14.11.2012

Magic mirror on the wall... 4.

Nyt on aika jälleen kerran kurkistaa ihmeellisen Ken on maassa kaunehin? -kilpailun verhojen raosta sisään. Tällä kertaa äänestysaktiivisuus pieneni huomattavasti viime viikosta. Kolme neitoa joutui pudotusuhan alle: Kevätär, Jessie ja Giselle. Jokainen heistä sai saman verran ääniä, ja putoaja jouduttiin arpomaan tuomarin ystävällisellä avustuksella. Arpaonni ei suosinut Kevätärtä, vaan hän tippui kisasta.


Miltä nyt tuntuu, Kevätär? "Taisin olla liian hieno näitä polkuja kulkemaan. Kenties pieni arvonlasku miun kohdalla oisi paikallaan. Yritinkin parhaani, ei riittänyt kerralla tällä. Palaan kotimailleni, me nähdään keväällä." Tällainen runosuoni pääsi Kevättäreltä puhkeamaan. Kiitos osallistumisestasi kisaan, ja kiitos meitä ilahduttaneista kauniista ja taiteellisista kuvista.

Viime viikolla lupasimme, että tällä kertaa tutustumme kilpailijoihin paremmin. Emmehän me tietenkään aio pettää lupaustamme, emme sentään. Tällä viikolla 11 jäljellä olevaa neitoa kertovat meille lempiharrastuksestaan. Otimme neidoista heidän itsensä suunnitteleman kuvan lempitekemisensä ääressä. Ensimmäisenä kuvansa meille esittää Nakoma.


"Rakastan jokea, joka virtaa kylämme ohi. Joki on oikeastaan kylämme elämän ehto, jota ilman emme mitenkään saisi viljelyksillemme vettä. Vietän suurimman osan ajastani joen lähellä, ja kaikkein mieluiten melon pienessä kanootissani jokea pitkin. Ette uskokaan, kuinka hienoja maisemia kotiseudullani on! Niitä on sitten ihana ihailla kanootista eväitä samalla mutustaen. Monesti lähden kanootilla auttamaan heimoani ruoanhankinnassa, ja kalastan heille kaloja. Kanootilla lähden usein myös etsimään ystävääni Pocahontasta, jos hän sattuu vaeltelemaan taas jossain metsän uumenissa." Näin Nakoma avautui meille melonta-harrastuksestaan.

Nakoma on valinnut kuvalleen mielenkiintoisen kuvakulman. Tästä kuvakulmasta näemme, mitä kaikkea hän kantaa kanoottinsa sisällä, mutta joudumme pettymään sen tyhjyyteen. Kuva on otettu aika kaukaa, ja Nakoman kasvonpiirteet jäävät melko epäselviksi. On tietenkin ymmärrettävää, että koko kanootti on haluttu ottaa kuvaan mukaan, mutta jotenkin kuvan sivuille jää nyt hieman liikaa tyhjää tilaa. Nakoman kädet näyttävät kuvassa melko jäykiltä. Käsistä mieleen tulee lähinnä Barbie-nukke. Muuten Nakoman vartalo on hyvännäköisessä asennossa, vaikka jalkoja ei nyt polvien alapuolelta näykään. Nakoman hymy näyttää olevan ihan kaunis näin kaukaa katsottuna. Lähitarkastelu saattaisi paljastaa jotain muuta... Tällä kertaa Nakoman kuva on ihan ok.


Marian-neito harrastaa sulkapalloa. "Sulkapallo on urheilulaji, joka sopii mainiosti niin linnanneidolle kuin tavalliselle kyläläisellekin. Pelatessani tätä lajia voin tuntea yhteyttä kyläläisiin. Linnan muurit estävät tuulen tulon pelikentälle, joten voin pelata rauhassa säällä kuin säällä. Järjestän vuosittain sulkapallokilpailut linnani pihamaalla. Sinne onkin rakennettu kuusi sulkapallokenttää, jotta kaikki ystäväni pääsevät pelaamaan samaan aikaan. Kisojen aikana monesta kentästä on hyötyä, niin yhtä aikaa voi pelata eri karsintakierroksia."

Marianin kuvaan on ikuistettu liikesarja, joka kuvaa hyvin sulkapalloa. Kuva on todella vauhdikas, ja siitä käy hyvin ilmi sulkapallosta saatava riemu. Hienona linnanneitona Marian pelaa peliä tietenkin mekko päällään, ja hametta on nostettu ylös sirosti kunnon aatelisen tavoin. Kuva on oikein onnistunut näin harrastuskuvana. Hyvä hyvä!


Charlotte kertoo meille harrastuksestaan: "Siis mähän en lähtis mihinkään, jos mä en ois meikannut itseeni. Meikkaan siis joka päivä, joten eiks sitä voi sanoo harrastukseks? Meikkaaminen on mun mielestä naisen velvollisuus. Siis jos ei meikkaa, ei mun mielestä oo mitään asiaa mestoihin hengaan. Mieti nyt, eihän kukaan jätkä voi rakastua suhun, jos sä näytät ihan luuserille. Siis DAA! Mut toisaalta ei se mua haittaa, jos sä et meikkaa, sillä silloin mä saan kaikki miehet! Haahahaa!"

Charlotte on kuvallaan yrittänyt matkia Jasminen viime vuoden suoritusta, ja on päättänyt esitellä itsensä peilin kautta. Idea on ihan hyvä, mutta toteutus on aivan toisenlainen. Charlotte on päättänyt kuvassa laittaa itselleen ripsiväriä, mikä on suurin virhe. Ripsivärin laittaminen ei ole kaunista, eikä todellakaan kuvauksellista. Jos olisi halunnut meikata, olisi huulipunan levittäminen ollut paljon paremman näköistä. Nyt Charlotten kasvonpiirteet näyttävät hyvin Quasimodomaisilta ja järkyttäviltä. Oikeastaan muuta sanottavaa ei ole, kuin että kuva on ihan järkyttävä.


"Pidän ompelemisesta yli kaiken. Ommella voi ompelukoneella tai käsin, mutta itse pidän käsin ompelusta enemmän. Käsin ompelua voi harrastaa missä tahansa: sisällä, ulkona tai vaikkapa television ääressä. Kisan aikana olen päässyt paikkaamaan monen kilpailijan hameenhelmoja ja sukkia, jotka ovat menneet rikki kisan tuoksinnassa. Vaatteiden korjaaminen on ihan mukavaa, mutta vielä mukavampaa on koruompelu. Kotini on täynnä toinen toisiaan kauniimpia pöytäliinoja ja päiväpeitteitä, jotka olen ihan itse tehnyt. Tervetuloa vain katsomaan!" Näin Eilonwy kertoi meille harrastuksestaan.

Tämän viikon kuvalla Eilonwy palaa taas hyvien otosten pariin viime viikon ärrinpurri-kuvan jälkeen. Eilonwy näyttää kuvassa onnelliselta, ja ompelua on osattu kuvata hienosti. Vaikka neidon korjaama vaatekappale näyttää todelliselta tunkiokamalta, saa Eilonwy olemuksellaan kuvan näyttämään loistokkaalta. Kuvassa Eilonwy näyttää, että ompelua voi tosiaan harjoittaa luonnossa. Kuva on oikein hieno, vaikka hiusten leikkaus hämmentää vieläkin. Tuntuu, että etuhiukset hyppelehtivät Eilonwyn liikkeiden mukana... mutta ehkä se ei haittaa.


Anita sanoo: "Lempiharrastukseni on lukeminen. Kirjojen kanssa voin päästä toisiin maailmoihin, minne tahansa. On hienoa eläytyä muiden elämään, kenties fiktiiviseen sellaiseen, ja kuvitella elävänsä vaikka Andien vuoristossa tai kaukana avaruudessa. Kirjoihin voi uppoutua vaikka kuinka moneksi tunniksi, eikä ajan kulkua meinaa huomata. Kaikki eri kirjallisuuden lajit ovat mielestäni hyviä luettavia, mutta eniten pidän kuitenkin elämänkerroista. Walt Disneyn elämänkerta on lempikirjani. Suosittelen sitä kaikille!"

Eilonwyn tapaan myös tämä englantilainen nainen palaa hyvien otosten maailmaan viime viikon jälkeen. Tässä kuvassa näemme Anitan päällä hänen silmälasinsa, joita hän pari viikkoa sitten jo vilautteli meille. Kuvassa Anita on oikein eteerisen kaunis ja hyvin englantilaisen näköinen. Kuvauspaikaksi on valittu ilmeisesti puiston penkki, mikä ihana lukuympäristö! Anita pitää kirjasta kiinni hienostuneesti, ja hän myös lukee kirjaa hienostuneesti, eikä röhnötä. Anita tietää, että tarkoituksena on saada onnistunut kuva, ja sen hän myös olemuksellaan ja asennollaan tekee. Hyvää työtä!


Otetaanpas kolmas (alunperin) englantilainen neitomme heti perään. Janen lempiharrastus on piirtäminen. "Olen tykännyt piirtämisestä jo lapsuudestani asti. Kaikkein mieluiten piirrän eläimiä, mutta on ihmistenkin luonnosteleminen haastavaa ja palkitsevaa työtä. Piirrän yleensä lyijykynällä, mutta myös hiilellä ja liidulla piirtäminen on kivaa. Piirrän yleensä vain mustavalkoisia kuvia, mielestäni värikuvat ja värittäminen on yliarvostettua. Jätän sen homman mieluusti muiden käsiin."

Tällä kertaa tuomari ei osaa sanoa, onko Janen kuva onnistunut vai ei. Kuvasta välittyy iloinen meininki ja piirtämisen riemu. Sen sijaan Janen asento on kovin köyry, ja hänen kasvonsa on kuvattu kuvakulmasta, joka ei välttämättä mairittele Janen piirteitä kaikista parhaiten. Janen pää näyttää hiusasetelman takia todella pitkältä. Mutta kuva on kuitenkin iloinen, ja Janella on nätti hymy.


"Pidän ompelemisesta, pidän nikkaroimisesta ja pidän askartelemisesta. Kaikenlainen kädentyö, jossa saa tehdä uutta ja jossa työnsä jälki näkyy, on mieleistä minulle. Tykkään kerätä kotiini esineitä, joita voin käyttää hyödykseni entisöidessäni jotain tai luodessani uutta. Peter Pan sanookin usein, että kotini on suoranainen kaatopaikka. Hih!" Näin Helinä kertoi meille.

Helinä tekee tämänkertaisessa kuvassaan pienen mahalaskun. Kenties kuvaustilanteessa on tapahtunut vahinko, ja Helinä on pyllähtänyt pyllylleen kesken kaiken. Toivottavasti kuvaa ei ole ainakaan suunniteltu tällaiseksi! Helinä retkottaa keskellä jättimäisiä lankakeriä ja nappeja, ja keijupölyä leijailee kaikkialla ympäristössä. Helinän asento on melko epämääräinen ja hänen ilmeensä on tärähtänyt. Aijai, parannettavaa löytyy paljon!


Esmeralda tykkää musiikista. "Rytmikäs musiikki on lähellä sydäntäni. Tykkään laulamisesta, tykkään soittamisesta ja ennen kaikkea tykkään tanssimisesta. En ole koskaan oppinut soittamaan mitään hienoja soittimia, mutta tamburiini on kuin lapsi minulle. Sitäpaitsi tanssimista varten tamburiinin rytmikäs helinä on paras säestys."

Esmeraldan kuva on vauhdikas, ja siinä on selvä liikkeen tuntu. Kuvassa Esmeralda soittaa tamburiinia ja ilmeisesti myös tanssii. Esmeralda nojaa ehkä liikaa taaksepäin, mikä saa hänen asentonsa näyttämään epämiellyttävältä. Toisaalta juuri tämä asento saa kuvaan sitä liikkuvuutta. Esmeraldan hymy on mairea ja kenties hieman ylimielinen. Kuvassa hiukset tulevat silmiin ja suuhun, mikä ei näytä hyvältä. Esmeraldan tamburiinia pitävä käsi näyttää karhun käpälältä, joka puristaa soitinta lujaa. Toinen käsi puolestaan näyttää delfiiniltä. Mihin katosi ensimmäisen kuvan viehkous!? Tällä viikolla Esmeraldan kuva on huono.


Merida kertoo näin: "Rakastan jousiammuntaa. Äitini mielestä ammunta ei ole prinsessojen harrastus. Miksen minä saisi pitää hauskaa? Kun ammun jousella, näen kaikki pienet yksityiskohdat kohteessani ja tunnen olevani kuin nuoli. Nuoli on oikeastaan vain jatke kädelleni. Missään muualla en koe olevani niin kotonani kuin ampuessani jousipyssyllä luonnon helmassa. En koskaan ammu eläviä olentoja päin, vaan ammun vain maalitauluja. Voisin jopa kehua itseäni, ja sanoa olevani parempi kuin Robin Hood! Mutta ehkä meidän pitäisi kisata se tietääksemme... Osallistuisin ilomielin siihen kisaan!"

Meridan kuva kuvaa hyvin jousiammuntaa. Neidon silmät ovat hyvin keskittyneen näköiset ja hänen käsistään paistaa voima ja varmuus. Meridan hiukset ovat taas kuin päivänpaiste kuvassa. Huono puoli kuvassa on se, että Meridan suuta ei näy, sillä nuoli peittää sen. Olisiko jousipyssyä voinut laittaa hieman matalammalle, jotta suu olisi näkynyt? Hmm... Lisäksi kuvan leikkaus on hieman omituinen, mutta omalla tavallaan hieno. Jos suu näkyisi, voisi tämä olla kenties Meridan paras kuva. Nyt se jää vain hyväksi yritelmäksi.


"Ah, minä niin rakastan haaveilla rakkaudesta. Ensirakkaus on maailman ihanin asia, ja ensirakkauden suudelma on maailman voimakkain asia. Minä niin haaveilen rakkauden täyttymyksestä, joka kenties vielä jonakin päivänä minutkin kohtaa. Unelmieni prinssi, haaveideni täyttymys, on sinisilmäinen, tummahiuksinen ja lihaksikas komistus. Ah!" Näin Giselle haaveilee rakkaudesta.

Giselle palaa taas silmät-kiinni -kuviin. Avustajia ei tässä kuvassa näy, vaan taustalla on hyvin erikoinen prinssipatsas, joka on ilmeisesti Gisellen itsensä tekemä. Gisellen idea on sinänsä hyvä: poseeraanpa nätisti unelmieni prinssin vieressä. Toteutus sen sijaan on huono. Gisellen silmät ovat kiinni, kuten jo mainitsinkin, ja hänen suunsa on ihmeellisesti auki. Gisellen kättä voisi pitää viehkona näkynä, mutta nyt se näyttää jotenkin kömpelöltä. Kaipaisimme Giselleltä nytten suurta parannusta kuvien laadun suhteen. Näillä eväillä meno pudotusuhan alla jatkuu, ja kenties kohta koko neito putoaa kisasta!


Jessie tykkää maalaamisesta. "Olen intohimoinen maalari, ja tykkään maalata modernia ja abstraktia taidetta. Lempimaalejani ovat pullovärit, mutta vesiväreilläkin syntyy kauniita maalauksia. Maalaustyylini on omintakeinen, sillä maalaan hiuksillani. Niillä syntyy erikoista jälkeä paperille, eikä toista samanlaista maalausta varmasti löydy muualta! Joskus tarvitsen apulaisia maalaushommiini inspiroimaan minua."

Jessie oli tällä viikolla pudotusuhan alla. Kenties hän olisi tarvinnut toisenlaisen avustajan tähän kuvaan kuin mikä siinä nyt on, sillä kuvanlaatu on todella heikko. Jessiellä ei ole enää pelottava hymy yllään, vaan nyt se on muuttunut jähmeäksi ja väkinäiseksi. Silmät tuijottavat jonnekin tyhjyyteen, ja kädet ja jalat näyttävät olevan ihan tikkusuorina. Se hyvä puoli kuvassa on, että cowboy-hattu on jäänyt kotiin. Tuomari ei ole kyllä kauhean vakuuttunut Jessien maalaustyylistä, se vaikuttaa pikemminkin hiusten värjäykseltä kuin maalaamiselta. Tiivistettynä kuva on huono.


Tässä olivat kilpailijamme ja kuvamme tällä viikolla. Kilpailijat esittelivät meille hyvin monipuolisesti harrastuksiaan, ja kenties inspiroivat jotain aloittamaan jonkun harrastuksen. Kenellä oli mielestänne huonoin kuva? Äänestäkää sitä (jälleen kerran) kommenttiruutuun. Näemme viikon päästä samaan aikaan samassa paikassa!

7 kommenttia:

 1. Esmeralda out!! Vaikka jokin kumma ääni päässäni sanookin että "eeeeii..."??!!!

  VastaaPoista
 2. Minäkin äänestän Jessietä! Kuva kun ei kerro hänen vaan tytön harrastuksesta... ellei Jessiellä ole jokin kovin taiteellinen tarkoitus tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Jännitystä peliin: Charlotte pois!

  VastaaPoista
 4. Ja vielä kerran Charlotte!

  VastaaPoista