4.7.2016

I bring you a song! 11.

Teenpäs tänään taas kaksi kohtaa musiikkihaasteesta, koska muuten tämän päivän tekstistä tulisi lyhyt. Olen lisäksi vaihtanut 11. ja 12. kohdat haasteessa toisin päin ihan vain esteettisistä syistä. :) 

11. Yliarvostettu laulu

EI OLE!!!!! Kaikki Disney-laulut ansaitsevat kaiken hehkutuksen, mitä ne saavat osakseen! Ja itse asiassa Disney-lauluja voisi hehkuttaa vieläkin enemmän! :) 


12. Aliarvostettu laulu

Aaah, näitä on monta! Minusta Disney-lauluja voisi soittaa enemmänkin radiossa ja jakaa niitä näin kaiken kansan kuuluville. Ainoa radiosta kuulemani Disney-laulu on Elton Johnin poppisversio Can You Feel the Love Tonightista. Yhdysvalloissa on oma radiokanavansa Disneylle, miksei Suomessakin voisi olla? Noh, mennään takaisin asiaan. Aliarvostettuja lauluja on mielestäni paljonkin elokuvissa Prinsessa ja sammakko, Liisa Ihmemaassa ja Bambi. Olen kuitenkin joskus aikaisemminkin (muistaakseni?) maininnut, että mielestäni aliarvostetuimmat laulut on elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja. Elokuvaan sävelletty musiikki on kerrassaan upeaa ja se ansaitsisi osakseen paljon enemmän hehkutusta! Tässä kohtaa valitsen aliarvostetuimmaksi lauluksi mielestäni elokuvan kauneimman kappaleen: Heaven's Light, Taivaan valo. Mainitsinkin kappaleen jo pahislaulun yhteydessä. Taivaan valo on ihanan valoinen vastakohta Frollon ahdistavalle laululle Helvetin liekit. Lyhyen kappaleen melodia on todella kaunis. Laulussa Quasimodo kertoo hennon toiveensa Esmeraldan tunteiden suhteen. Taivaan valossa kaikki huomio on kauniissa melodiassa ja sanoissa, laulu ei tarvitse tuekseen pauhaavaa kuoroa tai kirkonkelloja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan laulu on ihana. 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Stephen Schwartz / Esittäjä: Tom Hulce tai Velimatti Ranta


Onko teistä jokin Disney-laulu aliarvostettu tai yliarvostettu?

5 kommenttia:

 1. Jos minulta kysytään, niin Let it go -laulun SUOMENKIELINEN VERSIO on minusta hieman yliarvostettu. Alkuperäiskielinen versio on minusta hyvä, mutta suomenkielisessä versiossa on käännös hieman tökerö ja Katja Sirkiä kaakattaa vähän liikaa sitä laulaessaan. Silti sitä suomiversiota ylistetään maasta taivaisiin. Minä itse siis pidän suomiversiota yliarvostettuna, mutta se on vain minun mielipiteeni, joten älkää vetäkö hernettä nenään, Frozen-fanit.

  Mitä aliarvostettuihin lauluihin tulee, niin taidanpa mainita oman suosikkilauluni Liisa Ihmemaassa -elokuvasta, kun siinä kerran on mielestäsi aliarvostettuja lauluja. Suosikkilauluni kyseisessä leffassa on Hirviön savustus, joka luultavasti saattaa kuulua aliarvostettujen laulujen kategoriaan lyhyytensä takia. En ole täysin satavarma asiasta, kun en ole kauheasti lueskellut toisten mielipidekeskusteluja. Itse kuitenkin pidän siitä yhtä paljon kuin hullu puurosta ja lauleskelen sitä joskus itsekseni ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään! Unohdin kokonaan, että myös Notre Damen kellonsoittajassa on laulu, jota pidän aliarvostettuna. Nimittäin se gargoilien laulu (Tää jätkä on) on minusta ihan hyvä, mutta kaikki muut tuntuvat vihaavan sitä. Jopa kuuluisa Pekka Lehtosaari on kritisoinut sitä julkisesti Afurekossa. Vaikka joku tämän blogin lukijoista kuuluisi myös kyseisen laulun vihaajiin, niin minä EN muuta mielipidettäni.

   Anteeksi kovasti, jos jotkut teistä saattavat pitää mielipiteitäni outoina tai loukkaavina. Pyrin kuitenkin aina olemaan vähemmän töykeä korostamalla sitä, että ne ovat VAIN MINUN mielipiteitä.

   Poista
  2. Minä ainakin haluan olla suvaitsevainen kaikkia mielipiteitä kohtaan, enkä todellakaan alkaisi syyttelemään tai haukkumaan toista tämän mielipiteiden takia. Itsekin teksteissä yritän aina mainita, että kyseessä on nimenomaan minun mielipiteeni, jos niitä kerron. En siis suvaitse myöskään sitä, että kommenteissa aletaan haukkumaan toisia "väärien" mielipiteiden esittämisestä. PAITSI jos joku sanoo, että kaikki Disneyn elokuvat ovat ihan surkeita! Sellaista en voi hyväksyä! ;)

   Arvelinkin, että Taakse jää voisi olla jonkun mielestä yliarvostettu laulu. Jos minunkin pitäisi pakottamalla joku Disney-laulu kyseiseen kategoriaan valita, olisi se ehkä ensimmäisenä mielessä, vaikka tykkäänkin laulusta kovasti. Hahaa, ja vai kaakattaa Katja Sirkiä sinusta laulussa! :D Itsekin olen huomannut, että hänen äänensä hieman sortuu kappaleen korkeimmissa nuoteissa... Mutta toisaalta pari vuotta sitten Oscar-gaalassa Idina Menzel esitti Let it Go:n, ja minun oli pakko kelata laulu, kun hän esitti sen jotenkin tosi epävireisesti. Että kyllä englanninkielisessä versiossa on varmasti käytetty ohjelmia, jotka saavat Menzelin äänen kuulostamaan puhtaalta.

   Vai on Hirviön savustus jäänyt mieleesi soimaan! Minulla se on ehkä Liisa Ihmemaassa -elokuvasta se huonoiten mieleen jäänyt laulu... joten se ansaitseekin siis hyvin aliarvostetun laulun aseman! Ihana, miten eri laulut jäävät soimaan eri ihmisten päähän. :) Ja täytyy sanoa, että minustakin Tää jätkä on -laulu on hyvä. Kuuntelin laulua pienenä joltain kasetilta aina autossa, ja opin sen jo silloin ulkoa. Laulusta tykkäämiseen liittyy siis minun kohdallani nostalgisia muistoja. Ja onhan laulun sävel mukaansa tempaava!

   Poista
 2. Yliarvostettua Disney-laulua en kyllä keksi, mutta aliarvostettuja kyllä löytyy. Lehmäjengin laulut ovat mielestäni aivan loistavia, kuten koko elokuva, mutta ne ovat jostain syystä jäänyt vähemmälle huomiolle. Pidän etenkin Koska auringon nähdä saan ja Laidalla Poutapilven. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, Lehmäjengissä on hyvät laulut, juuri nuo mainitsemasi ainakin! Jodlaus-laulu jää päähän soimaan, mutta se ei ole mikään lempparini... Itse elokuvakaan ei ihan lempparikseni yllä, mutta laulut on mahtavia! :)

   Poista