6.11.2015

Ken on maassa komein? 5.

(ANTEEKSI!!!! Olen joutunut perumaan sanani jo monta kertaa, kun äänestystä jatkettiin ensin tämän viikon alkuun, ja nyt kaikessa hiljaisuudessa se on jatkunut tämän viikon loppuun! Anteeksi odotus! Syynä viivästykseen ovat kaikenkarvaiset kiireet alkaen pitkään venyneistä kauppareissuista jatkuen työhaastatteluun ja loppuen syntymäpäivän juhlintaan. Kaikki kiire ja stressi laukaisi minulla sitten flunssan, jota jäin tänään potemaan kotiin. Niinpä minulle tuli aikaa kirjoittaa tätä tekstiä, muuten se olisi varmasti viivästynyt entisestään... Pöh!)

Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta Ken on maassa komein? -kilpailun pariin! Kilpailijoiden viime kertaiset luontokuvat suorastaan hurmasivat äänestäjät, ja parhaimman kuvan äänet jakautuivat taas usean kilpailijan kesken. Ääniä tähtikuvaksi saivat Philip, Jim, Tarzan, Flynn, John Smith ja Eric. Parin äänen erolla paras luontokuva oli Philipillä.


Äänestäjät ihailivat Philipin kuvassa näkyvää ihanaa metsää ja kehuivat sitä, että tanssiva pari erottuu ympäristöstä hyvin. Tämä upea kuva toi Philipille siis koskemattomuuden seuraavaan äänestykseen. Upeiden luontokuvien joukossa oli myös epäonnistuneita kuvia, ja pudotusuhan alle joutuivat Aladdin, John Smith, Kristoff ja Phoebus. Neljäntenä kisasta tippuu kuitenkin Phoebus, joka sai ylivoimaisesti eniten pudotusääniä. Näin ollen hän sijoittui kisassa paikalle yksitoista.


Phoebusin kuvassa ei näkynyt luontoa yhtään (paitsi nätti taivas, kuten eräs äänestäjä totesi), joten tämän takia oli kapteenin vuoro lähteä. Yllättävänä faktana kerrottakoon, että kilpailun toisella tuotantokaudella myös Phoebuksen vaimo, Esmeralda, tippui kisasta luontokuvan jälkeen. Sattumaako? Vai piiloutuuko kilpailun taakse järkyttävä salaliitto? Hmm... Kuulkaamme kuitenkin kapteenin itsensä tunnelmat. "En ymmärrä, miksi olin pudotusuhan alla niin monta kertaa! Omasta mielestäni en ollut ollenkaan huonoin, monilla muilla kilpailijoilla oli paljon surkeampia kuvia kuin minulla! Pöh! Halusin sitä paitsi kaupunkikuvallani haastaa luonnon määritelmän, sillä kaupungithan ovat joskus olleet luontoa, jota ihminen on vain lähtenyt muokkaamaan omiin suunnitelmiinsa sopivammaksi. Näköjään kukaan, varsinkaan tuomari, ei ollut yhtä sivistynyt kuin minä, kun ajatuksenjuoksuani ei tajuttu. Törkeää! Minusta kuulette vielä!" Oho, oho! Kylläpäs Phoebus kimpaantui! Pahoittelemme sinulle aiheuttamaamme traumaa ja toivomme sinulle oikein ympäristöystävällisiä hetkiä luonnon keskellä Pariisissa. 

Tällä viikolla kilpailijamme joutuivat haasteellisen tehtävän pariin. Viikon aiheena on nimittäin hulluus! Kuvissaan kilpailijoiden on näytettävä mahdollisimman epämääräisiltä, omituisilta ja hulluilta. Tehtävän tarkoituksena on päästää kilpailijoiden luovuus ja rentous valloilleen. Lähtekäämme siis hulluttelemaan!


Ohhoh! Philipin metsäretki näyttää päättyneen hassusti. Viime viikolla niin elegantisti metsässä tanssinut Philip käyttää yhä upeaa metsäympäristöä hyödykseen ja hassuttelee purossa. Philip näyttää kompastuneen puroon, ja hänen vaatteensa ovat aivan litimärät. Prinssi suorastaan makaa veden keskellä, ja hänen toinen jalkansa on jäänyt hauskasti nojaamaan kiven päälle. Miehen hattukin on tippunut silmille, eikä prinssin kasvonpiirteitä näy kunnolla. Hatun alta näkyvä suu on kuitenkin melko kireän näköinen, joka kertoo siitä, ettei miehen niin rennolta näyttävä asento olekaan välttämättä ollenkaan rento. Suu näyttäisi siltä, että Philip oikein keskittyy ja kamppailee pitääkseen itsensä tietyssä asennossa. Kuva on oikein hauska, ja Philipin käsitys hulluttelemisesta on myös hauska. Täytyy kuitenkin sanoa, että on Philipin onni, että hänellä on tällä viikolla koskemattomuus, sillä rentoutumisessa on vielä harjoiteltavaa.


No ohhoh! Tarzan kyllä totisesti revittelee kuvassaan! Hän on ymmärtänyt viikon aiheen hyvin, sillä kuva on todella epämääräinen ja omituinen - mutta myös hauska! Tarzanin kädet ja kaula näyttävät venyvän pituutta uskomattomiin mittasuhteisiin, ja Tarzanin pää näyttäisi olevan irti kaulasta. Kasvot ovat todella ilmeikkäät, ja ilme on hermostunut ja kärsivä. Jostain kuvan ulkopuolelta kuvaan on ilmestynyt naisen jalka, joka sivelee hellän näköisesti Tarzanin leukaa. Kuva on hillittömän hauska, ja Tarzan totta totisesti osaa heittäytyä kuvausteemaan! Loistavaa!


Jaahas. Ericin ilme näyttä siltä, ettei hän tiedä, mitä hulluksi heittäytyminen tarkoittaa. Otahan mallia Tarzanista, niin näet! Eric tekee kaiken kuvansa hauskuuden kasvoillaan, ja lähinnä kulmakarvojen ja suun asennoilla. Hauskuuden olisi kuitenkin hyvä näkyä myös muualla kehossa. Ericin ilme voisi kaikenlisäksi olla epäilevän Tuomaan kasvoilla, jolloin siinä ei ole mitään hauskaa. Onhan Eric komea, mutta tämän viikon tehtävänannon toteutus on surkea. Voi voi!


Flynn Rider ei ole kuvassaan rento, vaan todella jännittynyt vartaloa ja kasvon piirteitä myöten. Rentouden puute ei kuitenkaan haittaa, sillä jännitys on tässä kuvassa Flynnin tapa olla hauska. Flynn tähyilee kauhistuneena jonnekin oikealle päin (miehen suunnasta katsottuna), ja hänen kiinni olevat hampaansa antavat kuvalle viimeisen silauksen. Kuvassa on jotain samaa kuin Philipin kuvassa, sillä molemmat miehet ovat kuvissaan märkinä joessa tai purossa. Oikein onnistunut kuva, hyvä hyvä!


Jim näyttäisi omassa kuvassaan putoavan johonkin, tai sitten hän roikkuu ylösalaisin ja kuva on vain käännetty. Jimin paita ja hiukset menevät hauskasti vauhdin tai painovoiman voimasta ylöspäin, ja Jimin vatsa näyttää pulskistuneen kovasti viime näkemästä. Kun alamme katsomaan Jimin kasvoja, huomaamme niiden olevan hieman pelästyneet ja kovin komeat... mutta ei hauskat. Kuvaa katsellessa kaiken hauskuuden tekee Jimin ilmassa lepattava paita, ei nuori mies itse. Oivoivoi! Tässä on tapahtunut melkoinen pudotus viime viikon hienosta kuvasta. Höh!


Voi kapteeni Shang, ei näin! Alahuulen pureminen näyttää olevan Shangin käsitys hulluttelusta. Ihan kuin Shang miettisi kuvassaan, millaisessa asennossa olisi hauska. Kuvassa ei ole merkkiäkään irrottelusta, saati sitten rentoudesta. Kapteeni Shangilla on vielä paljon opittavaa, jos hän tahtoo menestyä kilpailussa.


Taas vaihteeksi näemme Naveenin ukulelen kanssa. Tämä on jo kolmas kuva, jossa Naveen esiintyy samassa paikassa, samoissa vaatteissa ukulelea soittaen. Toivottavasti toisto ei jatku enää enempää, sillä liika on liikaa. Naveen kuitenkin näyttää hauskalta kuvassaan, ja hulluttelu on totisesti otettu mukaan koko kehoon. Naveen on hypännyt ilmaan ja taittunut melkein kaksinkerroin, ihan kuin häneltä olisi isketty ilmat pois. Naveenin oikea jalka näyttää vääntyvän luonnottomasti sisään päin, toivottavasti se ei ole katkennut! Naveenin ilme ei ole kärsivä, joten murtumia ei varmasti tarvitse pelätä. Hauskan kehon asennon kruunaa Naveenin pullistuneet posket ja nauttiva ilme. Naveen totta totisesti yrittää parhaansa, ja yritys on hyvä! Enää emme kuitenkaan hyväksy kuvia ukulelen soitosta.


Aladdin joutui luontokuvastaan ensimmäistä kertaa äänestysuhan alle. Onneksi Aladdin kuitenkin näyttää, mistä puusta hänet on veistetty, sillä tämän viikon hulluttelukuva on todella huvittava! Kuvassa Aladdin liukuu pyykkinarua pitkin alaspäin lennättäen pyykkiä kaikkialle ympärilleen. Aladdin on pukeutunut normaaliasunsa lisäksi supermiehen viittaan sekä rintaliiveihin, ja asun kruunaa Aladdinin päässä roikkuvat kalsarit. Aladdinin ilme on samaan aikaan totinen mutta myös kauhistunut, eikä kuvalle voi olla nauramatta. Upeaa, Aladdin! Tehtävänanto onnistui täydellisesti!


Voi ei! Voi ei! Voiko tässä muuta sanoa? Kristoffin kuva ei naurata tuomaria oikeastaan ollenkaan. Kristoff on ilmiselvästi jäänyt lumimyrskyn kouriin, ja siltä suojautuen hän on pukeutunut kuin ninja, mutta... Ei. Kristoffin katse on liian pälyilevä ja intensiivinen, eikä edes hänen vartalonsa yritä luoda kuvaan hauskuutta. Äääh! Tällaisen kuvan kanssa ei kyllä varmasti pääse pois pudotusuhan alta, missä Kristoff on ollut jo kaksi kertaa. Voi ei!


Ääääääk! Nyt tuomari ei tiedä, mitä sanoa. John Smith on samaan aikaan todella huvittavan näköinen, mutta toisaalta hänen ilmeensä on myös yllättävän pelottava. Mies tekee kuvaan hauskuutta lähinnä kasvoillaan, joilla kapteenin silmät karsastavat (ja pahasti!) ja suu on vääntynyt ihmeelliseen virneeseen. Hauskaa, mutta myös pelottavaa. Tuomari meni ihan hämilleen. 


Tämän viikon hassuttelukuvissa oli yllättävän paljon huonoja kuvia. Osa kuvista oli todella upeita, osa aiheutti lähinnä hämmennystä, mutta suuri osa kuvista oli epäonnistuneita. Pitkä tauko ei selvästikään tehnyt kilpailijoille hyvää. Nyt te, hyvät lukijat, saatte päättää, kenen kuva oli onnistunein ja kenen taas huonoin. Äänestäkää lempparianne ja inhokkianne alla olevaan kommentointi-laatikkoon. Muistattehan, että Philipillä on kuitenkin koskemattomuus, eli hän ei voi pudota kilpailusta pois! Seuraavaan kuvausteeman toteuttamiseen valokuvaajamme tarvitsee aikaa, ja sen takia äänestysaikaa on nyt valitettavasti kaksi viikkoa. Kuudes jakso miesten kilpailusta ilmestyy ruutuihinne vasta lauantaina 21.11.! Äänestelemisiin!

21 kommenttia:

 1. Paras: Aladdin. Hulluttelu on kunnolla otettu haltuun
  Huonoin: Flynn, hänen ilmeensä on liian väkinäinen. Vaikka Shang ja Eric ei ihan ymmärtänyt mitä hulluus tarkoittaa, niin enemmän nostan hattua heidän yrityksilleen, kuin Flynnin väkisinvääntämiselle.

  VastaaPoista
 2. Parhain kuva: Aladdin
  Huonoin kuva: Eric

  VastaaPoista
 3. Parasta en osaa sanoa, mutta Kristoffin kuva on ehdottomasti huonoin!

  VastaaPoista
 4. Paras: Aladdin
  Huonoin:Shang

  VastaaPoista
 5. Paras kuva Aladdinilla. Tuo kalsarit päässä pyöriminen on kieltämättä hillitön näky, ikään kuin jostain kreisikomediasta.

  Huonoin Ericillä. Ei onnistu herättämään hilpeyttä samalla lailla kuin moni muu noista.

  VastaaPoista
 6. Paras: Aladdin
  Huonoin: Hankala valita Shangin ja Kristoffin väliltä mutta valitsen Shangin.

  VastaaPoista
 7. Tarzan on paras. Tuohan on jo ihan hulvatonta! Huonoin on Kristoff.

  VastaaPoista
 8. Paras on Tarzan ja huonoin Kristoff.

  VastaaPoista
 9. Paras on ehdottomasti Aladdin, huonointa en osaa päättää.

  VastaaPoista
 10. Paras on ehdottomasti Tarzan (räjähdin nauruun tuon kumiukon nähdessäni!) ja huonoin taitaa tällä kertaa olla John Smith...

  VastaaPoista
 11. Paras kuva: Tarzan
  Pudotus: Shang

  VastaaPoista
 12. Paras kuva: Tarzan
  Huonoin kuva: Shang

  VastaaPoista
 13. Onpas taso laskenut tällä kierroksella... Moni kilpailija ei onnistu hulluttelussaan yhtään, mutta kyllä minun pudotusääneni taitaa mennä Shangille. Vähän yritystä peliin!

  Paras kuva on jälleen kerran Tarzanilla, tuota kuvaa joutui katsomaan kahdesti ennen kuin tajusi mitä siinä tapahtuu. Tehtävänanto on ymmärretty loistavasti, hyvä Tarzan! :)

  VastaaPoista
 14. Paras kuva Tarzanilla, Shang voisi pudota!

  VastaaPoista
 15. Paras on Aladdin! Jeeeeeeee, mitä heittäytymistä ja pelleilyä!
  Huonoin taas on John Smith. Tähänkin voisi sanoa, että mitä pelleilyä!? Hän ei ota kisaa tosissaan.
  p.s. Minäpäs taidan tietää, missä se kuvaaja valokuvaamista valmistelee.. :)

  VastaaPoista
 16. Tällä kierroksella laatu ei ehkä ollut yhtä korkealla kuin aikaisemmilla kierroksilla, sillä vain Flynnin, Tarzanin, Naveenin ja Aladdinin kuvat saivat hymyn huulille. Kenties osa herrasmiehistämme ovat vähän liian vakaaluonteisia höpöilemään ja hulluttelemaan. Kristoffin saamia ääniä en tosin voi missään nimessä allekirjoittaa, sillä deadpan-huumorin ystävänä pidän hänen ei-ilmettä-ideaansa ihan sööttinä ja ainakin hymähdyksen arvoisena.

  Sen sijaan pudotusääneni menee myös Shangille, joka täyttää tehtävänannon huonoiten ja näyttää purevan huultaan miettiessään kuumeisesti, mitä se semmoinen hassuttelu on. Shang on myös luonteeltaan vähän vaisu, joten en nyt kauheasti häneltä odottanutkaan, eikä minulla ole suurempia intressejä pitää häntä mukana kisassa.

  Parhaan kuvan palkinto taas voisi tällä kerralla mennä Aladdinille minunkin puolestani, tyrskähdin suorastaan sen kohdalla. Sääli tosin, että hänen ilmeensä on hämmentyneen mölli, sillä kuvasta näkyy muuten tekemisen ja höpöilyn meininki tosi hyvin.

  VastaaPoista
 17. Aladdinin rohkea riehaantuminen tekee yhä vaikutuksen; John Smithin hämmentävä hölmöily taas ansaitsee pudotuspisteen.

  VastaaPoista
 18. Vähän vaisua tosiaan hulluttelun suhteen, mutta kehutaan parhaaksi Tarzania, koska siinä kuvassa on jotakin vähemmän järjellistä menossa. Heikointa onkin vaikeampi valita, mutta kun Jim on tippumaan lähtenyt, niin annetaanpa kannustusta pudotukselle.

  VastaaPoista
 19. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista