1.12.2016

From all of us to all of you. 1.

Vuonna 1931 Walt Disney alkoi lähetellä studioltaan joulukortteja. Jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut tapa säilyi studiolla aina 1990-luvulle asti. Varhaisissa korteissa oli kuvattu koko Disneyn hahmogalleria, kuten Mikki, Minni, Heluna ja Pluto. Vuosien saatossa kortit alkoivat olla tapa muistaa mennyttä animaatiovuotta, mutta myös mainostaa seuraavana vuonna tulevia elokuvia. Joulukortteihin liitetyillä "mainoksilla" Walt tiedotti kortinsaajia Disneyn studioiden tulevista hankkeista sekä osoitti kunnianosoituksensa vuoden työlle studiossa. Ennenkaikkea korttien avulla Walt toivotti muille hyvää joulua ja uutta vuotta. 

Tänä vuonna Rinki tinki tinkissä nähdään näitä Disneyn studioiden lähettämiä joulukortteja joulukalenterin muodossa. Itseäni ainakin miellyttää varsinkin varhaisten joulutervehdysten värikäs ja iloinen ulkomuoto, ja toivottavasti voin välittää Waltinkin tuntemaa iloa teille näiden kuvien muodossa. Ihanaa joulukuuta ja joulun odotusta kaikille!

Lähde: www.ohmydisney.com

4 kommenttia:

 1. Aika kivan näkönen kortti. Minni on siinä söpö.
  Disney on tainut olla jouluihminen, kun se teki reilusti jouluaiheisia disney videoita, etenkin Mikki Hiiri lyhäreitä ja Silly Symphoneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disney on ollut varmasti jouluihminen! Ainakaan hän ei kuulunut joulun vihaajiin, koska joulu-aiheisia (lyhyt)elokuviakin niin paljon on. :)

   Poista
 2. Kenelle se Disney siis lähetti näitä kortteja? Työntekijöilleen? Vai yhteistyökumppaneille? Onpa ihania kortteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh Saara! Yritin tarkoituksella jättää tuon tiedon pois, kun se ei käynyt ilmi tekstilähteestäni, "Disney Aarrekammio" -kirjasta. Ja nyt sinä otit asian sille, mur! XD

   Tietoa etsin nyt ihan Internetistä (muistan kyllä joskus lukeneeni siitä jostain kirjasta, mutta en muista mistä, ja minulle sitä kirjaa ei joka tapauksessa ole), ja löysin tällaisen lauseen: "These rarely-seen cards—first distributed in 1930—were created for the who’s who of Hollywood and their families, along with the talented men and women of Walt Disney Studios." Elikkä Walt Disney Studios Walt etunenässään lähetti joulukortteja siis studionsa työntekijöille ja Hollywoodin yhteistyökymppaneilleen. Eli kumpikn arvauksesi osui oikeaan. :)

   Poista