9.9.2014

It's gonna be King Simba's finest fling!

Jälleen on aika kuunnella erilaisia sovituksia tietystä Disney-kappaleesta. Aiemmin olen tehnyt samanlaiset tekstit kappaleista On sulla ystävä, Aalloissa siis, Se on kuin yö ja Unessa kerran kohtasin. (Tekstit löytyvät blogista hakusanan "musiikki" alta.) Tällä kertaa otamme käsittelyymme kappaleen Kunhan kruunun saan kuninkaan elokuvasta Leijonakuningas. 

Ensimmäinen versio on perinteisesti suomenkielinen laulu.Toinen versio on alkuperäinen englanninkielinen laulu. Itse pidän näistä kahdesta enemmän englanninkielisestä kappaleesta, sillä olen kuunnellut sitä enemmän alkuperäiskielellään.Kolmas versio on Elton Johnin oma sovitus. Elton Johnhan on säveltänyt kaikki lauletut laulut Leijonakuninkaaseen, joten hänellä on täysi oikeus laulaa omat versionsa elokuvan kappaleista! :) Tämä versio on myös todella hyvä ja mukana jammailtava!Neljäs versio on Leijonakuningas -Broadway-musikaalista otettu laulu. On hauska bongata eroja alkuperäisestä ja musikaalin versioista, mutta hyvin samanlaisiahan ne ovat.Viides versio on dance-versio kappaleesta. Laulajien äänet on otettu alkuperäisestä versiosta, mutta kappaleeseen on lisätty sitä "jytyä" eli bassoa, jotta laulu muuttuu danceksi. Laulun video on jotenkin tosi sympaattinen ja höpsö! :)Kuudennessa versiossa mennään hieman rennompaan tunnelmaan. Laulu on nimittäin reggae-versio Kunhan kruunun saan kuninkaasta. Tämä reggae-versio on ehkä jo niin rento, että menee tylsyyden puolelle...Bonuksena vielä seitsemäs versio kappaleesta. Tässä versiossa räpätään, ja laulu on muuttunut hyvin toisenlaiseksi. Sanat on muutettu täysin, ja ne ovat kovin ronskeja, kovasta räppi-maailmasta kertovia. Taustamelodia on kuitenkin otettu Kunhan kruunun saan kuninkaan alusta, ja jotenkin siihen sopii tosi hyvin räppi päälle! Vielä kun sanat muutettaisiin järkevämmiksi, niin kappale olisi varmasti hyvä!

2 kommenttia:

  1. Jee, minä niin tykkään näistä postauksista. Saan mielenkiintoisen soittolistan helposti. :) Olitpa löytänyt erilaisia versioita tästä mahtavasta laulusta! Järkytyin dance-versiosta! :D Ja olen samaa mieltä viimeisistä kappaleista. Kyllä se alkuperäinen (ja musikaali) versio taitaa olla paras, englanninkielinen. Mutta kaiken kaikkiaan yksiä parhaimpia Disney-biisejä, jonka tiedän.

    VastaaPoista
  2. No niin on! Hii! :) Nyt on tämän blogin päivittäminen jäänyt vähän vähälle, mutta kyllä se taas pian korjataan. Toivotaan ainakin näin! :)

    VastaaPoista