19.7.2016

I bring you a song! 19.

(ÄÄÄÄK!!!!! Tämä teksti sisältää spoilerin, älä lue, jos et ole nähnyt Frozenia!)

20. Paras laulu, jossa laulaa pahis ja hyvis

Uuuu! Pahiksen ja hyviksen välisiä lauluja ei olekaan paljon Disney-klassikoiden joukossa. Näin nopeasti pähkäiltynä mieleeni tuli vain kolme laulua (vaikka olen ihan varma, että niitä on lisää!): Love Is an Open Door Frozenista, Belle Kaunottaresta ja Hirviöstä ja Mine, mine, mine Pocahontasista. Ehkä myös Pienen merenneidon Poor Unfortunate Soulin voisi lisätä listalle, sillä Ariel laulaa siinä hetken aikaa Ursulan varastaessa hänen äänensä. Koen valinnanvaikeutta kahden laulun kohdalla, sillä sekä Belle että Love Is an Open Door ovat ihania lauluja! Molemmissa on omat juttunsa, mitkä tekevät lauluista hurmaavia. Taidan kuitenkin tällä kertaa kallistua Love Is an Open Doorin kannalle, sillä haastelistauksessani on ollut jo niin monta laulua Kaunottaresta ja Hirviöstä. :) Love Is an Open Door, suomeksi Ovi nyt auki on, on Annan ja Hansin välinen duetto. Laulun aikana parivaljakko huomaa, miten paljon he muistuttavat toisiaan, ja ilmassa on ihastustakin. Laulun kohdalla katsoja ei vielä tiedä, että Hansista paljastuu myöhemmin pahis, joten laulua pitää perinteisenä rakkauslauluna - ja sitähän se periaatteessa onkin. Love Is an Open Door -laulun melodia on kiva, hauska ja yltiöpositiivinen. Sekä suomenkielinen versio että englanninkielinen versio ovat hyviä, mutta englanninkielistä versiota olen kuunnellut enemmän, joten se kolahtaa minuun paremmin. :) 

Säveltäjä ja sanoittaja: Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez / Esittäjä: Kristen Bell & Santino Fontana tai Saara Aalto & Tuukka Leppänen


Mikä on teidän mielestänne paras Disney-laulu, jossa laulaa hyvis ja pahis? Entä tuleeko teille mieleen muita lauluja kuin minulla?

6 kommenttia:

 1. Notre Damen kellonsoittajassa Frollo ja Quasimodo laulavat kappaleen Out there. Mielestäni se on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, totta! Minä ajattelinkin, että ihan kuin Notre Damessakin olisi ollut joku pahiksen ja hyviksen välinen duetto, mutta mieleen tuli vain Taivaan valo ja Helvetin liekit. :) Out There on upea kappale, varsinkin Quasimodon osuus laulun lopussa!

   Poista
 2. Itse rakastan Pocanhontas-elokuvasta tuttua Mine, mine, mine-biisiä. Pidän Radcliffen ääninäyttelijän äänestä sekä pahiksen ja hyviksen osuuksien tasapainosta laulussa. Kappale on mahtipontinen sekä mukaansavetävä. Tosin pidän myös Frozenin Love is an Open Doors -kipaleesta sillä se on tosi positiivinen. Mutta Pocahontas on itselle yksi rakkaimmista elokuvista ja sen laulut ovat todella maanläheisiä. Täytynee siis vielä mainita upeaksi pahiksen ja hyviksen laulamaksi kappaleeksi Pocahontasin Savage. Eikö se voida laskea listaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, Mine, Mine on kyllä tarttuva kappale, itsellä se jää soimaan päähän pitkään vain kappaleen nimen kuullessani. Minäkin pidän kovasti Pocahontasin musiikeista... tosin niin tykkään kyllä melkein kaikkien Disney-elokuvien musiikeista! :) Eiköhän Savageskin lasketa mukaan, se on mahtipontinen kappale.

   Poista
 3. Minun suosikkini on Savages Pocahontasista, jos se vain voidaan laskea mukaan. :) Se on vain niin upea, ja Pocahontas on yksi lempielokuvistani Disneyltä (joita onkin paljon :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me lasketa Savages mukaan, eikös Pocahontaskin laula siinä mukana (ainakin laulun toisella laulamiskerralla)? Kappaleessa on hyvä rytmi, ja se on vaikuttava laulu.

   Poista