27.11.2014

Who's the furriest of them all? 7.

Tervetuloa seuraamaan taas Ken on maassa kaunehin? -kisaa! Kyseessä on seitsemäs jakso kaudelta neljä, ja olemme näin kauden puolessavälissä. Viime viikolla parhaimman kuvan itsestään otti Bianca!


Biancan kaverikuva Vilpurin kanssa sai eniten ääniä. Ääniä parhaasta kuvasta saivat lisäksi Herttuatar, Amelia, Perdita ja Kaunotar. Biancan kuvassa äänestäjiä kiehtoi hiirineidon feminiininen ja lämmin puoli, ja selvä ystävyyssyhde albatrossin kanssa. Toisaalta jotkut äänestäjät olivat sitä mieltä, että Vilpuri varastaa shown Biancan kuvassa. Joka tapauksessa Biancan kuva oli paras, eli hän sai palkinnoksi koskemattomuuden seuraavaan äänestykseen! 


Kisan kuudenneksi putoajaksi päätyi Rusetti. Rusetti sai saman verran ääniä Amelian kanssa, joten putoaja jouduttiin ratkaisemaan rehdillä arvonnalla. Arpa suosi Ameliaa, eli Rusetti sai kokea lähtöpassit. "Aaaarrrghhh!!!! Miten tämä on mahdollista!?!?!??! Olin aivan varma, että voittaisin koko kisan! Minulla on jo niin paljon kokemusta kisoista, olin varma ennakkosuosikki, eihän MINUA voi pudottaa!!!! Äääääää!" Olemme pahoillamme puolestasi, Rusetti. Kiitos kuitenkin kisaan osallistumisesta, ja ehkä on ihan hyvä, että pääset hermolomalle kotiin. 

Rusetin lähtemisen jälkeen kisassa on jäljellä enää puolet kilpailijoista, eli kuusi eläinneitosta! Tällä viikolla jaoimme kilpailijat pareihin, joista otimme yhteiskuvat. Näissä yhteiskuvissa tulee käydä ilmi ennen kaikkea vuorovaikutus parin kanssa. Jokaisen yksilön suoritus kuitenkin vaikuttaa kuvan onnistumiseen, joten tuomari arvostelee kilpailijat yksilöllisesti.


Ensimmäisessä kuvassa ovat parhaan kuvan palkinnon pokannut Bianca sekä kapteeni Amelia. Kuvan teemana näyttäisi olevan jonkinlaiseen seikkailuun lähteminen tai arvoituksen tutkiminen. 

Bianca on Amelian rinnalla hyvin pieni hiiri, joten kuvaan otettiin myös suurennuslasiversio hänestä. Bianca tutkii kuvassa kirjaa, jota hän myös sormellaan osoittaa. Ilmeisesti kirjassa on joku ratkaiseva johtolanka arvoituksen ratkaisemiseksi. Biancan ilme vaikuttaa hyvin kiihtyneeltä, joten jotain tärkeää tämä parivaljakko on selvittämässä. Hiirineidon katse on suunnattu kohti Amelian harppia(?). Bianca on kuvassaan pieni ja pippurinen, mutta joissain kuvissa ollut viehättävyys jää tästä kuvasta puuttumaan. Biancan onneksi hänellä on tällä kertaa koskemattomuus, joten keskivertoinen kuva ei pudota häntä pois kisasta. 

Kapteeni Amelia on keskittynyt tutkimaan karttojaan. Itse asiassa koko kissahumanoidi ei näyttäisi huomaavankaan Biancaa, joka epätoivoisen näköisenä yrittää saada ääntään kuuluviin. Amelia on hyvin keskittynyt omaan tekemiseensä. Kapteeni on liiankin keskittynyt, sillä hän on unohtanut, että kuvassa olisi tarkoitus ottaa kontaktia omaan pariin. Toki Amelia ja Bianca selvittävät yhdessä jotain arvoitusta, mutta pelkkä aihe ei riitä laadukkaaseen kuvaan. Amelian asento ja ilme on hyvä, mutta koska häneltä puuttuu vuorovaikutus parin kanssa, tulee kuvasta huono.


Toisessa kuvassa toisiinsa tutustuvat kissaeläimemme Herttuatar ja Nala. Herttuatar on saapunut viidakkoon, jota Nala hänelle innokkaana esittelee. 

Herttuatar on oikein tyylikäs tämän viikon kuvassa hänelle ominaiseen tapaan. Vaikka viidakko on aristokatille vieras ympäristö, näyttää Herttuatar viihtyvän siellä kuin kotonaan. Kissalla on oikein lempeä ja rauhallinen ilme ja asento, vaikka vieressä peuhaa innokas leijonanaaras. Herttuattaren katse on suunnattuna Nalan kasvoihin, ja aristokatti näyttää olevan aidosti kiinnostunut paristaan. Herttuattaren kuva on oikein onnistunut, ja tuuhea häntä pääsee taas valloittamaan katsojat! 

Nalalla on kuvassa vauhti päällä. Hän on todella tohkeissaan saadessaan tavata kilpakumppaninsa, eikä onneksi ole lähtenyt metsästämään tätä... Nala on hyvin innostunut, ja hänen onnellisuutensa näkyy silmistä, hymystä ja hännänpäästä asti. Leijona on ilmiselvästi tässä kuvassa kissan vastakohta: siinä missä Herttuatar on rauhallinen ja aristokraattinen, on Nala innoissaan eikä pelkää näyttää sitä koko maailmalle. Onnistunut ja iloinen kuva myös Nalalta! Hyvä, kisan "katit"!


Kolmannessa kuvassa toisistaan mittaa ottavat koiramme Perdita ja Kaunotar. Koirat ovat nauttimassa kahdestaan italialaista illallista syrjäkujalla.

Perdita katselee Kaunotarta tässä kuvassa kovin hämmentyneenä. Ehkä dalmatialainen miettii sitä, kumpi söisi viimeisen lihapullan... Perdita on siis hyvin hämmentynyt ja vakava, mutta ainakin katsekontakti parin kanssa pelaa. Mitäpä muuta Perditasta voisi sanoa... hmm... Koska mieleen ei tule lisättävää, todettakoon, että Perditan kuva on keskitasoa, ei tosi hyvä muttei myöskään tosi huono. 

Kaunotar näyttää nauttivan Perditan seurasta täysin siemauksin. Kaunotar katsoo Perditaa suoraan silmiin. Katseessa on lempeyttä, onnellisuutta ja voisiko jopa sanoa että hieman hellyyttä. Tässä kuvakulmassa Kaunottaren kauniit korvat pääsevät oikeuksiinsa, vaikka kasvot jäävätkin vähän piiloon. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä cockerspanieli on oikein nätti ja hellyttävä otus! Hienoa työtä, Kaunotar!


Tässä olivat kuvat tältä viikolta - ja itse asiassa koko tältä vuodelta! Ken on maassa kaunehin? jää nimittäin nyt joulutauolle, ja palaa ruutuihin vasta vuonna 2015! Päästämme rakkaat kilpailijamme viettämään rauhallista joulua koteihinsa. Rinki tinki tinki ei kuitenkaan hiljene vielä, sillä ensi viikolla tässä samaisessa osoitteessa alkaa Disneymäinen joulukalenteri! Pysykää siis kanavalla ja muistakaa äänestää, sillä nyt aikaa piisaa vaikka kymmenelle eri äänelle! (Ja muistakaa, että Biancalla on koskemattomuus, eli häntä ei kannata äänestää!)

7 kommenttia:

 1. Parhaan kuvan ääni Nalalle. Leijonattaren vauhdikas ja leikkisäkin luonne, joka tuli tutuksi jo elokuvassa, pääsee oikeuksiinsa hänen ja Herttuattaren yhteiskuvassa.

  Huonoin Amelialla. Hänen kuvansa eivät ole viime kierroksilla tehneet minkäänlaista vaikutusta, eikä nytkään asia muutu. Myös katsekontaktin puute ja jotenkin omituinen ilme laskevat pisteitä.

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin odotan innolla joulukalenterin alkamista! :)) Huonoin kuva on Amelialla juurikin katsekontaktin puuttumisen takia. Paras kuva on Kaunottarella, silmät ovat lumoavat!

  VastaaPoista
 3. Saa edelliseltä äänestäjältä kopioida vastaukset. Ameliaa ei näytä kovinkaan kiinnostavan, mitä pienellä apurilla olisi piipitettävänä. Saisi puolestani siis lähteä tutkailemaan sitä karttaansa kilpailun ulkopuolelle. :) Jos Amelia on helppo valinta tiputettavaksi, niin eipä niitä Kaunottaren silmiäkään tarvinnut pitkään ihastella. Awww....

  VastaaPoista
 4. Pudotkoon Perdita. Porukan ehdottomasti ilmeettömin ja hahmonakin vähiten kiinnostava.

  Paras Nalalle, samoista syistä kuin ensimmäisellä.

  VastaaPoista
 5. Paras kuva Nalalla, sillä hänellä on tässä kuvassaan viattoman innostunut olemus, josta oikein kumpuaa elämäniloa ja joka hurmaa jokaisen. Amelialla on huonoin kuva, sillä hän on kuvassaan (taas) hyvin eleetön ja jopa suoranaisesti tylsä. Kaiken lisäksi hän ei edes noudata kuvien määrättyä aihetta, sillä hän ei ota minkäänlaista kontaktia Biancaan, päinvastoin hän näyttää kuin ei olisi huomaavinaan pikku Biancan kiihtynyttä huitomista ja piipittämistä. No, tulipas tästä pitkä ja analyyttinen vastaus, mutta ainakin perusteluni tulivat(toivottavasti) selviksi;)

  VastaaPoista
 6. Mielestäni viehkeä Herttuatar on paras! Muillakin on oikein onnistuneita kuvia. Huonoimmaksi äänestän Ameliaa samoista syistä kuin edelliset komentoijat.

  VastaaPoista
 7. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista