10.11.2011

...One song only for you.

Hahaa, TOP10 jäljellä! Ja se alkaa tästä! Jiiiihaaaa!!!!

10. Be prepared
elokuvasta Leijonakuningas

Loppujen lopuksi kauhean monessa Disney-elokuvassa ei ole pahisten laulamia lauluja. Tai sanotaan näin, että vanhoissa Disney klassikoissa ei ole, mutta uudemmissa niitä alkaa esiintyä. Be prepared -laulun laulaa Scar, jossa hän paljastaa ilkeät suunnitelmansa. Laulu on hyvin yksinkertainen, ja välillä tuntuu, että laulaja ei edes laula, vaan lausuu säkeitä, mutta minusta se on vain jotenkin iskevä. Parempi englanninkielisenä.

by Elton John & Tim Rice9. Sano pois / Strangers Like Me
elokuvasta Tarzan

Laulussa Tarzan ihmettelee kaikkia uusia asioita, joita Jane hänelle opettaa. Laulun aikana myös nähdään, kuinka nämä kaksi ihastuvat toisiinsa. Sekä suomenkielinen että englanninkielinen versio menevät minulle. Jotenkin suloinen biisi, mutta suloisuuden siihen tekee ehkä elokuvan tapahtumat eikä laulun musiikillinen anti.

by Phil Collins8. The Aristocats 
elokuvasta Aristokatit (yllätys yllätys...)


Aristokatit laulu soi ihan elokuvan alussa alkusanojen aikana, eikä siis yllä olevan kuvan aikana. Laulu on ihana! Niin englannin- kuin suomenkielisessäkin versiossa lauletaan yhdessä kohdassa ranskaksi, josta tulee heti elokuvaan sopiva Pariisin tunnelma. Mielestäni kuitenkin ehkä englanninkielinen versio laulusta on parempi. Ja tämä laulu on tällä hetkellä minulla soittoäänenä, jee! :) Paras!

by Richard M. Sherman & Robert B. Sherman


7. The Wonderful Thing About Tiggers / Tiikerin laulu
elokuvasta Nalle Puh (vanhasta ja uudesta)

"Ihana asia minusta on et ihana olen vain mä." Hihii! Tiikeri pomppii ja pomppii ja siitä kuuluu  sellainen hassu ääni!!!! Ja Tiikerillä on niin paras ääni!!! Sekä englanniksi ja suomeksi. Ääni kuulostaa jotenkin tahmealta (?) ja hassulta ja kiltiltä. Ja sitten Tiikeri huutaa vielä "Juhuhuhuu!"!!! Tiikeri on paras! Ja tämä laulu on niin Tiikeriä kuin olla voi, vaikka onkin hyvin lyhyt. Tiikeri laulaa tätä laulua aina, kun ilmestyy johonkin kohtaukseen tai poistuu siitä. Ja täytyy sanoa, että itsetuntoa tältä kaverilta ei kyllä puutu! "But the most wonderful thing about tiggers is I'm the only one!"

by Richard M. Sherman & Robert B. Sherman6. On my way
elokuvasta Karhuveljeni Koda

Mahtava laulu!!! Elokuvassa Koda laulaa tätä matkalla kohti vuorta, jossa "valo koskettaa maata", ja Kenai ärsyyntyy siitä kovasti. Yhtäkkiä Kodan ääni muuttuu Phil Collinssiksi, ja alkaa viheltelyt ja rytmisyys ja mahtipontisuus ja ah! Sanotaan vaikka näin, että aina kun kuuntelen tätä bussissa, niin minun on hyvin vaikea pysyä paikoillani.

by Phil Collins
5. Teistä miehen teen 
elokuvasta Mulan


Oletteko koskaan kuunnelleet tätä laulua englanniksi? Älkää kuunnelko. Suomeksi tämä kappale on tuhat kertaa parempi! Suomalaisessa versiossa on sitä sisua ja makkaraa, englantilaisessa ollaan nynnyjä. Ja tämän kappaleen soidessa pitää olla juuri MIES! Oikein keskittyessäni kappaleeseen minulle tulee joskus kylmiä väreitä. Mahtipontinen biisi.

by Matthew Wilder & David Zippel4. A Star is Born
elokuvasta Herkules

Herkuleksessa kaikki laulut on gospelia (tai ainakin ne pyrkivät olemaan). Tämä laulu soi lopussa, kun kaikki on hyvin ja loppu on hyvin, ja kansa iloitsee. Mikäpä sopisi lopetukseen paremmin kun tämä reipashenkinen ja iloinen laulu. Lisäksi tässä laulussa on jotain sanomaakin: "Just remember in the darkest hour within your heart's the power for making you a hero too!" Joten me ollaan sankareita kaikki!

by Alan Menken & David Zippel

Ja parhaat kolme.... tärän tärän tärän (rummunpärinää...) ..... jännitystä.....


3. Cruella De Vil
elokuvasta 101 Dalmatialaista

Mahtava kappale!!! Viime aikoina tämä on soinut tosi paljon minun päässäni. On hyvä suomeksi, mutta parempi englanniksi. Englanninkielisessä versiossa on kenties hieman "hirveämmät" sanat ("this inhuman beast"), ja se on minusta mahtavaa. :) Elokuvassa Roger keksii tämän laulun Anitan "rakkaasta" kouluaikaisesta ystävästä, ja jo elokuvassakin laulusta tulee suuri hitti. Erityisesti minua innostaa Dr. Johnin versio kappaleesta.

by Mel Leven
2. Can You Feel the Love Tonight
elokuvasta Leijonakuningas


Mietin pitkään, onko tämä ykkönen vai kakkonen, ja vaihdoin sen tähän vielä viime hetkellä. Tällä kertaa en tarkoita sitä Elton Johnin poppis biisiä, vaan sitä elokuvassa soivaa versiota, jossa Timon ja Pumbaakin laulavat. Se on minusta parempi. Ja siis englanniksi, suomenkielisestä ei voi puhuakaan (siinä lauletaan jostain poikamies boksista...). Tämä laulu on voittanut Oscarin. Ja lisäksi tämä on ainoa laulu kaikista Disney -elokuvista, jota soitetaan radiossa (Elton Johnin versiona tosin), vai oletteko kuulleet joitakin muita? Ihana laulu.

by Elton John & Tim Rice1. Beauty and the beast / Tyttö sekä hän
elokuvasta Kaunotar ja Hirviö


Tämä on siis paras Disney -laulu tällä hetkellä. Oliko yllätys? Englanninkielinen versio laulusta elokuvassa ei ole niin hyvä. Sen sijaan englanninkielinen versio musikaalissa on mainio! Ja suomenkielinen versio itse elokuvassa on ihana. Tämä on ainoa Disney -kappale, jonka osaan soittaa pianolle ulkoa (melkein). Pitää alkaa harjoitella muitakin. Ja tämä laulu on myöskin Oscar -voittaja. Ja kohtaus on aivan ihana; kuva kertoo kaiken. Tämä pitää soittaa/laulaa minun häissäni. :)

by Alan Menken & Howard Ashman

4 kommenttia:

 1. Hihii! Minä arvasin tuon ykkösen, minä suorastaan tiesin! Mutta kiitos hyvin hyödyllisestä ja hauskasta tekstistä, ja siis top 10:n ensimmäisestäkin osasta. Oon nimittäin tässä taas yrittänyt etsiskellä jotain kiinnostavaa kuunneltavaa, niin tässähän on sopiva lista.. Aloitin juuri Kodasta. ;)

  VastaaPoista
 2. Saara Jykylästä edelleen!14. marraskuuta 2011 klo 21.41

  Ai niin, pakko vielä lisätä.. Ei yhtään laulua Aladdinista..?! :( Minä kun rakastan sen elokuvan lauluja(kin).

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Ajattelinkin, että laulut voisivat jakaa Disneyn ilosanomaa uusien kuulijoiden keskuudessa! :) Ja kyllä minustakin Aladdinissa on mahtavat laulut, ja niin monessa muussakin Disney -elokuvassa, jotka olisivat ansainneet tulla listalle, mutta eivät nyt tällä kertaa tulleet. :( Ehkä miun pitäisi tehdä uusi lista, että kaikista elokuvista yksi paras laulu...??? ;)

  VastaaPoista
 4. Se kuulostaisi hyvältä! ;)

  VastaaPoista