12.7.2018

Jo sano pois mitä tiedä en lain!

NYT on aika taas osallistaa teitä, arvon lukijat, blogitekstien kirjoittamiseen, sillä on uuden lukijakyselyn aika! Kyselin teiltä viime vuonna, millaisiin lukijakyselyihin haluaisitte vastata, ja eräs kommentoija sanoi, että olisi hauska kuulla lukijoiden suosikkiklassikot. Tuumasta toimeen, kommentista tekstiksi! Kyselenkin teiltä siis tällä kertaa teidän suosikkielokuvianne näin: 

1. Mikä/mitkä ovat sinun suosikkielokuvasi Disney-klassikoista? (Mainitse vähintään yksi, korkeintaan kymmenen! Halutessasi voit kirjoittaa perusteluja, miksi kyseisistä elokuvista on tullut suosikkejasi, ja mikä niissä viehättää.) 
2. Mikä/mitkä ovat sinun suosikkielokuviasi Pixarin klassikoista? (ks. edellisen kohdan suluista tarkennus)
3. Mikä/mitkä ovat ne huonoimmat Disneyn tai Pixarin elokuvat....? 

Hahaa, siinäpäs riittää teille taas pohdittavaa! :) Julkaisen kommenteistanne kootun tekstin (tai kommenttien määrästä ja pituudesta riippuuen tekstit) koulun alun kunniaksi. Virallinen koulujen aloituspäivä on 9.8., eli suosikkileffoista voi lukea joko silloin tai tuota päivää seuraavana viikonloppuna. Hyvin on aikaa siis kyselyyn vastailla! 

Kiitos kaikille mahdollisille kommentoijille jo etukäteen!!!!!!!!


(Huomenna alkaa minun kesäloma, jejjj! Olen lähdössä huomenna road tripille ympäri Suomea ajelemaan, ja viivyn reissulla puolitoista viikkoa. Tällä ajalla ei ole siis valitettavasti uusia tekstejä odotettavissa blogiin. Kun reissultani palaan, aion listata Pixarin klassikot oman mielipiteeni mukaan paremmuusjärjestykseen!)

17 kommenttia:

  1. Tässäpä kiva kysely taas. No, laitetaanpas niitä suosikkeja tulemaan, eli tässä omat suosikkini Disney-klassikoista:

    1. Kaunotar ja Hirviö = Ei tätä suotta laitettu Oscar-ehdokkaaksi parhaan elokuvan kategoriassa. Kaunis rakkaustarina ja satumusikaali unohtumattomine hahmoineen, ja Alan Menkenin musiikki on tässä ehdottomasti parhaimmillaan. Jaksaa koskettaa usealla tasolla vielä vanhemmalla iälläkin. Belle on myös mielestäni yhä Disneyn kaunein ja mukavin prinsessa, sekä se tanssisalikohtaus edelleen Disneyn paras romanttinen kohtaus.

    2. Bambi = Tätä leffaa oppii arvostamaan enemmän mitä enemmän ikää tulee. Luonnon kuvaus Bambissa on todella henkeäsalpaava, tunnelmasta nyt puhumattakaan. Yksinkertainen mutta voimakas tarina auttaa luomaan melkein luontodokkarimaisen vaikutelman siihen. Ja kukapa ei järkyttynyt Bambin äidin kuolemasta penskana?

    3. Zootropolis - eläinten kaupunki = Uudemman sukupolven Disneyistä ehdottomasti paras. Hauska ja oivaltava, mutta myös koskettava ja hyvällä tavalla puhutteleva elokuva jonka sanoma on ajankohtainen vielä tänäkin päivänä. Nick ja Judy ovat ihania ja kiinnostavia hahmoja molemmat, ja heidän keskenäisiä touhuja jaksaa katsella mielellään koko elokuvan ajan. Sivuhahmot ovat myös kaikki tosi kivoja Gazellesta herra Bigiin asti.

    4. Robin Hood = Lapsuuden suosikki ja edelleen paras tulkinta koko legendasta. Hauska ja romanttinenkin vanhan ajan miekkaseikkailu lupsakkaalla huumorilla ja sopivalla toiminnalla. Rakastan Robinin ja Marianin romanssia siinä, ja Prinssi Juhanasta ei pahis paljon huvittavammaksi pääse. Eläinten yhteiskunta on myös todella kivasti ja persoonallisesti toteutettu, kuten tuossa Zootropoliksessakin.

    5. Fantasia = Upea klassisen musiikin ja animaation yhdistelmä, josta tykkää kyllä aikuisena enemmän kuin lapsena. Jokainen segmentti siinä on ainutlaatuinen ja mieleenpainuva toteutukseltaan. Tällaisia elokuvia ei nykyään enää pahemmin näe. Oma suosikki leffan kohtauksista on aina ollut ja tulee aina olemaan Yö Autiolla Vuorella. Niin pelottava ja dramaattinen, mitä tasapainottaa sopivasti sitä seuraava utuisen kaunis Ave Maria.

    6. Aladdin = Olen aina tykännyt tuhannen ja yhden yön tarinoista, joten tämä ei ole yllättävä valinta lainkaan. Aladdin on värikäs, mielikuvituksellinen ja mahtavia lauluja sisältävä fantasiaseikkailu jonka osaan melkein ulkoa. Päähenkilö on ehkä ykkössuosikkini Disneyn miespäähenkilöistä, Jasmine todella hemaiseva prinsessa, Jafar hieno pahis ja Henki se vasta leffan todellinen stara on, kiitos Loirin erinomaisen dubbauksen.

    7. Leijonakuningas: Tästä leffasta onkin kaikki mahdollinen sanottu, sen verran klassinen tapaus on kyseessä. Ajaton tarina vastuusta, rakkaudesta, itsensä löytämisestä ja perheestä, mikä on jaksanut koskettaa meitä jo pitkään. Laulut ja hahmot ovat kaikki ikimuistoisia, alun auringonnousukohtauksesta puhumattakaan. Harva elokuva jättää yhtä suurta vaikutusta katsojaan lapsuudessa kuin Leijonakuningas.

    Kunniamaininnat myös Lumikille, Pinocchiolle ja Nalle Puhille.

    VastaaPoista
  2. Parhaat on Notre Damen kellonsoittaja ja Pocahontas. Tykkäsin jo pienenä siitä, että ne on vähän synkempiä kuin keskiverto Disneyt. Ja oon vieläkin vähän katkera Kocoumista, se on yhä parasta mitä Disney on tehnyt. :D Plus molemmissa on ihanan mahtiponttiset biisit ja scoret. Pixareista paras on Monsterit oy ja Coco. Huonoimman klassikon kyseenalaisen kunnian saa mun mielestä Peter Pan ja Dinosaurus. Kumpaakaan en oo jaksanu katsoa alusta loppuun, en pienenä enkä aikuisena. Myös Liisa Ihmemaassa on yliarvostettu, vaikka haluaisinkin siitä pitää. Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa, kun katsoin sen pienenä kuumeessa. :D pärisi vähän turhan lujaa.

    VastaaPoista
  3. Mun suosikkeja ovat:
    1. Viidakkokirja
    Tykkään biisesitä varsinkin Karhun elämästä ja hahmot ovat tosi kivoja.
    2. Aladdin
    Oli yks lapsuuden suosikeista ja Henki jaksaa vieläkin naurattaa.
    3. Peter Pan
    Tunnen välistä olevani itsekin Peter Pan koska en halua kasvaa aikuiseksi.
    4. Pieni merenneito
    Tykkään Arielin vallattomuudesta ja veden alaisesta maailmasta.
    5. Tarzan
    Kuka nyt ei tykkäisi siitä komeasta villimiehestä?
    6. Lumikki ja seitsemän kääpiötä.
    Myönnän kyllä auliisti että pienenä pelkäsin Lumikin noitaa mutta on se aika ruma otus. Sain samat sätkyt kun katsoin Lumottua ekan kerran leffassa.
    7. Leijonakuningas
    Upea tarina Simban kasvamisesta pennusta kunikaaksi.
    8. Maija Poppanen
    Todella kiva musikkaalielokuva jonka kappaleita voi hyräillä melkein missä vain.
    9. Aristokatit
    Kissat ovat aina olleet lemppareitani.
    ja 10. Pinokkio
    Todella kaunis tarina siitä miten puunukesta tulee poika.

    VastaaPoista
  4. Suosikki klassikot:
    1. Aristokatit: Lapsuuteni suursuosikki, koska kissat on ihania, koko elokuva on tosi huvittava ja hahmot on niin ikimuistoisia. (ja samalla Aristokatit on yksi niistä Disney jutuista, joihin tein fanihahmoja)
    2. Leijonakuningas: Varmaan monien suosikki. Tykkään tästä koska tarina on tosi toimivaa, hahmot on mielenkiintoisia ja musiikit on ihanii. Tää elokuva aiheutti muksuna naurua, iloa, surua ja hämmennystä. Lisäksi Leijonakuningas on ainoa eläinelokuva, jossa ei ole viittauksia ihmisiin. (odotan innolla Lion King live-actionia)
    3. Pieni Merenneito: Mä oon aina pitänyt kaloista, ja merijutuista. Lisäksi Arielin on oltava yksi mun suosikki prinsessoja, kun sillä on punaiset hiuksen, ja myöskään sillä ei ole liikaa vaatteita XD. Ja sen laulut, etenkin Under the Sea on niin ihana laulu, että sitä kuuntelee mielellään.
    4. Lilo & Stitch: Tosi koskettava elokuva orvoista sisaruksista, ja geneettisestä kokeilusta. Ja Havaiji on muutenkin yks mun suosikki maita, ja Lilo & Stitch sarja on omia suosikkejani.
    5. Robin Hood: Lapsuuteni suosikki, koska sen keskiaikainen teema, ja se elokuvan huumori ja synkkyys yhdistettynä klassikoksi. Ja mä rakastan RobinxMarian paritusta.X3
    6. Mulan: Mulan on melko poikkeava disney leffa, syynä se että kerrankin naispuolinen päähahmo ei ole pelastettava hahmo, ja että leffan pääteemana ei ole rakkaus, vaan pikemminkin rohkeus. Lisäksi Kiina on yksi mun suosikki maita.
    7. Frozen: Tosi hyvin toteutetut krafiikat, ja se ei tosiaankaan näytä liioitetulle, ja Sofia on yks mun suosikki Disney hahmoista. Harmi van että Frozen on musta jostain syystä pikkuisen yliarvostettu, muttei liikaa.
    8. Zootropolis: Mä rakastuin tähän leffaan kun ostin tän DVD:llä. Judy ja Nick on mainioita päähahmoja, ja koko leffan teema on sekä söpöä, siistiä ja jännittävää.
    9. Aladdin: Yks mun lapsuuden lemppareista, ja edelleen yksi parhaista leffoista ikinä, koska sen piirtojälki on tosi hienoo, ääninäyttely on todella hyvin tehty (eipä uotta Aladdinin suomidubbia ole suotta palkittu parhaaksi, kiitos Veskun). Ja Jasmine on ehdottomasti suosikki Disney Prinsessani, se on on muista prinsessoista melko poikkeava, siten ettei se oo mikään hauras neito, ja osaa hyvin pitää puolensa.
    10. Kaunotar ja Hirviö: Tää leffa on yksi legendaarisempia, koska sen teema ja tapa kertoa tarina on tosi jännittävää, koska Hirviö oli pienenä melko pelottava, vaikkei onneksi aiheuttanut mitään traumoja. Ja elokuvan laulut on tosi mieleenpainuvia, ja niitä tulee hyräiltyä silloin tällöin.

    (on niin harmi että tähän listaan voi laittaa vaan kymmenen, kun näitä suosikkeja piisaa vaikka kuinka XD

    VastaaPoista
  5. Suosikki Pixarit:
    1. Toy Story 2: Mä rakastin tätä pienenä, ja se vieläkin antaa nostalgista tunnetta. Jokin siinä kakkos osassa mielyttää, vaikkei se ehkä kolmosta voita. Ehkä se kun siinä on jänniä uusia hahmoja kuten Jessie, Napakymppi, mainari ja Zurg. Ja sekin kuinka käsitellään sitä kuinka rikkinäisten lelujen käy, ja se kuinka Woody miettii hartaasti joko elämä museossa Japanissa, vaiko lapsen leikkikaluna Andyn luona.
    2. Monsterit OY: Tää elokuva antaa uusi puolia hirviöistä, jotka on pelottanut sukupolvien ajan, että ne pelottelee vaan työkseen. Lisäksi hahmot on tosi mieleenpainuvia, ja kokonaisuudessaan elokuva on rentouttava ja piristystä tylsälle päivälle.
    3. Ihmeperhe: Mä rakastan perhejuttuja, ja Ihmeperhe on tosi hyvä versio niistä, etenkin superiperheestä. X3
    4. Nemoa Etsimässä: Kuten jo sanoin, pidän kovasti kaloista, ja etenkin merivuokkokalat nousi suosioon tämän jälkeen. Lisäksi tää kertoo ylisuojelevien yksinhuoltajien käsitystä maailmasta, ja useammat aikuiset osaa samaistua tähän.
    5. Ratatouille: Aah, Pariisi, ja herkullista ruokaa. Voiko tunnelmallisempaa olla? X3 Ja tämä elokuva myös antaa uuden käsityksen rotista, kun useimmissa piirretyissä rotat kuvataan pahoina, mutta tässä ne on ihanasti elävä perheyhteisö, joka taistelee elämää ja kuolemaa vastaan.
    6. Toy Story 3: Ehkä paras näistä kolmesta osasta, paljon uusia hahmoja, toimiva tarina ja koskettava loppu, paremmin ei voisikaan kuvailla tätä.
    7. Wall-E: Niin romanttinen ja valistava elokuva, ja antaa käsityksen siitä mihin maailma on menossa, ja sekin että roboteillakin on tunteet.

    (näit suosikkeja tuli paljon vähemmän kun Disney klassikoita XD

    VastaaPoista
  6. Inhokki Disney klassikot: (näitä on onneksi vain muutama)
    1. Pikku Kananen: Mä en käsitä kuinka mä muksuna pidin tästä? Lukkunottamatta aina mahtavaa Kalaa, hahmot oli ihan hemmetin ärsyttäviä DX. Etenkin mua ärsyttää se että elokuvan päähahmona on pikkuinen nössö kananen, joka esittää kovaa/siistiä, mutta sen siaan nolaa itsensä pahasti, ja aiheuttaa minussa suurta myötähäpeää.
    2. Aivan Villit: Syy miksi Aivan Villit on inhokkini, on että se ei ees ole Disney elokuva, eli olen lapsen elännyt valheessa uskoen että tää ois Disney klassikko, mutta ei DX. Lisäksi tää muistuttaa niin Madagascar leffaa, mikä on tosi loukkaavaa.
    3. Hiidenpata: Muuten kokonaisuudessaan hyvä elokuva, mutta ei juurikaan lapsille sopiva liiallisen pelottavuuden takia. On kyllä onni etten saanut tästä tarumoja.

    Inhokki Pixarit:
    1. Autot 2: Ehkä yksi heikoimmista jatko-osista, ensinäkin kun koko leffan aikana ei seurata Salaman kilpailuja, ja koko juttu jää aika etäiseksi. Lisäksi Materin ja Holleyn välinen suhde jää melko tuhaksi, vaikka tykkäänkin rakkaustarinoista.

    (empä keksinytkään muuta XD)

    VastaaPoista
  7. 1. Leijonakuningas = Viiden tähden mestariteos kiireestä kantapäähän. Naurattaa, koskettaa ja opettaa tärkeitä asioita jotka puhuttelevat kaikenikäisiä. En suotta ole fanittanut tätä leffaa lapsesta lähtien. Vannon Hakuna Matatan nimeen ikuisesti.

    2. Bambi = Samat asiat mitkä viehättävät Leijonakuninkaassa koskevat myös tätäkin. Melkein 70 vuotta vanha elokuva ja silti peittoaa monet nykyanimaatiot mennen tullen. Pienenä tosin osasi olla aika pelottava ajoittain.

    3. Zootropolis= Aivan upeasti toteutettu ja mielikuvituksellinen eläinmaailma tässä. Aikuismaisista teemoistaan huolimatta hyvin lämminsydäminen ja aidosti Disneymäinen elokuva, josta löytää aina uutta joka katselukerralla. Judy on ylivoimaisesti suosikkisankarittareni Disneyltä ikinä, ja shippaan häntä sekä Nickiä oikein mielelläni.

    4. Robin Hood = Täydellinen sekoitus huumoria, toimintaa ja söpöilyä klassisen eläinsadun kaltaisessa ympäristössä. Lisäksi ketut ovat lempieläimiäni. Niitä Disney-elokuvia, joita olen katsonut ehkä eniten.

    5. Mulan = Aivan upea seikkailu, jossa yksi Disneyn parhaista päähenkilöistä ikinä. Musiikki ja animaatio ovat sanoinkuvaamattoman hienoja. Ja Niin kuin mies-biisi soi päässä aina leffan nähtyäni.

    6. Nalle Puh = Sympaattinen, nostalginen ja viisaskin elokuva josta monia hyviä muistoja.

    7. Pelastuspartio Bernard ja Bianca & Bernard ja Bianca Australiassa = Vaikea sanoa kummasta pidän enemmän. Rakastettavan hiirikaksikon hauskat ja jännittävät seikkailut jaksavat viihdyttää vuodesta toiseen.

    8. Aladdin = Taianomainen spektaakkeli upeine lauluineen. Muistan vieläkin, kuinka olin pienenä tosi ihastunut Jasmineen. Ja olen ehdottomasti samaa mieltä leffan dubbauksesta kuin muutkin tuolla kommenteissa.

    9. Lilo & Stitch = Ihana tarina tytön ja avaruusolion ystävyydestä. Lilon ja Nanin uskottava sisarussuhde, Jumban ja Plekleyn hauskat toilailut sekä itse Elviksen musiikki tuovat myös plussaa.

    10. Pieni Merenneito = Paljon nostalgista arvoa tällä, oli nimittäin ensimmäinen Disney-elokuva jonka näin teatterissa. Arielin kohdalla kävi täysin sama juttu kuin Jasminen kanssa. Ursula on myös aivan mahtipahis, etenkin Ulla Tapanisen dubbaamana.

    Inhokkini ovat ylivoimaisesti Pikku Kananen ja Aivan Villit. Kummassakin on jotenkin semmoinen sekava ja ajottain jopa näsäviisas ilmapiiri, eikä niiden kankea huumori onnistu viihdyttämään lainkaan. Dinosauruskin on melkoisen kuiva kokemus, vaikka dinoista tykkäänkin.

    VastaaPoista
  8. Suosikkini Disney-klassikoista:
    Pidän aika monista Disney-klassikoista, mutta koska perustelujen kertominen ei kuulu vahvuuksiini, ilmiannan nyt vain ne kolme leffaa, joista osaan kertoa, miksi ne ovat suosikkejani.

    Prinsessa ja sammakko on yksi ylivertaisia suosikkejani ja yltää suosikkilistallani kärkisijoille, koska siinä on kaunis tarina, onnistuneet hahmot ja hyvät laulut.

    Toinen lempparini on Hiidenpata, koska kuten jo aikaisemmin kerroin eräässä Disnerd Dreams-blogiin laittamiassani kommentissa, pidän siitä, että se on niin erilainen, ja tykkään Hornansarven kaltaisista pahiksista.

    Kolmantena esimerkkinä päätin mainita Lumikin. Sekin yltää suosikkilistallani aika korkealle sijalle, koska toisin kuin monet muut tyypit, joiden mielipiteitä olen lukenut tai kuullut, minä osaan asennoitua Lumikin katsomiseen lapsen silmin, enkä sen vuoksi näe mitään syytä valittaa niistä asioista, joista Lumikkia on tässäkin blogissa kritisoitu.

    Suosikkini Pixar-klassikoista:
    Ehdottomasti Monsterit Oy ja Toy Story 2. Molemmissa tykkäämiseni perusteena on yksinkertaisesti lapsuusnostalgia. Lisäksi tykkään Toy Story 2:sta myös siksi, koska se on tähänastisista Toy Story-leffoista ainoa, jossa Andyn Buzz pysyy tervejärkisenä koko leffan ajan. Siis, kun siinä hän ei missään vaiheessa luule olevansa oikea avaruusrangeri, ja minusta tuntuu hauskalta seurata, kuinka hän suhtautuu siihen toiseen Buzziin samalla tavoin Woody häneen ykkösessä.

    Inhokkini:
    Yksi ylivoimaisista inhokeistani on - tättä-rättä-rää - Frozen! Minä näen Frozenin jokseenkin ahdistavana elokuvana. Ahdistavimpia hetkiä ovat ehdottomasti kaikki ne kohtaukset, joissa Elsa hermoilee voimiensa takia sekä koko se leffan osio, missä Annan sydän on jäätymässä. Frozenin laulut ovat myös yllättävän huonoja (erityisesti se peikkolaulu), ja Hans on mielestäni epäonnistunut pahis. Ja näiden mielipiteitteni vuoksi minua jurppii se, että Olipa kerran-sarjassa Frozen on ainoa Disney-klassikko, jonka tarinaa ja hahmoja ei ole menty kirjoittamaan uusiksi.

    Kaksin karkuteillä-leffasta tuli inhokkini lähinnä YouTuben takia, sillä tykkään katsella tubettajien tekemiä parodioita, mutten tykkää siitä, että eräs parodioihin erikoitunut tubettaja (https://www.youtube.com/user/PrincessRapunzel18) on laittanut Tähkäpään ja Flynn Riderin lähes jokikisen parodiansa pääosaan. Ei ne nyt niin loistavia hahmoja ole! Kaksin karkuteillä-leffan tarinakin on minun mielestäni hieman yksinkertainen Prinsessan ja sammakon loistavaan tarinaan verrattuna.

    Pixarin tuotannosta inhokkini on ehdottomasti Ihmeperhe, koska se on niin raju ja väkivaltainen. Supersankarileffat eivät muutenkaan ole oikein minun juttuni.

    VastaaPoista
  9. Hei koskas käsittelyyn tulisi Disneyn klassikkoelokuvien jatko-osat ja sitten myös Disneyn Live Action elokuvista voisit myös tehä arvostelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis! Olen toisessa Disney-blogissani, Ihmeiden aukiossa, arvostellut tiivistetysti joitakin Disneyn live action -elokuvia. Niitä en tule siis ollenkaan käsittelemään täällä blogissa, mutta alla on osoite Ihmeiden aukioon. :)

      http://ihmeidenaukio.blogspot.com/

      Disneyn klassikkoelokuvien jatko-osien arvostelua olisi luultavasti seuraavaksi täällä tiedossa... Olen kuitenkin niin ennakkoluuloinen jatko-osia kohtaan, että hirveällä innolla en niitä ala katsomaan. :P Yritän kuitenkin!

      Luulen, että kirjoittelen syksymmällä tänne blogiin blogin tulevaisuuden suunnitelmia koskevan tekstin, jossa käsittelen lauseella tai parilla tulevia leffa-arvosteluja.

      Poista
  10. Disneyn leffoista on tosi vaikea valita, mitkä ovat ne kaikista suurimmat suosikit, kun tykkään niin monista! Listani ei ole ihan vakiintunut, mutta ihan kärkipäässä ovat ainakin Kaunotar ja hirviö, Herkules, Lilo & Stitch ja Zootropolis.

    Kaunotar ja hirviö onnistuu romanssina ja hahmonkehitystarina tosi hyvin ja leffan hahmo- ja miljöödesignit ovat vaikuttavia. Karismaattinen, tasapainoinen ja mielenkiintoinen pääpariskunta kantaa leffaa.

    Herkules löytää mielestäni tosi siistin tasapainon koomisen tyylittelyn ja dramaattisen sisällön välillä ja on asenteeltaan tosi virkistävä leffa. Haades kuuluu suosikkipahiksiini, koska hän on yhtä aikaa koominen ja uhkaava pahis, kun yleensä Disneyn pahikset painottuvat selkeästi joko selvästi koomiseen tai selvästi uhkaavaan. Megara taas on suuri suosikkini Disney-hahmoista ja hänkin kivan poikkeava roolissaan sankarittarena.

    Lilo & Stitchin perhekuvaus on koskettava ja leffan tyyli on kaunis. Lilo, Stitch ja Nani ovat tosi ihania hahmoja, ja heidän kanssakäymisestään syntyy muutama lämpimimmistä ja koskettavimmista kohtaamistani leffakohtauksista.

    Zootropolis taas nousi välittömästi suosikkeihini älykkään ja tärkeän teemansa ja sen monipuolisen ja ymmärtävän käsittelyn ansiosta. Tykkään erityisesti siitä, ettei leffa demonisoi mitään ryhmää tai peilaa suoraan meidän maailmamme ryhmiä, vaan viestittää, että parhaillakin meistä on ennakkoluuloja muiden viiteryhmien edustajia kohtaan ja sen takia näiden ennakkoluulojen tiedostaminen, omista virheistä oppiminen ja muiden kohteleminen yksilöinä ryhmän jäsenen sijaan on tärkeää. Lisäksi Judy ja Nick muodostavat hirveän kivan kaveridynamiikan.

    Inhokkini taas on Liisa Ihmemaassa. Koko Ihmemaa-konsepti hankaa vastakarvaan, koska en voi sietää sen järjettömyyttä ja sykäyksittäin ympäriinsä singahtelevaa narratiivia, eivätkä Ihmemaan karikatyyrihahmot saa minussa heräämään muita tunteita kuin tylsistymisen. Tämä on sinällään täysin makuasia eikä varsinaisesti liity leffan laatuun, koska sen on alkuteoksensa tavoin tarkoituskin olla nimenomaan järjetön ja karikatyyrimäinen, ja on ihan siistiä että monet tykkäävät siitä kaiketi juuri samasta syystä kuin itse en tykkää.

    VastaaPoista
  11. 1. Mikä/mitkä ovat sinun suosikkielokuvasi Disney-klassikoista? Aladdin. Vetoava ympäristö ja kulttuuri, eksotiikka, söpö päähenkilö, rakkaustarina, loistavat musiikit, hienot suomalaiset ääninäyttelijät. Siinäpä syytä kerrakseen, miksi yhä sydämeni sykkii Agrabahin tahtiin.
    Muita suosikkejani? Moana/Vaiana. Teema normiin taipumattomuudesta ja unelmien tavoittelusta iskee minuun sekä upea luonto ja hienot biisit. Moanassa viehättää se, ettei kyseessä ole rakkaustarina. Sitten tietysti Viidakkokirja. Pääsyynä tähän on tarinan viidakkoympäristö, eläimet, hauskay jutut ja jälleen hieno musa! Musiikilla on itse asiassa aika valtaisa merkitys leffaan. Aiempia suosikki Leijonakuningas ei nyt katsottuna hätkähdyttänyt niin, samoin kävi Tarzanin kanssa. Prinsessa ja Sammakko on hyvä sekä Tangled (mikä se nimi oli XD) mutten ihan suosikiksi lukisi niitä. Pitää olla sydäntä pelissä kunnolla jos suosikiksi ne luen. ;) Aaah no tietysti Topi ja Tessu kuuluu suosikkeihini, mut siitä on niin kauan ku oon nähnyt että pitäisi uudelleen katsoa. Mut uskon että se olisi edelleen suosikkini, koska siinä on liikuttava tarina ja ystävyys teemana on monesti liikuttavampaa kuin romanttinen rakkaus! Ja eläimet, ne nyt on aina niin ihaniaaa!

    2. Mikä/mitkä ovat sinun suosikkielokuviasi Pixarin klassikoista? Toy Story! Se eka tuo vaan niin paljon nostalgisia muistoja ja tykkään siitä yhä. En tiiä miksi aikanaan ihastuin siihen, ehkä siksi kun ajatus elävistä leluista oli kiehtova ja "mahdollinen". Wall-E on myös ehdottomasti yksi suosikki erityisesti ympäristöteemansa, musiikkinsa ja KAUTTA AIKOJEN IHANIMMAN hahmonsa ansiosta. Ja söpö rakkaustarina tietysti. Kolmanneksi sanoisin Inside Out, joka vaan on minusta nerokas, vaikka jotkut asiat ovatkin kehnoja ja yleistunnelma surumielinen.

    3. Mikä/mitkä ovat ne huonoimmat Disneyn tai Pixarin elokuvat....? 
    Huonoimpia on viimeisin Coco, joka vaan oli minusta tylsä ja visuaalisesti epämiellyttävä, tai siis ei vedonnut synkkyydellään minuun ollenkaan. Myöskään Aristokateista en jostain syystä oo tykännyt, pitöis varmaan kattoa uudelleen. Ja sit vielä Lehmäjengi oli tylsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei okei, vielä sellaisiin "melkein-suosikkeihin" lukisin hauskan Robin Hoodin ja huipun 101 dalmatialaista. Käytä nyt näitä tai et koosteessasi XD

      Poista
    2. Taisinpas käyttää. ;) Aristokatit meidän on EHDOTTOMASTI katsottava yhdessä! Minun tulee muuttaa suhtautumisesi tähän LOISTAVAAN elokuvaan! Samoin kyllä hämmästyin, ettet pitänyt Cocosta! Olin jotenkin varma, että tykkäisit siitä! :O

      Poista
  12. Onpas mielenkiintoinen kysely! Kirjoitan tabletilla, moten toivottavasti ei ole ihan mahdottoman paljon kirjoitusvirheitä!
    Disneyn elokuvista suosikit (ei järjestyksessä)
    1. Zootropolis. Tämän elokuvan jaksan jostain syystä katsoa usein jopa pari kertaa peräkkäin! Pidän elokuvan hahmoista ja se tasapainottelee täydellisesti vakavuuden ja rentouden välillä. Pidän myös pääkaksikon hahmokehityksestä.
    2. Bambi. Kaunis tarina, ihanat eläinhahmot, satumainen. Pidän elokuvan synkkyydestä ja lapsenomaisesta näkökulmasta
    3. Aladdin! Lampunhenki on mahtava ja musiikit ovat hyvät! Plussaa myös oikeasti pahasta pahiksesta


    Pixarilta

    1. Wall-e. Todella kaunis niin tarinaltaan kuin visuaalisestikin. Ihanat hahmot ja erittäin mielenkiintoinen tarina ja juoni.
    2. Coco. Pidän siitä kuinka aiheeksi on otettu kuolema, visuaalisesti värikkyys ja meksikolainen kulttuuri miellyyttävät silmää ja elokuva todella koskettaa jokaisella katselukerralla!
    3. Toy story. Kaikki Toy storyt ovat melko samaa hyvää tasoa, mutta ehkäpä nostagian vuoksi ykkönen vain tekee suurimman vaikutuksen. Elokuvan vakavammat kohtaukset teevät vaikutuksen, mutta suurimman osan ajasta elokuva jaksaa hymyilyttää ja huumori iskee minuun täydellisesti!
    4. 4. UP. Ihanat hahmot ja koskettavuus ovat ehdottomasti elokuvan parhaita puolia. Hahmokehitys on myös kaunista seurattavaa

    Inhokkejani Disneylta ovat ehdottomasti ainakin Aivan villit, Dinosaurus, Pikku kananen ja Lehmäjengi.
    Aivan villit: animaatio on kamalan näköistä, jotenkin todella muovista? Elokuva on kuin Made in China-versio Dreamworksin Madagascarista. Hahmot ovat erittäin typeriä ja elokuva on lähinnä kohellusta ja typeriä vitsejä täynnä
    Dinosaurus: tämä taas muistuttaa ihan liikaa Maa aikojen alussa-elokuvasarjaa. Animaatio on visuaalisesti ihan ok, mutta kaipaan Disneylle perinteisiä epärealistisia piirteitä hahmoille. Myös juoni on erittäin käytetty ja tylsä.
    Pikku kanasessa ja Lehmäjengissä häiritsee kohellus. Liikaa vauhtia ja huumoria joka ei iske missään kohtaa. Pikku kanasen ja Lehmäjengin hahmoista on yritetty tehdä liian hauskoja ja lopputuloksena ovat epäsamaistuttavat ja rasittavaksi käyvät hahmot.
    Pixarilta inhokkielokuviani ovat
    1. Autot 2. Taas mennään minun makuuni liian kovaa ja korkealta. Elokuva jää pikkupoikien agenttitv-sarjojen tasolle eikä herätä tunteita mihinnkään suuntaan. Puolessa välissä elokuvaa alkaa pohtia milloin leffa loppuu.
    2. Monsterit yliopisto. Juoni oli todella ennalta-arvattava ja hahmot eivät luoneet elokuvalle mitään uutta ensimmäiseen osaan verrattuna. Jäi turhan tuntuiseksi.

    Kauhean pitkä kommentti, pisteet jos jaksat lukea! Mutta hauskaa roadtrippiä, rakastan matkustaa autolla pitkiä matkoja ja uskon että teillä tulee myös olemaan ikimuistoisia kokemuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko lisätä inhokkeihin Disneylta vielä Peter Pan! Tylsä ja ajoittain liian hidastempoinen tarina ja mielestäni Peter Pan on jotenkin rasittava hahmo. Myös Helinä Keijun kiukuttelu ärsyttää ja Jaana taas on niin tylsä ja persoonaton hahmo ettei mieleen jää oikeastaan mitään. En meinaa ikinä jaksaa katsoa Peter Pania loppuun ja se on mielestäni yliarvostettu :D.

      Poista
    2. Kiitokset hyvän matkan toivottelusta! :) Hyvin meni ajoreissut ja ihanasti sai kyllä rentoutua! Niin ja totta kai jaksan näinkin pitkät kommentit lukea!!! Kiitos sinulle, että jaksoit sen näpytellä! Sinultahan se enemmän vaatii kuin minulta! ;)

      Poista