29.6.2014

I thought I'd never see your sweet face again

Vuonna 2012 kirjoitin blogiini viisiosaisen listan, jossa kerroin kustakin Disneyn klassikosta parhaimman biisin. Listaltani jäi kuitenkin uupumaan elokuvia, sillä kirjoitin näin: "Tässä listassa en valitse parasta laulua Disneyn huonon aikakauden elokuvista, jotka jäävät Karhuveljeni Kodan ja Prinsessan ja sammakon väliin. Anteeksi." Anteeksipyyntö on ollut ihan aiheellinen. Olen jo aikoja sitten nimittäin muuttanut käsitystäni "huonon kauden" elokuvista, sillä eihän Disneyllä mitään huonoa kautta ole! Ehkä jotkut elokuvat ovat huonompia kuin toiset, ja ehkä näitä huonompia elokuvia sattuu välillä ilmestymään perä-perään, mutta ei DISNEYLLÄ mitään huonoa kautta ole!!! Nyt korjaan siis kaksi vuotta sitten tapahtuneen vääryyden, ja kerron mielestäni parhaimmat laulut noista "huonon kauden" elokuvista. Lisäksi kerron parhaat laulut niistä klassikoista, jotka ovat ilmestyneet vuoden 2012 jälkeen ja joita en aiemmin ole listannut.


Dinosaurus
The Egg Travels

Dinosaurus-elokuva ei kuulu Suomen Disneyn klassikoiden listaan. Sen sijaan elokuva kuuluu Amerikan klassikoiden listaan, jossa se sijoituu 39:ksi heti Fantasia 2000:n jälkeen. Dinosauruksessa ei ole ollenkaan laulettuja lauluja, joten parhaan kappaleen valinta piti tehdä taustamusiikista. The Egg Travels on aivan IHANA kappale!!! Se alkaa hieman vaisuissa ja jännittävissä merkeissä, sitten pyrähdetään yhtäkkiä viidakkoon kunnes kappaleen varsinainen teema alkaa mahtipontisesti soimaan. Teema kuulostaa ihan siltä, että sen voisi laittaa mihin tahansa Disneyn elokuvaan! Itse asiassa kuulin kappaleen varmaan ensimmäistä kertaa erään YouTube-videon taustalla (mikä minun on tarkoitus joskus laittaa tänne), ja vasta myöhemmin katsoessani Dinosaurusta tajusin että kappale oli siitä. Juhuu! Mahtavaa, Disney!!!


Lehmäjengi
Koska auringon nähdä saan / Will the Sun Ever Shine Again

Lehmäjengin lauluista parhaimmaksi valitsin balladin Koska auringon nähdä saan. Kappale on ihanan herkkä, mutta kuitenkin siinä on tiettyä sisäistä voimaa. Laulu on ihana vaihtelu Lehmäjengin muuten niin iloisille ja reippaille lauluille. Sekä suomenkielinen että englanninkielinen versio ovat hyviä. Suomeksi kappaleeseen tulee ehkä ripaus enemmän herkkyyttä mukaan laulajan lauluäänen mukana. Tämänkin kappaleen on säveltänyt mahtava Alan Menken, joten ei ole ihme, että kappale on hyvä! :)


Pikku Kananen
Taas munasin / One Little Slip

Ensimmäisen kerran kuullessani kappaleen Taas munasin ajattelin, että voi hyvänen aika millaista musiikkia ne nykyään Disney-elokuviin laittavat. Sen jälkeen ostin Disney-kokoelmalevyn, jolla kappale oli, ja sitä useampaan otteeseen kuunnellessani aloin tykätä laulusta. Kappaleessa on mahtava rock-meininki! Suomenkielinen versio on sanoiltaan parempi, sillä suomeksi pääsee leikittelemään sillä, kuinka kananpoika munasi. Heheh. Tajusitteko, kana ja muna, hehe! :) (Anteeksi vitsin latistus se selittämällä.) Suomenkielisen version ainoa erhe on laulaja, jonka äänessä ei ole ollenkaan munaa (hehe), tai sellaista rock-asennetta! Laulaja kuulostaa lähinnä lällyltä lastenohjelmien juontajalta. Muuten mahtava biisi!


Aivan villit
Kiva päivä / Really Nice Day

Aivan villit ei kuulu Amerikan Disney-klassikoiden listaan, vaikka se onkin Disneyn studioiden tekemä elokuva. Suomen listalle Aivan villit taas kuuluu. Ehdottomasti paras kappale elokuvasta on Really Nice Day!!! En löytänyt tähän hätään nyt mistään kappaleen suomenkielistä versiota, enkä jaksa alkaa elokuvaa katsomaan vain sanoakseni, kumpi versioista on parempi, joten tyydytään englanninkieliseen versioon. Jos kuuntelette tämän listan kappaleista vain yhden, niin se yksi on tämä (olettaen, että olette Frozenin kappaleen kuulleet). Tämä on pakko kuunnella YouTubesta!!!! Tästä tulee niin iloinen mieli, eikä pään nyökkäilemiseltä musiikin tahtiin voi välttyä!


Riemukas Robinsonin perhe
Pienet hetket / Little Wonders


Pienet hetket kuuluu sarjaamme "hiljaisemmat ja tunnelmallisemmat laulut". Se kuuluu myös sarjaamme "laulua ei löydy YouTubesta suomenkielisenä". Edellisten lisäksi kappale kuuluu myös sarjaamme "mitä muuta kappaleesta kertoisin"? Kaikenkaikkiaan siis hyvä kappale, jota ei kuulemisen perusteella osaisi liittää Disney-elokuviin, ja jota voisi kuunnella ihan muutenkin.


Bolt
I Thought I Lost You

I Thought I Lost You soi Boltin lopputekstien aikana, joten suomenkielistä versiota kappaleesta ei ole tehty. (Tästä voisi vetää vitsin, että kappale on hyvä siksi, koska sen aikana elokuva vihdoin loppuu, mutta sitä vitsiä en kerro, koska Bolt on  hyvä elokuva!)  I Thought I Lost You on yllä olevan Pienet hetket -kappaleen ohella sellainen, jollaisia radiosta kuulee koko ajan, eikä siinä ole mitään, mikä tekisi siitä erityisen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kappale olisi huono. Päinvastoin, kappale on hyvä, mutta ei niin mahtava, että sitä alkaisi analysoimaan tarkemmin.


Nalle Puhin elokuva
The Tummy Song

Nalle Puhin elokuvassa kuullaan mahtavia kappaleita aiemmasta Nalle Puh -klassikosta, mutta niiden valitseminen parhaaksi kappaleeksi tästä uudesta elokuvasta olisi ollut mielestäni väärin. Onneksi uudestakin Nalle Puhista löytyy hauskoja lauluja, joista hauskin on tämä The Tummy Song. En löytänyt mistään kappaleen suomenkielistä nimeä, ilmoittakaa, jos sen tiedätte. Laulussa Nalle Puh laulaa yhdessä nälkäisen vatsansa kanssa. Ainoa asia, mikä laulussa ärsyttää, on se, että Puhin masu kuulostaa ihan Tiikeriltä! Kappaleen ensi kertaa elokuvateatterissa kuullessani luulin, että kohta Tiikeri hyppää Puhin päälle! 


Räyhä-Ralf
Sugar Rush 


Räyhä-Ralfiin sävelletyistä lauluista Sugar Rush on mieleenpainuvin. Kappaleen tekijät löytyvät Japanista, ja sen esittääkin japanilainen tyttöbändi. Japanilaisuuden huomaa kappaleen melodian kulusta sekä tietysti sanoista. Englanniksi kappaleessa lauletaan vain "sugar rush", joka tarkoittaa siis suomeksi sokerihumalaa. Sugar Rush soi Räyhä-Ralfin lopputekstien aikana. Se sopii minusta kyllä mainiosti elokuvaan ja voisi hyvin soida Nelli Karamellin teemana.


Frozen
Taakse jää / Let It Go

Tämän listan elokuvista Frozen on se, jossa on kaikista parhaat musiikit! Frozenin kaikki laulut ovat mahtavia, ja sieltä olikin todella vaikea nostaa yhtä parhaimmaksi. Parhaaksi kappaleeksi valitsin kuitenkin helpon ja arvattavan vaihtoehdon, Oscarinkin voittaneen kappaleen Let It Go. Frozenissa on ihania kappaleita, joissa lauletaan acapellaa tai joissa Elsa ja Anna laulavat todella kauniisti kaksiäänisesti, mutta Let It Go on kuitenkin elokuvan mahtipontisin, tunteellisin, syvällisin ja voimakkain kappale. Voisi oikeastaan sanoa, että Frozen on yhtä kuin Let It Go ja toisinpäin. Nyt kun olen kappaleen englanninkielistä versiota kuunnellut, kuulostaa se korvaan aluksi paremmalta, mutta ei suomenkielinenkään versiokaan paha ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti