8.2.2016

Ken on maassa komein? 13.

Jännittävimmät hetket alkavat olla käsillä, kun Ken on maassa komein? -kilpailun finaali pärähtää käyntiin! Ennen finaalikaksikon esittelyä meidän pitää kuitenkin selvittää, kuka tuli kisassa kolmanneksi. Huonoimmat rakkauskuvat olivat katsojien mielestä Tarzanilla (joka oli plagioinut Janea) ja Philipillä. 17 äänestä kymmenen sai itselleen Philip, ja näin ollen prinssi saa kilpailussa pronssia.


Äänestäjien mielestä Philipin kuva oli liian kolkko ja tylsä, ja hänen koko kisan aikana ottamiaan kuvia pidettiin huonompina Aladdinin ja Tarzanin kuviin verrattuna. Miltä nyt tuntuu, Philip? "Äh, harmittaa! Melkein pääsin finaaliin, mutta en ihan! Tietysti se harmittaisi jokaista tähän saakka yltäjää! Noh, pääsinpähän kuitenkin pitkälle, eikä kolmas sija ole häpeä. Ainakin pääsen nyt kotiin Auroran kanssa finaalia katsomaan!" Kiitos Philip, että osallistuit kisaan! 

No nyt pääsemme itse finaalin pariin! Finaaliin pääsivät Aladdin ja Tarzan, joista jälkimmäisen plagioinnin useimmat äänestäjät antoivat nöyrästi anteeksi. Tällä viikolla kilpailijoita ei arvostella pelkästään yhden kuvan perusteella, vaan luomme katseen koko menneen kilpailun aikana kuvattuun kuvasaldoon. Tietysti olemme ottaneet miehistä myös uudet kuvat, joiden aiheen he ovat itse saaneet valita. Lisäksi teetätimme kilpailijoistamme videot. Kaikki kolme eri kohtaa, kuvasaldo, oma valintainen kuva ja video tulisi siis ottaa huomioon äänestyksessä! Eiköhän katsota, mitä tarjottavaa miehiltä meille löytyy!


Aladdinin kuvasaldo on juuri miehen itsensä näköinen. Mukana on paljon lähikuvia, paljon hymyä ja monissa kuvissa Aladdinilla on pilke silmäkulmassa. Aladdinilla on ihanan monipuoliset kasvot, jotka eläytyvät ilmeikkäästi kaikkiin miehen tunnetiloihin. Parhaat Aladdinin kuvat kisan aikana ovat lähikuva, taistelukuva sekä hassuttelukuva, joista kaikista hän voitti parhaan kuvan palkinnon. Huonoimmat kuvat ovat olleet harrastuskuva, luontokuva ja eläinkuva. Kaiken kaikkiaan Aladdinin kuvasaldo näyttää mukavan monipuoliselta ja onnistuneelta.


Aladdin päätti ottaa finaaliin itsestään uuden lähikuvan. Kenties ensimmäinen lähikuva onnistui miehen mielestä niin hyvin, että toinen samanlainen kruunaisi koko kilpailun. Kuva on otettu yön hämärässä, ja taustalla välkkyy kirkkaita tähtiä. Kuvassa on tunnelmallinen valaistus, ja myös Aladdin näyttäisi olevan ihan finaalitunnelmissa. Hän on haaveilevan ja onnellisen näköinen: kenties mies näkee mielessään jo kultamitalin? Aladdinin käsimerkki viittaisi siihen, että hän on maistanut jotain oikein ihanaa ruokaa, ja on italialaiseen tapaan ihailemassa makuelämystään. Toisaalta käden liike ja pään liike sivulle voisi tarkoittaa myös teinimäiseen tapaan "Et sä tiedä kelle sä puhut?"  -maneeria. Luulen kuitenkin, että Aladdinin käsimerkillä on joku ihan oma, meille avautumaton merkitys. Kuvaan Aladdinin kanssa on päässyt pieni Henki, joka muuten tekee nyt ensiesiintymisensä kilpailussa! Ampiais-henki ei tunnu sopivan kuvan muuten niin herkkään tunnelmaan... mutta se antaa kuvalle oman humoristisen ripauksensa. Kuva on siis esteettinen ja Aladdin on komea.


Videollaan Aladdin laulaa itse hyvin vetävän kipaleen. Laulussa Aladdin esittelee niin Agrabahia, kuin entistä elämäänsä rosvona. Aladdinin video on hyvin hauska ja hänen leikkisä luonteensa tulee siinä esiin. Pakko sanoa tosin pienenä moitteena, että laulun sanat ovat välillä varsin raa'at, kun Aladdinille tarjotaan esimerkiksi ruoskaa selkään, eikä videon tapahtumatkaan siitä suloisimmasta päästä ole, kun miekannielijän miekka vedetään suoraan hänen suustaan ulos. (Kyseinen kohta saa minut aina tuntemaan kurkussani "kummitussärkyä".) Eli laulu on hauska, vetävä ja Aladdinin luonteeseen sopiva, mutta tuomari olisi kaivannut hieman hellempää menoa.


Tarzanin kuvasaldo on myöskin aivan miehen itsensä näköinen. Kuvissa näkyy paljon viidakkoa, ja Tarzan sopii tuohon ympäristöön kuin nakutettu. Tarzan on Aladdinia maskuliinisempi ja hänellä on selvästi enemmän lihaksia. Paljasta pintaa onkin nähty kisan varrella oikeastaan koko ajan. Tarzanin kuvat ovat kivan monipuolisia ja todella vauhdikkaita. Parhaat kuvat Tarzanilta ovat luontokuva, kuvasarja ja suloinen eläinkuva. Huonoimmat kuvat ovat yökuva, taistelukuva ja rakkauskuva, jossa Tarzan plagioi Janen finaalikuvaa. Olemme kuitenkin antaneet hänelle anteeksi kyseisen harhapolun.


Tarzan on päättänyt näyttää meille finaalissa oman itsensä. Tarzan katsoo intensiivisesti kameraan köyryselkäisenä, apinamaisena itsenään. Taustalla näkyy mahtavaa viidakkoa, ja viidakon lehvistö tekee varjojaan myös Tarzanin aina-niin-paljaalle vartalolle. Tarzanin ilme on melko tyly. Ihan kuin hän haluaisi sanoa meille, että lopettakaa jo se plagioinnista puhuminen! Selvä, lopetamme sen. Mistäs muusta puhuisimme? Hmm... Kuva on hieno näyttäessään meille Tarzanin todellisen itsensä, kuten tuli jo sanottua. Jotain siitä jää kuitenkin puuttumaan. Tarzanin luotaantyöntävä ilme saa katsojassa aikaan väreitä, että todellako Tarzan janoaa kilpailun voittoa? Ei nimittäin näytä siltä. Höh ja pöh.


Tarzan ei valitettavasti laula itse omalla videollaan, mutta laulu on silti todella hyvä. Tarzan löysi ilmeisesti jostain harvinaista videomateriaalia lapsuudestaan (jota Kala kuulemma kuvasi), ja on lisännyt sitä videopätkäänsä. Video kertoo siitä, kuinka Tarzan kasvaa lapsesta aikuiseksi. Ehkä tämä kasvaminen kuvaa myös koko kilpailua: Tarzan on nyt valmis voittamaan kisan ja lähtemään edustamaan itseään maailmalle. Onhan kilpailukin ollut melkoinen kasvuprosessi tosissaan. Videolla näemme taas ihania maisemia Afrikasta. Video loppuu samaiseen ilmeeseen, joka Tarzanilla on ylemmässä, itse valitsemassaan finaalikuvassa. Videolla Tarzanin ilme ei kuitenkaan vaikuta ollenkaan niin tylyltä, joten ehkä tuomari ylianalysoi Tarzanin viimeisen kuvan. Video on mahtava lopetus Tarzanin kilpailulle, ja siitä saa sen kuvan, että Tarzan tahtookin voittaa kilpailun tosissaan! Ja täytyy sanoa, että itse laulu on parempi kuin Aladdinin! :)


Siinä olivat finaalikaksikkomme viimeiset kuvat ja videot, ja viimeiset mahdollisuudet tehdä meihin vaikutus! On meillä kyllä aika komea finaalikaksikko, vaikka kilpailun alussa ei olisi uskonut, että juuri nämä kaksi herraa pääsisivät näin pitkälle! (Vai olisitteko arvanneet sitä...????) Seuraavalla kerralla selviää, kummasta heistä kruunataan maan komein mies!!!! Huuuu!!!! Nyt ei siis muuta kuin äänestämään sitä kilpailijaa, joka EI teidän mielestänne ansaitse voittoa kisassa! Viime vuonna finaaliin pyydettiin lisää äänestysaikaa, ja sitä on nyt luvassa. Äänestää voi nyt melkein kahden viikon ajan, sillä voittaja selviää lauantaina 20.2.! Ei siis muuta kuin näppäimistöt viuhumaan oman suosikkinne voiton takaamiseksi!

13 kommenttia:

 1. Kisan loppua kohden on tullut vain entistä vaikeammaksi valita ketä äänestää, enkä ole millään osannut joka viikko valita kenelle annan äänen. Mutta kyllä finaaliin on nyt osallistuttava!

  En haluaisi Tarzanin voittavan. Pidän kovasti kummastakin komistuksesta, mutta ainakin tällä viikolla Aladdinin kuva on parempi ja mies osoittaa melkoista nokkeluutta videolla. Vaikka Tarzan on omalla tavallaan herttainen ja hän yritti selvästi kalastaa söpöyspisteitä tuolla lapsuuden videomateriaalilla, Aladdinin kuvat ovat minusta olleet tasaisesti parempia ja tykkään, että niissä on tosiaan mukana pilkettä silmäkulmassa.

  Molemmat finaaliin päässeet miehet ovat muuten viikosta toiseen esiintyneet kutakuinkin rinta paljaana, Tarzan erityisesti. Mahtaakohan tämä olla sattumaa vai onko tämä seikka jotenkin onnistunut vaikuttamaan naispuolisiin äänestäjiin? :DD

  VastaaPoista
 2. Tarzan pois ja Aladdin voittoon!

  Tiesittekös muuten, että Aku Ankka -lehdessäkin oli Disney-miesten komeuskisa jo vuonna 1995, ja Aladdin oli sen kisan voittaja. En siis ihmettele yhtään, jos Aladdin voittaisi tämänkin kisan.

  VastaaPoista
 3. Kaksikko on kyllä finaalipaikkansa ansainnut! Parhain paketti on tällä kertaa Tarzanilla, ja tasaisen laadukasta ja hyvää työtä tullut hänellä kisan aikana tehtyä, joten Tarzan voittoon!

  VastaaPoista
 4. Apua! Nyt on vaikea pala! Omat suosikkini pääsivät finaaliin, jee! Joten minä siis ainakin alusta asti uskoin, että juuri he ovat finaalissa. Ah!
  Mutta nyt itse äänestykseen. Molemmat ovat siis olleet tasaisen hyviä läpi kisan. Kun katsoo kuvakoostetta, molemmilla on erilaisia kuvia ja ilmeitä, osaavat käyttää (näyttää) kroppaansa, ja ympäristö on myös ollut aina huikea. Jos sen perusteella äänestettäisiin, voiton veisi viidakon Tarzan! Mutta eihän se ympäristö ratkaise. Myös herrojen viimeiset kuvat ovat tyrmäävät! Uuh! Laulutkin ovat tasaväkisen hyvät, mutta itseäni miellyttää Aladdinin laulu enemmän.
  Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että kyllä Aladdin on ollut useimmiten pikkuisen Tarzania parempi kaikilla mittareilla. Siispä Aladdin VOITTOON!
  ps. Minä suljin omat henk.koht.preferessini tämän arvostelun ulkopuolelle, ja perustin ääneni pelkästään kuvakisaan! Ihan oikeasti! (Ainakin yritin?!) :)

  VastaaPoista
 5. Koko kisan aikana Aladdin ja Tarzan ovat olleet todella tasaväkisiä. Kummallakin on ollut suurimmaksi osaksi onnistumisia ja pari epäonnistumista. =) Kummallakin on mahtavan ilmeikäs elekieli ja se on näkynyt upeissa kuvissa! Minun päätökseni perustuu siis viimeiseen kuvaan ja viedoon.
  Aladdin on onnistunut kuvassaan hyvin, ilme on mietteliäs, mutta herkkä ja kuva on rajattu hyvin. Ilman Henkeä kuva olisi kylläkin parempi. Aladdinin video on
  hupaisa ja mahtavaa, että hän laulaa siinä itse!
  Tarzanin kuva on myös onnistunut. Ilme ja kehonkieli tuovat kuvaan syvyyttä, mutta kuvan "pilaa" se, miten kuva on leikattu! Tarzanilta puuttuu kädet ja jalat, ja olisi ollut kiva nähdä minkä päällä hän on.. Tarzanin video on kovin hellyyttävä ja hauska, mutta miinuksia tulee siitä, ettei videota ole kuvattu nyt ja Tarzan ei myöskään laula siinä itse :(

  Olen siis sistä mieltä, ettei Tarzan ansaitse voittoa, vaan se kuuluu ehdottomasti Aladdinille!

  VastaaPoista
 6. Olen tässä pari päivää lykännyt äänestämistä, kun en ole millään osannut päättää kumpaa äänestäisin... Molemmilta miehiltä on tullut paljon upeita kuvia koko kisan ajan. Myös viimeiset kuvat ovat onnistuneita, tosin Tarzanin hymyä on niin kiva katsoa, että sitä olisi ollut mukava nähdä tässäkin. Tarzanin video on vaikuttavampi kuin Aladdinin, tosin ihmetyttää miten Kala on saanut Tarzanin lapsuutta kuvattua... Aladdinilla on kuitenkin aivan ihana ääni! <3

  Lopulta päätin kuitenkin kuunnella sydämeni ääntä ja äänestää pois Tarzanin. Aladdinin kuvissa on kuitenkin ollut hieman enemmän monipuolisuutta, ja pidän häntä henkilökohtaisesti komeampana näistä kahdesta. Luulen muutenkin, että mallin työt sopivat Aladdinille paremmin. Mutta todella hyviä ovat molemmat finalistit olleet! :)

  VastaaPoista
 7. Aladdin to the victory.

  VastaaPoista
 8. Äänestän Aladdania voittoon.

  VastaaPoista
 9. Voittajan julistaminen siirtyy huomiseen tuotannollisten seikkojen takia. Äänestysaika on kuitenkin nyt päättynyt.

  VastaaPoista