23.5.2012

Soinnuissa sen on taikaa...

Tällä hetkellä minulla on ihan KAMALA heinänuha! Heräsin aamulla siihen, että nenä oli ihan tukossa (niinkuin se on tässä parin viikon ajan aamuisin ollut), eikä rään tulo meinannut loppua. Anteeksi näistä kamalista mielikuvista. En ole voinut viettää pitkiä aikoja ulkona, koska siellä allergiani voi vielä pahemmin. Onneksi minulla on perjantaina lääkäri-aika, niin saan vähän vahvempia troppeja. Kuitenkin tästä ihanasta kuvailusta tulemme siihen tulokseen, että minulla on nyt ollut kivasti aikaa jatkaa "paras biisi kustakin Disney -elokuvasta" listaani. Jos tekin kärsitte kauheasta nuhasta (tai raskaudesta), niin voitte kuunnella näitä kappaleita koneeltanne. Muuten menkää ihmeessä ulos, siellä on aivan ihana ilma!

Robin Hood
The Phony King of England / Hassu kuningas

Robin Hoodin kaikki laulut ovat hauskoja ja miellyttäviä. Elokuvan katsottua laulut jäävät aina soimaan päähän. Tämä laulu on sellainen, joka varmasti löytyy minun päästäni elokuvan jälkeen Robin Hoodin vihellyksen ohella. Elokuvassa "hyvikset" laulavat pilkkalaulua prinssi Juhanasta, ja laulusta tulee suuri hitti, jota pahiksetkin myöhemmin laulavat. Itse pidän enemmän suomenkielisestä versiosta, jossa laulajalla on lämmin ääni. Tykkäämiseni johtuu varmaan siitä, että olen tottunut tuohon ääneen lapsuudesta saakka, ja englanninkielinen versio kuulostaa väärältä.


Nalle Puh
The Wonderful Thing About Tiggers / Oon mä ainoa"Wu-hu-hu-huuu!!!" kuuluu Tiikerin suusta ja sitten alkaa kauhea laulun tahkoaminen. Tämä laulu on todella lyhyt, mutta sitäkin parempi. Tiikeri kehuu siinä itseään aivan mahtavaksi, josta mekin saisimme ottaa mallia välillä näitä elämän teitä kulkiessamme. Paras laulu, paras hahmo ja iloinen mieli! En osaa päättää, onko parempi enkuksi vai suomeksi.


Pelastuspartio Bernard ja Bianca
Rescue Aid Society / Pelastusjärjestö


Tähän asti kirjoitin tekstiä eilen. Jostain kumman syystä Rescue Aid Society on soinut minulla päässä koko eilisen ja tämän päivän. Varoitus siis teille! Tämä laulu ei mielestäni ole mitenkään kauhean ihmeellinen. Muut laulut Bernardissa ja Biancassa olivat jotenkin kauhean masentavia, joten siksi valitsin tämän laulun parhaaksi. Ja se JÄÄ päähän soimaan! Laulu on hiirten Pelastusjärjestön tunnuslaulu, joka valaa ainakin talonmies Bernardiin rohkeutta ja kunnioitusta. Nämä kaksi päivää laulu on soinut päässäni englanniksi, joten ehkä se versio on parempi (tai sitten vain kuuntelin sitä useammin kuin suomalaista versiota).


Topi ja Tessu
Appriciate the Lady / Arvosta naista


Mielestäni elokuvan Topi ja Tessu laulut ovat jollakin tasolla masentavia. Niissä on niin hidas tempo, eikä laulajankaan ääni innosta minua hyppelemään. Tämä laulu oli elokuvan lauluista se, joka oli ehkä "svengaavin", jos niin voi kyseisestä laulusta sanoa. Elokuvassa pöllömummo opettaa Topille, että naista tulee arvostaa. Ja sen Topi oppii kuvasta päätellen.

Hiidenpata
The Witches

Hiidenpadassa ei ole lauluja, vaan kaikki musiikki on pelkkää taustamusiikkia. Tosi hyvää musiikkia elokuvaan on kyllä sävelletty! The Horned King -teema on pelottavuudessaan mahtava, ja keijujen teema on iloinen, eloisa ja tarttuva. Silti noitien teema oli minusta paras. Musiikki ei ole ollenkaan pelottavaa, vaikka kuvasta niin voisi päätellä. Musiikki on mahtipontista, välillä espanjalaistyylistä ja mahtavaa elokuvamusiikkia! :)


Mestarietsivä Basil Hiiri
The World's Greatest Criminal Mind / Oi Ratigan

Tätä laulua oli todella vaikea löytää YouTubesta englanniksi! Suomeksikin se löytyi helpommin! Espanjan ja italian kielisiä versioita löytyi kyllä pilvin pimein. Lopulta löysin jonkun "storybook" -version. Jopa sen perusteella uskallan väittää, että laulu on parempi englanniksi, sillä suomalaisessa versiossa Ratiganin ääninäyttelijä on nössön kuuloinen. :)

Elokuvassa Ratigan on Basil Hiiren perivihollinen. Hän suunnittelee ilkeitä juoniaan kätyreidensä kanssa jossain viemäreiden kätköissä, ja laulaa tämän laulun, jossa hänen suuruuttaan kuvaillaan mahtavaksi. Laulun melodia on hankala, ja ainoa kohta joka jää päähän syömään, on pätkä "oi Ratigan, oi Ratigan".


Oliver ja kumppanit
Why Should I Worry / Miksi murehtisin?

Täytyy tunnustaa, että en muista kuvassa olevan koiran nimeä. Niinpä minun piti tarkistaa asia Wikipediasta, ja kävi ilmi, että hänen nimensä on Filuri...!!!!! Mitä ihmettä! Oikeastiko?! Ei ihme, että en muistanut nimeä! Todella outo. Joka tapauksessa elokuvassa "Filuri" laulaa laulun Miksi murehtisin? Oliverille, ja samalla opettaa omaa elämänkatsomustaan (joka käy ilmi kappaleen nimestä). Vaikka koiran nimeä en muistanutkaan, on laulu silti mahtava! Jammaava ja svengaava rytmi vie mukanaan. Mielestäni englanninkielinen versio on parempi.
Pieni merenneito
Under the Sea / Aalloissa siis


Tästä kappaleesta olen maininnut jo aikaisemmassa tekstissä. Mahtava, reggae-tyylinen kappale merenalaisen elämän ihanuuksista! Oikeassa alakulmassa näkyvä turkoosi kala sai minut aina nauramaan pienenä.


Bernard ja Bianca Australiassa
Wilbur Takes Off

Elokuvassa Bernard ja Bianca Australiassa ei ole lauluja, joista löytyisi sanat. Niinpä paras laulu on taas pelkästään soitinten kaunis tunnelma elokuvan kohtausten aikana. Positiivisesti muista elokuvan kappaleista erottui Wilbur Takes Off. "Vilpuri" on kuvassa näkyvä pöhkö albatrossi, joka lentokoneen tapaisena kuljetusvälineenä kuljettaa hiiret Australiaan. Kappale soi taustalla, kun Vilpuri lähtee lentoon, ja siitä käy ilmi minusta hyvin Vilpurin luonne ja musiikkimaku. Muita hyviä kappaleita olivat End Credits ja Main Title, joista käy ilmi Australian tunnelmat, sekä End Credits:stä Pelastuspartion jalot päämäärät. Ah!


Kaunotar ja Hirviö
Beauty and the Beast / Tyttö sekä hän


Kaunotar ja Hirviö -elokuva sisältää hirrrrrveästi hyvää musiikkia! Laulu Gaston on todella hauska, varsinkin suomenkielisessä versiossa hauskuuden tekee Gastonin ääni. Hauskat sanat on myös kappaleessa Hyökätään (erityisesti englanninkielisessä versiossa). Toki myös kappaleet Belle, Mä aavistan ja Vieraamme saavat kunniamaininnan. Hyvä hyvä! Paras kappale elokuvasta on kuitenkin Tyttö sekä hän, jota on hehkutettu jo aikaisemmin. Piste.

2 kommenttia:

  1. Saara från Pöljä9. kesäkuuta 2012 klo 11.47

    Hihii, tässä seuraava soittolistani! Kerron sitten myöhemmin (jos muistan) suosikkini! Näistä teksteistä tykkään! :) Huutomerkkihuutomerkki!!

    VastaaPoista
  2. Hii! Näitä tekstejä on vain tosi työläs kirjoittaa, että saattaa mennä vähän aikaa seuraavaan... :( Anteeksi jo valmiiksi!

    VastaaPoista