10.5.2012

With a smile and a song...

Kävin tänään palauttamassa lainaamani elokuvan (joka oli ihan hyvä ja omalla tavallaan hauska). Ulkona paistoi puoliksi aurinko, mutta tuuli ihan järkyttävästi! Hyvä, että pääsin kävelemään välillä eteenpäin! Kun palasin kotiin, alkoi ulkona satamaan. Niinpä tänään on mahtava päivä jatkaa mahtavaa lista parhaasta kappaleesta kustakin Disney-elokuvasta.

The Adventures Of Ichabod and Mr. Toad
The Headless Horseman

Tässä Disney-klassikossa on kaksi tarinaa. Toinen kertoo sammakosta, joka tykkää huvitella, ja toinen kertoo päättömän ratsumiehen tarinan. Minulla oli vaikeuksia valita tästä elokuvasta parasta laulua. Laulu The Merrily Song on hauska ja omalla tavalla laulu Katrina on myös hauska. Valitsin kuitenkin parhaaksi lauluksi laulun The Headless Horseman. Laulussa Ichabodin kilpakosija kertoo pelottavasta päättömästä ratsumiehestä voittaakseen Katrinan rakkauden itselleen. Laulussa on hyvä rytmi ja laulajan ääni on mukavan kuuloinen, niin matala. Suosittelen kuuntelemaan kuitenkin kaikki tekstissä mainitut kappaleet, ja päättämään itse parhaan biisin.


Tuhkimo
Bibbidi-Bobbidi-Boo / Bibbedi babbedi buu

Tuhkimosta oli vaikeaa keksiä parasta laulua. Vaihtoehtoja parhaaksi lauluksi Tuhkimosta olivat Työlaulu, Jos se on hän ja Öisin uneksin. Valitsin parhaaksi kappaleeksi kuitenkin Bibbedi babbedi buun. Tulin tähän tulokseen sen takia, koska lauluissa Jos se on hän ja Öisin uneksin Tuhkimon ääni kuulostaa liian vanhalta (äänityksen laatu) ja Työlaulun laulavat hiiret, joiden piipitystä ei jaksa kuunnella laulun verran. Jos pelkistä sävellyksistä olisi ollut kyse, olisi valinta ollut paljon vaikeampi, mutta otan huomioon myös alkuperäisen esitystavan.

Tuhkimon haltijatarkummi laulaa Bibbidi babbedi buun, jotka samalla ovat taikasanat uskomattomiin muodonmuutoksiin. Laulu on reipas ja hyväntuulinen. Englanninkielisessä versiossa on ehkä paremmat sanat, suomeksi ne kuulostaa jotenkin kömpelöille. Sanoista huolimatta olen kuitenkin sitä mieltä, että suomalainen versio on parempi. Suomalainen haltijatarkummi kuulostaa paljon lämpimämmälle kuin englanninkielinen kaimansa.


Liisa Ihmemaassa
The Unbirthday Song / Syntymättömyyspäivä


Voi että kun koko ajan vain vaikeutuu parhaan laulun valitseminen! Liisa Ihmemaassa -elokuvasta on tosi hankala valita parasta laulua! Pidän elokuvan kaikista lauluista! Mutta valinta on tehtävä, äää! Paras laulu olkoon siis Syntymättömyyspäivä. Muita hyviä lauluja elokuvasta ovat Myöhästyn (I'm Late), Vaalikilpajuoksu, A-E-I-O-U, Liisa ihmemaassa (nimikkokappale) sekä Ruusuja maalataan.

Syntymättömyyspäivä -laulun laulavat Hullu Hatuntekijä ja Kani (jolla on muuten sama ääninäyttelijä kuin Nalle Puhin Kanille... Ovatkohan nämä kanit sukulaisia?). Laulu ilmentää hyvin koko elokuvan järjettömyyden ja hauskuuden. En osaa sanoa, onko laulu parempi englanniksi vai suomeksi, molemmissa versioissa on omat hyvät puolensa.


Peter Pan
Never Smile At a Crocodile 

 Tätä laulua olen jo aikaisemminkin mainostanut, joten en ala sitä kauheasti erittelemään. Laulu ei varsinaisesti kuulu Peter Pan -elokuvassa muuten kuin taustamusiikkina. Laulu kuitenkin kuuluu minusta olennaisesti Peter Paniin ja siksi valitsin sen elokuvan parhaimmaksi lauluksi. Toki muitakin hyviä lauluja löytyy, mutta tämä on vertaansa vailla.


