8.1.2016

Ken on maassa komein? 9.

Tervetuloa pitkästä aikaa Ken on maassa komein? -kilpailun pariin! Joululoma on vietetty ja kilpailijat ovat palanneet kisaan uutta intoa puhkuen! Toivottavasti into näkyy myös tulevissa kuvissa... Ensiksi julistamme kuitenkin vuoden ensimmäisen tähtihenkilön! Ennen joulua otimme ruoka-aiheiset kuvat, ja herkullisimman näköisiä kuvia oli mielestänne Flynnillä, Kristoffilla, Philipillä, Naveenilla ja Aladdinilla. Voiton vei kahdella äänellä Flynn Rider!


Flynnin kuvassa katsojat kiittelivät tämän söpöyttä Tähkäpään rinnalla, ruoan herkullisuutta, kivisiä raameja ja jopa kuvan herättämiä muistoja. Flynn voittaa siis tähtihenkilön tittelin, ja voittaa näin ollen koskemattomuuden seuraavaan äänestykseen! Ääk! Äänestyksiä ei ole enää montaa jäljellä ennen voittajan selviämistä! 

Kaikki kilpailijat eivät valitettavasti päässeet palaamaan joululomaltaan Suomeen, vaan yksi heistä putosi kisasta pois. Pudotusuhan alle joutuivat Philip ja John Smith. Myös Kristoff sai yhden äänen, mutta koska hänellä oli äänestykseen koskemattomuus, ei ääntä laskettu mukaan. Pudotusuhan alle joutuneet Philip ja John saivat keskenään tasan saman verran ääniä! Niinpä putoaja jouduttiin arpomaan kilpailusta pois ensimmäistä kertaa tällä kaudella! Jännittävän ja täysin sääntöjen mukaisen (vaikkakin vailla valvojia suoritetun...) arvonnan jälkeen putoaja oli selvillä... Ja kilpailussa näin ollen seitsemänneksi tuli John Smith!


Kuten kuvasta näkyy, John Smith oli vielä joululoman jälkeisissä vatsalaukun sulatusprosesseissa tiedon saadessaan. "Ääh... Nooh, ei voi mitään! Kai minun aikani on nyt sitten tullut. Ken on maassa komein? -kilpailuun osallistuminen oli huikea kokemus, enkä vaihtaisi sitä mihinkään! Syksy oli yksi parhaimmista syksyistä, ja jos en olisi kokenut sitä, en olisi koskaan tutustunut näihin uskomattomiin miehiin! Onnea heille kaikille jäljellä olevaan kisaan!" Kiitos John Smith, kun osallistuit kilpailuun! 

Kilpailussa on jäljellä enää kuusi komeaa miestä! Halusimme antaa heille joululoman jälkeen erityisen vaativan tehtävän, jotta näemme, missä kunnossa he ovat. Tällä viikolla kuvausaiheena on nimittäin taistelu! Huuu! Haluamme nähdä kilpailijat jännittävissä tilanteissa, joissa he mittelevät fyysisesti tavalla tai toisella. Takaamme, ettei yksikään kilpailija vahingoittunut kuvausten aikana.


Flynn taistelee kuvassaan meille tutun hevosen kanssa: Maximushan se on taas päässyt kuvaan mukaan! Näyttää siltä, että ennen hevosen kanssa mittelöintiä Flynn on kukistanut jo joukon sotilaita, sillä sen verran miehiä makaa maassa Maximuksen takana. Yllättävän taistelutilanteesta tekee se, että Flynn taistelee paistinpannulla! Ja näyttäisi olevan vielä voitolla! Flynn tosin näyttää kuvassa hieman pelästyneeltä, eikä ihmekään, sillä Maximus käy niin raivoisasti päälle! Vaikka Flynnin kuva onkin jännittävä, ei se ole oikeastaan muuten onnistunut. Pahin virhe on se, että kuva on otettu niin kaukaa, ettei Flynnin kasvot erotu tarkasti. Tämä laajakuvanäkymä voisi olla hyväksyttävissä, jos taustalla olisi jokin ihmeellinen maisema, mutta tässä kuvassa taustalla komeilee vain kiviseinämä. Onneksi Flynnillä on tällä viikolla koskemattomuus, sillä se tulee todella tarpeeseen!


Ohhoh! Naveenhan on joutunut pelottavannäköiseen tilanteeseen! Näyttää siltä, että prinssi olisi sekaantunut pahasti voodoo-hommiin: kutistettuja päitä roikkuu kuvan reunoilla ja prinssi on sidottu tuoliin kahden käärmeen voimin. Naveenin kasvoilla on hieman pelokas, mutta enemmänkin hämmästynyt ilme. Ihan kuin hän ajattelisi, että miten tässä nyt näin kävi. Naveen yrittää kovasti taistella itseään vapaaksi pinteestä, mikä näkyy hänen käsiensä jännittymisestä. Tehtävänanto siis toteutuu, vaikkei Naveen tässä taistelussa olekaan se aggressiivinen osapuoli. Kuva on ihan onnistunut.


Hui! Kristoff näyttää valmistautuvan mittavaankin hyökkäykseen lasinen kulho kilpenään. Kristoff näyttäisi suojelevan kakkua, joka näyttää hyvin tutulta kuvista ennen joulua... Toivottavasti kyseessä ei ole se sama kakku! Kristoff on kuvassa hyvin tarkkaavainen ja jännittynyt, ja jollain tavalla ehkä ilkeänkin näköinen! Aiemmissa kuvissa Kristoff on ollut niin herttaisen näköinen, että tämä kuva poikkeaa mukavalla tavalla niistä. Kuvan söpöyspisteitä lisää kuitenkin kulhossa kyhjöttävä lumipalleroinen. Se osoittaa, ettei Kristoff mihinkään veriseen hyökkäykseen ole valmistautumassa, ja ettei hänen ilkeää ilmettään ehkä pidä ottaa tosissaan. Hauska kuva, mutta jokin wau-efekti siitä puuttuu.


Aladdinin taistelukuva on otettu läheltä, ja melkein näemme hikipisaroiden kimaltelevan miehen paljailla käsivarsilla. Ihme, ettei niitä näy, kun taustalla roihuaa monen metrin pituiset liekit! Aladdin valmistautuu voimakkaaseen iskuun miekallaan, jota pitää kiinni ihan kaksin käsin. Miehen ilmeestäkin näkee, että nyt on totiset paikat kyseessä. Aladdinin huulilta voi oikein kuulla aggressiivisen huudahduksen, jonka miekan heiluttaminen saa varmasti aikaan. Kuva on oikein hyvä, tosin valaistus voisi olla hieman parempi.


Tarzanin taistelukuvassa näkyy myös miehen vastustaja: ilkeä Sabor-leopardi. Sabor on hyökkäämässä juuri Tarzanin päälle, ja Tarzan valmistautuu ottamaan leopardin vastaan keihäällään. Kuvassa on todellista jännitettä, ja katsoja vallan kauhistuu Tarzanin puolesta ja janoaa saada tietää, miten Saborin hyökkäys päättyy. Kuva toteuttaa tehtävänannon täydellisesti, mutta siitäkin puuttuu jotain. Ehkä tuomari kaipaa estetiikkaa ja rauhallista komeutta tällaista toimintaa enemmän.


Philip oli joutua pudotetuksi viime kerralla, mutta onni suosi häntä arvonnassa. Philip on tämän hetken kilpailijoista se, joka on ollut eniten pudotusuhan alla. Saa nähdä, miten hänen käy. Tässä kuvassa Philip ainakin näyttää kaikille, että hän todella on tosissaan mukana kilpailemassa. Philip taistelee hurjaa lohikäärmettä vastaan vain miekka ja kilpi apunaan. Taistelu näyttää mahdottomalta, ja taas katsoja janoaa saada tietää, kuinka voimien mittelössä käy! Philipin kuva on hieno, ja näistä kuvista lähinnä wau-efektiä, mutta ei pääse ihan sinne saakka.


Tässä olivat kaikki kuvat tältä viikolta. Tuomari on nyt hiukan pettynyt kilpailijoiden kuvasaldoon, mutta voi olla, että pettymys johtuu vain viikon kuvausaiheesta. Taistelu-kuvista ei ehkä saa kauhean komeita, vaikka kuinka yrittäisi. Nyt teidän tehtävänne on äänestää näistä kuvista parasta ja huonointa. Flynnillä on koskemattomuus, joten häntä ei kannata äänestää, mutta muut ovat vapaata riistaa. Seuraavan kerran Ken on maassa komein? ilmestyy ruutuihinne lauantaina 16.1. Siihen saakka: näkemiin!

15 kommenttia:

 1. Philipin kuva miellyttää eniten silmää. Värimaailma näyttää tarkkaan mietityltä ja kyllä se pääsee minustakin lähimmäs sitä wau-efektiä. Sanoisin huonoimmaksi Flynniä, mutta kun on se koskemattomuus niin sanotaan sitten Kristoff.

  VastaaPoista
 2. Eipä kyllä mitään hätkähdyttävän upeita kuvia ole tällä kierroksella. Äänestän nyt ensin huonoimpaa kuvaa. Naveenin kuva ei oikeastaan tuo mieleen sanaa "taistelu", ja jää aika vaisuksi, vaikka valaistus onkin kiva. Pudotusääni siis hänelle (ristiriitaista, koska olisi kiva että hän pysyisi kisassa...).

  Tarzanin kuvassa pitäisi olla kaikki tarvittava hienoon taistelukuvaan, mutta ei se vain sykähdytä. Ehkä siksi, että liike näyttää niin pysähtyneeltä? Phillipin kuva on hieno, mutta huomio kiinnittyy enemmän Pahatar-lohikäärmeeseen kuin mieheen itseensä. Annan nyt ääneni Aladdinille, jonka kuvan intensiivisyys toimii melko hyvin ja tilanne näyttää oikeasti kuumottavalta (miksiköhän?).

  VastaaPoista
 3. Philipillä on paras. Tilanne orjantappuroiden keskellä näyttää todella intensiiviseltä, ja lohikäärme vaikuttaa juuri sopivan pelottavalta vastustajalta hänelle. Hyvä kuva Aladdinillakin on, mutta Philipin taistelukohtaus on kyllä porukan dynaamisin ja mieleenpainuvin.

  Huonoin Kristoffilla. Mies ei näytä olevan missään suuressa vaarassa toisin kuin nuo muut, näyttää enemmän kuin vain poseeraisi jääkilpensä kanssa.

  VastaaPoista
 4. Paras: Aladdin
  Huonoin: Naveen

  VastaaPoista
 5. Paras: Aladdin, näyttää oikeasti tasitelevan jonkun puolesta
  Huonoin: Naveen, euhän se mitään edestaistele, vaan on juo luovattanut tuossa penkissään.

  VastaaPoista
 6. Flynn saa olla onnellinen koskemattomuudestaan, tämän viikon kuva on aika haparoiva ja jättää paljon parantamisen varaan. Mutta koska Flynn on turvassa, menee huonoimman kuvan ääni Naveenille. Kuvan värimaailma on mahtava, mutta taistelun tunnelmaa siitä ei välity.

  Paras kuva tällä kertaa on Aladdinilla, joka on saanut kuvaan mahtavaa taistelun tunnetta ja liikettä. Tiukka rajaus toimii myös hyvin, siitä lisäpisteitä. Philipin kuva on myös hyvä, mutta ei yllä aivan samalle tasolle Aladdinin intensiivisen kuvan kanssa.

  VastaaPoista
 7. Paras:Aladdin
  Huonoin:Naveen

  VastaaPoista
 8. Minusta huonoin kuva on Naveenilla, hänen taisteluposeerauksensa on aika heikko.
  Parhaan kuvan ääni menee tällä kertaa Philipille. Kuvassa on voimakas värimaailma ja kookkaasta vastustajasta huolimatta Philip näyttää olevan ihan hyvässä asemassa.

  VastaaPoista
 9. Parhain kuva: Aladdin! Mikä intensiivisyys!
  Huonoin kuva: Naveen. Näyttää lähinnä erittäin säikähtäneeltä. Luulenpa ettei hän ole edes vielä kuvaa otettaessa hoksannut, että taisteluun olisi käytävä.

  VastaaPoista
 10. Viimein se John Smith sai lähteä, hah. :D

  Tällä viikolla kuvien taso on mielestäni selvästi laskenut. Lomailu ei tehnyt selvästikään hyvää. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että Aladdin ja Tarzankin säilyttävät tasonsa. :)

  Paras on Aladdin, ei sitä tarvinne selitellä.
  Huonoin olisi Flynn, mutta koska hänellä on koskemattomuus, Naveen saa lähteä. Mitä se tuollainen taistelu on - eihän hän edes yritä!

  VastaaPoista
 11. Paras: Philip
  Huonoin: Kristoff

  VastaaPoista
 12. Naveenin homma näyttää menneen kohtalaisesti pieleen, eikä kaveri muutenkaan kuvassa parhaimmillaan ole, joten saa tiputusäänen. Philipin lohikäärmeseikkailussa onkin reippaampaa henkeä, eli plussa sinne.

  VastaaPoista
 13. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista