Rinki tinki tinkin sivut

20.7.2017

Toy Story 3 - elokuva-arvostelu

HUOM! Arvostelun alussa olen kertonut elokuvan juonen kursivoituna tekstinä. Jos et halua tietää juonipaljastuksia tai loppuhuipennusta, skippaa kursivoitu kohta ja mene suoraan "normaaliin" tekstiin. Lukemisen iloa! :)

Andy on kasvanut 18-vuotiaaksi ja hän on lähdössä yliopistoon opiskelemaan. Opiskelemaan lähtiessään Andyn pitäisi päättää, mitä hän tekisi kaikilla vanhoilla leluillaan, joilla ei ole leikkinyt useaan vuoteen. Lelut ovat tietenkin surullisia siitä, ettei heillä ole leikitty aikoihin, ja he odottavat kauhulla, mitä tulevaisuus tuo heille tullessaan! Roskina kaatopaikalle joutuminen olisi kamalaa, mutta ullakolla säilöttynä oleminen ei sekään kuulosta houkuttelevalta vaihtoehdolta. Andy alkaa lopulta äitinsä painostuksesta lajitella tavaroitaan. Hän suunnittelee ottavansa Woodyn mukaan yliopistolle, mutta jättävänsä kaikki muut lelut ullakolle. Andyn poistuessa paikalta pojan äiti luulee ullakolle menevää jätesäkkiä roskaksi, ja vie sen tien viereen roska-auton poimittavaksi. Woody ryntää vapauttamaan ystäviään, mutta muut lelut ovat päässeet pinteestä jo itse. Lelut eivät usko Woodyn sanoja, että Andy on tarkoittanut viedä heidät säilöön ullakolle, ja he päättävät mennä autossa olevaan pahvilaatikkoon, jossa olevat tavarat lahjoitetaan Päivänpaiste-päiväkodille. Andyn äiti tulee paikalle ja Woodyn ei auta muu kuin mennä samaan laatikkoon piiloon muiden lelujen kanssa. 

Andyn äiti vie laatikon päiväkotiin, ja ihmisten poistuessa paikalta lelut purkautuvat laatikosta ulos. Päiväkodin vanhat lelut ryntäävät Andyn leluja vastaan, ja pehmoinen Tuhti-karhu tulee esittelemään Päivänpaisteen tiloja tulokkaille. Tuhti kertoo, miten päiväkotiin saapuu aina vaan uusia lapsia, eikä leluja siis koskaan hylättäisi aikuiseksi kasvamisen myötä. Päivänpaiste tuntuu paratiisilta monen Andyn lelun mielestä, mutta Woody ei syty ideasta. Hänen mielestään he kaikki kuuluvat Andyn luo, ja Andyn pitäisi saada päättää, mitä tekee leluillaan. Päiväkodin vanhojen lelujen poistuessa toisen päiväkotiryhmän puolelle Woody päättää lähteä päiväkodista ja hän yrittää taivutella toisia leluja lähtemään kanssaan, mutta turhaan. Muut jäävät hieman surumielisinä katsomaan Woodyn uskaliasta pakomatkaa.

Woody pakenee Päivänpaisteesta vessan avonaisen ikkunan kautta katolle. Katolta cowboy löytää sinne tuulen mukana kantautuneen leijan, jonka avulla pääsee päiväkodin kolmimetristen aitojen yli. Tuulenpuuska tempaisee Woodyn leijoineen yllättäen mukaansa, ja sen seurauksena Woody päätyy puuhun narustaan roikkumaan. Siitä Woodyn löytää pieni tyttö, Bonnie, joka ottaa cowboyn omaan reppuunsa ja vie kotiinsa. Kotonaan Bonnie leikkii Woodyn kanssa, ja Woody saa pitkästä aikaa tuntea, miten ihanalta leikkiminen tuntuu. Andy on kuitenkin yhä Woodyn mielessä, ja Bonnien nukahdettua yöunilleen lelu päättää lähteä Andyn luo. Bonnien lelut kuulevat kuitenkin Woodyn karanneen Päivänpaisteesta, ja he kertovat, että Tuhti-nalle johtaa päiväkotia sen julmana yksinvaltiaana, eikä leluilla ole siellä hyvät oltavat. Niinpä Woody päättääkin karata Bonnien luota Päivänpaisteeseen pelastamaan omia leluystäviään. 

Sillä välin Päivänpaisteessa Andyn lelut ovat huomanneet, ettei päiväkoti olekaan niin ihana paikka kuin mitä he luulivat. Tulokkaina lelut joutuivat pienten lasten ryhmään, jossa lapset eivät osaa leikkiä leluilla kunnolla, vaan syövät, hakkaavat ja retuuttavat niitä ihan miten sattuu. Buzz lähtee pyytämään Tuhdilta lupaa siirtyä isompien lasten ryhmän puolelle, mutta Tuhti ei tähän suostu. Buzzilta laitetaan päälle alkuperäiset tehdasasetukset, ja Tuhdin käskyä noudattaen hän vangitsee entiset ystävänsä lelukoriselleihin. Woodyn saapuessa myöhemmin paikalle muut Andyn lelut Buzzia lukuunottamatta iloitsevat kovasti hänen saapumisestaan, ja ovat nyt valmiita lähtemään cowboyn mukana Andyn luo. Woodyn johdolla lelut suunnittelevat uhkarohkean suunnitelman päiväkodista ulospääsemiseksi, ja suunnitelma pannaan toteen seuraavana yönä. 

Lelujen pakosuunnitelma sujuu kuin rasvattu. Buzz saadaan takaisin heidän puolelle lelun asetukset nollaamalla, joskin Buzz käynnistyy uudelleen espanjankielisenä. Lelut pääsevät aitojen ulkopuolelle roskalaatikon viereen, mutta siellä karkureita odottaa Tuhti-nalle kätyreidensä kanssa. Sanailua käydään puolin ja toisin, mutta lopulta Tuhdin luotetuin apuri Iso vauva heittää Tuhdin roskalaatikon sisälle murskaten näin nallen yksinvallan. Andyn lelut ovat pakenemassa, mutta silloin Tuhti tarttuu Woodyn jalkaan, ja Woody joutuu myös roskalaatikon sisään. Muut Andyn lelut yrittävät pelastaa Woodyn, mutta turhaan, sillä paikalle saapuu silloin roska-auto, ja kaikki joutuvat sen sisälle! Rikkinäisen television osuessa Buzzin päähän avaruusrangeri palaa entiselleen. Lelut kipataan kaatopaikalle, jossa he joutuvat saman tien roskienkäsittelylinjalle. Woody pelastaa Tuhdin silppurilta, mutta silppurin jälkeen leluja ja roskia odottaa roskien polttopiste. Tuhti pääsee Woodyn ja Buzzin avulla hätäpysäytyspainikkeen luokse, mutta nalle ei paina sitä, vaan jättää Andyn lelut kuolemaan tuleen! 

Andyn lelut alistuvat kohtaloonsa ja valmistautuvat ottamaan kuolon vastaan poltettuina. Silloin nostokoura laskeutuu koko lelujoukon ympärille nostaen lelut pois hengenvaarasta. Ohjaamoon ovat päässeet kolmisilmäiset vihreät alienit, jotka ovat pelastaneet päivän! Nyt leluilla on hirveä kiire takaisin Andyn luokse, sillä Andy on muuttamassa saman päivän aikana yliopistolle. Kiirehtiessään kotiin lelut eivät näe Tuhti-nallen kohtaloa: Tuhti on joutunut roska-auton eturitilän keulakoristeeksi. Andyn luona lelut piiloutuvat laatikkoon, jonka on tarkoitus mennä ullakolle. Woody kuitenkin kirjoittaa laatikon kanteen muka Andyn äidin kirjoittaman lapun, jossa lukee, että laatikon sisältö olisi hyvä lahjoittaa Bonnie-tytölle. Woody hyppää itsekin laatikon sisään. Andy toteuttaa lapussa olleen toiveen ja vie lelulaatikon sisällön Bonnielle. Andy esittelee kaikki lelut yksitellen tytölle, kunnes huomaa laatikon sisällä olevan Woodyn. Andy ei meinaisi ensin luovuttaa cowboyta eteenpäin, mutta lopulta hän heltyy. Andy leikkii Bonnien kanssa leluilla vielä viimeisen kerran ennen yliopistoon lähtöä, ja Andyn kurvatessa pois pihasta lelut jäävät haikeina katsomaan entisen omistajansa perään. Kaikki kuitenkin tietävät, että näin on paras. Lopputekstien aikana nähdään, että näin todellakin on: Andyn leluilla on todella mahtavat leikit Bonnien luona. Päivänpaisteen päiväkodissa elo on myös auvoisaa Tuhdin poistuttua kuvioista, ja positiivisempaa linjaa eteenpäin Päivänpaisteessa vievät Barbie ja Ken. Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Toy Story 3 on jatko-osa Pixarin ensimmäiselle ja kolmannelle elokuvalle, Toy Storylle ja Toy Story 2:lle. Toy Story 3 on Pixarin 11. klassikko, ja aikaa leluelämää-sarjan toisen ja kolmannen osan ilmestymisen välillä kului 11 vuotta. Toy Story 3:n alkuvaiheet ovat mielenkiintoisia, sillä alunperin elokuvaa ei alkanutkaan suunnittelemaan Pixarin animaatiostudio! Pixarin ja Disneyn alkuperäisen sopimuksen mukaan Disney omisti Pixarin elokuvien hahmot Pixarin seitsemästä ensimmäisestä elokuvasta, ja tämä antoi Disneylle oikeudet tehdä uusia elokuvia, joissa tutut hahmot jo esiintyisivät. Disney osti Pixarin vuonna 2006, mutta sitä ennen vuonna 2004 Toy Story 3 suunniteltiin jo Disneyn silloisen toimitusjohtajan Michael Eisnerin toimesta. Disneyn sisälle oltiin perustettu uusi studio nimeltä Circle 7 Animation, jonka tarkoituksena oli toteuttaa animaatioita juurikin Disneyn omistamista Pixar-hahmoista. Circle 7 Animationille annettiin työstettäväksi useampikin animaatio, joihin kuuluivat juuri Toy Story 3, mutta myös Monsterit Oy 2 ja Nemoa etsimässä 2. Circle 7 Animation ei kerennyt julkaista yhtäkään elokuvaa ennen kuin Disney oli ostanut Pixarin itselleen ja Circle 7 Animation lakkautettiin. Studion työstämät jatko-osat siirrettiin Pixarin puolelle, minne ne oikeutetusti kuuluivatkin.

Pixarin työntekijät aloittivat Toy Story 3:n käsikirjoituksen alusta, eivätkä he edes lukeneet Circle 7 Animationin käsikirjoitusta välttyäkseen juonen vaikutuksilta – Pixarin väki halusi elokuvasta oman näköisensä. Circle 7 Animationin suunnittelemassa jatko-osassa juoni olisi kulkenut siten, että Buzz Lightyear olisi lakannut toimimasta, ja hänet olisi lähetetty Taiwaniin korjattavaksi. Muut Andyn lelut olisivat saaneet selville, että kokonainen erä Buzz Lightyear –leluja olisi pyydetty palautettavaksi niiden vikojen takia, ja lelut olisivat seuranneet Buzzia Taiwaniin pelastaakseen tämän mahdollisilta tuhoamiselta. Pixarin väki teki omanlaisensa käsikirjoituksen olettaen, että Toy Story 3 tulisi olemaan viimeinen Toy Story –sarjan elokuva. Toisin kuitenkin kävi, sillä elokuva menestyi niin loistavasti! Toy Story 3 julkaistiin vuonna 2010, ja se tienasi enemmän rahaa kuin edelliset Toy Storyt yhteensä. Toy Story 3:sta tuli hetkeksi eniten tuottanein animaatioelokuva ikinä, kunnes sen ohitti vuonna 2014 Frozen ja vuonna 2015 Minionit. Toy Story 3 on kuitenkin taloudellisesti menestynein elokuva vuodelta 2010. Vuoden 2011 Oscar-gaalassa elokuva sai ehdokkuuden parhaasta elokuvasta tehden Toy Story 3:sta kolmannen animaatioelokuvan, joka on kyseiseen ehdokkuuteen yltänyt. Ensimmäiset kaksi olivat Kaunotar ja Hirviö sekä UP. Toy Story 3 sai lisäksi Oscar-ehdokkuudet parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaista äänitehosteista, ja elokuva voitti Oscar-pystin parhaasta animaatioelokuvasta ja parhaasta laulusta We Belong Together. Menestymisen myötä Toy Story 3:n tarinaa jatkettiin kolmella lyhytelokuvalla (Havaijilainen loma (2011), Pikku-Buzz (2011), Partysaurus Rex (2012)), kahdella televisioon tehdyllä spesiaalijaksolla (Toy Story of Terror (2013), Toy Story That Time Forgot (2014)) sekä pitkällä elokuvalla Toy Story 4, jonka pitäisi ilmestyä vuonna 2019. Neljännessä elokuvassa lelut yrittävät ilmeisesti etsiä Woodyn rakasta Bo Peeppiä, joka oli ennen kolmatta elokuvaa annettu eteenpäin Andyn perheestä. 


Toy Story 3:ssa nähdään samat tutut hahmot kuin edellisissäkin Toy Storyissa. Teemat, joiden ympärillä hahmot pyörivät, ovat myös samanlaisia kuin edellisissä osissa. Tässäkin elokuvassa lelut pohtivat hylkäämistä, joka tällä kertaa tapahtuu sen takia, että Andy on kasvanut täysikäiseksi. Aikuisen elämään lelut ja leikkiminen eivät enää kuulu. Iän myötä Andy on heittänyt lelujaan menemään, ja näin on käynyt muun muassa Bo Peepille. Tärkeimpiä lelujaan Andy säilyttää kuitenkin yhä huoneessaan. Leluista tärkein on Woody, joka toimii yhä lelujen johtajana ja tsemppaajana. Cowboy pitää Andyn puolia muiden lelujen epäilyksiä vastaan, ja Woodyn mielestä lelujen tehtävänä on toimia Andyn tukena hänen elämänsä mullistuksissa. Jessie pelkää kovasti hylätyksi tulemista; onhan hänet hylätty jo aikaisemmin ja hän tietää, miten pahalta se tuntuu. Jessie on päässyt hyvin sisään Andyn lelujen jengiin, ja onkin hassua ajatella, että hän tuli mukaan vasta edellisessä Toy Storyssa. Jessie on rauhoittunut paljon toisesta elokuvasta, mikä on mielestäni hyvä asia. Rauhallisempi Jessie on sympaattisempi kuin Toy Story 2:n yli-innokas Jessie. Toy Story 3:n aikana Jessien ja Buzzin välillä nähdään kivaa sutinaa. Buzz Lightyear kokee elokuvan aikana monta muutosta, kun hänen asetuksiaan muutellaan. Tehdasasetusten palauttaminen saa Buzzin muuttumaan samanlaiseksi totiseksi avaruusrangeriksi, millainen hän oli ensimmäisessä Toy Storyssa. Muiden Andyn lelujen ”ei kai taas”-reaktioita Buzzia kohtaan on hauska seurata. Elokuvan aikana Buzz nähdään myös espanjankielisen ohjelman pauloissa, ja ohjelma vaikuttaa Buzzin kielen lisäksi tämän eleisiin ja mielentilaan. Espanjalaistunutta Buzzia voi katsoa vain hymyssä suin. Buzzin lisäksi hauskoja muodonmuutoksia kokee herra Perunapää, jonka kehonosat nähdään perunan ohella kiinni tortillossa ja kurkussa. 


Toy Story 3 esittelee meille ison liudan uusia leluja lelumaailmaan. Paras uusista hahmoista on ehdottomasti Ken. Ken yrittää olla kova, ja hän yrittää vakuuttaa muille Päivänpaisteen leluille olevansa poikien lelu, mutta Ken ei pääse karkuun feminiinistä puoltaan. Ken asuu Barbie-talossa ja hän tykkää vaatteista. Ken rakastuu Andyn siskon Barbieen, ja parin välillä kuullaan ihanan vaaleanpunaisia repliikkien vaihtoa. Päivänpaisteen lelujen johdossa nähdään pinkki, halittava ja mansikalta tuoksuva Tuhti-nalle. Lempeä ja vanha Tuhti ottaa Andyn lelut ilomielin vastaan päiväkotiin, ja sulkee heidät heti karvaiseen syleilyynsä. Voiko päiväkodissa todella olla näin hyvät olot...? Tuhti on mielestäni hienosti, ellei jopa täydellisesti luotu hahmo. Uusia hahmoja elokuvassa ovat myös nuori Bonnie-tyttö ja hänen omistamansa lelut herra Piikkis, Triksi-dinosaurus, Leinikki-yksisarvinen, Maija-nukke ja Virnu-pelle. Päivänpaisteessa nähdään taas uusina hahmoina Kenin ja Tuhdin lisäksi muun muassa Turski-mustekala, Jysky-kivimonsteri, Sätky-voimakärpänen ja Konkari-leikkipuhelin. 


Toy Story 3:n musiikin on säveltänyt Randy Newman, joka on edellisten Toy Storyjen ohella säveltänyt musiikit kolmeen aikaisempaan Pixarin elokuvaan. Toy Story 3:ssa kuullaan useampikin laulu. Elokuvan alussa kuullaan pätkä tutusta laulusta On sulla ystävä, joka loppuu dramaattisesti kohtaan ”Jos vuodet aika vei, tää ystävyys kuole ei....”. Minulle tulee aina kylmät väreet laulun loppuessa hiljalleen hiljaisuuteen. Elokuvan lopputekstien aikana samasta laulusta kuullaan hauska espanjalaistyylinen versio, jonka esittää yhtye The Gipsy Kings. Lopputekstien aikana kuullaan myös Oscarin voittanut laulu We Belong Together, josta erottaa selvästi Toy Storymaiset vivahteet. Itse olisin kuitenkin antanut Oscarin mieluummin The Gipsy Kingien laululle. Elokuvan aikana kuullaan lyhyitä otteita myös muiden säveltämistä kappaleista, kuten esimerkiksi Chicin Le Freakista ja Gary Wrightin Dream Weaverista. 

Toy Story 3 on hyvin tunteellinen elokuva, ja varsinkin elokuvan loppu saa minut aina herkistymään kyyneliin. Kyynelten ohella Toy Story 3:ssa on pari hyvin jännittävää kohtaa. Lelujen karatessa yöllä Päivänpaisteesta heidän pitää ensin eliminoida vahtia pitävä apina. Lautasia soittava apina on raivohullu punaisine silmineen ja äkkinäisine liikkeineen, ja minä jännitän aina kovasti Woodyn puolesta: saako hän apinan hiljennettyä vai ei? Toinen pelottava kohta paossa koetaan päiväkodin pihalla kiikkujen luona. Lelut ovat juuri hiipimässä kiikkujen ali, kun huomaavat kiikussa istuvat Ison vauvan. Kohtauksessa on mukana kauhuelementtejä: vauva kääntää päätään 180 astetta taaksepäin ja astelee pelottavasti kohti lelujen piilopaikkaa. Isolta vauvalta puuttuu lisäksi vaatteet ja toinen silmä on jumittinut kiinni, joten hahmo ei todellakaan ole mikään suloinen vauvanukke. Hyi! Onneksi jännityksen ja itkun lisäksi elokuvassa saa nauraa monta kertaa, muun muassa herra Perunapään muodonmuutoksille, espanjalaistuneelle Buzzille ja Kenin vaate-esittelylle. 

Toy Story 3 sisältää paljon ”easter eggejä”. A113 nähdään tutusti Andyn äidin auton rekisterikilvessä, niinkuin nähtiin jo ensimmäisessä Toy Storyssa. Pizza Planeetan auto nähdään Virnu-pellen muistellessa hänen, Ison vauvan ja Tuhdin yhteistä menneisyyttä. Sama auto nähdään myös Andyn kalenterissa. Päivänpaiste-päiväkodissa nähdään puinen Salama McQueen Autoista, Nemoa etsimässä –elokuvan herra Rauskun näköinen lelu, Monsterit Oy:n Buun näköinen lapsi ja seinällä kirjoitus ATTA, joka viittaa Ötökän elämän muurahaishahmoon. Toy Storyn pahis Sid nähdään aikuiseksi kasvaneena roska-auton kuskina, ja Toy Story 2:n pahis keisari Zurg saapuu lopussa Päivänpaisteeseen. Buzz Lightyearin patterit ovat yhtiön BnL tekemiä, ja BnL-yhtiö on tärkessä roolissa WALL-E-elokuvassa. Bonnien lelujen joukossa nähdään Totoro-pehmolelu, joka on hypännyt elokuvaan Studio Ghiblin elokuvasta Naapurini Totoro. Andyn huoneen seinällä nähdään juliste Finn McMissilestä, joka viittaa seuraavaan Pixarin elokuvaan, Autot 2:een. 

Toy Story 3 on mielestäni paras Toy Story –sarjan elokuvista. Animaatio on kehittynyt huimasti edellisiin Toy Storyihin verrattuna, mutta se ei ole yhtä häikäisevää kuin Pixarin edellisten elokuvien UPin ja WALL-En animaatiot. Tämä johtuu varmasti siitä, että Toy Storyssa ei nähdä henkeäsalpaavia maisemia, vaan tapahtumat koetaan melko arkisessa ympäristössä lelujen tasolla. Toy Story 3 on hauska mutta koskettava elokuva, sen uudet hahmot ovat onnistuneita ja vanhoihin hahmoihin tuodaan enemmän muovia perusteiden ympärille. Elokuvan juoni pitää katsojan tiukasti otteessaan, ja nostalgiaväreitä tuttujen hahmojen parissa ei voi olla tuntematta. Toy Story 3 olisi ollut täydellinen lopetus Toy Story –elokuvasarjalle, mutta odotan silti parin vuoden päästä ilmestyvää Toy Story 4:sta innolla. Ennen sen ilmestymistä on vielä hyvin aikaa katsella koko tähän astinen Toy Story –trilogia monta kertaa läpi! 

”Sehän on Barbie-nukke, Ken. Niitähän nyt on miljoonia!”
”Vaan ei ole minulle.”
- Tuhti-nalle ja Ken


Awwwww!!!

(Ja se pitää mainita, että lastentarhanopettajana katson kauhulla, miten lapset käsittelevät leluja Toukkien ryhmässä! Kyllähän päiväkodissa lapsille nyt opetetaan lelujen käyttöä, eikä minun ryhmässäni kyllä saisi maalata minkään lelun hiuksilla tauluja, tai piirtää leluihin kuvioita kynillä! Pöh!)

12 kommenttia:

  1. Mä ootinkin tästäkin leffasta arvostelua^^. Kun mä kuulin Toy Story 3:sta kun olin vielä ala-ikänen, ja siirtymässä ylä-asteelle, niin mä odotin sen tuloa innolla, koska kakkonen oli silloin yksi parhaista Pixar leffoista, ja sit ku se julkaistiin suomessa, niin mutsi osti sen mulle joululahjaksi, ja aattoyö sujuikin mukavasti tätä leffaa katellessa. X3 Oi niitä aikoja kun olin vielä nuori ja viaton.
    Vaikka Toy Story oli melke yhtä hyvä ku kakkonen, niin löytyyhän siitä pari inhokkiani, mm. se ärsyttävä Apina, joka teki mieli mennä itte hillitseen pitemmän päälle, ja hyi se jättiläisvauva, jonka pitäis olla muka soma viaton vauvanukke, mutta se onki inhottava ryökäle jota en voi melkein sietää.
    Mutta jos nää inhokit unohdetaan, niin Toy Story 3 on kokonaisuudessa mainio leffa, ja ehkä sydäntäkoskettavin kaikista kolmesta, kun hahmoihin osaa tässä niin samaistua, ja hahmot on myös niin hyvin suuniteltu, joista omat suosikkini ovat tietty Slinky, Perunapää ja Tuhti (vaikka lopussa se oli oikea mu*kku), ja käsikirjoitus oli niin hyvin toteutettu että kaksi muuta meinaa jäädä pahasti varjoon. Ja tää oli myös yksi ainoista kerroista, kun mua alko surettaa pahiksen puolesta, kun onhan se surullista kun unohdetaan puistoon, ja kun vihdoin pääsee omin voimin kotiin, niin saakin selville että lapsi oli "unohtanut" lelunsa. Tuhtilla on ehkä synkin tausta Pixar-pahisten historiassa, ja on siksi yksi suosikeistani Mainarin kaa.
    Ja loppu oli minullekkin niin liikuttava, ja saa minut ajattelemaan, että kaikki loppuu aikanaan, mutta aina voi tapahtua jotain uutta ja parempaa. Lisäksi Buzzin ja Jessien suhteen käsittely ei tuntunu yhtään pakotetulle, ja sai mut jopa pitään tästä parista.^^
    Nyt vaan odottelen innolla millainen se Toy Story 4 tulisi olemaan, etenkin kun siinä käsitellaan Woodyn ja Bo Peen suhdetta, kuinka lopulta käy, minne Pee on joutunut, palaako hän Woodyn luo, kuka on leffan pahis... Huhhuh, niin paljon kysymyksiä ettei kaikkia jaksa sanoa. XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Ihana kuulla, että odottelet aina arvosteluja näistä elokuvista. :) Ja on aina kiva kuulla myös muiden muistoja elokuvien ensimmäisiltä katselukerroilta, hyviä muistoja ei voita mikään!

      Toy Story 3:ssa esiintyvät apina ja vauvanukke ovat totta tosiaan hirveitä! Onneksi pelottavia kohtauksia ei ole paljon, ja elokuvan yleistunnelma on sympaattinen vaikkakin haikea. Tuhdin taustat on luotu totta tosiaan hyvin, ja niiden selvittämisen avulla katsojakin ymmärtää hyvin Tuhdin käytöstä... ainakin johonkin rajaan asti. Moni vanhoista hahmoista kokee kivasti hahmokehitystä tämän elokuvan aikana, esimerkiksi molemmat herra ja rouva Perunapää pääsevät loistamaan tässä elokuvassa edellisiin osiin verrattuna enemmän.

      Minusta on mielenkiintoista nähdä Toy Story 4, sillä kaikissa muissa elokuvissa on käsitelty juuri sitä hylkäämisen tunnetta, mutta myös lelujen välisiä ystävyyssuhteita. Jos Toy Story 4 keskittyy oikeasti vain Woodyyn ja Bo Peepiin, on elokuva rakkaustarina, ja on jännä nähdä, miten se sopii pääteemaksi elokuvalle. Ja mielenkiinnolla odotan, nähdäänkö Buzz neljännessäkin elokuvassa espanjalaisessa moodissaan! XD

      Poista
  2. En olisi vuonna 2010 osannut mitenkään odottaa näkeväni kohtausta, jossa lelut valmistautuvat kuolemaan. Samaan aikaan ajattelin teatterissa, että "eihän näin voi tehdä!" ja "jo pelkästään tämän kohtauksen ansiosta kyseessä on sarjan paras ja yksi Pixarin parhaista!" Aivan huikean upea elokuva ja hienoa, että Oscar-akatemia antoi edes ehdokkuuden parhaasta elokuvasta. Väärä leffa sinä vuonna tosin voitti muutenkin, mutta eikös se ole tapana...

    Omat Toy Story -arvostelut ilmestyvät varmaan vasta ennen (tarpeetonta) neljättä osaa. Ensimmäinen osa alkoi pilvistä ja tämä päättyy pilviin, voiko parempaa loppukuvaa löytää? Ei.

    - Joonatan, Elokuvan taikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Jätteenpoltto-kohtaus on kyllä aivan upea, ja kestää juuri sen verran kauan, että ensimmäisellä kerralla aloin epäillä, selviävätkö lelut sittenkään jätekuilusta enää koskaan ylös. Kyllä Pixar osaa! ...ainakin yleensä... Ja niinhän se taitaa valitettavasti olla, että väärät elokuvat menevät ja voittavat Oscar-palkinnot. :P

      Tuo pilvistä alkava ja loppuva tarina luo koko Toy Story -sarjalle ihanan yhtenäisyyden, näinhän sen juuri pitikin loppua. En usko, että Toy Story 4 voi mitenkään olla Toy Story 3:n kanssa yhtä hieno elokuva, mutta mielenkiinnolla odotan, millainen siitä tulee; millaisen jatko-osan Pixar uskaltaa julkaista vielä täydellisen kolmosen jälkeen. Mutta höh ja pöh, sinun Toy Story -arvosteluja saa sitten vielä odottaa jonkun aikaa. :,(

      Poista
  3. Olipa kiintoisaa lukea tästä arvio, sillä oon tainnu nähä leffan vaan kaksi kertaa ja siitä on (ylläri pylläri) jo pitkä aika, kun näin tän viimeksi. Mutta ennen kaikkea kiintoisaa oli, koska mulle on jäänyt jotenkin huono fiilis tästä! Kun ajattelen Toy Story 3:sta, tulee jotenkin vaikea olo, enkä ainakaan innolla ole katsomassa leffaa. Sun arvion myötä muistinkin, mistä se varmaan johtuu! Ensinnäkin se nalle-pahis on musta niin ILKEÄ siinä lopussa, etten vaan kestä sitä!! :D Sit se ajatus lelujen hylkäämisestä, joka väistämättä tapahtuu aikuistuessa.. se on vaan niin surullinen, että on ilmeisesti jäänyt leimaamaan mun mielessä koko elokuvaa! Niin kuin kirjoitit, leffassa on koko teeman lisäksi paljon surullisia hetkiä. Mutta olihan siellä paljon hauskaakin, kuten muistin kirjoituksesi myötä. :) Varmaan näitä Toy Storyn jatko-osia on mun vähän vaikea hyväksyä/ajatella myös siksi, että se eka on mulle jotenkin aivan legendaarinen. Se oli niin uutta ja tykkäsin siitä niin kovasti pienenä.. :) Ymmärrät varmaan?

    VastaaPoista
  4. Niin ja enpä oikein tiedä, mitä ajatella Toy Story 4:stä! Se voi olla hyvä, mut suhtaudun myös epäilevästi juurikin näiden aiempien kokemusten perusteella! Vaikke hyviä leffojahan ne tosissaan on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole koskaan ollut vahvaa sidettä ensimmäiseen Toy Storyyn, en ehkä katsonut sitä lapsuudessani paljoakaan...? En ainakaan yhtä paljon verrattuna Disneyn animaatioihin. Siksi hämmästyinkin, miten hyvä tämä Toy Story 3 minusta oli, ja miten kiintynyt leluhahmoihin olin, vaikka minusta ei tuntunut siltä teatteriin astellessani. Voin kuitenkin uskoa, että jos ensimmäinen Toy Story tuntuu täydelliseltä, on jatkoa vaikea sulattaa!

      Tuhti-nalle on aivan hirveä elokuvan lopussa, tosin sitä se on koko elokuvan ajan... Mutta minusta nalle saa varsin oikeudenmukaisen loppuratkaisun. Ja minusta Tuhdin hahmo on niin hyvin rakennettu, että ihastelen yleensä sitä nallen tekojen kauhistelemisen sijaan. XD

      Lelujen hylkääminen ja yleensä aikuistuminen on jotenkin tosi haikeita aiheita. Sitä haluaisi usein olla yhä lapsi, leikkiä leluilla ja olla kantamatta huolta huomisesta tai maailman tapahtumista, mutta niin vaan meidän täytyy aikuistua! Ja se on surullista! Ja niinkuin Severus mainitsi kommentissaan, en minäkään usko, että lapsikatsojat voivat ymmärtää tämän elokuvan syvyyttä, koska he eivät ole vielä itse kokeneet aikuistumista ja siihen prosessiin kuuluvia pohdiskeluja. Nyyh! :'(

      Ja et ole kyllä ainoa, joka suhtautuu Toy Story 4:een varauksella! Jos et ole tykännyt aiemmista Toy Storyjen jatko-osista, epäilen, voitko tykätä sitten siitäkään... Mutta ehkä se yllättää ja vie voiton kotiin! :)

      Poista
  5. Kun tämä elokuva saapui Suomeen ja kävin sen elokuvateatterissa katsomassa, olin juuri muuttanut pois ensimmäistä kertaa pois kotoa ja olin sellaisessa välitilassa itseni kanssa olenko nuori vai aikuinen. Toy Story 3 kosketti silloin todella syvältä sillä pystyin täysin samaistumaan Andyn ongelmaan mitä tehdä rakkaille leluille? Olen ikäni harrastanut Barbeja ja pohtinut mitä niiden kanssa pitäisi tehdä. tuodako lapsuudenkodista mukaani, vai jättää sinne ja olla leikkimättä vai antaa pois vai mitä? Toy Storyn loppu, kun Andy ottaa Woodyn käsiinsä sai minut leffassa kunnolla itkemään. Suurin osa samassa näytöksessä olijoita olivat ala-asteikäisiä, enkä usko että he voivat ymmärtää tämän elokuvan syvyyden kuin vasta aikuisena. Tämä on niin täydellinen päätös Toy Storyn tarinalle, että ihan vaan siski en toivoisi neljättä osaa. (jonka tietenkin katson kun sellanen tulee :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaahh! Voin kuvitella, miten syvälle tunteisiin tämä elokuva on mennyt tuossa elämäntilanteessa! Itse olin elokuvan ilmestyessä muuttanut juuri yhteen nykyisen mieheni, silloisen poikaystäväni kanssa, ja tuo "aikuistumisriitti" tuntui silloin tosi isolta! Elokuva purki siis osaltaan hyvin ajatuksiani ilmoille: lapsuuden täytyy loppua, aikuisuuden täytyy alkaa. Yhyy! On se rankkaa se aikuistuminen!!! Toy Story 3 jättää minut istumaan sohvalle aina kaikkeni antaneena, kun se itkupurkaus on ollut niin suuri... Mutta onneksi elokuvan lopputekstien aikana on hauskoja kohtauksia, jotka vievät ajatuksia vähän kauemmas herkistelystä.

      Olen kanssasi aivan samaa mieltä tuossa asiassa, että ala-asteikäiset eivät vielä voi ymmärtää elokuvan sanoman syvyyttä. Heille Toy Story 3 on varmasti vain hauska ja toiminnallinen leluseikkailu. Muistan itse lapsena ajatelleeni ihmeissäni, miksi Peter Pan ei haluaisi kasvaa aikuiseksi? Kuka nyt ei haluaisi? Nyt tajuan J.M.Barrien pointin. :D

      Toy Story 3 on todellakin täydellinen päätös Toy Story -universumille, mutta pitäähän se nelonen mennä katsomaan, oli mikä oli! ;) Mutta nyt minun täytyy saada tietää: mitä Barbeillesi tapahtui? Tulivatko ne mukaan kotiisi, lahjoititko ne johonkin vai ovatko ne vielä vanhempiesi luona?

      Poista
    2. Katsoin pitkästä aikaa Toy Story 3 uudestaan ja innostuin lukemaan vanhoja arvosteluja ja tekemään kohta tietenkin omani. Vastaan kuitenkin varmaan jo monta vuotta miettineesti Barbie kysymykseen: Barbiet ja Kenit ovat vielä tallessa. Noin 10 vuotta ne olivatkin lapsuudenkodissa äitini luona vanhassa Barbietalossa. Kyllä karsin niitä hurjalla kädellä, rikkinäiset roskiin ja ei niin rakkaat lähti kirppikselle, mutta ydinjoukko eli sellaset 50 Barbia on tallessa. Viime kesänä ne vasta muutti nykyiseen kotiini ja ihan viime viikolla otin Barbiet esiin, puin ne hienoiksi ja otin valokuvia.

      Poista
  6. Musta tää leffa on yks Toy Story sarjan parhaita. Buzzin espanjan puhuminen on ihan hulvatonta. Loppukommentista tuli mieleen et mun isä on kans lastentarhanopettaja ja kerran se yritti saada mua antamaan vanhat Barbie-nukkeni päiväkotiin. Tästä leffasta viisastuneena vastaus oli jyrkkä ei XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Buzz on kyllä todella aivan hulvaton espanjalaisessa moodissaan liikkeitään ja eleitään myöten! XD Tuollaista Buzzia olisi katsonut mielellään pidempäänkin. ;)

      Oi oi, vai ei Barbiet saaneet uutta kotia päiväkodista! XD Minunkin on tosi vaikea luopua vanhoista leluistani. Ne tärkeimmät, eli Barbiet, Bellevillet (legot) ja pehmolelut ovat vielä tallessa vanhempieni tai isovanhempieni luona, muut on taidettu lahjoittaa eteenpäin. Haluaisin säästää niitä omia mahdollisia lapsiani varten. Tosin viimeksi kun kurkkasin Barbie-laatikon sisään, tuli sellainen olo, että nehän on ihan hirveässä kunnossa, että viitsiikö niitä omille lapsilleen säästää... Pitäisi ehkä käydä laatikko joku päivä läpi ja katsoa, mitä sieltä haluaa säästää, mitä ei. Ja täytyy vielä puolustaa päiväkoteja, että ei siellä oikeasti noin karu meininki ole kuin elokuvassa, vaikken itsekään omia lelujani ole sinne lahjoittanut! ;)

      Poista