Kaunotar ja Kulkuri
Bella Notte


"Oooooiiiiii mikä yyöööööö, oi niin kaaaaaaunis on yyyyöööööööö, oolet kaaaauuunis beeeeeella nooottteeeeee." Ah! Mahtava ääni, mahtavaa tekstiä ja mahtavaa animaatiota! Alun möreä miesääni on vaan niin paras! Pidän ehkä pikkasen enemmän suomalaisesta versiosta. Sitä kuunnellessa nostalgia valtaa mieleen.
Prinsessa Ruusunen
I Wonder / Ain mietin


Prinsessa Ruususessa on myös paljon hyviä lauluja. On sinänsä ihme, että valitsin tämän laulun parhaaksi. Yleensä sellaisista kappaleista, jotka on esittänyt julkisesti jossain, tulee inhokkeja. Tämän esitin lukiossa kerran lauluoppilaiden matineassa kauheassa jännityksessä. Onneksi huonot muistot ovat nyt jo kadonneet mielestä, ja voin laulaa ja kuunnella laulua iloisin mielin.

Elokuvassa Aurora lähtee metsään poimimaan marjoja hyräillen itsekseen. Hän tapaa lintuja (kuvassa), ja siitä kehkeytyy tämä mahtava laulu, jonka prinssi Philip tietysti kuulee ja ihastuu. Tosin Philip ilmestyy kuvaan vasta toisen laulun kohdalla, Once Upon a Dream -nimisen. Ain mietin -laulussa on valssitahti, jonka takia sitä kuunnellessa tekee mieli alkaa tanssahdella (metsän keskellä Ruususen tapaan). Laulu pohtii rakkautta. Laulu on mielestäni parempi englanninkielisenä. Toisaalta lauleskelin pienenä tätä suomeksi jonkun verran...


101 Dalmatialaista
Cruella De Vil 
Cruella De Vil on ylivoimaisesti paras 101 Dalmatialaisen lauluista. Tätäkin kappaletta olen jo aikaisemmin pohdiskellut, pääsihän se TOP-20 Disney-laulu -listassani sijalle kolme. Mahtava laulu!Miekka kivessä
That's What Makes The World Go Round / Maailmaa se pyörittää 

Miekka kivessä on taas yksi elokuva, jota ei yleensä muisteta Disney -elokuvista. Elokuva kertoo nuoresta Arthurista ennen tämän kuninkaaksi tuloa. Arthurin neuvonantajana matkalla kuninkuuteen toimii velho Merlin, joka laulaa tämän laulun pojalle. Laulussa Merlin opettaa Arthurille elämän tosiasioita, ja jostain syystä hän on muuttanut heidät molemmat kaloiksi. Laulussa on hauska melodia ja se on parempi englanniksi.
Viidakkokirja
I Wan'na Be Like You (The Monkey Song) / Apinalaulu


Nyt vähän ihmettelin, että miksi en aikoinani lisännyt tätä laulua TOP-20 listalle. Laulu on aivan MAHTAVA! Tämä on just niin jammailu-laulu! Mahtava rytmi ja mahtava meininki! Mielestäni suomenkielinen versio on parempi, tosin vain nippanappa. Elokuvassa kuningas Louis (oranki) laulaa tätä laulua ja yrittää saada Mowglin opettamaan hänelle ihmisten tapoja. Alkuperäisen version lisäksi pidin Big Bad Voodoo Daddyn ja Bredan versioista. Mahtavaa musiikkia!


Aristokatit
Ev'rybody Wants to Be a Cat / Katti tahtoo olla jokainen


JES!!!! Laulut vaan paranee listan pidetessä!!!! Aivan MAHTAVA laulu!!!! Hyvä sekä englanniksi että suomeksi. Löysin YouTubesta reggae-version kappaleesta (hakusanana oli vain kappaleen nimi), kannattaa kuunnella ihan mielenkiinnon vuoksi. Alkuperäinen versio on tosin parempi.
Lista jatkuu kun tulee taas seuraava sateinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti