14.10.2013

Ken on maassa kauhehin? 1.

Tervetuloa mukaan seuraamaan vuoden 2013 Ken on maassa kaunehin? -kisaa!!!! Tänä vuonna luvassa on muodonmuutoksia, kauhua ja loistavia kuvia. Kilpailussa kilpailee 12 naista, mutta vain yhdestä voi tulla kisan voittaja Tianan ja Janen seuraajaksi. Ennen varsinaisen kisan aloittamista kerratkaamme lyhyesti, mitä kahdella edellisellä tuotantokaudella tapahtui.


Ensimmäisellä kaudella Ken on maassa kaunehin? -kisa oli vielä uusi ja tuntematon, ja kilpailijat lähtivät kisaan ilman ennakkotietoa tulevista tapahtumista. Ensimmäisenä kisasta tippui Jane. Alkukisasta tippumisperiaatteena oli nopeat syövät hitaat, mutta kesken kauden tippumisperiaatetta muutettiin arvontamaiseksi. Kisan aikana nähtiin mm. talvikuvia, hääpukukuvia ja eläinystävä-kuvia. Kolmanneksi kisassa tuli Pocahontas ja hopeaa sai Belle. Voittajaksi ensimmäisellä kaudella kruunattiin Tiana.


Toisella kaudella kilpailijoita oli huikeat 14 kappaletta. Tällä kertaa osallistujina oli ihmisistä poikkeavia kilpailijoita, mm. kettutyttö, lelu ja henki. Ensimmäisenä kisasta putosi Kida. Kisan aikana kilpailijat muodostivat ystävyyssuhteita, joista puhutuin oli trio Esmeralda-Nakoma-Nani. Kauden aikana kuvien teemoina oli mm. ilo, pelko ja hulluus. Kisassa kolmanneksi tuli Merida ja toiseksi Helinä. Toisen kauden voitti jo ensimmäiseltä kaudelta tuttu Jane, jonka näköjään kannatti osallistua kisaan uudestaan.


Seuraavaksi kerrataan äänestysohjeet. Ken on maassa kaunehin? -kisassa äänestätte te, arvoisat lukijat/katsojat. Joka viikko pudotamme yhden kilpailijan kisasta pois. Kisassa äänestetään sitä naista, jonka haluatte pois kisasta, josta ette pidä yhtään. Äänestäminen tapahtuu tekstien alla olevaan kommentointi-laatikkoon. Jos useampi kilpailija saa yhtä paljon ääniä, pois lähtijä arvotaan rehdillä arvonnalla tuomarin kunniallisella avustuksella. Tuomari ei laske, kuinka monta kertaa tietty äänestäjä on äänestänyt, eli äänestää voi vaikka kuinka monta kertaa tahtoo! Toivon kuitenkin, ettei yksittäinen äänestäjä äänestäisi hurjasti (yli 10 kertaa), sillä useita ääniä on työlästä laskea. :) Tänä vuonna tuomari ilmoittaa kommentteihin aina, milloin äänestys on loppunut. Äänestysajan loputtua tulleita ääniä ei enää lasketa mukaan. Eli vielä lyhyesti: äänestätte aina sitä naista, jonka haluatte tippuvan.

Ja sitten itse kisan pariin! Hii! Kisa alkaa samalla tavalla kuin ennenkin: kilpailijoista otettiin lähikuva. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvojen täytyy olla täydelliset, mutta kehoon ei kiinnitetä huomiota. Samalla naiset esitellään kaikelle kansalle. Eiköhän selvitetä kilpailijoiden henkilöllisyys!


Nimi: Cruella de Vil
Kotimaa: Englanti, Lontoo
Motto: Kaikki on erinomaisen hirveää.

Esiintyy elokuvassa: 101 dalmatialaista
Elämäntarkoitus: Saada mahdollisimman monta turkkia.

Lähikuvassahan keskityttiin kasvoihin. On harmi, että Cruella näyttää keskittyneen tässä kuvassa vain kehoonsa, kasvot ovat tainneet jäädä häneltä unohduksiin. Näemme Cruellasta hänen kasvojensa sivuprofiilin. Silmä on puoliksi kiinni, aivan kuin Cruella nauttisi kuvanottohetkestä. Siinä onkin kaikki hyvä kasvoista. Suu on jätetty rumasti auki, ja sieltä pääsee ulos tupakan savua, mikä ei sekään kauhean esteettiseltä näytä. Cruellaa täytyy torua myös hänen kampauksestaan - puoliksi valkoinen ja puoliksi musta! Mitä ihmettä kampaaja on ajatellut!? Lisäksi hiukset roikkuvat päätä myöten kuin viiden kilon rasvalastin saaneena. Ainoa plussa kuvassa on söpö sytkäri, joka ei sekään liity lähikuvaan. Huono aloitus Cruellalta.


Nimi: Herttakuningatar
Kotimaa: Ihmemaa
Motto: Pää poikki!
Esiintyy elokuvassa: Liisa Ihmemaassa
Elämäntarkoitus: Hallita jalosti ja rakastettavasti.

Herttakuningatar näyttää lempeää hymyään tässä kuvassa. Hänen elämäntarkoituksensa näyttäisi kuvan perusteella olevan hyvinkin toteutettavissa. Voisi sanoa, että lähikuvassa Herttakuningattaren kasvot toimivat hienosti, eikä niistä löydy mitään negatiivista. Herttakuningattarenkin kuvassa on tosin mukana vartalo; kuvan olisi voinut ottaa lähempää. Miettiä voi myös sitä, sopiiko Herttakuningatar tällaisen kauneuskilpailun osallistujaksi... Noo, miksei?


Nimi: Helga Sinclair
Kotimaa: USA
Motto: -
Esiintyy elokuvassa: Atlantis
Elämäntarkoitus: Tulla rikkaaksi.

Helga Sinclairilta ei näköjään mottoa löydy. Sen sijaan Helgalta löytyy vihdoin se lähikuva kasvoista! Tosin kuva saattaa olla vähän liiankin läheltä otettu... Kuvasta löytyy monta miinusta. Pahin seikka siinä on se, että osa naisen kasvoista on varjoissa. Aijaijaijai... Toinen huono asia on Helgan ilme. Sinclairin kasvot ovat ihmeellisessä virneessä ja sen takia hän näyttää jotenkin kärsivälle ja vihaiselle. Suu on omituisessa mutrussa ja kulmakarvat hyvin kulmikkaat. Plussaa Helga saa silmistään, jotka tuijottavat jonnekin kuvan ohi intensiivisesti. Koita keskittyä enemmän ilmeeseesi, Helga! Sitten kuvistasi tulee varmasti hienoja!


Nimi: Lady Tremaine
Kotimaa: Ranska
Motto: Laula lintusein auringosta.
Esiintyy elokuvassa: Tuhkimo
Elämäntarkoitus: Saada tyttärille ylhäinen puoliso ja hyötyä itse asiasta siinä sivussa.

Jos Helgan kanssa puhuttiin intensiivisestä katseesta, niin tästä kuvasta sitä löytyy roppakaupalla lisää! Lady Tremainen silmät näyttävät tietävän katsojan kaikki synkät salaisuudet. Ovatpas Tremainen silmät muuten ihanaa vaaleanvihreää sävyä, ihan tulee kevät mieleen! Muuten Tremainen kasvot näyttävät hyvin nyrpeille mutta myös hämmästyneille. Jos suupielet olisi nostettuna kattoon päin, olisi kuvassa aivan toisenlainen tunnelma. Ihan hyvä lähikuva, mutta vähän hymyä peliin!


Nimi: Yzma
Kotimaa: Peru
Motto: Määrään mielin määrin!
Esiintyy elokuvassa: Keisarin uudet kuviot
Elämäntarkoitus: Tulla keisariksi keisarin paikalle.

Yzma on kaikkien aikojen vanhin kilpailija Ken on maassa kaunehin? -kisassa. Onneksi olkoon tästä tittelistä. Kenties juuri tämä kunnia on nostattanut Yzman kasvoille noin suuren hymyn. Ainoa kysymys kuuluu, että onkohan Yzma liiankin vanha kisaan? Ryppyjä ei näy kasvoissa hirveästi, mutta on niitä enemmän kuin Helgalla. Kestääköhän näin vanha nainen kisan menoa? Noh, itsepä Yzma sen taitaa tietää. Kuva on hieno lähikuvaksi, kunhan ensi kerralla nuo suuret silmäpussit on meikattu tai nukuttu pois.


Nimi: Narissa
Kotimaa: Andalusia
Motto: Taikuus on voimaa.
Esiintyy elokuvassa: Lumottu
Elämäntarkoitus: Hallita samalla tavalla kuin aina ennenkin. Säilyä kuningasperheen ainoana naisena.

Kuningatar Narissa on kuvassaan hyvin vakavana. Kenties ensimmäisen kuvan ottaminen jännitti häntä. Vakavuuden lisäksi Narissa näyttää hieman epäluuloiselta. Hän katsoo alakulmaan jotain ja pohtii kovasti näkemäänsä. Kauneuskilpailussa voisi katsoa kameraan ja kertoa katsojille, mitä miettii. Narissan kruunu, kaulus ja hiukset kehystävät kasvoja hienosti, jolloin huomio kiinnittyykin kasvoihin. Hieman tsemppiä, niin Narissasta voi kehittyä vaikka miten fotogeneettinen nainen!


Nimi: Ursula
Kotimaa: Jamaika
Motto: Auttaa tahdon vaan, oi surkeita sieluja!
Esiintyy elokuvassa: Pieni merenneito
Elämäntarkoitus: Päästä meren kuningattareksi.

Ensimmäisenä kuvasta tulee mieleen, että Ursula taitaa pitää meikkaamisesta. Sen verran värikkäitä hänen huulensa ja silmäluomensa ovat. Merennoita Ursula hymyilee kuvassa, mutta hymy ei ole sitä nättiä laatua, mitä edellisillä tuotantokausilla on totuttu näkemään. Ursulan hymy on pahansuopa ja julma, ja ehkä jollain tavalla mielenvikainen. Kaiken lisäksi tänä mielenvikainen nainen (vai mustekala?) tuijotaa katsojaa suoraan silmiin! Hui! Hieman hellempää menoa seuraavalla kerralla, vai mitä, Ursula? Ja se pitää vielä sanoa, että Ursulaa ei voi ainakaan moittia anorektikoksi.


Nimi: Pahatar
Kotimaa: Itävalta
Motto: Olen kaiken pahuuden rakastajatar!
Esiintyy elokuvassa: Prinsessa Ruusunen
Elämäntarkoitus: Kaiken hyvyyden tuhoaminen.

Pahatar. Siinäpä vasta paha nimi. Ja kuvakin on aika paha. Pahatar nauraa ilkeästi jollekin jutulle keskellä vihreitä pilviä. Aika vaikuttavaa. Tälle naiselle voi sanoa samat sanat, mitkä sanottiin äsken Ursulalle: "hieman hellempää menoa seuraavalla kerralla." Keltaiset silmät voisi myös kohdistaa kameraan päin. Pahatar on omalla tavallaan kaunis, vaikka omaakin harmaanvihreän ihon ja sarvet. Tosin sarvet voivat olla vain päähine. Ja harvinaisen suora on hammasrivikin tällä naisella! Vähän tsemppiä, niin Pahattaresta tulee paha vastus!


Nimi: Kuningatar
Kotimaa: Saksa
Motto: Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin?
Esiintyy elokuvassa: Lumikki
Elämäntarkoitus: Olla maassa kaunein.

Kuningatar on osallistunut oikeaan kilpailuun, kun kerran haluaa olla maassa kaunein. Sen sijaan voi kyseenalaistaa sen, onko toiveet liiankin korkealla? Kuningatar ei hymyile, ei sitten yhtään. Sen sijaan hän näyttää niin nyrpeää naamaa, kuin hänen kasvoilleen on mahdollista saada. Suupielet ovat kääntyneinä alaspäin ja silmistä suorastaan paistaa viha. Hieman hymyä kasvoille, kiitos. Lisäksi noita kulmakarvoja voisi koittaa nyppiä vähän pienemmiksi...


Nimi: Matami Mimmi
Kotimaa: Englanti
Motto: Iloa mulle on kamala.
Esiintyy elokuvassa: Miekka kivessä
Elämäntarkoitus: Tulla noidista ja tietäjista parhaaksi!

Ensimmäistä kertaa kisassamme on mukana violettihiuksinen kilpailija. Tervetuloa mukaan! Matami Mimmin kasvoilta loistaa ilo ja noita hymyileekin silmiään myöten. Suuta ei ehkä kannattaisi avata noin isoksi kun hymyilee, varsinkin, jos on vain yksi hammas jäljellä. Mimmi vaikuttaa jotenkin velmulle kilpailijalle, enkä yhtään ihmettelisi, jos hän tulisi tekemään kisan aikana kepposia muille. Hieno kuva, mutta taas voi miettiä, voiko noilla kasvoilla voittaa... No voi! 


Nimi: Gothel
Kotimaa: Saksa
Motto: Sitä suo en!
Esiintyy elokuvassa: Kaksin karkuteillä
Elämäntarkoitus: Säilyä ikinuorena koko elämän ajan.

Kuvassa Gothel näyttää siltä, että hän aikoisi sanoa jotain napakkaa jollekin yksinkertaiselle ihmiselle. Kuvassa on hymyä, eikä se nyt ole pelottavaa, mutta jollakin tavalla se on outoa. Ehkä hymy on teennäistä. Silmiä voisi avata hieman avonaisemmiksi, niin muuttuisi mielikin avoimeksi. Vaikka kasvoissa onkin parantamisen varaa, on Gothelin mustat kutrit aivan ihanat! Kuva on keskinkertainen. 


Nimi: Madame Meduusa
Kotimaa: USA
Motto: Timantit on ikuisia.
Esiintyy elokuvassa: Pelastuspartio Bernard ja Bianca
Elämäntarkoitus: Tulla rikkaaksi.

Madame Meduusa näyttää kuuntelevan jotakin. Ilmiselvästi hän yrittää näyttää kuvassa herkältä (...onnistuisi ehkä paremmin 5-vuotiaalta...). Meduusa hymyilee koko hammasrivistöllään, mistä annetaan hänelle plussaa. Silti silmät voisivat katsoa kameraan. Madame Meduusassakin on jotain ainesta tähän kilpailuun. Jospa hiuksia vain siistittäisiin ensi kerralle.


Tässä oli 3. kauden ensimmäinen jakso Ken on maassa kaunehin? -kilpailusta. Kuten varmaan huomasitte, tänä vuonna kilpailijoiksi on kutsuttu kaikenlaiset pahikset. Älkää olko silti huolissanne siitä, että meidän Suomessamme on 12 hirveää tyyppiä yhtä aikaa. He ovat allekirjoittaneet sopimuksen, että eivät kilpailun aikana tärvele Suomen luontoa tai sen asukkaita millään tavoin. Nyt ei siis muuta kuin äänestämään! Äänestäkää siis sitä naista, jonka haluatte kilpailusta tippuvan. Seuraava jakso saapuu ruutuihin aikaisintaan viikon päästä, mutta tarkkaa päivää ei voi sanoa tuomarin työkiireistä johtuen. Mutta näkemisiin ja äänestelemisiin!

8 kommenttia:

 1. Jeejee huippua!! Viihdyttävä ja hauska aloitus, ja hahahaha mitkä kilpailijat! Oikeita tyylilyylejä jokainen.. Monia en ollut kyllä aiemmin tavannutkaan. Vai on äänestysmäärää rajoitettu max 10 kertaan? Minkäköhän takia...? :) No, ehkä se on ihan hyvä. Jos se vaikka olisi sääntö eikä toivomus vain, niin ei tarvitsisi stressata täällä, pitääkö vielä käydä äänestämässä.. :D

  Mutta nyt asiaan! Minä annan pudotusääneni PAHATTARELLE, koska hän oli aivan liian tylsä eikä erottunut joukosta.

  VastaaPoista
 2. Äänestän uudestaan Pahatarta, kun ei kukaan muu kerta oo vielä mittään sanonu. :)

  VastaaPoista
 3. I'm sorry Anna, Pahatar it is... :o
  p.s. Katso matkablogini!

  VastaaPoista
 4. Tästä on selvästi tulossa jännä kausi! Äänestän madame meduusaa!

  VastaaPoista
 5. Minä äänestän Lumikin kuningatarta!

  VastaaPoista
 6. Ääneni menee Yzmalle.

  VastaaPoista
 7. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista