään blogiini kirjoitellut, kun on ollut kiireitä työelämän ja yksityiselämän puolella, ja syysflunssakin on pitänyt otteessaan. Kaiken lisäksi päätin aloittaa opiskelun avoimessa yliopistossa harrastusmielessä töiden ohella, joten saa nähdä, miten paljon aikaa minulle jää postauksia vuoden mittaan kirjoitella. Lupaan tehdä parhaani. :) Mainitaan kuitenkin vielä se, että yksi postaus minulla on valmiina tekstin tarkistamista ja kuvien hankkimista lukuunottamatta, ja yritän julkaista sen viikonlopun aikana. Ken on maassa kaunehin? -esituotanto on kanssa käynnissä, kiitos kaikille kyselyssä äänestäneille! Kisatekstit yritän ainakin kirjoittaa aikataulussa syksyn mittaan, jos muiden tekstien kanssa liika työmäärä painaisikin päälle.)

9 kommenttia:

 1. Tästä mä olen kyllä kade, kun asun niin kaukana pääkaupunkiseudusta, että mulla ei ole mitään mahdollisuuksia käydä moisia hienouksia katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin asun Tampereella, mutta kun etukäteen tiesi Kaunottaren ja Hirviön -näytöksestä, osasi varautua lähtemään ja osasi suunnitella myös muuta menoa Helsingin suuntaan. :) Olisi mahtavaa, jos pienemmilläkin paikkakunnilla näytettäisiin teattereissa vanhoja Disney-leffoja!

   Poista
  2. Tuosta tulikin mieleen, että laitanpa ehdotuksen menee viereisen kaupungin teatteriin asiasta. :)

   Poista
  3. Joo, laita ihmeessä! On se elokuvien katselu teatterissa kuitenkin aina ainutlaatuinen kokemus, Disney-leffojen kanssa varsinkin!

   Poista
 2. Minun taas on lähes mahdotonta olla laulamatta Disney-elokuvien musikaalinumeroiden mukana kotona, jos osaan sanat (ja minähän osaan ne hyvin monesta klassikosta). :D

  Kaunottaren ja Hirviön sing along minulta meni valitettavasti ohi, mutta Leijonakuninkaaseen minun oli pakko ostaa lippu - se on ollut suosikkini Disneyn saralta jo pienestä asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että laulat mukana! Minunkin pitää joskus koittaa! :) Oijoi, nauti Leijonakuninkaan sing-alongista! Minä en luultavastikaan siihen osallistu, liput olisi varmaan pitänyt jo ostaa sellaisen saadakseen.

   Poista
  2. Orion on varannut lisää näytöksiä alkuperäisen kahden lisäksi, ja niissä ainakin eilen vielä näytti olevan saatavilla lippuja. Vain kaksi alkuperäistä oli silloin loppuunmyytyjä. :)

   Poista
 3. Jahuu! Voin kuvitella, että on ollut hauska ja hieno kokemus, kun ihmiset ovat todella laulaneet mukana. :) Mulle kelpais Aladdin tai Prinsessa ja Sammakko ainakin! Tai Leijonakuningas! Tai okei, mikä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpäs kuule mietin jo, että sitten kun joskus vuoden päästä pidän meidän kaveriporukalle Disney-päivän, niin pitää ehdottomasti katsoa siellä sing-along versio jostain Disney-elokuvasta! Ja ainoa sing-along, jonka tällä hetkellä omistan, on Aladdin....!!!!! ;)

   Poista